homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Propun reguli despre spalaturi

#1 2007-01-19 10:01:32

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

propun reguli despre spalaturi

Toti medicii la care am fost in ultimii 20 de ani mi-au recomandat spalaturi indiferent de felul ovulelor folosite. Aici pe forum aflu ca n-ar trebui sa fie chiar asa. Propun ca cineva care stie intr-adevar cand trebuie (si cand nu trebuie) facute aceste spalaturi sa faca o lista a ovulelor la care sunt indicate spalaturile. La fel si pentru instilatiile cu iaurt. Va rog daca nu stiti sigur nu scrieti, sunt convinsa ca multe dintre noi suferim in plus din acest motiv.
D-na doctor sper sa ne "luminati" putin in aceasta problema.

#2 2007-01-19 12:21:44

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: propun reguli despre spalaturi

nana.lili, cind punem ovule citim intotdeauna prospectul atent, din cap in coada, inainte de a pune primul ovul. Daca pe prospect scrie ca ataca latexul nu facem spalaturi intravaginale(va ataca si mucoasa curata)...de asemenea, pe prospect poate sa scrie ca sunt contraindicate spalaturile vaginale in timpul tratamentului(la gynozol scrie). In privinta gynofort, ovul unic, cu efect in timp, parca 5 zile, e evident ca astea 5 zile nu te speli in vagin. El isi poate face efectul doar daca nu e in totalitate indepartat din vagin.
In rest, te speli in vagin in timpul tratamentului cu ovule...
Si daca folosesti iaurt te speli, dimineata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-01-19 13:01:27

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Scuze pentru insistenta. De exemplu in prospectul de Klion si Clotrimazol nu scrie nimic care sa indice interzicerea spalaturilor. Cutiile sunt de 10-12 ovule. Pentru o anexita si gardnerella, dupa ce am avut tratamente cu metronidazol (pastile si ovule) medicul mi-a dat cefalexin, atrican, flamexin si ovule Klion (1 seara si 1 dimineata) cu spalatura seara cu ceai de galbenele. Dupa 5 zile iritatia vulvei m-a innebunit si am renuntat la ovulul de dimineata. Vreau sa pot da vina eventual pe spalaturi sau pe doza prea mare de ovule si sa invat pentru data viitoare. Apoi am pus iaurt 5 zile, secretia s-a diminuat dar n-a disparut. Acum sunt in a4a zi de menstruatie si astept sa vad ce se mai intampla. Oricum tot ma doare si ustura la exterior, dar cu atata tratament si tampoane nici nu cred ca e de mirare.Imi mai dati vreo idee ce sa fac? Sa astept inca cateva zile si sa merg la Cantacuzino pentru o analiza mai amanuntita? Multumesc frumos pentru raspunsuri.

#4 2007-01-19 13:21:25

Al Pacino
Administrator

daca nu scrie, poti face spalaturi....2 ovule/zi e foarte mult insa dupa parerea mea
Indiferent unde, refa analiza secretiei inainte de orice

#5 2007-01-24 09:14:14

alexandra.da
New member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-11-09

Uffff, mareeee problema!!! Spre rusinea mea (sau nu:D) nu am facut niciodata spalaturi intravaginale... n-a avut cine sa ma-nvete, n-am avut discutii de-astea cu fetele sau cu medicul, n-am avut insa nici probleme... pana acu 4 luni, cand mi s-a spus ca am candida si gardnerella. am facut tratamentul, acum am refacut analizele... am ramas doar cu gardnerella! dar se bat cap in cap. peste tot scrie ca ciuperca asta se inmulteste de la prea multe spalaturi... etc etc etc... cum e posibil daca eu nu fac asta?sad
si inca o nelamurire: dr mi-a prescris in primul rand un antibiotic, atat mie cat si partenerului. dar parca antibioticele declanseaza candida. scap d una si dau de alta?? hlp, doctoressa!!!smile

Uite, am gasit kestia asta,ca o paralela...''Spre deosebire de femeile care nu apeleaza la spalaturi vaginale, cele care apeleaza la aceasta metoda de curatare se confrunta, mult mai frecvent, cu aparitia iritatiilor si infectiilor vaginale si a BTS, totodata sunt mult mai des victimele maladiei pelviene inflamatorii''. Docotressa, daca totusi trebuie sa m-apuc sa fac spalaturi asa cum recomanzi tu pe site (kiar si pe reteta de la dr am acu spalaturi cu tantrum rosa), trebuie sa-mi cumpar si irigator, nu?smile

Ultima oara a fost editat de alexandra.da (2007-01-24 09:30:02)

Publicitate

loading...

#6 2007-01-24 10:57:51

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

cu tantum rosa stiu k doar in exterior te speli.nu interior,am avut si eu mai demult candidoza si nu mi-a trecut atunci cu tantum rosa.

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#7 2007-01-24 11:03:25

alexandra.da
New member

pai...sunt mai multe kestii pe reteta- nu numai spalaturile,--- problema e ca nu-nteleg kiar tot. am inteles de tantum rosa, de polygymax ovule si metronidol antibiotic. mai e ceva, da e scris d-ala de doctor:D
Kiar asa, Doctoressa! am cautat pe forum de ovulele si antibioticele astea si n-am asit nimik:( stii ceva despre ele?sad

#8 2007-01-24 11:09:51

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

antibioticele stiu k nu trebui prescrise in cz k ai candidoza k poate reaparea.ovulele sunt ok da antibio...

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#9 2007-01-24 14:33:04

Al Pacino
Administrator

gardnerella se trateaza cu metronidazol...iar antibioticele se prescriu ori de cite ori e nevoie de ele, tratezi candidoza in paralel si gata. Nu o sa stai sa mori doar ca sa nu faci candida

#10 2007-01-24 14:34:15

alexandra.da
New member

okei, asta am inteles-o... dar spalaturile?... intern sau extern?sad
plssss

#11 2007-01-24 14:35:21

Al Pacino
Administrator

intern, evident....poti insa la fel de bine si sa nu le faci. Tantum rosa nu e tratament tine mai degraba de cosmetica intravaginala....spala-te cu apa, cu degetul

#12 2007-01-24 15:17:06

alexandra.da
New member

si totusi... ar merge sa ia decat el antibioticul si eu sa ma multumesc cu ovulele si antiinflamatorul?... intreb si eu, poate reusesc sa scad riscul de lant al slabiciunilor...>D

#13 2007-01-24 17:51:57

Melody
Full member
De la: mine din camara...
Inregistrat: 2006-12-15

eu nu am facut spalaturi intravaginale niciodata...multa lume le face, insa din moment ce nu am nici o problema de ce as apela la ele? candida am avut dar a cam trecut , cu ovule.pe de alta parte, multe femei se spala in vagin dupa fiecare contact sexual.e sanatos? adik, eu fac dus dupa, si sperma oricum iese (la mine cel putin). deci sunt necesare? doctoressa imi poti spune si parerea ta te rog?

Cocorosie!

#14 2007-01-24 19:21:08

kittyyy
Full member
Inregistrat: 2006-09-11

dupa parerea mea e fff indicat sa te speli intravaginal dupa sperma

#15 2007-01-24 19:24:32

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

kittyyy a scris:

dupa parerea mea e fff indicat sa te speli intravaginal dupa sperma

Are dreptate kittyyy, e bine sa te speli cu apa si cu degetelul

#16 2007-01-26 12:27:48

alexandra.da
New member

Doctoressa, iarta-ma ca revin, dar cred c-a devenmit un fel de obsesie:D
mai am timp pana sa-ncep tratamentul, dupa CM a zis doctorita... dar crede-ma, mi-e groaza de ovulele alea scarboase si mai ales de antibiotice (de la ele am facut candida acum ceva timp)... spune-mi, te rog, daca pot macar renunta la antibiotice (sa le ia numai partenerul meu) si eu sa ma multumesc cu ovulele si antiinflamatorul?smile
Multumesc din nou!

#17 2007-01-26 13:30:46

Al Pacino
Administrator

nu, alexandra, nu poti renunta la ele

Melody, sperma iese, e drept, insa nu toata dintr-o data ci in timp...sincer, eu nu as putea sta nespalata dupa contactul sexual...senzatia e absolut dezagreabila

#18 2007-01-27 11:21:56

marina_marina
Full member
Inregistrat: 2007-01-14

doctoressa eu spre rusinea mea,dupa ce am citit aici,fac alta prostie...pt ca dupa contaclul sexual daca spal decat cu apa mi se pare ca nu curat f bine asa ca pun si intimate.. gresesc nu?am facut si spalaturi cu tantm rossa pt ca am avut o rana p col si inaintea ovulelor mi-a indicat medicul sa curat cu tantum rosa si irigator....totul bine s-a terminat ...da ce fac eu cu intimatul?renunt la spalaturi interioare cu el?

#19 2007-01-27 14:48:05

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

da marina, spalaturile le faci numai cu apa fara alte produse smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.