homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doctoressa help - Hpv si condiloamele genitale

#1 2007-01-24 21:26:29

caithleen
New member
Inregistrat: 2007-01-24

doctoressa help - Hpv si condiloamele genitale

ptr doctoressa. as vrea sa stiu care este cauza acestor condiloame genitale/ veruci. din cate am citit pe internet acestea apar din cauza infectarii cu virusul HPV - papiloma virus. de obicei tulpinile virusului care provoaca negii genitali sunt de tipul 6 si 11.cele de tipul 16 si 18 , ce intra in categoria celor cu grad ridicat, duc la aparitia canceruui de col. sunt peste 100 de tulpini ale acestui virus. testul papiloma virus indica tulpinile cele mai raspindete cu grad ridicat sau scazut. dintre tulpinele HPV cu risc crescut oncogen fac parte: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68. tulpinele cu risc scazut oncogen sunt:6, 11, 42, 43, 44.
am mai inteles de asemenea ca un rezultat modificat al testului papanicolau poate sa indice prezenta unor astfel de celule.insa verdictul este dat de examenul colposcopic si de testul Adn-HPV.
de ce am postat lucrurile astea pe forum? pentru ca as vrea sa aflu si parea doctoressei in legatura cu un lucra care ma macina.
acum 3 luni am facut o serie de analize la medicover deoarece acuzam dureri insuportabile in timpul contactului sexual....si am facut analiza secretiei, citologie papanicolau si colposcopie. PAP a iesit II- o infectie cu candida iar la colposcopie (ceea ce mi sa parut foarte ciudat) mi s-a spus ca nu se observa nici o leziune a colului cu atat mai putin condiloame. as vrea sa precizez ca merg regulat la ginecolog, testul papanicolau si colposcopiao fac la un interval de 3-4 luni. in urma rezultatului, am primit un tratament cu tergynon ptr 12 zile si m-au trmis acasa. am facut tratamentu (am luat si flucovim  7 zilei iar partenerul s-a dat cu lomexim crema + 7 pastile de flucovim- astea i le-am dat eu ptr ca doctorita nu spusese nimic). am observat o usoara modificare, in sensul ca sa mai schimbat secretia..dar durerea persista. cum cu cateva luni in urma, imi mai facusem un PAP care iesise tot II am repetat si tratamentu de la prima doctora (2 ovule lomexim+ flucovim). insa durearile au continuat. am mers din nou la modedicover si mi-au zis ca nu am nimic. in ianuarie insa, deja eram cu moralul la pamant pentru ca eu simteam ca e ceva in neregula si medicii gaseau tot felul de scuze. asa ca am fost la medsanasi mi-am repetat iar analizele.  PAP a iesit tot II insa cu mentiunea pe fisa de analiza ca prezenta candidozei era foarte rara in schimb aparuse o infectie cu cocobacili. am cerut o colposcopie si o vulvoscopie si spre surprinderea mea dna doctor a descoperit condiloame!!!....aici vine problema.. .nu inteleg de cel a celelalte colposcopii si analize n-a iesit nimic. pentru ca stiu ca perioada de incubatie a virusului care declanseaza aceste veruci este de cateva saptamani pana la 8 luni..iar eu am prezentat durerile astea inca din vara.
dna doctor m-a diagnosticat cu condiloame spiculare si m-a programat pentru ERAD si vaporizare laser cu CO2. de asemenea, m-a trmis sa-mi fac testul HPV.
azi am luat analizele.iar programarea este de abia pe 6 februarie.
testul a iesit asa:
- HPV-ADN HIGH RISK:
   Pos CutOff 182, 67
   Neg Cutoff  182, 67
   RLU 108
   RLU/CO  0,59
   Rezultat - negativ
Nu s-a detectat prezenta tulpinilor HPV cu risc crescut oncogen: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68

- HPV-ADN LOW RISK:
   Pos Cutoff  133
   Neg Cutoff  133
   RLU  33
   RLU/CO 0,24
   Rezultat -negativ
Nu s-a detectat prezenta tulpinilor HPV cu risc scazut oncogen:6, 11, 42, 43, 44.

doctoressa te rog sa-mi explici si mie valorile din test...am mai cautat eu pe net si am aflat cate ceva plus ca la rezultat scrie negativ.
as vrea sa stiu am sau n-am HPV.
si daca acele condiloame sunt sau nu provocate de HPV.
pana ajung la dna doctor sa-mi explice mai sunt vreo 2 sapt.
ce ma sfatuiesti? e bine sa fac vaporizare?
ultimul diagnostic al doctorei dupa ce a vazut rezultatul la PAP a fost - col lezional.
am citit atat de multe lucrui pe net incat m-a ingrozit virusul asta.
si ceea ce e mai tragic este ca foarte multe femei habar nu au de acest virus....ce intra in categoria BTS-urilor.
as dori te rog sa-mi raspunzi la mesaj si astept cateva lamuriri si sugestii
crede-ma ca m-a uimit nonsalanta medicilor de la medicover..."n-ai nimic" asa mi-au zis..dar e nu ma simt bine deloc.
nush ce sa mai cred..daca acest ultim diagnnostic data de medsana e unul bun..dar cel putin ei si-au dat seama ca ceva e in neregula.
sper sa-mi raspunzi cat de curand iar cele sau cei care s-au confruntat cu asa ceva mi-ar palcea sa posteze pe forum..
imi cer scuze daca acest subiect a mai fost discutat inainte

#2 2007-02-21 17:45:21

cecil
Full member
Inregistrat: 2007-02-21

Re: doctoressa help - Hpv si condiloamele genitale

la ce medic ai mers la medsana? e ok?

#3 2007-02-22 14:26:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

caithleen...nespus de rau imi pare ca nu am vazut pina acum acest mesaj...iar tu nu m-ai tras de mineca. Of. Dupa mintea mea, nici vorba de HPV(a iesit dealtfel negativ). Am inteles insa, recent, de la una dintre forumiste, ca dermatologul(persoana fara doar si poate mult mai priceputa decit mine la chestiile astea) a observat ca se face des confuzia insa HPV si Molluscum contagiosum(afectiune care, in conditia unei imunitati bune trece de la sine si oricum e mult mai putin periculoasa)...habar nu am ce ai facut pina la urma. Daca mai intri si daca imi accepti scuzele(sunt foarte multe mesaje si uneori realmente nu apuc sa le vad pe toate...nu am timp) te rog sa ne spui ce s-a intimplat pina la urma

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2008-01-10 08:21:36

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

ce este vulvoscopia pe langa candilome poate sa arate si daca sunt alte leziuni in zona?intreb pt.ca mi-a facut si asta si eu langa intrarea in vagin simt cand ma spal o zona care la atingere se simte mai tare ca sa zic asa.da vulvoscopia mi-a iesit ok.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2008-01-10 15:36:28

Al Pacino
Administrator

arata orice fel de leziune din zona

Publicitate

loading...

#6 2008-01-10 15:39:03

evilpink
Banat

multumesc frumos nu stiam sigur.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#7 2008-05-12 22:01:37

coosmina
Membru
Inregistrat: 2008-05-12

evilpink te rog ajuta-ma grater...putem vorbi?

#8 2008-05-12 22:10:27

coosmina
Membru
Inregistrat: 2008-05-12

va rog ,imi poate raspunde cineva?

#9 2008-05-12 23:49:05

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

coosmina...pune orice intrebare ai si ti se va raspunde...

happy with him...inlove with him...puss

#10 2008-06-29 00:43:02

kurbissa
New member
Inregistrat: 2008-01-10

va rog frumos vreau ajutor sunt disperata nu stiu ce sa mai cred si sa mai inteleg..sotul meu are niste negi micuti in jurul penisului si nu stiu ce sa fac imi e frica sa nu fie hpv...as dori sa stiu cat de periculoasa este aceasta boala...am auzit fel si fel de opinii si pana merg la doctor sper sa nu inebunesc..ce analiza trebuia sa fac pt depistarea acestuia va rog frumos si cat de grav este te rog doctoreasa

#11 2008-06-29 09:20:52

evilpink
Banat

sa merga la dermatolog! hpv-ul est un virus care are tulpini cu risc scazut ce dau acesti negi si cu risc ridicat ce pot duce la cancer d col smile

puss puss puss

#12 2008-07-01 09:56:38

kurbissa
New member
Inregistrat: 2008-01-10

am citit pe aici de marie stopes vreau sa imi fac un papa nicolau acolo stiti cat costa si in cate zile primesc rezultatul??sunt din bucuresti si nu stiu unde sa ma duc a si inca o intrebare conteaza sa il fac dupa menstruatie imediaat?eu am avut insa sapt trecuta pls un raspuns

#13 2010-01-09 12:54:51

IrinaS.
New member
Inregistrat: 2009-12-04

Buna ziua,

Tot pentru doctoressa am o intrebare care ma roade. Momentan, astept rezultatul unei biopsii de col, facuta in urma unor rezultate ciudate - HPV negativ (am facut si testul, si genotiparea, nimic), in schimb Pap ASC-US. Dupa o prima colposcopie traumatizanta (o doamna foarte grabita si tafnoasa mi-a spus ca am un cancer epitelial terminal, ceea ce m-a distrus psihic), la a doua mi s-a facut biopsie, spunandu-mi-se ca ce se vede e o formatiune polipoida de dimensiuni foarte mici, usor de confundat cu un condylom.

Nu am infectii (mi-am facut toate analizele, pentru ca imi doresc o sarcina). Nu am avorturi sau alte sarcini la activ. De atunci, insa, traiesc pe forumuri, practic. Inteleg ca singura maniera de a trata o zona cu modificari si un polip in...formare, practic, este ERAD.

As vrea sa stiu daca, si in conditii de HPV negativ (ma obsedeaza faptul ca, poate, totusi, am si s-a negativat) tot ERAD se face. Stiu ca e prematur, dar m-a innebunit asteptarea biopsiei, sunt epuizata si ideea de celule precanceroase, acum, cand ma pregateam de o sarcina, ma sperie crunt.

Multumesc mult!

#14 2010-01-09 17:34:57

Al Pacino
Administrator

da, tot erad...
contrar impresiei care pare sa se generalizeze nu e hpv singura cauza de cancer de col...si nici cancerul singura indicatie pentru ERAD

#15 2010-01-10 18:37:14

IrinaS.
New member
Inregistrat: 2009-12-04

Multumesc. Speram sa existe o alternativa...cancerul de col nu facea neaparat parte din planurile mele de viitor. Banuiesc ca, oricum, in situatia asta o sarcina e ceva utopic...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.