homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doctoress HELP!

#1 2007-02-08 18:42:58

lion_kinga
New member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-09

Doctoress HELP!

Pe scurt: acum 2 luni medicul meu ginecolog m-a diagnosticat cu condiloama acuminata.am facut tratamentul cu Condyline,intre timp faceam si pentru candidoza fonndca aveam si aia...si mi-a trecut dupa primul tratament.
  am citit multe despre condiloame,din cate stiu e o forma a herpesului...si ce m-a terrifiat e faptul ca herpesul nu-ti trece niciodata,adica virusul ramana mereu acolo.
  As vrea sa primesc ceva lamuriri clare si foarte concrete...cat de valabil este fiind vorba de condiloame,inseamna ca teoretic nu e recomandat sexul neprotejat(for the rest of my life)??Vreau sa stiu concret ce am voie si ce nu am voie sa fac...si ce nu are voie sa faca partenerul meu?Cum sa am grija de mine cat mai bine de acum incolo?
  Si stiu ca herpesul apare la persoanele care au avut relatii cu un partener care are mai multe partenere...prietenul meu m-a asigurat ca nu m-a inselat(si suntem impreuna de 1an).E posibil ca el sa fi fost purtator asimptomatic...sau e posibil ca eu sa fi avut de mai mult de un an...si numai acum mi-a aparut?
    VA ROG...NU MAI POT DE DUBII!!

#2 2007-02-08 19:04:27

vonda
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-09

Re: Doctoress HELP!

este posibil ca prietenul tau sa fie purtator al virusului,fara a manifesta acest lucru..Virusul exista in sange(in cazul de fata in sangele lui),dar din cauza sistemului imunitar puternic,sa nu existe semne,eruptii,etc..Cat despre a face sau nu sex neprotejat..daca prietenul tau este cel care purta virusul,facand sex neprotejat nu are ce sa se intample.Vei putea transmite insa virusul mai depatre,in cazul sexului cu alti parteneri,mai ales daca contactul are loc neprotejat atunci cand prezinti o eruptie.Probleme vor fi insa,in cazul nasterii..aceasta facandu'se foarte probabil prin cezariana(pentru a se evita infectarea fatului,infectare care poate duce chiar la decesul lui).

#3 2007-02-08 22:17:50

kukli
New member
Inregistrat: 2006-12-27

deci traba cu herpesul e nasoala rau de tot.oricand poate sa-ti reapara stres, ciclu etc.deci cel mai bine e sa iei medicamente de imunitate.poti sa te caftesti cu herpes vaginal si daca el are herpes la gura si iti face oral.sau dc ai avut tu si ii faci lui.cum zicea si tantosica il transmiti doar atunci cand este erupt, problema e ca nu intotdeauna iti dai seama ca este erupt sad   iar la barbati cand erupe de obicei cam trece neobservat, cel putin eu asa am citit..
      deci eu zic ca el avea virusul fara sa stie ca il are si i-a erupt abia acum cand te-ai caftit tu cu el(deci nu e obligatoriu sa te fi inselat)

Ultima oara a fost editat de kukli (2007-02-08 23:03:38)

#4 2007-02-09 10:20:31

lion_kinga
New member

Si cam ce examene ar putea sa-si faca prietenul meu...sa stim cum sta el....eu deocamdata l-am trimis la examen de urologie si dermatologie....ce fel de examen de sange ar putea sa-si faca?

#5 2007-02-09 12:21:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Lion_kinga, NU E HERPES!!! Este papiloma virus, care insa intr-adevar, nu dispare din organsim. Nu transmiti boala daca nu ai leziuni active, ea pe de alta parte se ia prin contact sexual, indiferent ce juraminte fac unii si altii.
Riscul mare este cel al cancerului uterin. Ar fi bine sa mergi sa faci o serotipare a HPV, sa vezi despre care tip e vorba si, deasemenea, sa faci teste PAPS cu regularitate, odata pe an(daca nu la 6 luni).
Leziunile nu sunt intotdeauna vizibile. Uneori sunt foarte, foarte, foarte mici, imposibil de vazut cu ochiul liber sau sunt situate in zone inaccesibile vederii si astfel persoana infectata nu este constienta de faptul ca este infectata si, cu atat mai putin, ca poate transmite infectia. Perioada de incubatie pentru acest virus e variabila de la 2 sapt la 8 luni
Diagnosticul se pune prin examen clinic, cu confirmare prin analize de laborator. Aceastea se fac prin colposcopie (la femei) sau uretroscopie (la barbati) sau prin biopsie. Apoi, pentru femei, testul Papanicolau este un test cat se poate de edificator, un test simplu, care determina posibile modificari aparute la nivelul colului uterin.
O alta tehnica este depistarea ADN-ului de Human Papilloma Virus
O conduita preventiva cere ca ambii parteneri sa fie examinati si tratati concomitent, evitandu-se astfel reinfectarea si sa existe o permanenta si prelungita supraveghere medicala, evitandu-se astfel recidivele.
Daca vegetatiile sunt tratate corect, nu mai exista riscul de a transmite virusul partenerei / partenerului. Pe de alta parte, exista si infectii inaparente cu papilloma virusuri (fara vegetatii), caz in care virusul este transmisibil.

In ceea ce priveste sarcina, probleme sunt doar daca exista condiloamele in vagin...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2007-02-22 17:46:28

lion_kinga
New member

Din pacate am revenit...cam incep sa inteleg cum vine cu HPV>Nu pot sa spun ca m-am linistit,dar cu cat citesc ma multe,cu atat ma sperii mai tare.
Am fost la test papanicolau,rezultatele le prmesc in 3sapt.Serotipare a HPV-lui nu pot face pt ca in Cluj dupa cate am inteles inca nu se face.Cam nu stiu ce altceva pot sa fac,si parca mi-e groaza de contact sexual si prietenul ma si streseaza ca o facem prea rar,ca nu intelege care-i problema...nu intlelege care-i problema???!!!!Problema e ca el n-a prea avut probleme de sanatate,pana sa vin eu si au aparut cu duzina.Si nici nu mai stiu cum sa-l conving sa faca si el un control.M-i s-a spus ca pt el numai dermatologul poate spune ceva,in rest nu prea e unde sa-l trimit.
   SI la ultimul control ginecologic,d-na dr a observat o infectie vaginala,desi nu mi-a spus concret ce e.Mi-a prescris Azitrox si pt mine si pt prietenu.La prospect am citit ca ar fi pt cervicita si/sau uretrita.Am citit cateva lucruri despre ele si I'M FREEKING OUT....
   ...si am impresia ca numai mie mi se pare ca problemele acestea sunt destul de importante...
....m-ati putea lumina putin...?

#7 2007-02-22 19:03:42

ariana_M
New member
Inregistrat: 2006-09-09

Doctoressa, am si eu o intrebare, eu nu am condiloame (cel putin vizibile), mie diagnosticul de HPV mi s-a pus prin coloposcopie si test ADN-HPV. vad ca spui ca la barbati se face uretroscopie, dar mie nu medicii nu mi-au spus niciodata ca trebuie sa-mi tratez si partenerul, sa inteleg ca trebuie sa-l duc si pe el la doctor? Nici el nu a avut vreodata negi, condiloame, iritatii...nimic, crezi ca in cazul asta e necesar sa faca o uretroscopie?

#8 2007-02-22 19:25:08

yoana
Membru
Inregistrat: 2007-02-22

Doctoressa, am si eu o nelamurire....mi-am facut analizele si la ex urinar SED. mi-w iesit 3-4 leucocite , 1-2 hematii , FRECVENTE CELULE EPITELIALE PLATE . ce inseamna asta....? plsssssssssssssssssss help.....sunt cumva insarcinata.....?

#9 2007-02-22 19:28:50

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

doamne! nu esti mai insarcinata smile analiza a iesit ok + ca nu din sediment iti dai seama daca esti sau nu insarcinata...

Ultima oara a fost editat de eu_vreau (2007-02-22 19:31:10)

mami de minuni hjarta

#10 2007-02-22 19:41:36

yoana
Membru
Inregistrat: 2007-02-22

msss mult.... m-ai linistit..... :-*

#11 2007-02-22 19:46:17

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

cu placere. si data viitoare nu te mai agita pana nu ai toate datele. face rau la ten smile

mami de minuni hjarta

#12 2007-02-22 20:07:06

lion_kinga
New member

Dar as putea sa primesc si eu raspuns la ingrijorarile mele?big_smile....as vrea sa stiu ca e cu infectia vaginala?e cervicita?

#13 2007-02-23 13:05:40

Al Pacino
Administrator

infectia vaginala se insoteste de cervicita aproape obligatoriu(pentru ca cervixul se afla in vagin).
Lion_kinga, de ce nu intrebi tu medicul ala care iti tot pune diagnostice si iti tot da tratamente cum se numeste boala de care te tratezi????Ca nu e normal sa ghicim noi, dupa denumirea comerciala a praparatului care ti-a fost prescris, ce boala ai
Cu prietenul...ce sa zic. Nu cred ca tu ii aduci lui probleme de sanatate, sincer....decit numai daca ai venit cu ele in relatie

#14 2007-02-23 13:48:41

lion_kinga
New member

multumesc pt raspuns,desi sunt mai nelinistita stiind ca e vorba de cervicita,pt ca dupa cate am inteles solutia cea mai sigura e cauterizarea.si mie mi-au fost prescrise numai antibiotice...
  si in legatura cu medicul,tocmai asta e problema ca nu mai stiu unde sa ma duc.Am fost si la ginecologie privata,nu mi-a placut ca nu mi-a explicat nimic.La policlinica nu mai vreau sa ma intorc pt ca de acolo am ramas cu ideea ca condiloama e herpes si nu-mi prea raspunde la intrebari(si eu sunt cam curioasa).si in sfarsit am ajuns la un cabinet de ginecologie care imi place ft mult,medicul a fost ft dragut,mi-a explicat cum sa am grija de mine,ce sa fac si ce sa nu fac.Iar la control ea mi-a observat infectia,dar n-a precizat concret,poate ar trebui s-o intreb.....dar poate mai astept 3sapt,cand imi vine rezultatul la papanicolau,atunci stiu si mai multe si vad eu...
    sper sa fie ok,sunt foarte frustrata din cauza a celor intamplate si ce s-ar putea intampla...

#15 2007-02-23 14:34:13

Al Pacino
Administrator

cervicita e o inflamatie banala care se rezolva odata ce infectia care a produs-o e tratata. Nu fa confuzie cu rana de col!

#16 2007-02-23 15:06:47

trandafir
New member
Inregistrat: 2007-02-23

buna tuturor.am nevoie de un raspus urgent.am facut in urma cu 1 zi 2 teste de sarcina.amandoua au iesit pozitive.azi se fac 32 de zile de la ultima menstruatie.altimul contact sexual l-am avut pe data de 18.sunt sigur insarcinata sau nu?daca sunt cand pot face un avort?

#17 2007-02-23 15:12:24

Al Pacino
Administrator

esti sigur insarcinata din pacate. Cred ca intre 5 si 16 martie e perioada cea mai buna, daca vrei sa faci intrerupere

#18 2007-02-23 15:26:20

trandafir
New member
Inregistrat: 2007-02-23

si faptul ca sunt insarcinata,acum nu se poate face nimic?si mai vreau sa stiu cum anume se face un avort.multumesc din suflet.

#19 2007-02-23 15:41:13

Al Pacino
Administrator

adica ce sa se poata face acum> intreruperea de sarcina? e posibil sa se poata, trebuie sa mergi oricum la un ginecolog. In general se face prin aspiratie avortul.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.