homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vreau un bebe

#1 2007-02-14 15:56:26

bebelul
Full member
Inregistrat: 2007-02-14

vreau un bebe

luna aceasta am inceput un tratament cu Dostinex cate 1/2 de 2 ori pe saptamana si in paralel un tratament pentru candida cu gynozol de 400 si Flucoric timp de 7 zile. Acest tratament mi-a fost dat deoarece dupa intreruperea anticonceptionalelor - august 2006 nu am mai avut ciclu regulat - intre 26-37 zile. Doctorul mi-a spus ca ciclurile mai lungi de 35 de zile sunt anovulatorii si ca ar fi bine pentru a declansa ovulatia si pentru a regla ciclurile sa iau Dostinex, fara insa am face nici un fel de analize. am inteles ca dostinexul se da atunci cand ai prolactina marita....oricum nu credeti ca ar fi trebuit sa imi dea sa-mi fac ceva analize?
Eu imi doresc foarte mult un copil si de prin octombrie am inceput sa ma documentez cum sta treaba cu perioada fertila, dar neavand ciclurile regulate nu prea pot calcula.
Ultimul contact neprotejat cu sotul meu l-am avut in ziua a 12 a ciclului pentru ca dupa aceea am inceput tratamentul cu Dostinex iar doctorul mi-a recomandat sa nu raman gravida luna asta in care fac tratamentul. de ce? este un tratament hormonal? afecteaza cumva organismul? am putut ramane gravida oare in ziua a 12 a ciclului menstrual?mentionez ca ultimul ciclu mi-a venit la 31 de zile, si sunt curioasa acum in februarie oare imi regleaza Dostinexul ciclul, oare ovulez? of, cate intrebari!!!!!!!!1 Va multumesc mult si asptept un raspuns sa ma mai luminez si eu!!!

#2 2007-02-15 13:23:16

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: vreau un bebe

e posibil sa fi ramas gravida in ziua a 12 a a ciclului....scrie si pe prospect ca sa nu incepi tratamentul daca nu esti sigura ca esti gravida....si sa te feresti de sarcina pe timpul tratamentului. Nu e hormonal, insa nu e cazul sa il iei in sarcina

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-02-22 13:39:16

bebelul
Full member

multumesc frumis de raspuns! oricum menstruatia mi-a venit la 29 de zile. deci se pare ca nu am ramas gravida si ca mi s-a reglat si ciclul. daca in 1 martie termin tratamentul cu dostinex e ok daca raman gravida luna aceasta sau mai trebuie sa astept. VA MULTUMESC DIN SUFLET DOCTORESSA pentru raspuns!!!!!

#4 2007-02-22 14:37:03

Al Pacino
Administrator

eu zic, pentru buna regula sa astepti menstra de dupa ce termini tratamentul si abia dupa ea sa te apuci de conceput copilul. Asa e cel mai sigur si nici nu e atit de mult de asteptat

#5 2007-03-09 13:12:09

bebelul
Full member

doctoressa, as dori sa ma lamuresti cu o anumita problema. ciclul meu a venit pe 20 februarie dupa cum ti-am scris deci la 29 zile, dar imi aduc aminte ca prin 15-16 februarie mi-a cusr puitn sange, eu crezand ca imi venise ciclul. ma si gandeam ca imi vine acum la 25 zile, dar in urmatoarele zile mi-a venit ceva maroniu dupa care in 20 a inceput sa curga sange in cantitate normala. eu cand incept numaratoare pentru ciclul mentrual prima zi este 16 sau 20????? Dostinexul nu l-am mai luat numai pana in 27 februarie pentru am avut niste ameteli urate si dureri de sani si nu ma simteam deloc bine. Din 28 februarie am inceput sa am "prestez" cu sotul meu, apoi in 2.03, in 4.03, si in 6.03. Dar nu am observat scurgerea aceea asemanatoare albusului de ou, care se declanseaza la ovulatie, ci doar o scurgere alba putin vascoasa, ca inainte de ovulatie. oare sa nu fii ovulat pana in ziua a 15 a a ciclului????vreau sa spun ca in perioada 2-6 martie am fost foarte distrata si bine dispusa, iar acum cand iti scriu 09.03 am pofta f mare de mancare si imi este somn cand mie lumea mai draga. oare sa se fi prins ceva????? cand pot sa imi dau seama ca rabdarea mea a luat-o razna????iti multumesc din suflet ca esti mereu alaturi de noi.

Publicitate

loading...

#6 2007-03-09 14:12:44

Al Pacino
Administrator

din 20 numeri ciclul. inainte de ovulatie nu e nici o scurgere viscoasa, aceea e dupa ovulatie...
teoretic, in jur de 6-7 martie ar fi trebuit sa fie ovulatia. Insa daca prolactina e tot mare....
oricum, pofta de mincare de azi si somnul au mai de graba legatura cu primavara, si daca premizele unei sarcini au fost indeplinite, nu se prinde decit peste vreo 2 sapt...deci nu ai semne de sarcina, ai semne de orice altceva

#7 2007-03-10 19:12:43

bebelul
Full member

iti multumesc doctoressa pentru raspuns. oricum starea mea de rau este tot mai accentuata. probabil ca ar trebui sa merg sa imi fac niste analize. ce analize m-ai sfatui sa fac inainte de a face bebe? oricum nu stiu daca ti-am zis dar doctorul meu mi-a dat DOSTINEX fara a ma trimite in prealabil la nici un fel de analize!!!! asa ca el nu avea de unde sa stie daca prolactina mea e mare sau nu, ......zic eu treaba asta....sau poate dupa simptomele mele si-a dat seama ciclurile neregulate, dureri de burta.....nu stiu zic si eu!!!!!! oricum daca prolactina e mare ovulatia are loc mai tarziu sau nu mai are loc deloc?

#8 2007-03-10 21:14:27

bebelul
Full member

am uitat sa spun ce era mai important.......cred ca m-am pricopsit cu o infectie urinara.....am luat nolicin si no spa, iar luni ma voi duce sa imi fac analizele la urina. cred ca de aia imi este si rau. multumesc pentru ca ma asculti!!!

#9 2007-03-12 11:01:15

Al Pacino
Administrator

bebelul, dozeaza prolactina(ca sa vezi daca e mare sau nu) fa o echografie genitala, un examen ginecologic...si rezolva infectia urinara. Pentru inceput

#10 2007-03-13 09:26:59

bebelul
Full member

of cred ca toate sunt pe capul meu acum....ieri dimineata am avut o scurgere rozulie mica si de scurta durata, adica nu a persistat toata ziua, iar azi s-a transformat intr-o scurgere maro deschis, chiar foarte deschis parca cu nuante de roz. ma doare un pic burta ca la ciclu si parca si sanii (sunt mai sensibili). oricum ciclul ar trebui sa vina numai in 21.04.07, dupa calcule. chiar in legatura cu calculele am o intrebare....pe net se gasesc tot felul de calcule pentru ovulatie, dar eu nu stiu cate zile sa pun acolo la durata ciclului menstrual??????? pentru ca ciclul meu este neregulat. Adevarul ca il monitorizez din luna iulie: 19 iulie......26 zile, 14 august.....26 zile, 9 sept.....37 zile, 16 oct.....36 zile, 21 nov.....33 zile, 24 dec......34 zile, 23 ian 2007.....31 zile, 20 febr 2007....29 zile.......deci din iulie nu mai iua anticonceptionale!!!!!!! . Numai ca pana in sept 2006 m-am protejat pt ca  doar in sept m-am maritat. Oricum totul este foarte ciudat pentru ca in perioada ovulatie imi apar tot felul de probleme.....in special candida.
Analizele de urina le voi face abia maine dimineata....am mai asteptat ca sa pot sa mi le fac pe toate adica urina, sangele si vad de prolactina. chiar doctoressa  medicul de familie imi da trimitere sa imi dozez  prolactina sau  trebuie facuta de doctorul ginecolog ?conteaza in ce zi a ciclului te afli cand iti dozezi prolactina? eu maine as fi in ziua 23.
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI!!!!!!!(DIN TOT SUFLETUL) Inca o chestie uterul meu este retrovers si cred ca si de aia voi ramane mai greu gravida!!!!!!!

#11 2007-03-13 17:05:50

Al Pacino
Administrator

bebelul, si daca iti da medicul de familie(ceea ce nu stiu) tot nu iti da gratuit, ca nu poate
nu conteaza in care zi a ciclului o dozezi
poate sa iti dea trimitere in conditiile asea oricine: ginecologul, endocrinologul, medicul de familie, medicul de planning.....
in ceea ce priveste uterul retrovers, nu te lega prea tare la cap cu asta....nu e intotdeauna asa

#12 2007-03-16 09:59:22

bebelul
Full member

da e clar medicul de familie nu iti da nici un fel de trimitere pentru astfel de analize!!!!! oricum nu am ajuns cu urina la analize pentru a vedea daca am sau nu infectie urinara pentru ca trebuie sa astept cateva zile sa treaca efectul medicamentelor pe care le-am luat: nolicin si no spa. iar de prin ziua 24 a inceput sa imi curga ceva maroniu mai inchis si cred ca acum chiar nu mai are rost, asa-i? trebuie sa astept sa imi treaca ciclul, nu? ca de ramas gravida nu cred ca mai are rost sa povestim pentru ca daca a aparut scurgerea aceasta clar va veni. acum sunt in ziua a 25 a si astept sa vad cand imi va veni. doctoressa nu mi-ai raspuns in legatura cu calcularea fertilitatii, cate zile pun ca dureaza ciclul meu daca e neregulat, ma ghidez dupa ultima luna, adica daca ultima luna mi-a venit la 29 zile acolo la "cate zile dureaza ciclul menstrual"pun 29?????? te rog raspunde-mi pentru ca va urma o luna in care trebuie sa vad cand va avea loc ovulatia????? please. va pup pe toate

#13 2007-03-16 10:02:54

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

bebelul, iti trebuie numarul de zile ala ciclurilor din ultimele 6 luni. zimi-l pe cel mai lung si cel mai scurt.

Nobody home

#14 2007-03-16 10:58:26

Al Pacino
Administrator

bebelul, daca vrei sa aflii cind are loc menstruatia, cel mai bine e sa monitorizezi temperatura bazala, mai ales ca ai ciclul neregulat

#15 2007-03-16 11:00:44

bebelul
Full member

cel mai lung a fost de 37 si cel mai scurt de 26 zile. asta dupa ce nu am mai luat antibebe...adica din iulie...daca te uiti un pic mai sus la discutie o sa vezi cum au fluctuat ciclurile mele din iulie incoace. iti multumesc din suflet pentru  raspuns. pupici.....acum ma doare ovarul drept .....cred ca vine .....scurgere este tot mai persistenta!!!!!!!!!!!

#16 2007-03-16 11:03:23

Al Pacino
Administrator

bebelul, ai avea o teoretica perioada fertila cu incepere in ziua a 5 a ciclului durind pina in ziua 25(sper ca am socotit corect)....tot temperatura bazala e solutia

#17 2007-03-16 11:10:25

bebelul
Full member

oooo ce perioada lunga!!!!!!! clar inseamna ca alta e solutia sa aflu perioada de ovulatie!!!!o sa incerc faza cu temperatura bazala!!!!! iti multumesc frumos!!!! imi explicati si mie un pic cum sta cu masurarea temperaturii bazale!!!!!
oricum mi-am promis ca nu o sa ma mai stresez cu atatea calcule cand va veni bebele va veni!!!!! va pup si toate cele bune

#18 2007-03-16 11:14:49

Al Pacino
Administrator

trebuie masurata temperatura(si notata) in fiecare dimineata, inainte de a te da jos din pat(deci inainte de a face orice efort, cit de mic) in anus sau in vagin sau in gura(unde vrei tu din astea 3 variante, insa nu in axila). Normal, temperatura bazala e de 36,6-36,7 grade . In perioada ovulatiei crese pe la 37-37,1 si ramine crescuta pina la menstruatie

#19 2007-03-16 11:18:13

bebelul
Full member

multumesc frumos!!!!!!!! PUPICI

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.