Herpes? doctoreassa pls help!!!
- alyy
- New member
- Inregistrat: 2007-01-07
herpes? doctoreassa pls help!!!
acum o sapt si ceva am fost diagnosticata cu herpes genital, iar eu nici acum nu sunt convinsa ca am avut asa ceva. asa ca o sa povestesc cat pot de bine ce am avut si as vrea sa mi se spuna si mie dc am avut sau nu cu adevarat herpes genital. in primul rand doctorita nu mi-a facut nici o analiza cd mi-a prescris tratamentul, si mi-a spus ca din cauza stresului si pe o imunitate scazuta puteam sa-l contactez, pur si simplu de la toaleta publica si ca nu tb sa iau neaparat prin contact sexual.(eu cateva zile inainte de problema tocmai terminasem sesiunile, pentru ca eu sunt studenta la 2 facultatii, si intradevar au fost zile la rand cd eu aprope ca nu mai dormeam ca sa reusesc sa invat tot) fizic la mine se observau 2 zone mici rosii, ca niste iritatii si tot pe exterior se putea observa o rana de dimensiuni cam de 1,5cm(ca o taietura). mentionez ca eu nu am avut nici o basica care sa se fi spart(cum am citit in descrierea herpesului), cel putin eu nu am vazut si dupa tratament intradevar in 4 zile nu mai aveam nimic insa a trecut pur si simplu, nu s-a facut nici o coaja, crusta sau ceva de genul acesta. in acea perioada(ianite sa merg la medic)insa am avut mancarimi si usturimi destul de deranjante. eu stiu ca ceva am avut, dar ma gandesc ca poate nu a fost tocmai herpes, deoarece eu sunt o persoana care am grija de mine si am un prieten stabil de aproape un an care stiu sigur ca nu a facut prostioare. as vrea sa mai stiu daca desi mi-a trecut acum, se poate face vreo analiza prin care sa vad dc am avut herpes sau nu desi eu acum nu mai am absolut nimic. pls help!!!! pupici p.s : eu nu am avut niciodata herpes la buza sau de alt fel si nici prietenul meu, chiar si doctorita a ramas mirata si m-a intrebat de vreo 3 ori dc am avut herpes la buza pana acum.
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: herpes? doctoreassa pls help!!!
e posibil sa nu fi fost herpes...ar trebui sa se poata face tipare si pentru virusul herpetic.
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- alyy
- New member
- Inregistrat: 2007-01-07
multumesc mult,mult pt raspuns, dar totusi ce credeti ca ar fi putut fi? si are vre un rost sa mai merg acum la un alt medic desi mi-a trecut, adica mai are cum sa-si dea seama de ce am avut, daca celalalt medic la care am fost a gresit? pls as vrea si eu mai multe pareri atat de la doctoreassa cat si de la alte persoane cunoscatoare.
Ultima oara a fost editat de alyy (2007-02-24 08:59:43)
- croco
- New member
- Inregistrat: 2007-09-19
salut , help pls ...pana ajung la medic ....mi-au aparut pe labii niste chestiute mici care ma manancana ...se eveientiaza atunci cand imi fac igiena ...ce sa fac?...ce pot fi? ...acum fac tratament cu poligynax ,clotrimazol si stamicn 500.000(la recomandarea farmacistei)-zicea ceva de floara vaginala , pt ca aveam (atunci cand mi-am luat medicamentele) o senzatie de disconfort...iar igiena intima o fac cu seba med ...innainte am folosit ceva de la avon....ce poate fi?..pls help
- ankuzza
- Hero member
- De la: Ploiesti
- Inregistrat: 2006-02-18
Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
croco, mergi la medic nu la farmacista! nu stie si nu poate farmacista sa puna diagnostic...daca ai herpes sau vegetatii????
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- clauss
- New member
- Inregistrat: 2007-12-12
buna, as avea si eu o intrebare foarte asemanatoare cu cea din mesajul initial.
azi tocmai am fost diagnosticata cu herpes genital, dar nu sunt 100% convinsa ca asta e. Mi se pare atat de ciudat deoarece nu am mai avut nicodata asa ceva, prietenul meu nu a avut niciodata nici el herpes de nici un fel. Suntem impreuna de 5 ani si nici unul din noi nu a calcat stramb. Desi el a mai avut cateva partenere inainte sa fim impreuna pt mine e primul si singurul partener si mi se pare asa de greu de crezut ca dupa 5 ani brusc imi apare asa ceva. e adevarat ca se produce pe un fundal de stress si oboseala, dar nu e prima data cand sunt obosita, de ce tocmai acum? in simptomele citite se zicea de buchetele de besicute, dar eu am niste semne albicioase exact ca si aftele bucale (sunt adancite nu besicute si nu sunt in buchetele) + una din ele arata ca o rana ( eu am banuit ca aceea a fost mai jenata de imbracaminte) ganglionii inghinali nu sunt inflamati, dar momentan am prins si o raceala serioasa si sunt inflamati cei de la nivelul gatului...dar n-as putea zice de la care din probleme.
am fost la gine si doctorita nici ea nu mi-a putut zice ca e 100% herpes, mi-a prescris aciclovir si a zis ca daca cedeaza cu el atunci stim ca e herpes si dupa ce trece, pe la inceputul anului sa revin pt un Papanicolau. Am incredere in ea, dar ca oricine, nu imi doresc herpes si n-as vrea sa ma bazez doar pe o banuiala. Mi se pare asa de greu de inghitit deoarece sunt destul de la locul meu, pastrez igiena, n-am avut niciodata probleme de sanatate.....
stiu ca pt orice fel de evaluare a starii mele trebuie sa merg la doctor dar pun intrebarile acestea deoarece poate mi-ati putea sugera voi ce altceva ar putea fi sau ce fel de analize as putea sa incerc. Sau poate imi spuneti ca sigur e herpes si sa ma impac cu ideea
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
eu zic sa schimbi doctorul si sa ceri o a doua opinie....
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
poti sa faci din sange analiza sa vezi daca iti iese virusul herpetic de tip 2.oricum din cate stiu eu la herpes genital te ustura zona de iti vine sa......
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- clauss
- New member
as mai incerca cu o a doua opinie... ca simptome intr-adevar a o durere constanta in zona respectiva..
si as mai avea doua intrebari pt voi pe langa cele de sus: daca e herpes, cat de repede ar trebui sa cedeze semnele dupa inceperea administrarii acilovir-ului?
si ziceati ca se poate lua de la toaleta publica, desi nimeni nu se atinge practic cu zonele intime de colacul wc-ului....e chiar asa transmisibil, in sensul in care imi pot infecta membrii familiei? trebuie sa dezinfectez colacul de la wc si dusul peste tot,de fiecare data cand le folosesc?
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
Simptome
Cele mai multe persoane cu herpesuri genitale sunt asimptomatice sau au simptome si semne minore. Aparitia leziunilor herpetice are urmatoarea succesiune: - pielea din jurul sau de pe organul genital se inflameaza - pielea poate fi calda, dureroasa sau poate fi pruriginoasa (mancarimi) - apar vezicule in jurul sau pe organele genitale - veziculele se sparg, fac crusta dupa care se vindeca Simptomele si semnele care pot aparea la prima infectie sunt: - ganglioni mariti de volum - febra - cefalee (dureri de cap) - disurie (usturimi la urinat) - dureri musculare Prima aparitie a herpesului se poate intinde pe o perioada de mai multe saptamani. Dupa aceasta, virusul se refugiaza in sistemul nervos, unde ramane inactiv, pana cand, apar anumiti factori declansatori care il reactiveaza. Tipic, aparitiile ulterioare ale leziunilor sunt la saptamani sau luni dupa primul episod. In majoritatea cazurilor, acestea sunt mai putin severe si mai scurte fata de primul episod. Desi virusul ramane cantonat in organismul uman pe o perioada nedefinita, numarul episoadelor active are tendinta sa scada dupa un numar de ani.
Ca si sfaturi:: Spalati frecvent mainile si evitati autocontaminarea (prin atingere) a ochilor sau organelor genitale. Obiectele de toaleta, prosoapele, batistele, paharele, tacamurile trebuie folosite numai de bolnav. Evitati contactul fizic cu alte persoane.
Tratament
Nu exista nici tratament care sa elimine infectia cu virusul Herpes Simplex 2, dar medicii pot recomanda medicamente antivirale, cu administrare orala sau unguente, care pot grabi vindecarea leziunilor. Medicamentele antialgice (impotriva durerilor) procurate fara prescriptie medicala pot fi eficiente in ceea ce priveste disconfortul produs de leziuni. In cazul in care reactivarile sunt frecvente, medicul va recomanda medicamente antivirale (ca de exemplu aciclovir, famciclovir, valaciclovir) administrate pe perioade lungi de timp pentru a incerca reprimarea reactivarilor. Nici un tratament nu poate vindeca infectia cu HSV 2. Virusul ramane cantonat in organismul uman definiv, odata ce persoana este infectata. Virusul este cantonat inactiv la nivelul celulelor nervoase pana cand apar factorii declansatori, care il reactiveaza. Episoadele simptomatice, care includ veziculele dureroase, pot fi controlate medicamentos.
Generalitati
Herpesul genital este o infectie inalt contagioasa transmisa, de obicei, prin contact sexual cu o persoana infectata care are leziuni ulcerative, dar poate fi transmisa si prin contactul sexual oral sau anal. Poate fi transmisa si in cazul in care leziunile nu sunt vizibile. Herpesul genital poate fi transmis nou nascutului la nastere, la trecerea prin canalul pelvian, de la mama care are infectie activa.
Ultima oara a fost editat de ralluka (2007-12-13 09:17:53)
- maria123
- Full member
- Inregistrat: 2007-06-22
crede-ma clauss ca te inteleg..si eu am trecut exact prin aceeasi chestie numai ca realtia era de 2 ani...am plans si m-am strofocat la inceput dar pana la urma mi=am dat seama ca nu trebuie decat sa am grija de mine.incearca sa ai grija sa nu iti scada imunitatea(bea suc de grefe sau limonada),ia echinaceea...incearca sa nu te obosesti,sa nu pierzi noptile sau sa bei f mult acool,cafea sau sa fumezi.Daca faci toate astea iti va fi bine.
- clauss
- New member
multumesc pt sfaturile de mai sus, voi incerca sa ma tin de ce ati zis.. ..dar revin cu o noua intrebare tot in contextul acestui herpes......tocmai in dimineata aceasta mi-am dat seama ca in toata nebunia am uitat doua pastile ( aseara si ieri seara )... daca iau marvelon, cum se procedeaza? trebuie sa abandonez folia? ....desi asta inseamna ca imi vine mai repede ciclul, probabil inainte sa imi treaca herpesul asta afurisit si nu stiu daca e f bine ..deci cum ar trebi sa procedez corect? iau pastile in continuare sau nu mai termin folia?... teoretic mai am numai vreo 4 pana se termina si dupa aceea inca 5 zile pana la ciclu. Pierderea protectiei nu mai e asa importanta ca din cauza herpesului oricum nu mai fac nimic o vreme buna, dar as vrea sa stiu cum e cel mai corect de procedat scuze daca va tot bat la cap si multumesc pt intelegere
Ultima oara a fost editat de clauss (2007-12-14 08:52:33)
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
ok.ia acum cele 2 pastile uitate sunt sanse mari sa incepi sa sangerezi.ia celelalte 4 pastile si inca 3 de pe o alta folie de rezerva ca sa fie 7 si sa reinstalam protectia eu cel putin asa as face.
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
iei azi 2 pastile...si maine 2 pastile...si dupaia cate pastile ti mai raman in folie?
happy with him...inlove with him...
- clauss
- New member
daca azi iau doua si maine inca doua am sa fiu la zi...si apoi imi mai raman inca doua si gata
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
ok...si protectie suplimentara pana dupa a 7 pastiluta din folia urmatoare...
happy with him...inlove with him...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|