homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pt.doctoressa-interpretare analize

#1 2007-02-22 20:54:35

lilian@
Full member
Inregistrat: 2006-12-14

pt.doctoressa-interpretare analize

buna seara!doctoressa,va rog,  am si eu o nelamurire cu privire la  niste analize pe care le am facut in decembrie,dar din pacate nu am mai fost cu ele la medic.scrie cam asa:celule exocervicale superficiale si intermediare in placarde mici; CD.BETHESD:NILM(frotiu negativ pt.leziuni intraepiteliale si intermediare in placarde mici);  gonococ absent;prezente poliformonucleare integre;prezenti bacili GRAM pozitivi nesporulati,necapsulati; trichomonas,candida albicans absent. rugamintea mea este o interpretare a lor si as vrea sa intreb cat termen de valabilitate au niste analize si daca ar trebui repetate avand in vedere timpul scurs de la efectuarea lor si neurmarea nici unui tratament. va rog mult astept o lamurire,ptr. ca ma confrunt cu o secretie suparatoare si as vrea sa stiu cat de grav este. multumesc!

#2 2007-02-23 13:00:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: pt.doctoressa-interpretare analize

nu aveai de ce sa faci tratament, analizele astea ne arata ca esti sanatoasa. Termenul de valabilitate...asta e alta problema. In principiu, ele fiind bune, au termen de valabilitate pina la primul contact sexual neprotejat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-02-23 17:57:43

loly
New member
Inregistrat: 2007-02-23

Buna ziua! Doctoressa, va rog mult sa-mi spuneti cateva cuvinte in legatura cu urmatorul rezultat la testul Papanicolau: proces inflamator masiv cu aflux leucocitar abundent, modificari celulare reactive: absent atipii celulare: CII-CIII BP; TBS-LSIL. Mentionez ca la cultura din secretie vaginala a iesit Streptococ de grup B; in rest, tricomonas, chlamidia, mycoplasma, ureaplasma, candida sunt toate absente.
Sunt foarte speriata pentru ca doctorul nu mi-a dat prea multe lamuriri in legatura cu testul Pap, a spus ca am o rana pe toata suprafata colului care trebuie cauterizata si mi-a spus ca trebuie sa fac o colposcopie pentru a vedea ce e cu acel LSIL. Ca tratament pentru infectia cu streptococ: ovule Betadine. Sunt programata vinerea viitoare la colposcopie.
Din ce am mai citit pe forum am inteles ca TBS inseamna boala cu transmitere sexuala. In conditiile in care toti ceilalti germeni sunt absenti, inseamna ca e vorba de o infectie cu HPV? Mai mentionez (desi la momentul actual nu cred ca mai are vreo importanta) ca am avut un singur partener sexual (sotul meu, de 11 ani), nu am fumat , nu am luat anticonceptionale, ca metoda contraceptiva am folosit doar prezervativul si metoda calendarului , nu am avut avorturi.
Am facut aceste analize pentru ca doream ca anul acesta sa am un copil. Mai pot spera sa se intample asta anul acesta?

#4 2007-02-26 11:34:44

Al Pacino
Administrator

LSIL trebuie intr-adevar cercetat suplimentar. Adesea descrie  o infectie limitata cu HPV. Faptul ca tu ai avut un singur partener sexual din nefericire nu prea inseamna nimic(atita vreme cit el e foarte posibil sa fi avut mai multe partenere).
Avind in vedere ca anul abea a inceput, eu cred ca sunt sanse sa concepi macar copilul anul asta.

#5 2007-02-26 12:56:07

Al Pacino
Administrator

pai eu cred ca a facut aceste analize

Publicitate

loading...

#6 2007-03-06 16:28:52

loly
New member

Doamna doctor, multumesc pentru raspunsul anterior. Am revenit cu rezultatul de la colposcopie:  ectopie periorificiala cu remaniere minima la periferie iod negativa; colpita; CII-CIII cu modificari reactive. Atat scrie si mai e un desen pe foaie (facut cu pixul) care arata cat de mare e rana de la nivelul colului. Mi s-a prescris tratament timp de o luna cu Colposeptin, dupa care trebuie facuta cauterizarea. Intrebarile mele sunt:
1. " Iod negativ" e de bine sau de rau?
2. De ce nu a facut si biopsie?
3. Cand mi-a spus sa vin peste o luna la cauterizare, i-am spus ca as vrea sa fac si tiparea HPV, iar doctorita a spus ca daca tin eu, pot s-o fac. Nu ar fi trebuit sa o ceara ea obligatoriu?
4. Rezultatul la tipare HPV il primesc peste 3 saptamani. In cazul in care ar iesi o tulpina cu risc oncogenic crescut, mai este indicata cauterizarea, sau ar fi indicata alta metoda terapeutica? (am citit pe net ca in acest caz cauterizarea ar putea masca un eventual cancer aparut ulterior, si ca s-ar indica ERAD? E adevarat?)
5. E normal ca un medic anatomopatolog sa faca colposcopia si cauterizarea? Nu ar trebui sa le faca ginecologul? Pentru ca cea care a facut colposcopia nu a fost medicul ginecolog (care doar a asistat) ci cea care mi-a dat rezultatul la testul Pap, iar pe parafa scrie medic primar anatomopatolog. Si doctora ginecolog a spus ca nu va face ea cauterizarea, ci sa ma programez pentru asta tot la medicul anatomopatolog.
Imi cer scuze ca am pus atatea intrebari si va multumesc sincer pentru ajutor.

#7 2007-03-06 16:35:09

Al Pacino
Administrator

loly, iata raspunsurile:
1. iod-negativ e de bine
2. pentru ca nimic nu a indicat ca ar fi necesara
3.nu, nu ar fi trebuit sa o ceara obligatoriu
4. e posibil sa fie cum spui, nu stiu, de ce sa te mint. Oricum, ce te indeamna pe tine sa crezi ca ai avea infectie cu HPV, ai avut vreodata condiloame????
5. colposcopia  face medicul care are competenta in asta. anatomopatologul stie sa se uite la celule la microscop mai bine decit orice alt medic, asta e specialitatea lui, deci eu am incredere in ce zice. Despre cauterizare....nu stiu de ce nu o face ginecologul

#8 2007-03-06 16:50:47

loly
New member

Nu am avut niciodata condiloame, nici eu nici sotul meu, dar am citit ca nu intotdeauna sunt vizibile. Toata teama e de la faptul ca rana e pe o suprafata mare. Plus ca nu de mult timp doua prietene ale mamei au fost diagnosticate cu cancer de col. Asa ca ma gandesc la ce-i mai rau...

#9 2007-03-07 10:23:09

Al Pacino
Administrator

eu zic dimpotriva sa gindesti pozitiv....

#10 2007-03-07 23:46:02

pisicel
New member
Inregistrat: 2007-03-01

Cat costa testul pentru a depista tricomonas, chlamidia, mycoplasma, ureaplasma, candida si papa nicolau? se pot face toate deodata?

#11 2007-03-08 12:59:12

silv
New member
De la: constanta
Inregistrat: 2006-02-17

am facut si eu niste analize si nu cred ca mi-au iesit prea bine. Papanicolau 2-3, hpv, displazie usoara, TBS: lg-sil, histiomacrofage frecvente, trichomonas si candida. Tratament mi-a prescris doar pentru candida si trichomonas de care tot incerc sa scap de vre-o cateva luni, dar restul rezultatelor nu le-a comentat. Ce inseamna restul?

#12 2007-03-08 13:13:42

Al Pacino
Administrator

restul inseamna ca s-ar putea sa ai HPV(trebuie verificat) dar ca sigur infectia vaginala trenanta(daca te chinui de luni de zile sa scapi de trichomonas inseamna ca il tot iei inapoi de ;la partener, trichomonas se vindeca foarte usor) a facut leziune la niv colului...nu e bine. Astea vor intra in discutie dupa ce vindeci trichomonasul

#13 2007-03-08 13:37:51

silv
New member
De la: constanta
Inregistrat: 2006-02-17

pai anul trecut am facut o cauterizare, iar am o leziune?din ce cauza se poate face?
HPV cum se verifica? alt tip de analize? si are lagatura cu rana?
HPV poate avea si partenerul?
LA MULTI ANI pt toate femeile si mamicile forumului

#14 2007-03-08 14:29:47

Al Pacino
Administrator

HPV e cu transmitere sexuala, deci daca il aveti, e la amindoi. Trebuie sa faci tipare a virusului

#15 2010-08-09 13:55:54

Gabriela68
Membru
Inregistrat: 2010-08-09

Buna ziua, in urma unui test Babes-Papanicolau la concluzii mi s-a trecut: 'Modificari celulare benigne asociate cu inflamatii.  NILM'. Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti ce inseamna aceasta, deoarece medicul ginecolog mi-a spus doar ca sunt sanatoasa, fara a-mi da alte detalii.

#16 2010-08-09 14:30:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

un examen de secretie nu ai facut ? fiindca se pare ca ai o mica inflamatie si la examenul de secretie s-ar fi putut vedea despre ce e vorba

#17 2010-08-09 20:11:32

echinaceea
New member
Inregistrat: 2010-01-24

buna doctoressa. ma bucur mult ca esti aici pentru noi...iti scriu din nou cu niste intrebari referitoare la interpretarea unor analize:
am facut in ziua 14 a c.m. urmatiarele analize:

Estradiol(electrochemiliminiscenta) kit 4 1288 pmol/L, iar valorile normale indica: intre 315-1828 la ovulatie

Prolactina (electrochemiliminiscenta) 392.2 μUI/m Liar valorile normale sunt 127-637

Progesteron (electrochemiliminiscenta) kit 3 ? rezultatul este 3.88 nmol/L iar valorile normale sunt in faza ovulatorie intre 2.4 ? 9.4

FSH rezultatul este 13 mUI/m Liar valorile normale sunt 4.7-21.5 in faza ovulatorie

LH 66.79 mUI/m Liar valorile normale sunt 14-95.6 la faza ovulatorie

cum ti se par? eu am deja 33 de ani si am ramas insarcinata doar o singura data, acum 7 ani, cand am si pierdut sarcina. de atunci nimic... e ceva in neregula cu analizele mele?

cu mult respect pentru ceea ce faci pentru noi,
multumesc mult

#18 2010-08-10 16:44:02

echinaceea
New member
Inregistrat: 2010-01-24

sad doctoressa, probabil ca nu ai vazut mesajul meu...
se pricepe altcineva sa-mi raspunda?grater si grater

#19 2010-08-10 17:04:14

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

echinaceea a scris:

sad doctoressa, probabil ca nu ai vazut mesajul meu...
se pricepe altcineva sa-mi raspunda?grater si grater

din cate vad eu analizele tale sunt ok. probabil ca profilul endocrin sa fie complet ar fi trebuit sa faci si tiroidienii si testosteronul.

nu ai ramas insarcinata desi ai incercat? sau pur si simplu nu s-a intamplat?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.