homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ptr.doctoressa.....

#1 2007-03-04 13:21:46

lilian@
Full member
Inregistrat: 2006-12-14

ptr.doctoressa.....

Buna doctoressa! am fost diagnosticata acum 1 an cu mastoza fibrochistica  la sanul stang.am urmat si urmez tratament in urma investigatiilor dar dr.mi a spus ca nu sunt indicate prt.maine anticonceptionalele ptr.ca favorizeaza dezvoltarea nodulului.eu iau harmonet de 3luni. daca nu mi sunt permise anticonceptionalele ce metoda contraceptiva as putea aborda tinand cont ca nu am avut nici o nastere(ma gandeam la sterilet dar...cica nu ar fi indicat ptr.femeil;e care nu au copii).va rog mult lamuriti-ma si va multumesc si ptr. raspunsurile anterioare pe care vi le-am solicitat.

#2 2007-03-04 13:43:06

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

Re: ptr.doctoressa.....

intr-adevar,steriletul nu poate fi folosit decat de femeile care au nascut.

#3 2007-03-05 11:27:08

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu ai contraindicatie la contraceptive orale. mastoza fibrochistica e o afectiune benigna, foarte frecventa, care impune tinerea sub observatie si nu reprezinta contraindicatie la contraceptive

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2007-03-05 20:20:41

lilian@
Full member

multumesc de raspuns! am mai citit pe forum despre anumite subiecte si am observat ca ati raspuns unei fete ca in pauza de 7 zile nu ar trebui sa ai dureri menstruale.e adevarat?ca nu va spun ce dureri ma apuca pe mine....oare e vorba de vreo infectie?

#5 2007-03-05 20:23:38

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

cand iei ac. durerile menstruale sunt cu mult diminuate la fel si cantitatea de sange eliminat

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#6 2007-03-05 20:26:38

lilian@
Full member

eu le iau de 3 luni. ma gandesc ca poate ar trebui sa se mai acomodeze organismul cu ele.

#7 2007-03-05 20:28:23

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

la mine au disparut de la prima luna acum ma mai doare doar mijlocelul inainte sa vina.doctoressa a spus ca reducerea durerilor este un efect al ac. care poate sau nu sa apara.poate in cazul tau nu apare

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#8 2007-03-05 20:48:22

lilian@
Full member

ok.merci ralu!vad eu cum o scot l capat big_smile

#9 2007-03-06 15:21:49

Al Pacino
Administrator

cu niste pastile contra durerilor, eventual

#10 2007-03-22 23:13:18

Marta
New member
Inregistrat: 2007-03-22

lilian@ a scris:

nu sunt indicate prt.maine anticonceptionalele ptr.ca favorizeaza dezvoltarea nodulului..

Buna lilian@
Am o prietena care a luat anticonceptionale timp de 1an si 2 luni. Pe ea niciodata nu o dureau sanii cand avea menstruatie si in ultimele luni de luat AC a zis ca unul dintre sani o durea ingrozitor. Si cand a fost la medic a zis ca a facut mastoza la san. Bineinteles ca de la AC i`a aparut. A zis ca nu mai ia in viata ei AC.
Exista foarte multe femei care au facut de la AC mastoza la san si acum trebuie sa se opereze...
Eu chiar nu stiu de ce doctoressa a raspuns:

doctoressa a scris:

nu ai contraindicatie la contraceptive orale

Cand o gramada de persoane au facut asa ceva de la AC , si mai ales ca si doctorul ti`a zis ca favorizeaza dezvoltarea nodulului.
Parerea mea este sa nu te risti.

Ultima oara a fost editat de Marta (2007-03-22 23:15:02)

#11 2007-03-23 09:32:01

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

din cate stiu eu nu e un fapt dovedit ceea ce spui tu Marta...dar bineinteles s ar putea sa ma insel...

happy with him...inlove with him...puss

#12 2007-03-23 11:08:02

Al Pacino
Administrator

Marta, de curiozitate, mergi in biblioteca, ia o carte si citeste pe tema si vei afla de ce am zis. Ca sa te scutesc de efort, iti citez eu din "Planificarea Familiala-elemente interdisciplinare" sub redactia Florentina Pricop. La capitolul contraindicatii absolute avem:boli circulatorii(in trecut sau in prezent)-ale utilizatoarei(nu ale familiei!)migrena focala sau migrene care necesita trat cu ergotamina, atacuri ischemice tranzitorii, AVC in antecedente, majoritatea bolilor vasculare, hipertensiunea pulmonara, boli active ale ficatului(dupa hepatita acuta virala COC pot fi utilizate la 3 luni de la normalizarea probelor hepatice), adenomul hepatic, litiaza biliara(dupa colecistectomie pot fi utilizate COC), porfirii, herpes gestational, sarcina, sindrom hemolitic uremic, boala trofoblastica, singerari genitale nediagnosticate, cancer de sin
La contraindicatii relative avem: dislipidemii, diabet zaharat, HTA, fumat peste 40tigari/zi, exces ponderal, virsta inaintata, migrena, siclemia monozigota, imobilizare partiala prelungita, oligo sau amenoreea(trebuie investigata), hiperprolactinemia, depresia severa, boala chron, bolile renale cronice, conditii care impiedica absorbtia COC. Contraindicatii relative sunt legate de anumite tipuri de contraceptive care, in prezenta unui anumit teren genereaza conditii speciale si posibilitatea aparitiei unor complicatii.
Mentionez si autorii capitolului de contraceptie din carte, personalitati ale lumii medicale romanesti, de altfel: Prof. Dr. E. Zbranca, Conf. Dr. V. Mogos, A. Dr. C. Vulpoi, Dr. D. Pletea.
Dupa cum vezi, daca citesti cu atentie, mastoza fibrochistica NU E CONTRAINDICATIE pentru contraceptive
Asadar, am zis ce am zis pentru ca am bunul simt de a citi literatura de specialitate cu atentie inainte de a imida cu parerea pe tema

#13 2007-03-23 11:19:24

Marta
New member
Inregistrat: 2007-03-22

Eu nu am postat pt a ne certa... imi pare rau ca s`a intamplat asa... sad
Eu doar voiam sa inteleg de ce foarte multe femei care inainte de a lua AC nu au avut nimik la sani, si apoi dupa o perioada mai indelungata au inceput sa le apara noduli.
Am vazut in spital foarte multe fete tinere care se operau de mastoza, care le`a aparut dupa ce au utilizat o perioada mai lunga sau mai putin lunga AC (similar si cazul prietenei mele care nu a avut absolut nimik , nici cea mai mica durere inainte de AC si acum dupa 1 an si ceva un nodul foarte mare la un san si dureri cumplite... ).

#14 2007-03-23 11:28:56

Al Pacino
Administrator

sa pare ca nu din cauza contraceptivelor....e doar o coincidenta....eu stiu foarte multe femei care au scapat de noduli pe anticonceptionale si mai stiu si multe femei care nu au avut nici inainte nici dupa nici o problema. so.....nu ne certam....doar ca ma irita, desi probabil ca nu ar trebui, atunci cind oamenii care nu au citit (din diverse motive) pe tema, aronca informatii eronate pe care oamenii le inghit ca atare....nu e vina ta deci...poti insa verifica in biblioteca faptul ca ti-am citat exact si ca respectiva carte exista

#15 2008-05-05 18:19:48

cinderela
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

am si eu o intrebare pt doctoressa...am fost la control la ginecolog in urma cu vreo 2-3 luni ji mi-a spus ca am anexita ji cv infectie...in fine...le-am tratat...ji ultima data knd am fost mi-a spus k mai am cv in partea dreapta ji mi-a recomandat sumamed...doar k sumamed nu am gasit nicaieri ji am luat azitromicina pt k am inteles k e acelasi lucru...vreau doar s intreb k azitromicina e utilizata pt anexita ji boli de genul acesta ji chiar e totuna cu sumamed???ast rasp...

'Cause I've got you to make me feel stronger /When the days are rough and an hour feels much longer /Yeah when I got you to make me feel better /When the nights are long they'll be easier together...hjartahjartahjarta...

#16 2008-05-05 18:30:09

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

e acelasi lucru
incearca sa scrii gramatical romaneste..

mami de minuni hjarta

#17 2008-05-05 18:53:27

cinderela
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

scuze...obisnuinta asta...mersi mult pentru ajutor...pusi:*

'Cause I've got you to make me feel stronger /When the days are rough and an hour feels much longer /Yeah when I got you to make me feel better /When the nights are long they'll be easier together...hjartahjartahjarta...

#18 2008-05-05 18:58:05

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

se mai intampla smile

cresti mare

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.