homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Streptococ de grup B

#1 2007-03-16 12:16:20

loly
New member
Inregistrat: 2007-02-23

Streptococ de grup B

Pentru a 4-a oara consecutiv la examenul de secretie vaginala mi-au aparut "foarte frecventi coci Gram pozitivi in diplo" identificati ca fiind Streptococi de grup B. Am facut pana acum 3 tratamente:
1. Klion ovule 10 buc. (2 pe zi)
2. Zanocin 400mg/zi, concomitent cu Poliginax - 2 ovule/zi, timp de sapte zile
3. Betadin - cate 2 ovule/zi, 7 zile.
Acum mi s-a prescris tratament cu ovule Colposeptin timp de o luna, dupa care medicul m-a programat la cauterizare (pentru o ectopie la nivelul colului). Daca insa infectia nu dispare, nu ar putea avea o influenta negativa asupra vindecarii post-cauterizare?
Doamna doctor, din experienta dumneavoastra aceasta infectie e vindecabila? Pentru ca dupa atatea tratamente fara nici o ameliorare, ma tem de un nou rezultat nesatisfacator. De asemenea ma ingrijoreaza si faptul ca aceasta infectie se poate transmite in timpul nasterii la fat, si am citit ca e pe primul loc ca si cauza de deces neonatal (putand da meningita sau septicemie la nou nascut). Nu exista chiar nici un tratament antibiotic care sa trateze eficient aceasta infectie? (Doctorul mi-a spus ca antibioticele luate oral nu realizeaza concentratii in sange care sa fie eficiente la nivel genital).

#2 2007-03-16 12:19:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Streptococ de grup B

streptococul de grup B, daca stiu eu bine, se trateaza cu penicilina. Ar fi bine venita o antibiograma, ca sa vezi la ce e sensibil si sa il poti trata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-03-16 13:17:25

loly
New member
Inregistrat: 2007-02-23

Am facut de fiecare data antibiograma, a iesit sensibil la Ceftriaxon, Cloramfenicol, Clindamicin, Eritromicin, Nitrofurantoin, Ofloxacin, Vancomicin. Dar mi s-a spus ca daca nu a trecut dupa Ofloxacin oral, restul nici atat nu o sa aiba efect. M-am uitat pe prospect la Colposeptin si vad ca nu contine nici unul din aceste antibiotice.
Iar la Penicilina sunt alergica...

#4 2007-03-19 10:29:25

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

trebuie ca la fiecare dintre antibiotice in parte sa fie un procent al sensibilitatii. La ofloxacin era cel mai mare? Eu cred ca mai merita incercat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-02-07 23:08:12

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

loly ..daca mai intrii pe forum poti sa imi zici si mie ai scapat de streptococ b ?
si eu am aceeasi problema si am vazut ca tu nu prea ai avut rezultate in tratament

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.