homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Plasturele

#1 2007-04-04 16:42:44

mikki_20
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-02-15

plasturele

am vazut sapt trecuta la stiri ca a aparut si la noi in romania un plasture pe care il porti o sapt si dupa il schimbi,asta fiind pt a te proteja de o sarcina nedorita.eu ma gandeam ca mai bn fol. plasture decat ac, voi ce spuneti?aaa si aveti idee cat costa? si ink ceva oare este eficace? tongue scuze ca v'am bombardat cu atatea intrebari  tongue

Avem 1 an si 5 lunite

#2 2007-04-04 17:01:38

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

Re: plasturele

http://news.softpedia.com/news/Plasturi … 2259.shtml
Plasturii transdermici. Combinaţia hormonală de la nivelul plasturelui este absorbită trans-dermal, evită pasajul hepatic şi ajunge în circulaţia generală, inhibând ovulaţia la nivel central, reducând dezvoltarea endometrului şi producând o gleră cervicală densă. În prezent pe piaţă există un singur tip de plasture contraceptiv, care conţine o combinaţie estro-progestativă Progestativul folosit este Norelgestromin, din care se eliberează zilnic 150 μg, iar estrogenul este Etinil-estradiolul, eliberat în doza de 20 μg, Un plasture asigură substanţă activă pentru 7 zile; se folosesc 3 plasturi, câte unul pentru o săptămână,iar după 3 aplicări se face pauză o săptămână pentru a permite menstruaţia.. Rata de eşec (Pearl) este cuprinsă între 0,6 şi 1,3 la 100 de utilizatoare, după modul de folosire. Eficienţa plasturelui este influenţată de greutatea corporală a utilizatoarelor, peste 90 de kg eficienţa fiind mai redusă. Cel mai frecvent efect secundar este iritaţia pielii în regiunea aderentă a plasturelui; restul efectelor secundare, în special sângerarea intermenstruală care este întâlnită în 18% dintre cazuri în prima lună se reduc cu trecerea timpului.

Dr. Evelyn Cristescu

Ultima oara a fost editat de ionela (2007-04-04 17:03:08)

#3 2007-04-04 17:23:27

mikki_20
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-02-15

Re: plasturele

ms mult pt rasp ionela,oricum inainte sa fol o intrebam si pe doct mea, dar din ce am citit pe site mai bine raman la ac big_smile

Avem 1 an si 5 lunite

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.