homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat analize

#1 2007-04-04 19:57:29

maria_iustina
New member
Inregistrat: 2007-04-04

Rezultat analize

Doctoressa,
daca ai putin timp, te rog sa-mi spui si mie ce ar insemna urmatorul rezultat al unui test de secretie. Abia am luat rezultatul astazi, iar la doctorita mea nu pot merge decat dupa Paste pentru ca e in concediu si sunt tare nerabdatoare sa aflu despre ce este vorba.
Iata rezultatul:
Examen citobacteriologic - secretie vaginala

Lactobacili absenti
Rara flora bacteriana nespecifica: cocobacili gram pozitiv
frecvente PMN
Prezente filamente miceliene
Relativ frecvente celule epiteliale superficiale in placarde.

Multumesc anticipat!

#2 2007-04-04 20:24:50

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Rezultat analize

in primul rand...nu e f bine faptul ca nu ai lactobacili prezenti...aia sunt bacilii curateniei si faptul ca tu nu ii ai sunt sanse sa faci infectii f des. pt asta poti face tratament cu iaurt sau cumpara-ti biotics din farmacii.
in al 2-lea rand - filamentele alea miceliene indica candida. trebuie sa ajungi la medic pt tratament.

mami de minuni hjarta

#3 2007-04-04 20:40:37

maria_iustina
New member

Multumesc mult pentru raspuns.

#4 2007-04-05 11:15:10

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

si mai sunt si cocobacilii...insa fiind rari, sa zicem ca e normal
ai sigur acum o infectie vaginala, cel mai probabil candidozica

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2007-04-12 09:58:22

maria_iustina
New member

Am fost la medic cu rezultatul si mi-a dat Gynozol ovule de 200mg si Femigin pliculete pentru spalaturi. Doctorita mi-a zis sa fac spalaturi cu Femigin inainte de a pune fiecare ovul. Pe prospect scrie ca este recomandata evitarea spalaturilor vaginale in timpul tratamentului. Am mai citit aici pe forum despre Gynozol si am vazut ca nu este recomandat sa faci spalaturi. Eu una as renunta la spalaturi, as pune doar ovulele. Doctoressa, tu ce imi recomanzi sa fac? Si la cat timp dupa tratament ar fi bine sa merg sa repet testul de secretie? Sotul meu nu a primit niciun fel de tratament. Crezi ca este posibil sa iau inapoi de la el candidoza?

Va multumesc pentru ajutorul acordat,
M.

Publicitate

loading...

#6 2007-04-12 10:00:27

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

fa tratamentul fara spalaturi...repeta exam cam la o saptamana dupa terminarea trat si sotului tau dai o pastiluta de flucovim 150 doza unica...(ai putea lua si tu eventual una)...dar in nici un caz nu fa spalaturi...

happy with him...inlove with him...puss

#7 2007-04-12 11:14:25

alexamelin
Full member
Inregistrat: 2007-02-13

Buna am si eu niste rezultate si as vrea sa stiu despre ce este vorba: Doctoressa poate ma ajuti tu!!!
Cultura flora totala din secretie vaginala (microscopie+cultura, mini api):
Frontiu Gram : frecvente celule epiteliale, relativ frecventi coci Gram pozitivi, in diplo alungiti
Culturi: Candida albicanis.
Multumesc!
PS: Mi-e clar ca e candida, dar in rest?
Aaaa! Si colpita micotica e tot una cu candida?Si dc da se poate da tratament fara analize prelabile?

Ultima oara a fost editat de alexamelin (2007-04-16 13:14:09)

"DACA VREI SA FII FERICIT O CLIPA,RAZBUNA-TE...DACA VREI SA FII FERICIT O VIATA,IARTA!!!"

#8 2007-04-16 13:14:22

alexamelin
Full member

Sper sa ma ajute si pe mine cineva!

"DACA VREI SA FII FERICIT O CLIPA,RAZBUNA-TE...DACA VREI SA FII FERICIT O VIATA,IARTA!!!"

#9 2007-04-16 18:00:29

Al Pacino
Administrator

alexamelin, e vorba probabil de un streptococ...cred eu ca nehemolitic...se trateaza cu antibiotice
colpita micotica e produsa de candida...deci poti zice ca e totuna. Se poate da tratament si fara analize daca esti suficient de experimentat sa o recunosti dupa simptomatologie si sa fii sigur ca doar despre ea e vorba

#10 2007-04-17 10:38:57

alexamelin
Full member

prima parte era pentru o prietena si iti multumesc din suflet!
Cat despre partea cu tratament fara analize este pentru mine: am fost la d-na doctor Niculescu (care este o draguta) si mi-a spus ca e sigur colpita micotica si mi-a dat direct tratament: 6 ovule canesten si pastilute nizoral pentru mine si partener 5 zile cate 2 pe zi. Ce parere ai? Si dc poti sa imi spui dc cele 2 pastile pe zi se iau amandoua odata????
AAA.... si mi-a mai spus ca exista o rana pe col care pare a fi ectopie....e vreo problema?

Ultima oara a fost editat de alexamelin (2007-04-17 10:40:52)

#11 2007-04-17 11:13:35

Al Pacino
Administrator

sincer, eu cu canesten nu ma prea impac, insa e foarte posibil ca experienta ei clinica sa zica altceva. cele 2 pastile de nizoral pot fi luate oricum, insa e bine sa le iei amindoua odata din 2 motive: primul, scapi de grija lor, al doilea, e doza mai mare si deci efectul mai rapid. O zona de ectopie cervicala e intotdeauna o problema, desi nu una mare, pentru ca, asa cum am mai zis, nu poate face fata eventulelor infectii vaginale si, deci se poate transforma in rana foarte usor

#12 2007-04-17 11:15:13

alexamelin
Full member

merci din suflet. Am sa urmez tratamentul dat de dansa pentru ca mi-a dat impresia ca e o mare profesionista si mi-a inspirat si mie incredere. Plus ca a zis ca nu enimic grav! Doamne si cand ma gandesc ce disperata eram. Acum va trebui sa ma duc pentru PAP...sa vedem..

#13 2010-02-18 22:06:23

gabrielleb3
New member
Inregistrat: 2007-07-24

Buna seara!

Am fost de curand sa imi fac cateva analize gineco deoarece secretia dintre cicluri a devenit  f abundenta, are o culoare mai ciudata, miros si o consistenta branzoaza!!!??? Asisenta care mi-a recoltat probele pt secretie mi-a spus ca este mai mult ca sigura ca este vb de Candida...., insa rezultatul analizelor arata in felul urmator:
"    FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. FRECVENTE PMN. FLORA POLIMORFA ( BACILI GRAM POZITIV SI NEGATIV, RARI COCI GRAM POZITIV ).
FRECVENTE LEVURI SI PSEUDOFILAMENTE MICELIENE. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS"

As dori daca se poate un sfat din parte doctoresei intrucat programarea mea la medicul gineco este abea peste 2 sapt....si sunt putin cam nelinistita sad

Multumesc si o seara placuta in continuare!

#14 2010-02-18 22:21:32

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

bacili gram negativi indica o infectie,si posibil sa fie gardnerella
iar "frecvente levuri" indica infectia micotica,Candidoza.

nu e grav...e doar o dereglare a florei vaginale,pentru care vei primi tratament si...daca il respecti o sa scapi smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#15 2010-02-19 11:18:57

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

fetelor, intrebare...mi-am facut si eu analizele de sange(stiu ca sunt mai offtopic cu analizele de sange pe subiectul acesta) si mi-a iesit la hemoleucograma, hematocrit mai mic, rdw, Limfocitele, Monocitele si Bazofile mai mari!Nu sunt cu foarte mult peste/sub limita normala, dar ce poate sa insemne?

#16 2010-02-20 10:29:58

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

kreed i am lasat doctoressei linkul...dar scrie un pst cu exact ce scrie in buletinul de analiza...ce valori ai si care sunt valorile de referinta...

happy with him...inlove with him...puss

#17 2010-02-20 16:48:50

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

kreed a scris:

fetelor, intrebare...mi-am facut si eu analizele de sange(stiu ca sunt mai offtopic cu analizele de sange pe subiectul acesta) si mi-a iesit la hemoleucograma, hematocrit mai mic, rdw, Limfocitele, Monocitele si Bazofile mai mari!Nu sunt cu foarte mult peste/sub limita normala, dar ce poate sa insemne?

Poate sa insemne absolut orice, de aceea e bine sa ti le interpreteze un medic, de preferinta cel care ti le-a si recomandat.

Totusi, ca sa poata cineva sa isi dea cu parerea trebuie sa treci valorile care ti-au iesit tie si valorile laboratorului, altfel repet, sunt sute de posibilitati.

#18 2010-02-22 10:40:13

Al Pacino
Administrator

kreed a scris:

probabil ai nitica anemie si o infectie pe undeva...
conteaza contextul clinic...mergi deci la medicul care ti le-a recomandat, el stie toata istoria si deci e cel mai in masura sa raspunda

#19 2010-02-23 13:57:24

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

pai, nu mi le-am facut ca ma simteam rau sau ceva, vroiam sa stiu daca este totul in regula, am fost la medic de la clinica unde am eu card de sanatate, i-am explicat situatia mea, ca am fost operata de chist endometriozic, etc, sunt sub tratament cu diphereline si pe mine ma interesa testul CA125, sa vad care e situatia mea, si mi-a dat de facut testul plus homeleucograma:
Hematocrit- 36,1%(37-47)
RDW-15,0%(11,6-14,8%)
Formula leucocitara:
Limfocite:43,40%(20-40%)
MOnocite-8,65%(3-7%)
Bazofile-1,27%(0-1%)
Mi-a mai dat calciu ionic-care a iesit f bine,calciu total mi-a iesit peste limite, ceea ce cred ca e f bine, magneziu in limitele normale si sideremia la fel. Ca125 mi-a iesit 15,7U/ml, si el foarte bun. Intr-adevar am /am avut o infectie cu Gardenerella, dar eram sub tratament cu ovule si cu Azitrox parca....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.