homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Furuncul!!!!!

#1 2007-04-11 11:38:33

alyy
New member
Inregistrat: 2007-01-07

furuncul!!!!!

prietenul meu a avut un furuncul pe cap, pe care l-a cauterizat acum 3 saptamani,toate bune si frumoase, insa am impresia ca acum i-a aparut altul, tot pe cap si deja ne cam ingrijoreaza. as avea si eu 4 intrebari :
1) de la ce apar furunculii ?
2) se pot lua cumva de la o persoana la alta(adik eu daca dorm cu el pe aceeasi perna pot lua si eu furunculul) ?
3) exista vre un tratament pe care il poate lua ca sa nu mai faca si alta data(pt ca observ ca ce a luat el nu si-a facut efectul, deoarece a mai facut si alt furuncul) ?
4) deoarece furunculul pe care l-a avut pana acuma a fost pe cap, as vrea sa stiu daca in acel loc ii va mai apare par ?
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine smile

#2 2007-04-11 11:44:29

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Re: furuncul!!!!!

eu am avut furnculi cand eram mica. si  i-am tratat in franta.
ideea e urmatoarea:
1. faceam furunculi de la contactul pielii cu materiale supraelastice.
2. se lua daca atingeam unul si imi puneam mana pe alta parte a corpului. am inteles ca trebuie sa se faca un numar de 7 sau 9...nu mai stiu exact numarul. nu stiu daca e adevarat sau e "legenda" asta.
3. tratamentul pe care l-am facut eu

- Se aplica local ceapa coapta in cuptor,calda. Pui cu plasture cate o foaie de ceapa,pe care o schimbi din cand in cand .
- Aplicari cu Carpicon,unguent pe baza de rasina de conifere.Are actiune bactericida,de anestezie locala,reface celulele din tesutul lezat,reface epiderma.
- Se aplica foi strivite de varza si se bea suc de varza (1-2 pahare/zi).

asta dupa ce mi la taiat si dezinfectat pe ultimul.

4. eu am avut pe picior. cred ca nu exista o regula unde apare urmatorul.

#3 2007-04-11 11:51:18

Melody
Full member
De la: mine din camara...
Inregistrat: 2006-12-15

http://www.pcfarm.ro/furunculoza.php

din ce am mai citit , am ineles ca stafilococul auriu se transmite la persoanele cu aceeasi grupa de sange
despre stafilococul alb nu am gasit mare lucru...poate ca stie Doctoressa mai multe despre asta, asteapta sa-ti raspunda. poti sa intrebi si medicul despre asta, sigur o sa te lamureasca!

Cocorosie!

#4 2007-04-11 12:48:40

alyy
New member

merci mult pt mesaje, daca mai stie cineva ceva legat de tema asta va rog frumos sa-mi scrie-ti si mie ca as vrea sa citesc cat mai multe pareri.

#5 2007-04-11 18:43:12

alyy
New member

nu mai stie nimeni nimik despre acest subiect ? pls help
P.S : dc stie cineva un medic dermatolog foarte bun pe care poate sa mi-l recomande pt aceasta problema as fi recunoscatoare smile

Publicitate

loading...

#6 2007-04-11 21:14:14

nebunie
Membru
Inregistrat: 2007-04-10

am avut si eu un furuncul imens la subratz,care a trecut dupa c am luat un complex de vitamine B,nu stiu daca merge la toata lumea sau daca a fost o pura intamplare,dar a trecut intr-o saptamana.

#7 2007-04-12 07:47:35

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

cred ca cel mai bine ar fii ca prietenul tau sa mearga la un medic
in ce oras locuiti?

#8 2007-04-12 18:32:31

alyy
New member

in bucuresti

#9 2007-04-13 09:55:59

gio
New member
Inregistrat: 2006-11-22

Eu am avut 2 f urate in acelasi timp si am luat antibiotice si local mi-am dat de 2 ori pe zi cu apa oxigenata si Betadine (e un dezifectant pe baza de iod) si un unguent cu antibiotic, funcidin se numea parca ,nu mai retin exact. Dar fiecare organism reactioneaza diferit ,asa ca daca un tratament a facut bine cuiva asta nu inseamna ca va avea acelasi efect si pt altcineva. La mine a functionat tratamentul acesta dar cel mai bine e ca prietenul tau sa mearga la medic pentru ca e posibil sa aibe o infectie in corp ( asa mi-a spus si mie cineva).

#10 2007-04-14 10:45:48

alyy
New member

pai stiu dar a fost la doctor , am scris mai sus,si i-a dat si tratament,iar dupa o perioada de 1 luna cam asa, i-a aparut altul.si nu ar fi nici asta o problema, dar ii apar pe cap,si iti dai seama ca a nasol:(. apropo oare unde l-a avut ii mai creste par?

#11 2008-08-29 16:25:25

emillia
Membru
Inregistrat: 2008-08-29

mi-a aparut si mie un furuncul (90% sigur ca e asa ceva)chiar la dunga slipului....este al 3-lea pe care il fac.primul(aveam vreo 16 ani)mi-a aparut pe burta,din cauza cataramei de la curea,iar al doilea chiar pe lobul urechii...purtasem niste cercei tip fantezie...deci,am tras eu concluzia ca sunt alergica la unele metale.pana aici,ok.insa acum o jumatate de an am aflat ca am stafilococul auriu.am luat antibioticele prescrise de medic(biseptol),dar nu mi-a trecut.am schimbat antibioticul,dar dupa terminarea tratamentului nu am mai fost la medic,deci e posibil sa-l mai am,nu?
in urma cu 2 saptamani mi-a aparut o umflatura la dunga slipului si am tot incercat sa strang,in ideea ca e vreo foliculita si daca scot firul de par din interior,scap....in zadar!!!nenorocita a crescut,iar acum este o chestie groteasca....bineinteles,inca in crestere!marginile sunt umlate si inca nedefinite,deci ma gandesc ca mai coace....ma doare si abia astept sa coaca pt a ma ocupa de ea....am folosit betadine,dar voi unge locul cu unguent cu ihtiol(e fff eficient)si voi aplica un pansament....daca imi poate recomanda cineva alte tratamente locale,as fi super recunoscatoare1
pupici

#12 2008-08-29 16:27:36

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

de ce nu mergi laun dermatolog?

mami de minuni hjarta

#13 2008-10-16 13:31:19

ifrim andra
Membru
Inregistrat: 2008-10-16

hmmm sad
am citit toate mesajele si m-am ingrozit dar in acelesi timp m-am si bucurat pt voi,chiar sunteti norocosi!
eu le am pierdut numarul..nu stiu daca 8 sau 9 si nu pe brat sau pe linia slipului,nu k mi ar fi rusine sa o zic dar nu vreau sa va sperii de tot dar va garantez ca se poate muuult mai rau!
acum sunt la al 9 sau 10..controale medici etc dar ''cutit'' exclus!
in gips daca as fi si tot ma miscam... e cat o nuca si doare ingrozitorr....o concluzie e sigura..
indiferent ce tratament iti recomanda medicul..pana nu sparge singur nu ai ce face!!!!!  sad  grater

#14 2008-10-19 17:16:47

aleskndra
Membru
Inregistrat: 2008-10-19

buna! am avut si eu o problema de genul asta, mi-au iesit pe spate nici nu mai stiu cate....4-5  neutral  la institutul cantacuzino(langa facultatea de medicina veterinara) se poate prepara un antivaccin...se recolteaza putin din furuncul si se prepara antivaccinul. nu este dureros, singurul inconvenient este ca prepararea dureaza 1 luna... eu incep vaccinarea saptamana asta. ar putea sa incerce si prietenul tau, din cate am inteles este singura solutie sa scapi de asa ceva pt  ca practic e ca un antidot facut chiar din microbul respectiv...bafta!

#15 2011-07-31 20:03:46

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

buna, am si eu o mare problema...mi-a aparut un furuncul inghinal fix pe linia slipului dar intre picioare box imi vine sa plag in fiecare secunda...am luat de la farmacie crema fucidin si mi-am dat de 4 ori pana acum si s-a mai desumflat putin, in accelasi timp fac tratament cu antibiotic pentru amigdalite,nu stiu exact cum se numesc, ce sfaturi aveti pentru mine? va rog am nevoie urgenta de niste sfaturi nu pot sta in fund si ma deranjeaza rau la mers. multumesc mult  sjuk

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#16 2011-07-31 20:11:54

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

cumpara maine rivanol si da-te mereu cu solutia asta...strange puroiul repede si sparge furuncul singur. apoi va trebui sa storci tu sa iasa toata radacina.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#17 2011-08-01 09:33:57

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

mi-am cumparat plasturi cu rivanol si mi-am lipit de dimineata, ca sunt la serviciu si nu imi pot face toaleta, ce parere aveti sunt buni la ceva si plasturii astia cu rivanol?

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#18 2011-08-01 11:06:16

cmin
Addicted member
Inregistrat: 2009-03-20

nu stiu de plasturi .. pot sa-ti sun doar sa nu-l zgandari ca mai rau faci ... nu incerca sa il storci (cu toate ca ma indoiesc ca poti de durere) pana nu e copt ... eu m-am ales cu semne de la "practica asta "  bang  bang

7+ fericire
totul este si va fi bine 
(http://www.fertilityfriend.com/home/33274f)

#19 2011-08-01 11:53:48

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

cam sunt apa de ploaie. incearca sa iti iei solutia si sa te dai acasa,apoi sa pui un pansament imbibat peste. Vezi ca pateaza hainele...
si nu stoarce..ca coace singur si va pocni.
bine,ca exista la farmacie si o crema ptr asa ceva..nu stiu cum se numeste...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.