homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Parintii...can't live with them, can't live without them..-3

#39 2010-08-06 16:22:44

-=-baby_pink-=-
Insomniac member
Inregistrat: 2009-07-30

Re: parintii...can't live with them, can't live without them..

si mama avea o prietena..la 35 de ani,cu un sot si 2 copii..parintii ii cam faceau ordinea la ea in casa va

•Trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea,dar esti responsabil pentru ceea ce devii! •

#40 2010-08-06 16:39:43

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Chestia asta cu impusul nu garanteaza succesul pe care si-l doreste ea. Daca le spune ca poate sa hotarasca singura, ca nu mai are 14 ani etc., nu or sa pice brusc pe spate si or sa spuna "vai, fata mea, asa e, nu ne-am dat seama, fugi si distreaza-te cat vrei si cu cine vrei". Stiu asta din experienta proprie. E posibil ca parintii ei sa nu fie la fel ca ai mei si atunci sa functioneze mai bine, dar faptul ca le dai niste argumente perfect valabile si logice nu inseamna ca isi si vor atinge scopul.
In cazul ei, ca si in al meu si al multor alte fete, cu siguranta, problema e locuitul in sine cu ei si dependenta de ei (in special financiara). Eu sunt convinsa ca in cazul meu, daca m-as angaja si as face pasul asta imens (in ochii lor), lucrurile s-ar mai rezolva. Iar atunci, daca se mai ridica raspunsul "nu ai voie, nu te las etc", voi putea sa le spun ca atata timp cat nu mai depind de ei din punct de vedere financiar, cred ca am dreptul sa aleg daca vreau sa raman la el peste noapte, o data la 3 saptamani, sau nu.
Nu stiu insa daca lucrurile pot fi rezolvate la fel de usor si in cazul lui April - apropo de angajare - avand in vedere ca are 19 ani...

#41 2010-08-06 16:43:09

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

lady, eu consider totusi ca si temperamentul fetei are un cuvant de spus. parintii mei au fost foarte intelegatori si permisivi cu mine dar mama si acum recunoaste ca nici sa fi vrut nu avea cum sa adopte o atitudine bossy - e sunt colerica si ma si manifest cand e cazul...
ca sa nu-ti mai spun si faptul ca am fost "daruita" cu un acut simt al dreptatii (  roll  ) iar ceea ce i se intampla lui april (si nu numai ei) mi se pare foarte nedrept. parintii aia ar merita o pramatie de copil care sa le scoata peri albi neutral

Ultima oara a fost editat de alinda (2010-08-06 16:46:37)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#42 2010-08-06 16:56:17

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

e greu sa discutii cu niste parintii care cred ca numai ei au dreptate...datorii experientei de viata, ei considera ca intotdeauna vor avea raspunsul corect si noi nu stim sa apreciem cate sacrifii fac ei pentru noi
dependenta finanaciara a fost si problema mea pentru ca nu aveam nici un cuvant de spus in fata lor pentru ca imediat imi scoteau ochii ca ei sunt cei care ma intretin si eu nu am nici un drept in fata lor atata timp cat traiesc sub acoperisul lor...
de aia m-am luptat sa-mi obtin independenta financiara

pentru sanatatea ta mintala si pentru o viata mai linistita, solutia este sa te muti cat mai repede .... asa vei evita si conflictele cu ai tai si tu vei avea independenta necesara

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#43 2010-08-06 17:05:34

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

LadyPink a scris:

Chestia asta cu impusul nu garanteaza succesul pe care si-l doreste ea. Daca le spune ca poate sa hotarasca singura, ca nu mai are 14 ani etc., nu or sa pice brusc pe spate si or sa spuna "vai, fata mea, asa e, nu ne-am dat seama, fugi si distreaza-te cat vrei si cu cine vrei". Stiu asta din experienta proprie. E posibil ca parintii ei sa nu fie la fel ca ai mei si atunci sa functioneze mai bine, dar faptul ca le dai niste argumente perfect valabile si logice nu inseamna ca isi si vor atinge scopul.

exact pana la ultimul punct!
legat de bani, nu sunt genul sa-mi zica "nu-ti mai dau daca faci X lucru cu care nu suntem de acord". in schimb, mi-ar putea spune "atata timp cat stai in casa asta..." si aici m-ar inchide definitiv.
alinda...m-am gandit si la asta. chiar ar merita un derbedeu de copil sa vada cum e. recunosc ca nu sunt copilul perfect, cum si-l dorea mama (care sa citeasca 10 carti pe zi cum facea ea, care sa nu iasa deloc afara, care sa puna un pahar la loc pe masa dupa ce maica-sa ii spusese "ia paharul asta si sparge-l"...a facut asta pt ca era exasperata de cat de cuminte era maica-mea si voia si ea un copil "normal" care sa alerge toata ziua si sa vina murdar pana la gat in casa), dar daca ar sti ea cum sunt majoritatea fetelor pe care le cunosc, ar ajunge sa creada ca sunt un inger forgetit

Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-08-06 17:06:56)

bebe V., soarele si luna

Publicitate

loading...

#44 2010-08-06 17:08:29

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

alinda a scris:

eu zic totusi sa nu mai ceri atata voie, e vorba de o zi, ce naiba.. daca mergeai in oras cu prietenele tot atat lipseai si nu le mai cereai voie, nu?
anunta-i ca in ziua X te intorci seara si gata

asta vroiam sa zic si eu.. usor usor
"mama vezi ca plec"
"in seara asta ma bag devreme la somn ca dimineata plec in x loc"
"nu pot sa merg maine acolo ca o sa fac x lucru "

cu cat le ceri mai mult voie cu atat realizeaza ca pot sa faca ce vor din tine. nici nu ar trebui sa se mai puna problema de voie.. si de ajutor financiar daca e nevoie ...de ex "mama uite in perioada x as vrea sa plec la munte, am facut un calcul aprox si ne-ar ajunge cam atat.. ai cum sa imi dai ? "

nu poti sa trantesti ca ai 19 ani si faci ce vrei, dar poti sa ii modelezi putin cate putin.. mai cu frumosul, mai cu scandaluri...ca asa cum tie iti trece, asa le trece si lor wink

Dragostea nu se stă, se face.

#45 2010-08-06 17:10:47

april sunset
Insomniac member

free a scris:

1. eşti majoră
2. nu mai pierde timpul, angajează-te şi mută-te singură.
3. du-te acasă c?t mai rar, pentru că altfel rişti să stai cu ei toată viaţa.

1 nici macar nu se numeste argument, mi-ar rade in nas daca l-as folosi
2 de angajat nu poate fi vorba acum pt ca incep facultatea si n-as putea face fata. de mutat ma voi muta odata cu inceperea facultatii (mi-am si gasit apartament)

bebe V., soarele si luna

#46 2010-08-06 17:13:59

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

te lasa sa stai singura ? e totusi un pas
facultatea e in alt oras inteleg

#47 2010-08-06 17:24:46

april sunset
Insomniac member

heimdall a scris:

te lasa sa stai singura ? e totusi un pas
facultatea e in alt oras inteleg

da, e in alt oras. legat de faptul ca ma lasa sa stau singura...nu prea au incotro pt ca n-am cu cine sa stau. oricum in 1 sapt, va veni taica-miu sa vada "daca ma descurc" forgetit nici nu vreau sa-mi imaginez ce zile oribile vor fi cu el pe capul meu "mananca!", "cum fu prima zi?", "cum fu a 2-a zi?", "cum sunt colegii?". e foarteeeeee curios si mereu binedispus si are impresia ca daca el e asa, toata lumea e la fel si poti sa-l omori ca nu va pricepe contrariul forgetit

bebe V., soarele si luna

#48 2010-08-06 17:26:59

april sunset
Insomniac member

free a scris:

Şi de lucrat se poate. Eu am putut, alţii au putut. Alţii nu vor.

parca esti taica-miu. ca tu ai putut nu are nicio treaba cu mine! bravo tie ca ai energia necesara, eu nu o am, asa ca prefer sa ma ocup bine de facultate, decat sa fac 2 lucruri deodata si niciunul cum trebuie. am mai avut o data discutia asta cu tine tongue

bebe V., soarele si luna

#49 2010-08-06 17:28:40

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

eu zic ca asta este un pas extrem de mare

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#50 2010-08-06 17:37:33

april sunset
Insomniac member

free a scris:

april sunset a scris:

free a scris:

Şi de lucrat se poate. Eu am putut, alţii au putut. Alţii nu vor.

parca esti taica-miu. ca tu ai putut nu are nicio treaba cu mine! bravo tie ca ai energia necesara, eu nu o am, asa ca prefer sa ma ocup bine de facultate, decat sa fac 2 lucruri deodata si niciunul cum trebuie. am mai avut o data discutia asta cu tine tongue

Toţi pot

rectific...esti mai rau ca taica-miu lol

Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-08-06 17:37:51)

bebe V., soarele si luna

#51 2010-08-06 17:38:12

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

cand citesc pe aici,ma gandesc la vorbele spuse de fiul meu,care a afirmat cat de norocos se simte avand o mama ca mine..
imi pare rau ca parintii vostrii va ingradesc ,,zborul'' si nu va lasa usurel sa ,,va loviti singuri cu capul de perete''...
mai am si eu mult de lucrat la capitolul libertate,pentru ca pubertosul meu,vrea mult mai multa decat are si are chiar f multa,insa reusim sa fim de aceeasi lungime de unda de cele mai multe ori...
cat despre..,,nu faci ce iti zic eu,nu mai primesti nimic..''...eu am retinut un aspect in viata mea si a fiului meu...l-am facut pentru ca am vrut,nu a cerut el sa se nasca,nu vreau sa il ingradesc nici o clipa,il las sa vada singur realitatile si am incredere in el cand pleaca pe undeva,stiind cu cine si unde..
cred ca de la anul,pot eu ca mama sa ma pun si in cur si in cap,daca vrea sa plece sa zicem la mare...eu nu am ce face...e problema lui..insa banii pentru mare va trebui sa si-i castige singur,pentru ca trebuie singur sa vada cum este fara ajutorul lui mami...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#52 2010-08-06 17:41:16

april sunset
Insomniac member

wild_wind a scris:

cred ca de la anul,pot eu ca mama sa ma pun si in cur si in cap,daca vrea sa plece sa zicem la mare...eu nu am ce face...e problema lui..insa banii pentru mare va trebui sa si-i castige singur,pentru ca trebuie singur sa vada cum este fara ajutorul lui mami...

mi se pare foarte bine asa, perfect chiar! pacat ca ai mei sunt departe de a gandi asa forgetit

bebe V., soarele si luna

#53 2010-08-06 17:45:26

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

eu cred sincer ca la voi principala problema este comunicarea..
nu cred ca aici e vorba ca ,,fetita,, lui mami si tati se razvrateste,ci ca trebuie sa arate ca a crescut...
se poate discuta cu amandoi de fata,chiar daca esti inca in ingrijirea lor,sa le explici ca nu esti fericita si te simti ingradita,ca esti un copil cuminte si ca asa vei fi in continuare,dar vrei un pic de libertate...
pfuai...la varsta ta,eu plecam sa ma marit,ca sa scap de tata...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#54 2010-08-06 17:54:37

april sunset
Insomniac member

o sa incerc sa vorbesc cu ea...peste 2-3 zile cand imi vor trece nervii din cauza situatiei de azi.
va multumesc inca o data! o sa va anunt daca rezolv ceva smile

bebe V., soarele si luna

#55 2010-08-06 17:56:39

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Eu nu ?nţeleg părinţii care servesc argumentul '' At?ta timp c?t stai cu mine şi te ?ntreţin faci ce spun eu''.
Wtf? ?n primul r?nd te-am rugat eu să mă faci? Că din partea mea stăteam foarte bine la căldurică acolo unde eram.
2. Dacă l-ai făcut fiindcă AI VRUT un copil, de ce ?i scoţi ochii cu fraza asta? -ultima oară c?nd am verificat, asta presupunea un copil: să ai grijă de el necondiţionat.
Aşa, asta ca o chestie generală.
April, măcar de-acum ?ncolo ?ncearcă să le arăţi alor tăi că ai crescut,pune-i ?n faţa faptului ?mplinit după ce te muţi, spune-i tatălui tău că nu e nevoie să vină să verifice cum te descurci pt. că vrei să te ?nveţi şi tu să trăieşti fără ajutor, să dai cu capul de pragul de sus. ?ncetul cu ?ncetul, mă g?ndesc că se vor obişnui cu ideea că ai crescut, şi implicit te vor lăsa să mergi cu prietenul tău unde vrei.

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#56 2010-08-06 18:00:05

-=-baby_pink-=-
Insomniac member
Inregistrat: 2009-07-30

_Summer_ a scris:

Parintii mei mi-au acordat libertate deplina, eu la 16 ani ieseam in cluburile fara ora de intoarcere acasa si faptul ca m-au lasat atat de libera nu m-a mai facut sa-mi mai doresc indepenenta mult dorita de adolescenti. Practic, nu am mai avut pentru ce sa ma lupt/cert cu ei si bine au facut pentru ca asa m-am "reglat" singura si nu am sarit calu niciodata, nu am fost nevoita sa-i mint sau sa inventez scuze penibile. Nu s-au bagat niciodata in deciziile mele, mereu eu am ales pentru mine totul. Pacat ca parintii nu pot intelege ca cu cat le interzic copiilor sa faca un lucru cu atat ei si-l vor dori mai mult si la un moment dat tot il vor obtine prin alte mijloace.
April, incearca sa discuti cu mama ta si sa-i spui tot ce ne-ai spus noua. Incearca sa-i faci sa inteleaga ca gresesc cu atitudinea asta si ca nu mai esti un copil, ci un tanar adutl, responsabila de deciziile sale, ca in curand vei pleca la facultate in alt oras si te vei descurca singura deci nu mai esti chiar atat de mica.

tummenupp exact situatia asta o am si eu

•Trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea,dar esti responsabil pentru ceea ce devii! •

#57 2010-08-06 18:13:17

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

April, eu zic sa taci si sa inghiti, cu atat mai mult cu cat peste 2 luni iti iei viata in propriile maini (mai mult sau mai putin). Eu nu am avut norocul sa plec in alt oras la faculta, si sunt blocata aici. Ai mei cred ca am toata libertatea din lume, dar nu e asa. Maica-mea e genul de persoana care nu felicita pentru un lucru bun facut, dar in schimb critica lucrurile care nu-i plac. Nu zice "bine ca ai facut tu curatenie", cand fac, ci urla cand nu fac. Nu ma felicita pentru un 10, dar se supara pt un 8 la examen. Imi reproseaza ca nu invat destul in conditiile in care am terminat generala ca sefa de promotie, liceul pe locul 2, si momentan sunt prima in an. Ar vrea sa am doar 10?Nu se poate...sa zica mersi ca nu am restante. S-a enervat pe mine si m-a facut in toate felurile pentru ca nu fac mancare (la care oricum ii gaseste un cusur si ma face sa ma simt ca un kk), si nu tin casa luna, ca stau cu al meu in fiecare zi. In octombrie el pleaca in cj...iar ne vedem o data pe saptamana (asta in cazurile fericite), si imi spune acum ca daca ma vad de 2 ori pe saptamana cu el e destul. Mi-a taiat ratia lunara exact acum vara, cand nu primesc bursa. Si pentru ce? Ca sa ma faca sa plec de acasa unde vad cu ochii... Prietenii mei pleaca la mare/munte, toaca milioane pe luna, stau in cluburi in fiecare weekend. Eu nu sunt asa. Eu tot timpul am avut acelasi traseu: scoala-acasa. Si acum sa imi reproseze ca nu am respect si ca fac ce vreau etc etc? Pai daca ar avea un copil de genul prietenilor mei ar fi deja internata la balamuc. Dar tot tac, si indur, si mai tai cate un an de pe lista....mai am 2 pana termin faculta, termina si al meu, si plec. O sa dau pe acasa din an in paste, si atunci pentru 1 ora maxim 2. Acum imi caut de lucru, sper sa si gasesc, sa am un motiv "intemeiat" sa nu stau acasa. Si vad eu cum ma descurc si cu faculta.

In incheiere, iarta-ma April ca mi-am varsat si eu naduful pe aici, dar deja fac cu nervii. Mi s-a dus toata vara.
Dar asta e concluzia: ori taci si inghiti si te gandesti la vremuri mai bune, ori iti iei inima in dinti, le zici ce ai de zis, dar suporti consecintele... eu fac parte din prima categorie, pentru ca am fost invata ca eu nu am niciodata dreptate, orice as zice, si ca ea stie mai bine.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.