homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Parintii...can't live with them, can't live without them..-4

#58 2010-08-06 18:43:16

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: parintii...can't live with them, can't live without them..

Pentru ca in tampenia asta de oras nici macar o slujba de chelner nu gasesti, dar'mite una care sa fie in domeniul meu.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#59 2010-08-06 18:52:08

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

yoyolina,imi pare rau...
de fapt imi pare rau ca exista inca asemenea parinti,cu idei invechite si idei preconcepute..
si totusi asa batrani nu sunt...sunt sigura.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#60 2010-08-06 19:04:56

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Free, lucrurile nu-s asa de simple: nu ma lasati sa fac cum vreau, imi iau catrafusele si pa, la revedere. Si nu e vorba nici de lene, nici de nimic. E vorba ca uneori, cu unii parinti, nu te comporti asa.

April, asta cu plecatul la facultate in alt oras mi se pare un lucru foarte bun. Asa se vor obisnui cu ideea ca nu pot controla ei totul mereu. Vei fi in alt oras si vei invata si le vei demonstra ca-ti poti purta singura de grija. Pentru tine ca pentru tine, dar pentru ei, in situatia asta, e un mare pas inainte si cred ca asta va va ajuta pe viitor.

#61 2010-08-06 19:07:21

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

wild_wind, au 50/53. Si tot timpul au impresia ca ei sunt din aia open-minded...dar raman doar cu impresia.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#62 2010-08-06 21:57:57

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

yoyolina a scris:

iarta-ma April ca mi-am varsat si eu naduful pe aici, dar deja fac cu nervii. Mi s-a dus toata vara.
Dar asta e concluzia: ori taci si inghiti si te gandesti la vremuri mai bune, ori iti iei inima in dinti, le zici ce ai de zis, dar suporti consecintele... eu fac parte din prima categorie, pentru ca am fost invata ca eu nu am niciodata dreptate, orice as zice, si ca ea stie mai bine.

yoyolina, nu-i topicul meu adus de acasa chicot stai linistita puss imi pare rau pt situatia ta sad stiu cum e...
legat de ultima parte, si eu sunt la fel ca tine...sau ai mei sunt la fel ca ai tai: ei stiu mereu ce e mai bine bang si ai mei au 50 (mama) si 54 (tata)...si se pare ca se aseamana din mai multe puncte de vedere, nu numai al varstei...din pacate sad

bebe V., soarele si luna

Publicitate

loading...

#63 2010-08-06 22:57:18

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Niste chestii nu le-am inteles niciodata.
Prima ar fi asta ca daca esti major, poti sa-ti bagi picioarele - scuzati expresia - in tot ce spun parintii, ca de acuma esti mare adult, chipurile  spranceana  . Unde mai e respectul fata de ei? Inteleg ca de la un moment dat e absurd sa "ceri voie" sa iesi dar si sa spui "de azi nu va mai intreb nimic ca am 18 ani" e urat.
Alta chestie e ce treaba au banii cu relatia parinte - copil. Adica ii respecti si te porti frumos cu ei si le spui despre tine numai pentru ca depinzi financiar de ei? Si daca iti gasesti un job, dar inca mai locuiesti cu ei, ii pui la locul lor cand comenteaza ceva ca de acum nu mai ai nevoie de banii lor si sa te lase in pace? Nu zic, e la fel de jenant si din partea lor sa te santajeze cu aspectul material, pentru ca asta arata cum masoara ei relatia lor cu copilul.

PS.
Parintii mei nu mi-au interzis niciodata nimic si asta si pt ca nu prea aveau ce ... Tata imi zicea periodic ca el atata vrea de la mine sa nu ma apuc de droguri, in rest pot sa fac ce vreau, da daca am vreo treaba cu drogurile, am terminat-o cu el. Si zau ca in perioada de adolescenta "rebela" nici n-am fost tentata. De baut, de fumat, la fel nu mi-au interzis. Am fumat o tigara, mi s-a parut oribila si nu mi-a mai trebuit. Cat despre bautura, mama mi-a zis mereu ca numai o doamna adevarata stie sa bea (fara sa se pileasca). Si n-am simtit niciodata nevoia sa ma fac manga.  alcool  La discoteca, cred ca m-ar fi dus ei cu forta  disperat ca eu nu mergeam decat foarte rar si in alt oras deci nu aveau ce ore de venit acasa sa-mi impuna.

Doamne, ce copchil plicitistor am putut fi  lol

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#64 2010-08-07 01:29:55

LadyPink
Platinum member
Site

free a scris:

LadyPink a scris:

Free, lucrurile nu-s asa de simple: nu ma lasati sa fac cum vreau, imi iau catrafusele si pa, la revedere. Si nu e vorba nici de lene, nici de nimic. E vorba ca uneori, cu unii parinti, nu te comporti asa.

April, asta cu plecatul la facultate in alt oras mi se pare un lucru foarte bun. Asa se vor obisnui cu ideea ca nu pot controla ei totul mereu. Vei fi in alt oras si vei invata si le vei demonstra ca-ti poti purta singura de grija. Pentru tine ca pentru tine, dar pentru ei, in situatia asta, e un mare pas inainte si cred ca asta va va ajuta pe viitor.

Dacă n-a bani, atunci nu poţi să fac ce vrei tu. Dacă ai, atunci ce treabă ai cu ei?

Ai treaba, asa cum spune si Kathrynn, sunt parintii tai. Daca ai o relatie buna cu ei si esti atasat(a), nu-ti bagi picioarele una, doua. Ca ai sau ca n-ai bani

#65 2010-08-07 11:01:16

april sunset
Insomniac member

dupa ziua asta, mi s-a dus orice dorinta de a fi apropiata de ai mei...nici nu stiu cum sa ma exprim...nu mai am cuvinte...sunt asa dezamagita..de mine, de ei, de faptul ca m-am nascut, de faptul ca m-am nascut in familia asta...pt maica-mea sunt doar o marioneta in mana prietenului, una care n-are niciun cuvant de spus, care face ce i se spune fara sa-si impuna punctul de vedere. ma pune sa-i demonstrez ca nu-i asa, iar cand o fac "nu-i adevarat, n-ai face asta. zici asa doar ca sa te cred". la dracu ma mai pui sa-ti "demonstrez" daca oricum nu crezi! nu mai putui si ii zisai ca mereu cand ma chema acasa la 10 (desi ceilalti stateau pana pe la 1 in oras) ma ducem in camera si plangeam. raspuns "ntz ntz ntz, numai din atat? ce tragedie ca stateai doar pana la 10, iti dai seama!".

vorbiram despre multe chestii, dar nu le voi scrie...e atat de absurda! "tu nu-mi spui nimic! eu ii ziceam totul mamei mele" - aici ma enervai "da?! ce ii ziceai? azi citii 2 carti...ca altceva nu aveai ce sa ii zici pt ca nu faceai altceva!". imi dadu dreptate...mare minune. fu si fraza "atata timp cat depindeti de noi (vorbea si de al meu)..." forgetit dupa zice ca n-a fost chiar asa rea, ca m-a lasat o zi (parca ar fi fost o luna) la timisoara, la al meu. va dati seama cata libertate mi-a acordat...sincer, cred ca merita aplauze...incep eu, voi dupa mine applause  applause  applause

apoi nu mai suporta atata adevar "hai sa facem pace ca e prea mult pt o zi" - ii cam dadui peste cap imaginea de mama perfecta pe care o avea.

ii mai amintii inca o data de colegii mei care au toata libertatea...raspuns: (asta fu la nervi, la disperare ca nu avea ce sa zica) "dar ei invata!". aici chiar ma termina "si eu nu am invatat?!! am terminat liceul cu 9.50 aproape!!!"...multumesc totusi pt ca m-au lasat sa conduc masina, ca mi-au dat bani sa-mi cumpar aproape tot ce am vrut...se presupune ca n-as mai avea ce sa-mi doresc, nu? am haine, bijuterii, tel, calculator...da, e clar, eu sunt problema. nu stiu sa apreciez eforturile lor...eu le apreciez, dar nu le-o arat pt ca nu m-au invatat cum sa o fac, pt ca nu sunt genul de parinti "te iubesc, fata mea", "ce mandra sunt de tine" (stiu ca sunt, dar niciodata nu mi-au spus-o)..pai daca ei nu s-au exprimat prin cuvinte, eu de unde as putea fi obisnuita s-o fac?

scrisai de parca asta ar fi jurnal...macar ma mai linistii...putin...prea putin, dar decat deloc...

bebe V., soarele si luna

#66 2010-08-07 11:52:48

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

april,chiar imi pare rau,nu stiu ce sa iti zic...
sa stii ca nu e asa usor sa fii parinte,iti vorbesc din prisma asta,grijile in ziua de azi pentru copii sunt prea mari,uneori exagerate,uneori gresim si noi,alteori copii nostrii...difera de la caz la caz...
nu poti decat astepta sa te duci la facultate si sa iti vezi usor usor de viata ta fara ei...
e greu cateodata sa accepti ca ,,puiul,, tau vrea sa zboare singurel..

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#67 2010-08-07 12:20:48

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

LadyPink a scris:

kdeea a scris:

offtopic Lady .. aia doi din avatarul tau sunt .. aia doi din P.S I love you ?

Indeed.  hjarta Gerry!

Oh, Gerry hjarta

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#68 2010-08-07 12:47:29

LadyPink
Platinum member
Site

Free, aici sunt de acord cu tine smile Parintii care nu stiu sa gestioneze o situatie si care nu-si dau seama de pericolele pe care ii pot pandi pe ei ca parinti de adolescenti nu cred ca ar trebui sa traiasca in zilele noastre. Comportamente din astea impinse spre absurd ii determina pe multi tineri sa faca fel si fel de tampenii... si apoi parintii se intreaba daca sunt vinovati...  roll

April, si mie imi pare rau. In general ma cam regasesc in situatia ta pentru ca si ai mei, cand raman fara argumente logice - destul de des si destul de repede - imi trantesc o prostie ca si motiv. Daca eu intreb de ce nu am voie sa fac X lucru si ei imi raspuns cu "pentru ca n-ai voie" sau "d-aia"... roll ce sa mai, ma dau pe spate! smile Eu-s o fiinta foarte logica si rationala, daca vrei sa-mi interzici sa fac un lucru atunci ar fi bine sa ai argumente bune si intemeiate in situatia respectiva, daca vrei sa iau in calcul ceva din ce zici... altfel, asteapta-te sa fac tot ca mine pentru ca nu ma poti convinge ca e mai bine altfel si asteapta-te sa te mint ca sa evit scandaluri in familie...
Mai rezista pana pleci la facultate, atunci va fi mai bine. Si evita pe cat posibil ciondanelile cu ei, lasa-i asa daca vezi ca nu se poate discuta omeneste cu ei

#69 2010-08-07 13:33:39

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

cred ca daca mi-ar spune ai mei "n-ai voie aia" m-ar bufni rasul am 22 de ani in puii mei. E foarte greu sa se faca tranzitia de la copil mic la adult in viziunea parintilor atunci cand stai cu ei in casa

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#70 2010-08-07 13:54:44

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

mi  se pare aiurea ca un parinte sa considere ca daca ii ofera copilului tot ce are dpdv material inseamna ca acel copil are totul... mare greseala!
ai mei ne-au crescut f greu pe mine si pe sora mea, au facut multe sacrificii sa nu ne lipseasca nimic dpdv material dar asta era oarecum pe locul 2, adica era o necesitate. dar sunt mereu alaturi de noi sufleteste, mai ales mama, de care suntem mai apropiate.
am fost felicitata pt lucrurile bune facute, mama m-a felicitat chiar si cand am avut prima menstruatie rotfl
da, nu dorm la al meu, dar nu pt ca nu m-ar lasa, desi totusi nu cred ca i-ar cadea bine. nu dorm pt nu-mi place ideea de a dormi cu el si cu parintii lui in casa... aici sunt putin demodata lol
dar nu s-a pus problema sa nu merg undeva cu el...

e drept, lucrez de la 19 ani, din primul an de facultate, si pe unde am umblat, am umblat pe banii mei.
dar de la o varsta, 17-18 ani, era suficient sa zic " vezi ca diseara vin tarziu ca merg nush unde" asta ca sa stie ei ca nu am patit nimic...

#71 2010-08-07 15:37:11

april sunset
Insomniac member

wild, stiu ca nu este usor sa fii parinte si ca ajungi sa-ti faci griji din toate nimicurile. inteleg, nu sunt absurda, dar da-o naiba de treaba ca dam in altele cu grija asta a alor mei. "cum sa umbli de nebuna pe strada?" - asa gandeste maica-mea cand vine vorba sa ma lase pana mai tarziu in oras. ce poti sa-i mai spui cand iti tranteste o asemenea replica?

lady, iti spun sincer ca-mi pare rau ca sunt asa cuminte si preocupata de viitorul meu. asa mi-as dori sa fiu o tembela si cum voi incepe facultatea sa fac toate prostiile posibile. m-as duce in club sa stau pana dimineata. precizez ca nu-mi plac discotecile, nu m-as duce nici daca m-ar lasa. dar la timisoara, numai de-a naiba le-as lua la rand pe toate, tocmai pt ca aici imi este interzis. e chiar trist cand te gandesti ca foarte multi fac asa tocmai pt ca se afla in aceeasi situatie ca mine..."pacat", insa, ca vreau sa ma ocup de facultate 200% si, facand asta, probabil, nu voi avea timp nici macar de o plimbare de la 7 la 8 seara.

zise si de facultate, ca e convinsa ca voi sta foarte mult cu al meu, ca voi iesi prin oras si ma voi intoarce pe la 1 acasa, bla bla. ii spusai ca pe primul loc va fi facultatea. "da, cum sa nu!" - poftim replica forgetit si atunci ma facui si eu afurisita "de fapt, nu la 1, chiar la 3 dimineata ma voi intoarce".

camysh, daca m-ar lasa (niciodata in viata asta) sa dorm la al meu, oricat de mult mi-as dori, daca ar fi ai lui acasa, as ramane frumos la mine si am astepta o seara sa fie amandoi plecati. m-as simti aiurea, mi-ar fi rusine sa-i stiu acolo, eventual sa si dau nas in nas cu vreunul din ei daca ma trezesc noaptea sa merg la baie lol as intra in pamant direct.

bebe V., soarele si luna

#72 2010-08-07 16:35:38

LadyPink
Platinum member
Site

April, da, stiu, si eu ma gandeam de multe ori ca niste parinti asa de protectori ar trebui sa aiba motiv sa fie protectori smile Daca m-as fi bagat in nspe mii de probleme, poate as mai fi inteles. Si asa se tot lauda tata cu mine ca ce fata cuminte are, nu bea, nu fumeaza si e devreme acasa smile La mine tata pare mai permisiv de multe ori, dar mi-o mai tranteste si el cateodata de ma lasa uimita smile Ca la faza cu dormitul la el, l-am intrebat daca pot, mi-a zis ca nu, am intrebat si eu (logic) de ce nu si mi-a raspuns ca "pentru ca nu poti" lol La tine cum e cu tatal? Ca vad ca povestesti in mare de mama ta

#73 2010-08-07 17:57:21

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

si eu am problema asta cu parintii. Intotdeauna am avut ora de venit acasa, 22, 23, eu eram prima care pleca din grupul meu de prieteni. Niciodata nu m-au lasat sa plec pe undeva cu prietenel, daca asta implica sa dormim pe undeva, si daca nu ne insotea un adult. Si acum, ca am plecat la facultate, in vacanta tot asa, am program, dar l-au mai lungit un pic, am voie pana la 12 noaptea rotfl. In liceu mereu inventam excursii cu clasa ca sa pot pleca, sau cate-o tabara vara. Bine, daca le explicam ca vreau neparat sa stau toata noaptea ca e ziua unei colege, sau ceva, si le spuneam unde sunt, nu-mi interziceau, dar nu puteam sa fac asta in fiecare seara.

Dar niciodata nu am luat-o in tragic, pentru ca satiu ca nu ma lasa ca le e frica sa nu patesc ceva. Mami cel putin, in fiecare seara sta treaza pana ajung acasa, altfel nu doarme. Ieri de ex, au plecat la tara, si se intorc duminica, iar eu trebuie sa o sun pe mami cand ajung seara acasa, sa stie ca sunt bine. E un pic cam obsedata de chestia asta, de cand o vecina a fost violata pe scara. I-am explicat ca daca e sa patesc ceva, poate sa ma omoare unul si ziua in drum spre scoala, dar nu am ce sa-i fac.

april, nu poti decat sa astepti sa pleci la facultate si sa te bucuri de libertatea deplina smile si sa speram ca o sa se mai schimbe putin

#74 2010-08-07 18:06:39

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

vai..in viata mea nu am avut ora de ajuns acasa...sau sa nu am voie acolo sau dincolo (in afara de datile cand eram pedepsita lol ).
tin minte si acum in clasa a 10-a m-am dus cu tata-meu (si sotia, si aia mici- ai mei sunt divortati de f mult timp) la herculane, si cu prietenul de atunci...
si intr-o seara i-am zis ca eu merg la strand
el: si cand te intorci?
eu: pai nu stiu, sa vad cum ne simtim...te sun si vorbim...
el: cred ca ora 12 e suficient. la 12 esti la hotel
eu:  va  va  va

eu deja de prin clasa...nici nu mai stiu...a 9-a nustiu nu cer voie sa ma duc undeva. spun ca ma duc acolo, spun cat stau, discut cu mama cum ar fi mai bine sa facem (cu ce ma intorceam inainte sa am permis, pe unde ma mai duc in afara de locu ala, etc)...si cand mai venea vorba "te lasa mama-ta sa mergi in locu x?" ma bufnea rasu`... si nu din lipsa de respect, ca vai, cum sa ii cer voie lu` mama, ci pt ca asa m-am obisnuit si asa a fost intotdeauna...discutam eventual, nu ceream voie..de la o varsta incolo. si sincer, mi se pare extrem de ciudat la 20+ de ani sa aud "nu ma lasa ai mei" de la cineva... nustiu

Ultima oara a fost editat de Loveable (2010-08-07 18:11:12)

hjarta

#75 2010-08-07 18:08:33

april sunset
Insomniac member

povestesc mai mult de mama pt ca tata "nu exista" de cele mai multe ori. la mine in casa canta gaina, cum se spune. este mai intelegator comparativ cu mama, dar nu-i de ajuns pt ca daca el zice "da" si mama "nu", poti sa fii sigura ca "nu" ramane. in schimb, asa cum spusasi si de al tau, lady, asa si al meu, cateodata, tranteste niste replici si face niste chestii de ramai va
se aseamana cu maica-mea pt ca si el se crede un parinte de nota 10 si-mi mai spune din cand in cand "hai ca ai niste parinti super" - si e convins de asta doar pt ca el a mancat bataie serioasa cand era mic si de la maica-sa si de la taica-su, iar pe mine o data nu m-a atins sau doar pt ca au facut niste eforturi sa am toate conditiile in toamna. ok, stiu ca a fost si va fi foarte greu, dar numai ca-mi asiguri un trai decent nu e suficient. preferam un camin, dar mai multa intelegere si incredere, decat un apartament pe care sa-l "impart" cu el in prima sapt doar ca sa se convinga ca voi manca (e grija lor cea mai mare roll ) si voi avea grija de mine

bebe V., soarele si luna

#76 2010-08-07 18:16:07

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

Ultima oara a fost editat de pink_pop (2010-08-07 18:56:49)

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.