homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Parintii...can't live with them, can't live without them..-6

#96 2010-08-08 13:56:59

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: parintii...can't live with them, can't live without them..

ana, la asta ma gandeam si eu citind pe aici rotfl

#97 2010-08-08 14:00:50

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

diferența e că la a noastră nu-i va merge cu una cu două, că suntem două vulpi bătr?ne și eu și bărbatu-meu și știm cam la ce să ne așteptăm c?nd vine vorba de adolescenți și vrăjeala de 2 lei pe care ei au impresia că o ?nghit părinții big_smile

dar...depinde și de cum te crește părintele ăla și c?tă ?ncredere ?ți acordă, că la noi cu siguranță nu se va ajunge ?n situația ?n care să fie nevoită să ne mintă ca să plece undeva. am avut și noi 15-20 ani și știm cum e să vrei să faci ceva și să n-ai voie. doar că noi ne consolam cu g?ndul că n-avem voie și asta era lol

#98 2010-08-08 14:10:30

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu cred ca peste muulti ani fiica-mea va scrie pe aici despre cat de restrictivi sunt parintii ei, mai ales mama -sa rotfl

#99 2010-08-08 14:22:17

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

faza e ca parintii mei intotdeauna au avut incredere in mine pentru ca am fost un copil foarte linistit si silitor    angel, asta cu exceptiile mai sus mentionate.

be-happy, si eu voi fi restrictiva daca voi avea o fata, pentru ca mi-ar fi frica s-o stiu cine stie pe unde, cu o prietena. Cand plecam asa, eram foarte iresponsabila, pentru ca ai mei habar nu aveau unde eram eu de fapt si cu cine. Imi amintesc ca am plecat o data cu doua colege la calimanesti, si am dormit acolo 3 nopti. Ma apuca groaza cand ma gandesc prin cate am trecut si cati s-au luat de noi. Macar de am fi fost un grup mai mare.

Eu nu inteleg cum pot totusi unii oameni sa le acorde copiilor o libertate deplina... dar deplina. Am o prietena care de cand era mica, a fost asa, de capul ei. De la scoala pleca pe la cate o colega, manca la ea, apoi la altcineva, dormea pe la nu stiu ce prieten, si ajungea acasa dupa doua zile, in care parintii ei habar nu aveau daca mai traieste si nu-i ziceau nimic. Asta mi se pare de-a dreptul indiferenta si nepasare

#100 2010-08-08 14:29:18

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Ah, nu, asta deja nu mai e libertate, e efectiv .. indiferenta, vorba ta.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Publicitate

loading...

#101 2010-08-08 14:29:36

be_happy
Platinum member

Taisha si eu am beneficiat de libertate maxima. Evident, nu puteam sa lipsesc cu zilele de acasa fara ca mama sa stie unde sunt, dar daca vroiam sa plec undeva, sa raman peste noapte la prietene, nu se opunea. Singura conditie era sa nu o mint, sa ii zic exact unde merg. Nu imi verifica notele ( asta dupa clasa a 6a parca) dar veneam eu singura si i le ziceam pe toate, nu imi impunea o ora la care sa vin acasa, nu ma stresa zilnic sa invat, nu imi amintesc sa fi fost pedepsita. Si cu toate astea, nu am inteles gresit libertatea pe care mi-a acordat-o, ba din contra, nu am fost un copil rebel, am avut o situatie scolara buna si foarte buna.

Deci, depinde putin si de copil. Nu inseamna ca daca are libertate va deveni un rebel, asa cum nu inseamna neaparat ca daca parintii ii acorda acea libertate nu sunt interesati de soarta copilului lor.

Eu mereu ii zic mamei ca imi pare foarte rau ca nu voi putea fi o mama asa cum a fost ea chicot

#102 2010-08-08 14:41:30

taisha
Hero member

sigur ca depinde de copil, dar totusi, nu cred ca e sanatos pentru un copil sa aiba parte de libertate maxima. Parerea mea, un copil trebuie sa aiba parte totusi de un program sanatos, sa manance regulat, sa nu piarda noptile etc. De ex, daca as avea o fata, sa ziem de 12-13-14 ani, nu stiu daca asa lasa-o sa doarma la o prietena, daca as stii ca nu e unul dintre parintii acesteia acasa. Pana la urma sunt mici, nu stii cum le vine sa iasa la 4 dimineata sa mai rada si ele, cine stie pe unde si sa pateasca ceva.
Ai mei, mereu m-au batut la cap cu inca o chestie: sa nu ma urc in masina oricui pentru ca nu se stie ce se intampla. Si am simtit-o pe pielea mea, cand prietena mea cea mai buna a murit cu prietenul ei, in clasa a 11, intr-un accident de masina, pentru ca el facuse o intrecere cu cineva desi avea carnet de cateva luni si mai avusese 2 accidente.
Deeeci, raman la parerea mea, nu poti avea incredere oarba intr-un copil care nu a trecut prin viata, si care nu stie sa se fereasca de o multime de pericole. Pana la urma o ora convenabila de venit acasa nu mi se pare absurda, te poti intalni cu prietenii si ziua, nu doar noaptea. Si timp de distractie e si de la 18-20 de ani incolo, cand incep sa priveasca viata mai matur

#103 2010-08-08 14:52:15

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

be_happy a scris:

Singura conditie era sa nu o mint

mare adevăr grăiești!
iar libertatea de care beneficiază copilul, uneori nu-i tocmai libertate pt că părintele știe exact ce face și unde e, chit că-i lasă impresia că e de capul lui  chicot , dar uneori trebuie să mai aibă și senzația că totul e cum vrea el la v?rsta aia.

?n cazurile ?n care chiar se impune o restricție, mai bine să te urască atunci și să ?nțeleagă mai t?rziu, dec?t să pățească ceva. eu cu siguranță ?i voi interzice multe lucruri copilului, atunci c?nd voi considera că nu sunt adecvate pt v?rstă sau c?nd va fi vorba de un mediu periculos. ?i voi explica de ce, atunci nu va ?nțelege nimic, ca orice adolescent rebel, dar va ?nțelege ea mai t?rziu, c?nd ?și va aduce aminte, vorba lui tata smile

e și o vorbă care spune că ai eșuat ca părinte dacă propriul copil nu te urăște deloc ?n adolescență. g?ndiți-vă că singurul motiv pentru care părinții impun restricții și vă controlează viața, e grija constantă pe care ?ncep s-o resimtă ?ncă de c?nd află că ești doar un embrion și p?nă-n ziua c?nd vor ?nchide ochii

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-08-08 14:53:09)

#104 2010-08-08 14:53:46

be_happy
Platinum member

Faza cu masinile era o problema si pentru mama si sunt perfect de acord cu asta.

Mie imi place sa cred ca tocmai pentru ca nu imi interziceau anumite lucruri, nu eram un copil iresponsabil. Nu o minteam, nu ii spuneam ca sunt la scoala iar eu de fapt sa fiu pe nu stiu unde. Am fost sincera si deschisa cu ea, iar ea m-a invatat unele lucruri tot prin sinceritate si comunicare directa.
Si cred ca daca mi-ar fi impus sa ajung la 10 seara acasa, daca era sa patesc ceva o pateam pana la 10 seara. Bineintels, asta dupa o anumita varsta, pentru ca pana destul de tarziu ( ca si ani, ma refer) nu paraseam imprejurimile atunci cand ieseam.

#105 2010-08-08 14:59:47

be_happy
Platinum member

Eu sper ca voi reusi sa imi educ copilul in asa fel incat sa se bucure si de libertate dar sa invete sa fie si responsabil. Acum, e foarte greu sa stiu daca voi reusi, mai ales ca ma cunosc si stiu cat de exagerata sunt in unele situatii. Sper doar ca al meu copil sa nu ajunga vreodata sa ma urasca ( la modul serios, nu crize adolsecentine) pentru ca mi se pare ingrozitor sa fii urat de copilul tau.

#106 2010-08-08 15:00:05

taisha
Hero member

anabella_n a scris:

e și o vorbă care spune că ai eșuat ca părinte dacă propriul copil nu te urăște deloc ?n adolescență. g?ndiți-vă că singurul motiv pentru care părinții impun restricții și vă controlează viața, e grija constantă pe care ?ncep s-o resimtă ?ncă de c?nd află că ești doar un embrion și p?nă-n ziua c?nd vor ?nchide ochii

total de acord. Eu chiar nu ma simt deloc ingradita, desi trebuie sa vin seara acs la 12, desi am 20 de ani. Bine, cand merg in club, stau mai mult, dar in general asta e programul. Si nu le reprosez absolut nimic pentru ca intotdeauna au fost langa mine si m-au ajutat cu orice, iar atunci cand mi-au interzis ceva au facut-o pentru binele meu.

#107 2010-08-08 15:53:20

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

au revenit lucrurile la normal si la mine...nu mai e maica-mea suparata smile
m-am gandit sa urmez al 2-lea sfat al vostru (primul - acela de a incerca sa-i fac sa inteleaga cat de absurzi sunt in anumite situatii - nu va putea fi aplicat niciodata. inconstient, cred ca am stiut asta dintotdeauna, dar ma amageam ca mai am o sansa smile ), asa ca voi mai rabda lunile astea care au ramas pana la plecarea de acasa. o sa incerc sa le fac pe plac cat pot (maine sau poimaine voi pleca cateva zile cu ei la tara), sa nu-i supar, sa le demonstrez ca pot avea incredere in mine (daca nu s-au convins pana acum).

va multumesc ca ati fost alaturi de mine zilele astea nu tocmai placute puss

bebe V., soarele si luna

#108 2010-08-08 16:00:22

taisha
Hero member

april, sa speram ca dupa ce vei pleca la facultate isi vor da seama ca poti sa-ti porti singura de grija, si sa treaca la o alta etapa, sa mai taie din interdictii. puss

#109 2010-08-08 16:10:22

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

april, oricum, cat de absurzi or fi, macar stii ca le pasa de tine.

Mama mea a fost foarte paranoica cand eram mica, si paranoia asta i-a ramas s cand a crescut. Ea a avut absolut tot timpul deplina incredere in mine, dar 0 incredere in cei din jur. Daca va spun ca de exemplu puteam pleca la petreceri dar trebuia sa ma intorc pe lumina. Nu avea probleme daca ramaneam peste noapte atata timp cat veneam pe lumina. Ma lasa pe la baieti care locuiau singuri (prieteni de-ai mei) dar trebuia sa ii dau adresa, numarul de telefon al baiatului, si al unui prieten, sau prietena comuna.

Absurde reguli, dar acum ca ma uit in urma, o inteleg. Daca doamne fereste pateam ceva stia clar cu cine am fost, unde am fost, etc. Nu am mintit-o niciodata pentru ca nu simteam nevoia, dar de multe ori am suferit ca nu m-a lasat de exemplu sa plec teleleu cu prietenele la mare pentru ca era anul cu multe vaduve negre pe plaja lol

Acum ca am mai crescut apreciez ca i-a pasat asa mult de mine.

#110 2010-08-08 17:54:36

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

taisha a scris:

Ma apuca groaza cand ma gandesc prin cate am trecut si cati s-au luat de noi.

sincer...si pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc in urma...prin cate am trecut si in cate situatii periculoase am fost ...mi-am luat si bataie in escapadele mele ...am ajuns si la politie si mi-am petrecut o noapte pe acolo lol
ai mei nu stiu nimic din astea ...ei stiu doar partea frumoasa a lucrurilor

acum cand ma uit in urma ma buseste rasul cata minte puteam sa am ...dar pe de alta parta aventurile m-au calit si m-au pregatit pentru viata ....experienta de viata dobandita nu se compara cu nimic .... am invat sa-mi port singura de grija si sa-mi dau seama ca in orice situatie eu sunt mai presus de orice

din punctul asta de vedere ai mei stau linistiti ca oriunde as fi stiu sa am grija de mine
i-am invatat ....cat nu o sa primesca nici un telefon dubios de la politie sau spital atunci sunt ok lol

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#111 2010-08-08 19:11:11

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

April, imi pare bine pt tine smile
La mine e la fel... de 3 zile n'am mai iesit din casa, si vorbesc cu al meu doar prin mesaje... mai am putin si turbez. Si cand imi amintesc de faza cu "lasa ca daca va vedeti de 2 ori pe sapt e destul" ma apuca toti dracii X(

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#112 2010-08-08 22:02:57

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

April, ma bucur ca lucrurile s-au mai asezat putin puss sper sa fie asa cum iti doresti cand o sa inceapa facultatea

#113 2010-08-08 22:06:06

april sunset
Insomniac member

PillBlast a scris:

Ma lasa pe la baieti care locuiau singuri (prieteni de-ai mei) dar trebuia sa ii dau adresa, numarul de telefon al baiatului, si al unui prieten, sau prietena comuna.

si pe mine ma lasa mama (pe tata nici nu-l intrebam tongue ) cand era vorba sa raman peste noapte la vreo prietena. tot ce dorea era sa vorbeasca cu unul din parinti (mai mult pt a se asigura ca nu e nicio problema si ca nu deranjez decat sa verifice ca intr-adevar raman la o prietena si nu plec de nebuna prin oras, de exemplu). dupa ce facea asta, nu mai avea nicio treaba cu mine. eu eram cea care suna, si asta dimineata pt a veni dupa mine smile

la mare cand ma duceam, stia foarte bine ca responsabila era o nebuna si jumatate (sunt colege si se cunosc de mult chicot ) si ne lasa sa facem orice atata timp cat respectam ce stabileam dinainte sa plecam. daca ii spuneam ca vrem sa ne intoarcem la 4, la 4 ne intorceam. niciodata nu ne zicea ca e tarziu. nu ne suna, nu ne verifica. acum imi dau seama...maica-mea stia cum e situatia (ii spuneam mereu), dar nu zicea nimic si am fost de cateva ori la mare cu tipa asta. cred ca statea cu inima in gat, dar nu avea ce face chicot intr-o noapte, ne-am intors la 2 la pensiune. eu eram foarte fericita, ne distraseram, totul era super. si ce ma gandesc eu: sa-i sun pe ai mei sa le spun ce frumos e la mare. si-l sun pe tata...care-mi raspunde dupa 1 minut cred ca lol incep eu sa turui si-l aud "ce faci la ora asta?"...da' eu "ce ora?" lol dupa cateva secunde realizez cat era ceasul "auu, scuze, uitai ca e asa tarziu...noapte buna" si am inchis lol a 2-a zi m-a intrebat daca mereu stau asa tarziu (maica-mea stia, dar nu ii spusese. nu pt ca s-ar fi suparat, ci pt ca ei nu comunica prea mult chicot ) si i-am zis ca da..."data viitoare macar sun-o pe muma-ta, nu ma mai trezi pe mine" rotfl

bebe V., soarele si luna

#114 2010-08-08 22:07:00

april sunset
Insomniac member

multumesc, taisha, pill, yoyo, lady chicot  puss

bebe V., soarele si luna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.