homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Prea mult acid folic e nociv?

#1 2007-04-12 14:59:58

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

prea mult acid folic e nociv?

Salut din nou tuturor!
Am o prietena buna insarcinata in 10 saptamani care e cam stresata, pt ca timp de 30 de zile, cam din a 6a saptamana de sarcina pana acum vreo 2 zile a luat "acifol" care e de fapt acid folic, bun pt sarcina. Doar ca o pastila de acifol contine cam 5mg de acid folic, pe cand doza zilnica recomandata in sarcina e de maximum un mg, din cate am auzit eu. E vreo problema? Ea chiar nu a stiut asta, numai acum ce a aflat ca a depasit cu mult doza recomandata.
E grav pt sarcina?

#2 2007-04-12 15:08:13

berbecutza_ali
Full member
Inregistrat: 2006-07-20

Re: prea mult acid folic e nociv?

in primul rand, atat acidul folic, cat si dozajul i-a fost recomandat de medic? stiu ca orice suplimente se recomanda de catre medicul care te are sub supraveghere...

E toamna iar... si ploua picuri mari...
Curand vin si sarbatorile de iarna, cu parfum de portocale, vanile si cozonaci ... de-abia astept momentele astea de liniste, sa ascult colinde... si afara sa NINGAAAAAAAA!

#3 2007-04-13 09:53:13

rh
Hero member

Acidul folic e recomandat in sarcina, in primele 12 saptamani mai ales, pentru a preintampina aparitia defectelor tubului neural (defecte la nastere cauzate de incompleta dezvoltare a creierului sau a maduvei spinarii). Dozajul i-a fost si el recomandat tot de catre un medic.

#4 2007-04-13 10:35:56

berbecutza_ali
Full member
Inregistrat: 2006-07-20

pai atunci ar trebui sa mearga la acel doctor si sa-i explice problema ei, pentru ca ar fi indicat sa asculte de o persoana si nu de mai multe, mai ales in situatia acesta delicata si sensibila cum este sarcina, Doctorul ei ar trebui sa-i dea explicatii despre tot ce ii recomanda si sa o sfatuiasca ce si cum si cat sa ia. Pupici!

E toamna iar... si ploua picuri mari...
Curand vin si sarbatorile de iarna, cu parfum de portocale, vanile si cozonaci ... de-abia astept momentele astea de liniste, sa ascult colinde... si afara sa NINGAAAAAAAA!

#5 2007-04-13 10:48:34

rh
Hero member

Stiu, asa am sfatuit-o si eu. Multumesc pt raspunsuri.
S-a rezolvat, a vb cu dr ei si i-a spus ca nu e nici o problema, acidul folic, luat in exces, din fericire se elimina si nu a fost nociv nici pt ea, nici pt viitorul ei bebe smile Dar am tras o sperietura alaturi de ea......

Ultima oara a fost editat de rh (2007-04-13 11:19:18)

Publicitate

loading...

#6 2007-04-13 19:23:37

kid_sim
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-03-23

mie mi-a zic doc sa iau acid folic pana in sapt 8 dar de 0,4 o doza pe zi. am cutreierat de am innebunit si de 0,4 n-am gasit. daca nici maine nu gasesc.. o sun sa vad ce alta doza imi recomanda.. ca d'ala nu se gaseste (desi am citit sio ca atat e recomandat gravidelor) ce ziceti?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.