homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pt.doctoressa:mastoza chistica-4

#58 2007-05-22 11:48:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: pt.doctoressa:mastoza chistica

cu drag

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#59 2007-05-22 14:30:55

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Stiu ca mi-ati raspuns,pe topicul asta postasem dupa ce am scris acolo,nu insistam smile

#60 2007-05-23 10:51:06

Al Pacino
Administrator

e ok, mandy....nu te-am banuit de asa ceva...nu stiam insa unde te vei uita mai intii si ca sa nu scriu de 2 ori acelasi lucru....

#61 2007-05-30 11:53:45

r@luckk@
New member
Inregistrat: 2007-04-04

cred ca am mai intrebat odata: daca am mastoza chistica la sani pot merge la solar? su toples pot face?

#62 2007-05-30 18:27:07

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

da, ai mai intrebat... si ai warn. fara suparare. citeste regulile.

Nobody home

Publicitate

loading...

#63 2007-05-31 11:33:14

Whatever
New member
Inregistrat: 2007-05-31

Buna,

Vreau si eu sa o intreb pe doctoressa ceva. Vad ca incurajeaza destul de tare folosirea anticonceptionalelor....Eu am avut un chist paraovarian de 9 cm (operat anul acesta) pentru "tratarea" caruia am facut tratament cu Diane35 (la sfatul medicului bineinteles) timp de 1 an si 2 luni. Inainte nu aveam nici o problema la sani dar cam dupa vreo 6 luni de tratament a inceput sa ma doara ingrozitor sanul stang, nu mai puteam dormi noaptea. La echo am descoperit mastoza fibrochistica. Am intrerupt ac pentru ca degeaba le luam pentru acel chist ( nu era functional) si au incetat complet durerile la san. Acum au trecut mai bine de 7 luni de cand nu am mai luat ac si nici nu am avut dureri la sani deloc dar logodnicul  meu m-a rugat sa mai iau macar 3 luni, ca sa mai scapam de chinul "caciulitei". Am fost la control la medic, nu mai am nici un chist pe ovare si mi-a zis ca as putea lua, doar pentru contraceptie, Yasmine. Am inceput de 7 zile tratamentul si durerea la sanul stang, in acelasi loc, a revenit in forta. In plus, am constatat ca am un nodul cam de 1 cm in partea care ma doare. Acum bineinteles voi merge la echo dar vreau sa o intreb pe doctoressa de ce sustine ca nu exista nici o legatura intre mastoza si ac? Eu am experimentat pe pielea mea si cred e destul de evidenta legatura... Si mi-e frica sa nu se fi complicat si acum sa ma trezesc cu cine stie ce chestie maligna la san, sau care sa creasca si sa trebuiasca sa ma operez.

#64 2007-05-31 11:40:55

Al Pacino
Administrator

In primul rind chestiile maligne la sin nu dor. Nu de la Yasmin ai nodulul, de la ele ai insa durerile, datorita faptului ca sinii cresc....Diane-35 e o poveste aparte.
Eu nu imi amintesc sa fi zis ca nu e legatura, ci ca faptul ca ai mastoza fibrochistica nu e contraindicatie pentru contraceptive.... Sigur, ma gindesc eu ca avind in vedere antecedentele tale ci mastoza si durerile nu yasmin era solutia...nu mi-e clar insa cum a gindit medicul la care ai fost tu....

#65 2007-05-31 11:59:42

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

se poate vb. de o legatura intre mastoza fibrochistica si ac.?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#66 2007-05-31 12:52:25

Al Pacino
Administrator

sigur ca da....durerea

#67 2007-05-31 14:51:02

evilpink
Banat

durerea provocata de ac. la sani?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#68 2007-05-31 14:53:45

Al Pacino
Administrator

durerea pe care o resimtim mai accentual la nivelul zonei mastozice daca luam contraceptive si mai putin accentuat daca nu luam...din pricina efectului estro-progestativelor asupra glandei mamare(de crestere) care efect nu are decenta sa ocoleasca nodulii

#69 2007-05-31 15:00:18

evilpink
Banat

multumesc pentru raspuns smile

puss puss puss

#70 2007-05-31 16:51:44

Whatever
New member

Am fost astazi la echo...mi-a gasit mici noduli si chisturi pana in 9mm la ambii sani. Oricum, medicul de la echo mi-a recomandat sa opresc ac pentru ca nu e bine sa le iau din cauza acestor probleme, la care se mai adauga si o posibila mostenire genetica (am multe cazuri de cancer, nu neaparat la san, in familie).
Oricum, tu ca medic ginecolog ce parere ai? In situatia in care sunt eu, se merita sa incerc sa ma chinui cu durerile si sa iau in continuare ac (sunt altele mai slabe dpdv al concentratiei de hormoni ca Yasmin...?)

Si inca ceva, sunt tanara (am 23 de ani) iar eu si sotul meu nu ne dorim inca un copil. El nu tolereaza prezervativul si cu greu ne-am chinuit pana acum sa il suportam (cat am facut pauze de la ac) dar nu cred ca mai poate continua mult situatia. Eu m-am gandit la o metoda mai drastica: ligatura tubara. Avand in vedere ca situatia financiara ne permite sa facem un copil prin fertilizare in vitro daca ne dorim, m-am gandit ca aceasta metoda ar fi cea mai buna, stiind ca  vasectomia este permanenta si sanse pentru recoltarea spermei nu mai sunt dupa aceea iar alte metode (gen diafragma, sterilet etc ori sunt periculoase pentru colul uterin ori sunt ineficiente -si nu mi-as dori sa ajung niciodata la un avort).

Tu ce parere ai ca medic? Ciudat este ca medicul care mi-a facut echo (nu e ginecolog ci radiolog) mi-a spus ca nu are incredere in cei de la cabinetele de planning, cand am mentionat ca as avea nevoie de consiliere in acest sens...in fine, asta e parerea lui, nu si a mea, pentru ca altfel nu ar mai exista astfel de cabinete.

Multumesc.

#71 2007-05-31 16:58:21

Whatever
New member

Ps. am scris sus logodnic si jos sot....ideea e ca ne casatorim peste o luna si deja ma consider sotia lui smile

#72 2007-06-01 10:57:34

Al Pacino
Administrator

Nu sunt ginecolog, sunt medic de planning....
Exista pastile cu mai putini estrogeni decit Yasmin....
Nu iti recomand ligatura tubara in orice caz
Daca si radiologii se pricep la contraceptie.....
O sarcina poate sa te scape de multe dintre problemele cu nodulii de la sin
Toti sau aproape toti avem cazuri multe de cancer in familie(eu una am ambele bunici cu cancer de sin...de ex)...traitul cu complexul drobului de sare nu este o solutie viabila insa, duce la dereglari psihice.
Eu sustin cu fermitate ca poti lua linistita contraceptive(evident sub supraveghere). Imi permit insa sa spun ca nu de la ginecolog ci de la planning pentru ca ginecologii nu au timp si nici chef sa citeasca contraceptie si prescriu fie Diane-35(mare greseala) fie pe banda rulanta ultimul contraceptiv aparut pe piata, care e cel mai aprig promovat de catre reprezentantii medicali...ceea ce si asta e o mare greseala.
Decizia insa o iei tu....e important insa sa fie o decidie informata corect si complet. Pentru asta eu cred sincer ca trebuie sa mergi la un cabinet de planning

#73 2007-06-01 15:40:44

Whatever
New member

Multumesc pentru raspuns. Voi merge atat la un cabinet de plannig cat si la o clinica de fertilitate, doar ca sa vad ce ma asteapta daca iau o anumita decizie. E mai bine sa ma informez.

Ps. ai putea totusi sa imi indici un ac mai slab ca Yasmin si care sa nu dauneze sanilor (sau, in fine, sa nu imi provoace dureri)? Vreau doar sa stiu ca exista, pentru ca din cate mi s-a spus (din cate vad nu surse tocmai foarte informate) Yasminul ar fi cel mai slab si cel mai "performant" sa zic asa....cu toate astea mie mi-a facut mai rau decat Diane....(sa nu uit sa spun faptul ca inainte de a lua un an si ceva Diane35 nu aveam nimic la sani....in fine, asta e alta poveste)

Multumesc inca o data.

#74 2007-06-01 15:44:52

ZZZZ123
Addicted member

whatever, nu exista ac slabe si tari. si uneori, unul cu o concentratie mai mare de hormoni iti poate fi mai bun...

Nobody home

#75 2007-06-01 16:04:38

Whatever
New member

Da, stiu asta, dar ma gandesc ca unul cu o concentratie mare de hormoni nu mi-ar prea fi de folos (e.g Diane...) De asta am intrebat....pentru ca medicul meu ginecolog, o doamna profesor foarte de treaba dar pana peste cap de ocupata, nu a avut timp sa ma trimita de ex la un test de dozare hormonala inainte sa imi indice ac.... Cred ca asa ar fi trebuit...dar si eu m-am lasat dusa de val si am facut exact ce mi-a zis.

Oricum, nu stiu nici un cabinet de planning bun in Iasi, unde locuiesc si am intrebat si pe ginecolog si pe medicul radiolog care mi-a facut echo si raspunsul deja l-am scris neutral Si inca ceva....medicul de la planning de unde ar putea sti care ac mi se potriveste? Banuiesc ca o sa ma trimita totusi cineva la un test hormonal, daca nu am sa merg singura. sad

Multumesc.

#76 2007-06-01 16:05:56

ZZZZ123
Addicted member

nu se fac teste hormonale. iti recomanda pastilele in urma anamnezei (un set de intrebari).

Nobody home

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.