homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Igiena sexuala corecta

#1 2007-04-17 12:46:14

MaryM
New member
Inregistrat: 2007-04-06

Igiena sexuala corecta

Am tot citit despre acest lucru, insa din pacate am gasit doar cateva reguli disparate. As vrea sa stiu cu exactitate ce inseamna sa ai o igiena sexuala corecta, pentru ca asta te fereste de multe probleme. O sa spun ce reguli am gasit pana acum si va rog sa imi spuneti daca mai este si altceva.
- trebuie sa te stergi cu hartie igienica dupa urinare;
- dupa scaun, stergerea se face dinspre fata inspre spate (precizez ca eu ma si spal dupa);
- inainte de actul sexual e bine ca organele genitale ale ambilor parteneri sa fie curate (si nu numai organele genitale);
- dupa terminarea actului sexual este bine sa urinezi si apoi sa-ti faci toaleta intima (aici nu stiu daca e bine sa intri pana in vagin sau e ok sa cureti 'exteriorul');
- lenjeria trebuie sa fie curata si de preferinta din bumbac (nu sintetic) si sa nu fie stramta;
- organele genitale trebuie pastrate curate (aici ma intreb daca 2 dusuri pe zi sunt suficiente - aici fara a pune la socoteala dusul suplimentar in cazul actului sexual si perioada de ciclu menstrual cand stiu e bine sa cureti mai des).
Cam asta e ce stiu eu. De sexul anal nu ma leg ca nu practic si nici n-am de gand, dar daca stiti ceva legat si de asta, sfaturile sunt binevenite (ma gandesc ca nu sunt singura interesata de acest subiect). La fel de spalaturile vaginale, eu stiu ca se recomanda doar in cazul tratamentelor si de catre medic, deoarece vaginul se curata singur.
Daca mai stiti si alte reguli (sau daca vreuna din regulile pe care le stiu eu este gresita) va rog sa-mi spuneti.
Multumesc.

#2 2007-04-17 12:57:37

sweet_di
Full member
Inregistrat: 2007-04-02

Re: Igiena sexuala corecta

sincer si eu astept cu nerabdare feed-backul referitor la acest subiect..pana acum ce a scris Mary stiam si eu..ma rog cu mici diferente..
Pana la urma aceste spalaturi vaginale cat de des de fac?nu se spune k se distruge flora vaginala de la un spalat agresiv...plus ca dupa actul sexual(ma refer dupa ce a ejaculat inside) cum trebuie sa te speli?...

To live is the rarest thing in this world.....most people exist, that's all (Oscar Wild)

#3 2007-04-17 13:25:57

alexamelin
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-13

ca peste tot parerile sunt impartite: unii spun ca dupa actul sexual ar trebui sa ne spalam in vagin cu apa simpla, altii spun ca mai rau facem dc ne bagam nasul acolo unde se rezolva treaba de la sine. Asa ca fiecare poate sa faca cum vrea, eu un a nu ma spal in vagin decat rar ca sa nu fac vreo prostie si pana acum totul a afost in regula! Asa ca fiecare e bine sa faca lucruri care sa nu ii dauneze si cu care sa se simta bine!

"DACA VREI SA FII FERICIT O CLIPA,RAZBUNA-TE...DACA VREI SA FII FERICIT O VIATA,IARTA!!!"

#4 2007-04-17 13:46:02

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

eu sunt pentru indepartarea spermei din vagin(spalatura vaginala dupa contactul sexual)
2 dusuri pe zi e optim. nu e nevoie de mai mult si nici de spalaturi intravaginale mai dese nici in perioada menstruatiei
De altfel, pe www.anticonceptionale.ro la sectiunea educatie sexuala, am si scris cum vad eu igiena sexuala corecta...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2007-04-17 16:17:06

MaryM
New member
Inregistrat: 2007-04-06

Am gasit ce este scris despre igiena sexuala, multumesc de link (sincer nu mi-a trecut prin cap sa caut si pe site, am cautat doar pe forum).
Acum, cu riscul de a parea ... neinformata sa zic... cum anume ar trebui facuta aceasta toaleta intravaginala? Cu irigatorul sau cum?

Publicitate

loading...

#6 2007-04-17 19:41:07

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

cu degetul si cu apa calduta,fara sapun,fara geluri!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.