homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papagali

#1 2007-04-21 20:41:26

myhaela
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2006-03-15

papagali

Buna, va rog mult daca stiti si aveti si voi perusi sa ma ajutati si pe mine cu un sfat ceva. Am gasit azi un papagal afara.Mi-e foarte drag, insa ce ma ingrijoreaza la el e faptul ca nu ciripeste mai deloc, e foarte tacut si daca se intampla sa mai zica si el ceva o face foarte incet de parca nu ar dori sa ma deranjeze. sad  Astazi a cam si tremurat, a dormit cam toata ziua, i-am facut ceai de menta pt ca a facut cam moale si i-am mai pus in el cateva picaturi de vitamine luate de mama, speciale pt ei. S-a spalat cam toata ziua si are putin ciocul de parca ar da sa se exfolieze la varf si are momentele lui cand sta infoiat. Nu stiu ce sa zic, vreau doar sa fac in asa fel incat sa-i fie cat mai bine si sa traiasca mult. Ma gandesc pe de o parte ca poate e speriat, el stie prin ce a trecut si pe unde a fost si poate e asa pana se mai acomodeaza. Multumesc si astept raspunsul vostru.

#2 2007-04-21 20:44:12

andrutza
Vizitator

Re: papagali

Daca l-ai gasit undeva ar fi bine sa te duci cu el la un medic veterinar sa-i spui ca l-ai gasit si ca ai vrea sa-l consulte putin....nu-i mai da ceai de menta pt ca nu au voie asa ceva...da-i mancare normala cu vitamine si faptul ca nu spune nimic e normal probabil ca e speriat si nici nu va cunoaste, cu timpul se va acomoda si va vorbi, dar pt inceput du-l la medic si pe urma incearca sa vb zilnic cu el sa-i pui un nume si asa o sa te cunoasca si va deveni bland. Ai grija sa nu stea in curent pt ca sunt sensibili.

Ultima oara a fost editat de andrutza (2007-04-21 20:44:35)

#3 2007-04-21 23:38:51

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

si nu-l pune nici langa aragaz, sau orice altceva cu care functioneaza cu gaz .... gazele arse le pot fi fatale, in timp, papagalilor

#4 2007-04-22 07:38:46

myhaela
Full member

are ceva daca sta mai tot timpul infoiat, nu stiti? si mi se pare ca parca prea mult se spala sau scarpina. sau e doar o parere a mea....

#5 2007-04-22 10:30:20

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Nu e nimic anormal...si ai mei se infoiaza si se curatza reciproc smile

Publicitate

loading...

#6 2007-04-22 14:35:54

miki-m
New member
De la: timisoara
Inregistrat: 2007-02-05

de scarpinat se scarpina pt ca acuma isi schimba penele.ii pica si ceva ce seamana cu matreata?eu am avut perus aproape 2 ani si facea la fel.de infoiat se infoaie pt ca e suparat,pana va cunoaste.dai de mancare seminte de mei se gasesc in comert si fructe.ciocul i se exfoliaza pt ca e bolnav si al meu a fost la fel si l-am dus la veterinar si mia dat o crema si picaturi,daca nu-l duci poate muri din cauza aia.bafta cu el si sa- l iubesti pt ca te simte

Iubeste si vei fi iubit

#7 2007-04-22 16:06:23

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

miki-m, nu este adevarat ca se infoaie cand e suparat!...el se infoaie de obicei cand este relaxat sau ii este somn, papagalii mai motaie si in timpul zilei si atunci sta infoiat...chestia cu exfolierea ciocului poate fi raie(datorata conditiilor precare de igiena din locul unde este tinut), dar se trateaza...trebuie totusi dus la veterinar daca perusul nu este activ, nu ciripeste si nu e vioi...in forme mai grave ale raiei, si pielea de pe picioruse se exfoliaza...eu zic sa mai ai rabdare cu el cateva zile(perioada de acomodare), dar daca nici dupa o sapt nu da semne ca si-a revenit trebuie dus la veterinar...

#8 2007-04-22 22:29:34

myhaela
Full member

Astazi fata de ieri e mai bine, i-am deschis azi si usita la colivie si a iesit afara, insa nu a vrut deloc sa zboare, doar a mers putin pe birou, a analizat imprejurimile si a intrat dupa inapoi in cusca. Am zis ca ii las de acum usita deschisa ca sa se simta in largul lui, cu toate ca acum nu iese. Zic ca e perioada de acomodare acum, nu stiu prin ce a trecut el saracutul inainte, dar insist cu multa dragostesi trebuie sa fie totul bine. wink

#9 2007-04-23 21:03:56

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

a scris:

andrutza...nu-i mai da ceai de menta pt ca nu au voie asa ceva...

Azi mi-am luat si yo un papagal si tipu de acolo mi-a zis k in rpiam saptamana sa-i dau ceai de menta k e posibil sa faca soc alimentar
  In alta ordine de idei..tocmai asta vreu si yo sa ask...abia mi-am luat papagal ( OZI ) si mi-e frika..sper sa se acomodeze...de mancat vad k a mancat dar ma cam ingrijoareaza cu apa..dupa o pauza in kre n-am mancat...aku vad k baga la greu..dar la apa nu prea se inghesuie...
  Fetele,dak mai aveti papagali..me is waiting for advice big_smile

Poor is the man whose pleasure depends on another

#10 2007-04-23 21:21:29

senorita
Insomniac member
De la: CucuruZU :))
Inregistrat: 2006-08-13

am avut papagali vreo 8 ani cand eram mica... treaba cu infoiatul e normala, cand isi "spala" penele e mai infoiat sau cand doarme, al meu dormea cu capul intors si bagat in penele de pe spate tongue. Eu zic ca e inca speriat.. cine stie cat a zburat e afara pana a a avut norocul sa il gasesti tu.. sau cate matze l-au fugarit. Ai rabdare cu el. Nu trebuie neglijata poblema cu nasol, daca nu se amelioreaza, mergi la doctor si descrie simptomele.. poate iti prescrie ceva si nu e nevoie sa mergi cu papagalul dupa tine.
Cat despre alimentatie... ai mei erau innebuniti dupa morcov crud.. le taiam cate o feliuta si o fixam in zabrelele coliviei; la fel procedam si cu merele, le placeau foarte mult. Dar cel mai mult adorau sa le agat de colivie, prin interior, miezul de la o salata verde, udat... mancau foarte multa si la facea bine.. plus ca pana sa se apuce de mancat se balaceau in frunzele alea ude, erau tare haiosi. smile
Nu uitati de nisip, sa aiba un capacel in permanenta cu nisip fin, din cand in cand simt nevoia sa manance, le face bine la cioc si digestie.

Si ca un sfat... pentru myhaela: ia-i o oglinda... s-ar putea sa ii fie urat singurel si asa daca ii fixezi inauntru in colivie o oglinjoara, s-ar putea sa ii faca bine smile

Bafta

Gimme my summer back! sad
Ready? Steady... Go!

#11 2007-04-23 21:29:39

cornflower
Hero member

senorita a scris:

Dar cel mai mult adorau sa le agat de colivie, prin interior, miezul de la o salata verde, udat... mancau foarte multa si la facea bine.. plus ca pana sa se apuce de mancat se balaceau in frunzele alea ude, erau tare haiosi.

eu stiam k frunzele ude le pot provoca diaree

#12 2007-04-23 21:46:08

myhaela
Full member

da si eu la fel sa nu le dam frunze ude nicidecum. Cat despre Roco al meu vreau sa va zic ca acum, a 3-a zi, parca suntem de o viata impreuna, presupun ca simte si el cat imi e de drag si e terminat dupa noi toti, ne cauta acum prezenta fiecaruia in familie, face acum si galagie, canta, dezi la cat de speriat era in prima zi...ca ma speriasem tare de tot. Insa, sad pana acum mi-a dovedit ca nu stie sa zboare. Cred ca acolo unde a fost el nu l-au lasat afara ca nu zboara, si-l vedeam azi cum vroia sa vina la mine. Sper sa invete pana la urma. Eu am uitat sa-i iau nisip, i-am os de sepie si batoane cu vitamine, iar de baut ii dau ceai de menta. Sa va traiasca si voua spiridusii si sa va bucurati de ei. Poate cand le-om face poze, sa punem aici cu ei.

#13 2007-04-23 21:53:50

mikki_20
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-02-15

si eu am gasit un papagal intr-un copac si saracutul se zgariase cu niste crengi si era murdar de sange.eu zic ca asa sunt papagalii pana se invata cu tine, ca trb sa te gandesti ca inainte a  avut alt stapan.si asta al meu era speriat la inceput dar acum ciripeste ca nebunu ma scoala din somn tongue.ideea cu oglina e buna,inainte cand aveam decat un sg papagal (care mi'a murit si sg la care am tinut sad ) era atat de caraghios cand se uita in oglinda si dadea cu ciocul in ea. un sfat:sa'i invelesti colivia noaptea cu ceva ca sunt destul de sensibili si racesc repede, ce mai e bun pt ei exista la magazine cu hrana pt animale ca niste batoane din seminte si au si vitamine sunt f bune si sunt special pt perusi smile.sper sa te fi ajutat cu ceva

Avem 1 an si 5 lunite

#14 2007-04-23 22:02:31

senorita
Insomniac member
De la: CucuruZU :))
Inregistrat: 2006-08-13

?! a scris:

senorita a scris:

Dar cel mai mult adorau sa le agat de colivie, prin interior, miezul de la o salata verde, udat... mancau foarte multa si la facea bine.. plus ca pana sa se apuce de mancat se balaceau in frunzele alea ude, erau tare haiosi.

eu stiam k frunzele ude le pot provoca diaree

in niciun caz... ai mei erau disperati sa se "balaceasca" in ele.. si nu am avut nicio problema cu ei.... baiatul cel putin a murit de batran.. sad

Gimme my summer back! sad
Ready? Steady... Go!

#15 2007-04-23 22:05:59

evilpink
Banat

si eu am avut perusi dar mi-au zburat cand aram acasa(stau la curte) am pus colivia putin afara si au reusit sa deschida usita si sa zboara grater.eu le fierbeam si raceam apa pe care o dadeam la papagali smile.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#16 2007-04-23 22:22:57

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Eu sunt foarte trista din cauza papagalilor mei sad.Fetita e pe moarte sad,nu mai are pic de energie,sta numai pe tavitza si el se uita la ea si caraie,azi se dusese la ea si o hranea,imi vine sa plang cand o vad asa grater

#17 2007-04-24 16:55:36

miki-m
New member
De la: timisoara
Inregistrat: 2007-02-05

mandy stiu cum e sa vezi ca il pierzi,dar ai fost cu ea la doctor?
al meu perus (miki)a fugit pe geam acum 2 ani si acuma plang dupa el.am poze peste tot cu el.era un baietel foarte destept.el l-am cumparat cand era puiut,a crescut cu noi si era un membru al familiei toti am plans dupa el.greseala noastra a fost ca nu-l tineam in cusca...desi avea 2 custi, care erau doar pt.mancare,dormit si iesit pe balcon...cusca lui era apartamentul.manca orice mancan si noi,daca nu-i dadeam ne ciupe si se servea singur,avea o gramada de jucari.il iubeam si il voi iubi,mi-au dat lacrimile.sa aveti grija de papagali vostri pt ca sunt niste ingerasi lipsiti de aparare.

Iubeste si vei fi iubit

#18 2007-04-24 18:36:09

myhaela
Full member

Mandy nu sta asa si astepta sa moara, du-l la doctor!!! Poate e racit ca lor nu le trebuie mult sa raceasca. Poate e putin stricat la burtica ca sunt sensibili, fii atenta la cum face si nu sta asa, du-l la doctor.

#19 2007-04-24 18:43:13

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

off...si eu m-am indragostit de Ozi al meu..kiar dak e abia a doua zi de knd a intrat in familie smile mananca de ziki k e un porcusor cu aripi..dar singura kestie care ma ingrijoreaza e k nu prea il vad sa bea apa.. Ieri i-am pus ceai de menta..am vazut k nu bea..am zis sa-i lasam doar apa..dar vad k niki cu apa nu e asa prieten.. sad ce sa-i fac?

Poor is the man whose pleasure depends on another

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.