homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutor herpes!!

#1 2006-06-19 19:49:29

eva_23
Membru
Inregistrat: 2006-06-19

Ajutor herpes!!

Am fost la ginecolog si mi-a zis ca sunt infectata cu virusul papiloma adica herpes. Am revizuit relatiile sexuale pe care le-am avut si in ultimii 4 ani am avut o singura persoana de la care am fi putut lua. As avea cateva intrebari: 1. Cam cat este perioada de incubare a virusului? 2. Este posibil s-o iau in alt mod decat pe cale sexuala? 3. Exista posibilitatea ca diagnosticul sa fie gresit? Are rost sa ma duc la un alt medic? 4. Exista sanse ca partenerul meu sa nu fie infectat, caci de 1 luna inainte de aparitia simptomelor nu am avut contact sexual? 5. Este posibil s-o fi luat de la el in ciuda faptului ca el nu are nici o simptoma? 6. Trebuie sa mai fac ceva anlize sau tratamente ?

#2 2006-06-20 10:06:52

kynes
New member
Inregistrat: 2006-06-15

Re: Ajutor herpes!!

Herpesul genital este o boala virala produsa de virusul herpetic tip II, foarte contagioasa, care se transmite pe cale sexuala sau prin contact fizic cu o persoana infectata - mai ales daca exista eruptie activa.
Cum il recunosti: manifestarile clinice apar in trei-sapte zile de la contact si constau in aglomerari de vezicule pline cu lichid, care ulterior se sparg si sunt foarte dureroase (localizate la nivelul vulvei, vaginului, colului uterin, in varful penisului). Acestea dureaza, in medie, doua-trei saptamani. De asemenea, mai apare usturime si durere la urinat, febra si marirea ganglionilor limfatici inghinali.
Infectia herpetica poate sa reapara (herpes recidivant) la perioade mai mari sau mai mici de timp, de obicei in situatii de viata stresante.
Ce complicatii pot aparea: s-a demonstrat ca infectia cu virusul herpetic tip II constituie un veritabil factor de risc pentru cancerul de col uterin. De asemenea, poate produce complicatii grave la copiii nascuti natural din mame cu leziuni active la nivelul colului uterin - meningita neonatala cu potential letal.
Tratamentul: din pacate, pana in acest moment, nu exista tratament care sa vindece boala, virusul ramanand cantonat in organism. Exista, insa, medicamente (acyclovir etc.) care pot reduce severitatea si durata episoadelor eruptive si frecventa recidivelor.

#3 2006-06-20 10:35:10

kynes
New member
Inregistrat: 2006-06-15

- cam asta am gasit eu pe net
- sper sa-ti fie de folos

#4 2006-06-20 11:52:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Doar atit ca virusul herpex simples nu este tot una cu papiloma virus! Iar daca tu esti infectata cu virusul papiloma, nu ai herpes, ai vegetatii veneriene. Perioada de incubatie a acestora dureaza intre 3 sapt si 8 luni, cu o medie la 3 luni.Transmiterea este de regula sexuala si extrem de rar prin obiecte recent contaminate, miini infectate. Sansa ca partenerul tau sa nu fie infectat tinde catre 0, iar posibilitatea ca tu sa te fi infectat altfelo decit prin contact sexual, la fel.
In ceea ce priveste posibilitatea ca diagnosticul sa fie gresit....ar trebui sa ne lamurim intii care este diagnosticul! tu spui:mi-a zis ca sunt infectata cu virusul papiloma adica herpes. Cum spuneam, este o confuzie!
Diagnosticul clinic, si in cazul vegetatiilor veneriene(condiloame acuminate) si in cazul herpesului, este evident....se face insa si examen de laborator(probabil ti-a fost recomandat)
Tratament este evident ca trebuie sa faci, asa cum este evident ca trebuie sa anunti partenerul sexual. Presupun ca ti-a fost recomandat deja un tratament, medicul la care ai fost sper ca nu s-a multumit doar sa constate afectiunea

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2006-06-20 17:14:58

eva_23
Membru
Inregistrat: 2006-06-19

multumesc mult pentru raspunsuri!
Medicul la care am fos a zis ca este virusul papiloma dupa ce s-a uitat pe microscop,si dupa care mi-a facut testul Babes- Papanicolau.inca astept rezultatele. totodata a pomenit si de herpes. Si eu banuiesc ca aceste rezultate pot fi determinate dupa analize  facute in laborator....sunt nedumerita
mi-a prescris medicamente pentru cresterea imunitatii si a zis ca trebuie sa fac acest test anual.
in rest nu mi-a prescris altfel de tratament. cred ca ma voi duce si la un alt medic.
Partenerul meu nu are nici un fel de semne ca ar avea aceasta bola. ce fel de analize trebuie sa faca pentru a descoperi daca este infectat?
sunt foarte disperata!
folosirea prezervativului este eficienta pentru protectia partenerului?

Publicitate

loading...

#6 2006-06-20 17:24:54

Al Pacino
Administrator

Prezervativul este eficient pentru protectia partenerului. Inca odata, infectia cu papiloma virus, determina niste vegetatii(condiloamele acuminate) care se vad cu ochiul liber, diagnosticul clinic este evident pentru oricine le-a mai vazut macar odata(examenul de laborator nu este musai necesar, se face totusi ca sa fie facut). Orice medic ginecolog a vazut macar odata in viata lui vegetatii veneriene, le recunoaste!
Eu iti recomand totusi sa mergi la dermatolog, acesta va fi mai in masura sa decida daca se poate incerca tratament medicamentos sau ar fi mai nimerita cauterizarea.
Exista niste teste serologice care ar putea evidentia existenta virusului la partenerul tau.
Mergeti insa la dermatolog amindoi, asa cum am zis, perioada de incubatie este foarte lunga, partenerul este foarte probabil infectat, tu ai virusul asta de mult.

#7 2006-07-18 14:48:58

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

haideti sa va spun o poveste: a fost odata o fetita mica care a vrut sa isi inceapa viata sexuala cu sex oral intr-o zi in care prietenul ei avea un cosulet pe buza. dupa 2 zile de la marele fapt si-au dat seama ca de fapt cosuletul ala s-a facut ditamai zmeul de herpes. problema minorei este urmatoarea: exista vreo sansa ca ea sa faca acum herpes genital? eu stiu ca ar cam exista sanse. dar nu sunt sigura si m-am gandit sa mai intreb lume ca nu vreau sa o panichez degeaba; si asa fierbe. sad

Nobody home

#8 2006-07-18 14:54:02

Al Pacino
Administrator

Ar cam fi riscuri...nu foarte mari, insa sunt.... Stii ca exista oaresce riscuri de transmitere a herpesului prin sarut, totusi el nu se transmite de fiecare data. Poate o ajuta sistemul imunitar de data asta...si igiena corespunzatoare, daca o are

#9 2006-07-18 14:58:10

ZZZZ123
Addicted member

in momentul asta nu ii prea pasa daca il face in jurul gurii. ideea e sa nu il faca dincolo. ca maica-sa e asistenta medicala. si nu prea are cum sa ii ascunda. si o distruge cica. (minora are 15 ani si e vara-mea)
cu igiena zice ca sta bine.
stiti cumva cu ce ar putea sa se trateze el? si eventual si ea daca il face la botic?

Nobody home

#10 2006-07-18 15:07:23

Al Pacino
Administrator

cu Zovirax, unguent(tub de 2g). Este un unguent ce contine acyclovir, cel mai eficient se pare

#11 2006-07-18 15:08:35

ZZZZ123
Addicted member

multumim frumos.
cam cat timp trebuie sa il foloseasca? (am gasit: 5 zile, maxim 10)

Ultima oara a fost editat de Nashira (2006-07-18 15:13:56)

Nobody home

#12 2006-07-18 15:42:20

Al Pacino
Administrator

exact

#13 2006-07-18 15:52:50

ZZZZ123
Addicted member

multumim. pitica a plecat fericita sa isi trateze iubitul.

Nobody home

#14 2006-09-07 23:56:34

ramona19
New member
Inregistrat: 2006-09-07

am si eu o intrebare legata de herpesul genital ..acum 1 ani jumate ..dupa ce  mi-am inceput viata sexuala ..mi-a aparut acel herpes genital (multe bubite cu un fel de puroi )..am fost la un medic dermatolog care mi-a spus ca asta am ..mi-a dat tratament cu acyclovir si inca ceva ..nu ii mai stiu numele ..oricum luam muuulte pastile pe zi ..mi-a disparut in2 sapt ..dar de atunci imi mai apar cateodata niste bubite nu chiar ca cele pe care le-am avut atunci cand mi s-a spus ca am herpes g..dar ma mananca si ma deranjeaza ..nu sunt multe dar cand imi apar ma deranjeaza ...este vorba tot de acel herpes ?sau este altceva?
  si inca ceva ...eu de atunci sunt cu acelasi baiat ..lui nu i-au aparut niciodata aceste bubite ..iar eu nu am avut nici un fel de contact cu altul ...medicul mi-a zis ca acest herpes ..sau aceasta bacterie o avem in organism mai toti si se manifeste in anumite situatii ..asa este ? ca nu stiu de unde o am din mom ce prietenul meu nu a avut probleme cu asta
va rog mult  sa-mi rasp

Ultima oara a fost editat de ramona19 (2006-09-07 23:58:43)

#15 2006-09-08 10:50:33

Al Pacino
Administrator

Ramona, este vorba de acelasi herpes....tratamentul pe care il faci este doar simptomatic(adica face sa dispara bubitele si senzatiile neplacute datorate lor, insa nu trateaza boala) herpesul cu pricina il vei avea toata viata ta....faptul ca prietenul tau nu l-a luat este un noroc, insa daca aveti contacte sexuale in perioadele lui de acutizare(adica atunci cind ai bubite) pina la urma il va lua. De unde l-ai luat tu, nu stiu, trebuie sa cauti in istoria ta personala de dinainte de aparitia lui pentru prima data

#16 2007-01-13 10:29:18

lalalala
New member
Inregistrat: 2006-10-25

unde exact se face herpesul acesta ? adik unde apar bubitzele ?? in zona vaginul sau pot aparea si in zona parului pubian ?

#17 2007-01-13 15:58:15

vonda
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-09

din cate stiu eu,bubitele apar..in zona vaginului..pe labii..se pot extinde si spre anus..Dar nu urca spre "muntele lui venus".

#18 2007-09-27 12:51:20

sarah_ath
Full member
Inregistrat: 2007-06-17

Nashira a scris:

haideti sa va spun o poveste: a fost odata o fetita mica care a vrut sa isi inceapa viata sexuala cu sex oral intr-o zi in care prietenul ei avea un cosulet pe buza. dupa 2 zile de la marele fapt si-au dat seama ca de fapt cosuletul ala s-a facut ditamai zmeul de herpes. problema minorei este urmatoarea: exista vreo sansa ca ea sa faca acum herpes genital? eu stiu ca ar cam exista sanse. dar nu sunt sigura si m-am gandit sa mai intreb lume ca nu vreau sa o panichez degeaba; si asa fierbe. sad

doctoressa a scris:

Ar cam fi riscuri...nu foarte mari, insa sunt.... Stii ca exista oaresce riscuri de transmitere a herpesului prin sarut, totusi el nu se transmite de fiecare data. Poate o ajuta sistemul imunitar de data asta...si igiena corespunzatoare, daca o are

sa inteleg ca herpesul bucal in contact cu zona genitala poate duce la aparitia herpesului genital? intreb deoarece ma aflu in urmatoarea situati: prietenului i-a aparut un herpes pe buza, se da cu aciclovir sau zovirax (nu stiu exact cu ce dar stiu ca substanta activa e aciclovirul). Noi urmeaza sa ne vedem abia sambata si vream sa stiu daca ar fi bine sa exclud sexul oral.

ceea ce nu ma distruge ma face mai puternica
nu incerca adancimea apei cu ambele picioare

#19 2007-09-27 13:02:53

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

se poate transmite si asa dar mai greu.mai bine asteptati sa ii treaca de tot herpesul si dupa aveti liber smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.