Despre trichomonas-3
- ioanamy
- New member
- Inregistrat: 2008-03-28
Re: despre trichomonas
la categoria negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna la flora imi apare bifat doar bacili iar celelalte candida trichomonas si alte boli nu sunt bifate atata imi apare niste celule inflamatorii care ma gandesc ca ar putea fi de la o raceala sau din cauza trichomonasului si as mai avea o intrebare exista mai multe tipuri de trichomonas?
Ultima oara a fost editat de ioanamy (2008-09-11 19:14:20)
- Ariana20
- New member
- Inregistrat: 2010-02-19
Buna seara!
Tocmai am fost diagnosticata cu trichomonas si pentru inceput mi s-a dat un tratament cu ovule cervugid. Din ce am citit pe net despre trichomonas mi se pare o infectie destul de serioasa deci e in regula tratamentu asta? Eu ma asteptam la antibiotice si medicamente nu intravaginale...as dori sa imi spune-ti va rog daca trebuie sa mai fac un consult in alta parte. Si as vrea sa mai stiu daca cumva trebuie sa fac spalaturi vaginale inainte de administrarea ovulului deoarece medicul ginecolog nu mi-a spus nimic in legatura cu asta. Va multumesc!
Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Ariana20 a scris:Buna seara!
Tocmai am fost diagnosticata cu trichomonas si pentru inceput mi s-a dat un tratament cu ovule cervugid. Din ce am citit pe net despre trichomonas mi se pare o infectie destul de serioasa deci e in regula tratamentu asta? Eu ma asteptam la antibiotice si medicamente nu intravaginale...as dori sa imi spune-ti va rog daca trebuie sa mai fac un consult in alta parte. Si as vrea sa mai stiu daca cumva trebuie sa fac spalaturi vaginale inainte de administrarea ovulului deoarece medicul ginecolog nu mi-a spus nimic in legatura cu asta. Va multumesc!
Trichomonasul e un parazit, prin urmare nu orice tratament antibiotic este ok, dar exista unul care actioneaza foarte bine si asta e metronidazolul. Da, trebuie sa te vada un alt medic si sa iti prescrie tratamentul corect si complet, pentru ca eu consider ca varianta cu tratament doar local nu este suficienta. Cervugidul, din cate stiu eu, contine metronidazol ce-i drept.
Desigur, daca tu ai incredere in medicul tau, avand in vedere ca el te-a vazut, poti opta pentru aceasta varianta de tratament, dar parca eu cred ca ar fi bine si sa faci un tratament oral. Sa nu mai discutam de faptul ca teoretic cel putin ar trebui si partenerul tau sa urmeze tratamentul, ca sa nu faceti ping pong cu trichomoas si exista totusi o dificultate tehnica pentru el sa isi administreze ovule
Si nu am sa incetez sa va incurajez sa vorbiti cu medicii vostri, mai ales ca din cate inteleg majoritatea mergeti la clinici private si cu atat mai mult nu trebuie sa acceptati tratamente neexplicate. Nu mai pleca dintr-un cabinet fara sa fii lamurita total in legatura cu problema ta, un forum cat e el de interesant si complet nu poate inlocui o parere avizata. E dreptul tau sa fii informata.
Sanatate multa!
- Ariana20
- New member
Multumesc pentru raspuns. Va mai intreb ceva si nu va suparati pe mine.Ce caracteristici are trichomonasul la examinarea orala?
Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...
- moksha
- Hero member
Ariana20 a scris:Multumesc pentru raspuns. Va mai intreb ceva si nu va suparati pe mine.Ce caracteristici are trichomonasul la examinarea orala?
Orala? Nici una, trichomonasul nu are legatura cu cavitatea bucala.
- Ariana20
- New member
V-am intrebat deoarece mi-au aparut niste pete rosii pe limba si ma gandeam ca poate are vreo legatura. Am mai citit pe net ca se asociaza cu herpes ceea ce am frecvent in ultima vreme.
- moksha
- Hero member
Ariana20 a scris:V-am intrebat deoarece mi-au aparut niste pete rosii pe limba si ma gandeam ca poate are vreo legatura. Am mai citit pe net ca se asociaza cu herpes ceea ce am frecvent in ultima vreme.
Sigur sigur trichomonasul nu iti poate determina acele pete rosii pe limba, din ce stiu eu, ar trebui un scenariu prea SF ca sa fie cazul, chiar nu are cum. Determina niste leziuni rosietice la nivelul colului, uite nu m-am gandit pana acum daca s-ar transmite prin sex oral si ar determina asa ceva la nivelul gurii, dar chiar nu am auzit si chiar discutam fictiune aici. Sunt prea multi de poate si ai fi primul caz de care eu sa aud cu asa ceva.
Totusi, daca tot vorbim de trichomonas, sper ca ai avut o discutie cu partenerul tau despre cum te-ai infectat tu, el fiind principalul vector. Si sper ca te-ai gandit sa te testezi si pentru alte boli cu transmitere sexuala. Eu doar iti reamintesc si iti atrag atentia, nu vreau sa te sperii si nici nu zic ca ai alta boala, iti zic doar sa fii informata.
Herpesul nu prea apare pe limba si cred ca totusi l-ai fi recunoscut. Niste pete rosii pe limba pot insemna orice, de la o mancare prea picanta la o infectie simpla bacteriana, urmareste-le si vezi cum merg.
- Ariana20
- New member
Am discutat cu partenerul meu si el tot neaga ca ar fi avut si alte relatii cu alte persoane dar exclud posibilitatea ca as fi putut sa il iau de la toalete pentru ca asta e un caz la cateva sute sau chiar mii. Eu nu am intretinut raporturi sexuale cu nimeni e singurul barbat din viata mea inca de la inceput. Insa ce e si mai ciudat e ca medicul meu nu mi-a zis absolut nimic de tratament pentru amandoi, nici nu m-a intrebat daca am un partener stabil. Si cu ovulele astea in afara faptului ca a zis sa le administrez unul pe seara inainte de culcare nu stiu daca trebuie sa fac spalaturi sau ceva...din ce in ce sunt mai plictisiti si vor sa scape mai repede de tine. Nici nu stiu unde sa ma mai duc sa nu dau peste acelasi dezinteres...
- uffff
- Insomniac member
- De la: mii de km departare
- Inregistrat: 2008-02-29
eu am scapat de trichomonas cu ovule cervugid (1 seara...inainte de ovul baie cu garbenele si musetel ....fara irigator) + TINIZOL 500 mg (2 prize la 10 zile) si am fost in aceeasi situatie ca tine...fara relatii extraconjugale si totusi s-a intamplat sa iasa la analiza
Ultima oara a fost editat de uffff (2010-02-20 15:07:30)
- moksha
- Hero member
Cred ca am mai avut discutia asta cu cineva de pe forum. Pe noi ne-au invatat cand am facut parazitologie ca in 99,99% din cazuri trichomonasul se transmite pe cale sexuala, parazitul neputand supravietui practic in afara organismului, astfel ca posibilitatea ca el sa se transmita de pe obiecte, prosoape si piscine este zero. Ni s-a spus de asemenea ca uneori comunica pacientului ca e posibil sa fie si din alta cauza pentru a evita certurile conjugale
Fiecare stie exact ce are acasa, astfel ca fiecare poate sa judece pentru propria persoana.
Eu una nu as avea mare incredere in medicul tau din 2 puncte de vedere: 1. E obligatoriu sa iti trateze partenerul, neaparat in infectia cu trichomonas. 2. E necesar si tratamentul pe cale orala.
Gandeste-te sa si repeti analiza de secretie, desi acum daca ai folosit ovule nu cred ca o sa mai fie relevanta, exista si greseala de laborator.
Sanatate multa!
ps. pun un link pentru mai multe informatii http://www.cdc.gov/std/trichomonas/STDF … niasis.htm Practic in literatura de specialitate straina se exclude transmiterea altfel decat sexuala.
- uffff
- Insomniac member
eu tot pot sa spun ca am mai multa incredere in iubi decat in analiza de laborator
- moksha
- Hero member
uffff a scris:eu tot pot sa spun ca am mai multa incredere in iubi decat in analiza de laborator
de asta am si zis, exista si posibilitatea asta.
pe de alta parte, desi e foarte usor de transmis, exista acelasi principiu ca la restul bolilor infectioase. desi receptivitatea e generala, nu inseamna ca primul contact e cel infectant, poate sa fie si al 100-lea. nu se aplica prea bine la infectia cu trichomonas, dar se aplica totusi
ps. eu personal am primit de la un laborator foarte foarte renumit de analize din bucuresti un rezultat la pap cu carcinom in situ. dupa socul initial am observat ca era incurcat cu al unei doamne in varsta de 44 de ani cu nume asemanator. nu zic ca e o regula sa se intample greseli, dar e vorba de oameni implicati, a gresi e omeneste.
de aceea fiecare situatie trebuie cantarita. totusi, daca scadem greseala umana din procentul de infectii care se transmit exclusiv pe cale sexuala ramane un 95% care spune ca trichomonasul se transmite de la partener infectat la partener neinfectat. astfel ca totul se reduce la ratiunea personala si la situatia particulara.
- Ariana20
- New member
Eu nu sunt din Bucuresti dar sunt studenta la Politehnica. Recomandati-mi si mie va rog un doctor bun in Bucuresti ca v-am zis nu stiu unde sa ma duc. Imi e teama ca urmatorul va zice ca cine stie ce am sau imi va da un tratament tot fara nici o relevanta cu ce am. Cat despre prietenul meu...eu cred ca totusi m-a inselat ca alta posibilitate nu exista. Si de spalaturile alea cu galbenele si musetel...imi poti spune mai exact cum le prepari? mersi
- moksha
- Hero member
Ariana20 a scris:Eu nu sunt din Bucuresti dar sunt studenta la Politehnica. Recomandati-mi si mie va rog un doctor bun in Bucuresti ca v-am zis nu stiu unde sa ma duc. Imi e teama ca urmatorul va zice ca cine stie ce am sau imi va da un tratament tot fara nici o relevanta cu ce am. Cat despre prietenul meu...eu cred ca totusi m-a inselat ca alta posibilitate nu exista. Si de spalaturile alea cu galbenele si musetel...imi poti spune mai exact cum le prepari? mersi
Imi pare rau nu stiu cum e cu spalaturile si prepararea, poate iti zice cineva care a folosit.
In alta ordine de idei, ti-am zis ca daca deja ai inceput cu ovulele nu prea o sa iti mai iasa ce trebuie la analize si pe urma o sa apara alte intrebari - daca nu a fost, daca a fost.
De aceea eu zic sa termini ce ai inceput cu ovulele, sa mai lasi putin timp sa treaca si pe urma sa mergi la medic. Eu iti recomand ca si laborator de analize cel mai sigur Institutul Cantacuzino, Institutul Victor Babes - sunt chiar pe Splai, aproape unul de altul si de tine, daca stai in regie, langa Facultatea de Medicina Veterinara, la Eroilor. Asta fara sa te vada neaparat un medic, sa faci analizele si sa vezi ce iese. Examen secretie, cultura, cultura fungi. Vezi ca trebuie programare. Exista si un topic cu ce medici ginecologi sunt buni, dar pana una alta eu zic ca laboratorul e important, la fel de important ca medicul. Daca stai in regie, eu am mare incredere in laboratorul micomi, unde sunt si medici buni si poti face acolo analizele si sa te vada si un medic tot acolo (cauta pe net micomi si gasesti ce iti trebuie).
Daca ai o banuiala ca ai fost inselata, te rog mult sa ai o discutie cu prietenul tau si sa iti faci analizele impreuna cu el la 3 luni de la momentul asta - ma refer la hepatita b si hiv. nu zic asta ca sa te sperii, ci ca sa constientizezi ca te pui in mare pericol daca ai o relatie cu cineva care nu te respecta. Am vazut multe cazuri cu infectii foarte grave, ireversibile si de asta te rog frumos sa nu permiti sa fii inselata, fie doar si din motivul asta. Bolile astea nu se vad, nu are nimeni o eticheta in frunte cu asa ceva..
Sanatate multa!
- uffff
- Insomniac member
facut ceai din galbenele si musetel, strecurat bine, pus intr-un lichean si stat 5-10 min si apoi pus ovulul ...treaba asta se face inainte de culcare pentru ca ovulul sa nu se scurga pana dimineata... cantitati exacte nu am...cel mai bine intrebi la plafar cam care sunt cantitatile
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Moksha ... nu stiu neaparat ce e cu faza cu 'evitarea certurilor conjugale", dar ... eu am facut trichomonas cand eram virgina
Adica nu avusesem nicio penetrare, nici macar in joaca. Asa ca la mine chestia cu "trichomonas luat pe cale sexuala" a picat din start. Sa nu mai zic ca de la mine au luat si ambii parinti. Si stiu asta pentru ca mama fusese cu 2 saptamani inainte sa imi fac eu examen de secretie sa isi faca si ea unul si a iesit curat ...
Si nu sunt singurul caz pe care il cunosc de acest gen ..
- moksha
- Hero member
AyraBlack a scris:Moksha ... nu stiu neaparat ce e cu faza cu 'evitarea certurilor conjugale", dar ... eu am facut trichomonas cand eram virgina
Adica nu avusesem nicio penetrare, nici macar in joaca. Asa ca la mine chestia cu "trichomonas luat pe cale sexuala" a picat din start. Sa nu mai zic ca de la mine au luat si ambii parinti. Si stiu asta pentru ca mama fusese cu 2 saptamani inainte sa imi fac eu examen de secretie sa isi faca si ea unul si a iesit curat ...
Si nu sunt singurul caz pe care il cunosc de acest gen ..
Daca tu stii, foarte bine, dar chiar nu exista chestia asta mentionata "stiintific" nicaieri, decat cu titlul de "foarte rar si neobisnuit". Plus ca repet, practic nu ai de unde sa stii De aceea am zis ca exista si exceptii, eu spuneam care este regula. Cum am zis, fiecare isi judeca propria situatie. Nu ai de unde sa stii practic cine de la cine a luat, oricum e vorba de un contact mai prelungit in cadrul unei familii cu diferite obiecte, eu ziceam ca excludem chestia cu piscina etc. Exista mai multe scenarii chiar si in cadrul familiei tale. Sa zicem ca nu e vorba de familia ta, sa luam o familie X, putem presupune ca tatal a infectat mama iar tu ai fost infectata prin folosirea aceluiasi sapun E o discutie foarte vasta, avand in vedere ca trebuie indeplinite multe conditii ca sa existe o astfel de transmitere. Nu zic ca nu e asa, zic doar ca nu e frecvent.
Daca citesti oriunde surse in engleza o sa vezi ca nici macar nu se pomeneste o altfel de transmitere decat sexuala. Si eu am avut o situatie asemanatoare cu a ta, in sensul in care nu aveam de unde sa iau, am repetat analiza si a iesit ok. Deci a fost o greseala de laborator. Ce e adevarat e ca in cadrul convietuirii, asa cum e cazul tau, exista mult mai multe sanse sa te poti infecta cam cu orice, pentru ca impartiti multe obiecte de uz personal. Eu exclud insa varianta cu piscina, sauna, capacul de la wc etc. Asta era ideea.
Nu vreau sa provoc certuri conjugale, eu va zic doar care e regula. Si ca inainte sa te gandesti la exceptii, trebuie sa te gandesti la majoritate. In acest caz, sa fii sigura ca nu e de vina partenerul si pe urma sa te gandesti ca a fost altceva de vina. Si asta ramane valabil pentru orice tip de infectie cu transmitere sexuala. Oricare dintre ele AR PUTEA fi transmisa si altfel, dar ne gandim la inceput la partener Asta nu inseamna ca trebuie sa exageram, inseamna ca inainte de orice altceva trebuie sa ne gandim la propria sanatate.
Iar am exagerat cu scrisul, sorry.
- Ariana20
- New member
Nu stiu ce sa mai zic...treaba asta e cu dus si intors. Nu cred ca sunt eu un caz ce face parte din exceptii si totusi partenerul meu neaga ca ar fi avut relatii ba din contra imi tot repeta ca nu ma invinovateste pe mn cu nimic dar sa am totusi incredere in el ca nu suntem impreuna de 1 saptamana ci de 3 ani jumate. Ce pot sa mai zic...incep sa ma gandesc si la alta posibilitate. Oricum tot ce conteaza acum e sa ma tratez desi ma gandesc ca daca nu e adecvat tratamentu asta de il fac acum sa nu se agraveze. Cat despre alte boli cum ar fi hepatita sau hiv pot fi detectate printr-o analiza de laborator? Sincer imi e chiar teama...am tot citit despre bolile astea pe net si mi se face parul maciuca. In final tin sa va multumesc pentru raspunsuri si pt sfaturi si va urez deasemenea sanatate tuturor!
- moksha
- Hero member
Ariana20 a scris:Nu stiu ce sa mai zic...treaba asta e cu dus si intors. Nu cred ca sunt eu un caz ce face parte din exceptii si totusi partenerul meu neaga ca ar fi avut relatii ba din contra imi tot repeta ca nu ma invinovateste pe mn cu nimic dar sa am totusi incredere in el ca nu suntem impreuna de 1 saptamana ci de 3 ani jumate. Ce pot sa mai zic...incep sa ma gandesc si la alta posibilitate. Oricum tot ce conteaza acum e sa ma tratez desi ma gandesc ca daca nu e adecvat tratamentu asta de il fac acum sa nu se agraveze. Cat despre alte boli cum ar fi hepatita sau hiv pot fi detectate printr-o analiza de laborator? Sincer imi e chiar teama...am tot citit despre bolile astea pe net si mi se face parul maciuca. In final tin sa va multumesc pentru raspunsuri si pt sfaturi si va urez deasemenea sanatate tuturor!
uite ca pana la urma te-am speriat si nu voiam sa fac asta.
despre trichomonas - daca partenerul tau nu te-a inselat si esti sigura de asta, ia-o ca atare, trateaza infectia si gata. sunt multe posibilitati, asa cum am descris, astfel ca nu poti sti niciodata. ceea ce poti sa faci e sa urmezi tratamentul, sa repeti analiza si sa depasesti momentul. vei repeta analiza si vei vedea daca s-a rezolvat, daca nu vei continua tratamentul adecvat si va fi ok, trichomonasul nu e ceva grav, nici ceva de speriat, deci stai linistita.
pe de alta parte, daca tu ai cea mai mica banuiala in privinta relatiei tale si de fapt treaba asta trebuie facuta inainte de a incepe relatii sexuale neprotejate de prezervativ - e obligatoriu sa faci niste analize alaturi de iubitul tau. spun asta nu pentru tine, pentru toata lumea, pentru ca asa cum am mai zis, nimeni nu are scris in frunte ce boli poarta, nu poti sa stii daca nu cauti. prin urmare, la modul general eu as recomanda un test hiv, un ag hb si un vdrl (test pentru sifilis) absolut intotdeauna inaintea inceperii unei relatii. desigur, nu e cel mai placut lucru inaintea unei seri romantice sa mergi sa dai sange, dar eu cred ca pe termen lung renteaza. sansele covarsitoare sunt in favoarea faptului ca este totul ok, dar eu cred ca merita sa fim maturi in ceea ce priveste sanatatea noastra.
prin urmare, tu alegi. oricum analizele astea trebuie facute chiar independent de cuplu, pentru ca e bine sa stii exact care e starea de sanatate, iar hep b si c sunt foarte frecvente.
ps. te rog nu mai citi toate nebuniile pe internet, excluzand forumul , pentru ca este demonstrat faptul ca te autopanichezi degeaba. plus ca nu toate sursele de pe internet (as zice chiar ca nici macar un sfert) nu sunt informate cum ar trebui si te pot conduce catre concluzii gresite.
in concluzie, urmeaza tratamentul, desi avand in vedere ca nu ai si tratament oral nu stiu exact daca o sa se rezolve din prima, refa analiza unde ti-am zis si de restul mai gandeste-te.
daca ai nevoie de ajutor in orice punct anunta-ma.
sanatate multa!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|