homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rigevidon

#1 2007-05-22 11:16:50

aio
New member
Inregistrat: 2007-04-09

rigevidon

buna ziua. numele meu este andreea. incepand cu 1994 am luat rigevidon, la recomandarea unei doctorite de planning familial, cu controale regulate la 3 sau 6 luni. am luat anticonceptionale si la recomandarea medicului endocrinolog, pt. dismenoree.
le-am intrerupt acum cativa ani si am am inceput sa iau din nou rigevidon, acum 2 luni. mentionez ca am 38 ani si fumez, desi stiu ca nu este bine.
luna aceasta am avut ciclu desi inca nu terminasem pastilele cu hormoni. acum mai am 2 pastile cu fier si inca nu mi-a venit ciclul.
daca nu-mi vine totusi, ce sa fac? incep o noua folie? eu asa m-am gandit.
multumesc

#2 2007-05-22 11:20:54

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: rigevidon

fireste ca incepi. a existat singerarea inainte de pauza...de aceea nu a mai aparut si in pauza....poate insa mergi si vorbesti cu un medic de planning...virsta de 38 ani+fumat+rigevidon nu prea e ok

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-05-22 12:51:27

vonda
Platinum member
Inregistrat: 2006-12-09

are ceva daca nu luam regulat..in fiecare zi pastilele de la sfarsitul foliei?Eu am uitat..si am luat  din 2 in 2 zile cate doua pastile..Stiu ca nu au hormoni,deci presupun ca e ok..sau nu?

#4 2007-05-23 10:58:01

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

pastilele placebo poti si sa nu le iei deloc....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-07-04 21:55:49

andora
Full member
Inregistrat: 2009-07-01

si eu iau de 10 ani tot rigevidon, cu pauzele de rigoare conform sfaturilor medicului...sunt fumatoare si am 33 de ani...m-am simtit excelent cu ele, fara greturi sau ingrasat, etc....intr-o perioada nu s-au gasit, vreo 4 luni, le-am schimbat dupa ce am cerut sfatul medicului, dar mi-a fost fff.rau!!! migrane, varsaturi...de atunci am zis ca nu le mai schimb si-mi fac provizii (precauta....)...chiar daca nu am o viata sexuala regulata, nu renut la a le lua in continuu deoarece ciclul m. imi vine regulat si fara dureri (deja pot anticipa si ora exacta....)...daca renunt la ele macar o luna (pauza de rigoare dupa 1 an) am dureri si migrene, normale pe timpul ciclului, cum au si alte femei de varsta mea....poate comoditatea...ma face sa le fiu fidela...
...as fi curioasa sa aflu si parerea altora care au luat perioade indelungate aceste anticonceptionale, ce efecte au avut asupra organismullui, dar a sarcinei la o varsta mai...inaintata....

Am facut un pariu cu viata: ca atunci cand ea ma va invinge , eu sa nu am nici un regret!!!

Publicitate

loading...

#6 2009-07-05 08:37:47

Black & pink
Membru
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-07-05
Site

Buna dimineata! Am 21 de ani,sunt fumatoare de 6 ani,am avut o nastere la 16 ani.  Eu am o problema mai complicata. Am luat rigevidon timp de doi ani fara nici o pauza si m-am simtit foarte bine cu ele. Dupa doi ani am facut o pauza de o luna si sangerarea a durat o luna de zile. La inceput a fost normal apoi numai cheaguri de sange. Doctorul ginecolog mi-a spus sa incep iar sa iau rigevidon si mi-a prescris doar fier (ferro-folgamma) dar eu nu am luat decat o saptamana. Am continuat rigevidonul si sangerarea s-a oprit cu o saptamana inainte de acele 7 zile de pilule maro. In saptamana cu pilule maro mi-a venit iar menstruatia,dar erau ca niste ate maro. Apoi urmatoarele 2 luni totul a fost normal.Ultimul c m a fost la sfarsitul lui aprilie iar toata luna mai am luat rigevidon. Insa ciclul m nu a mai aparut asa ca nu am mai luat pastilele si toata luna iunie nu am avut nici o sangerare. Mi-am facut doua teste de sarcina care au iesit negative. Pe 1 iulie am fost la ginecolog si mi s-a facut analiza beta HCG pentru ca au crezut ca am sarcina extrauterina. Analiza a iesit bine,nu eram gravida. M-a consultat un doctor si mi-a prescris azitrox 500 timp de 3 zile ( 1 pe zi ) si diclofenac supozitoare. Din a doua zi de tratament mi-a aparut ciclul menstrual, este f abundent si cu multe cheaguri. In timpul consultului mi s-a facut si o analiza a secretiei pt ca era foarte abundenta si primesc rezultatul marti. Insa doctorul nu mi-a explicat nici ce aveam nici ce sa fac in continuare. Am dureri f puternice la ovarul drept,am voie sa iau vre-un calmant,analgezic? Ar trebui sa iau din nou rigevidon sau chiar pastilele pot fi problema?Diagnosticul de pe reteta era vulvovaginita acuta dar eu nu am avut nici o problema cu vulva sau dureri in vagin pe mine ma durea tot timpul ovarul drept.Am cerut o ecografie dar mi s-a spus ca nu cazul.Ce sa fac?

What is the pleasure of having wings if you can't feel the aer blowing in your face?

#7 2009-07-06 11:53:31

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cel mai probabil este vorba de o dereglare hormonala. Vulvovaginita este data probabil de acea secretie abundenta despre care vorbesti. Asteapta rezultatul analizelor si apoi, mergi si vorbeste cu un medic. Se poate ca Rigevidonul sa fie problema.

Fericita mamica de Aida Maria!

#8 2009-07-06 14:08:49

Black & pink
Membru
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-07-05
Site

Multumesc mult pentru raspuns! Sunt inca foarte ingrijorata,maine urmeaza sa primesc rezultatul analizei si sper si niste raspunsuri.

What is the pleasure of having wings if you can't feel the aer blowing in your face?

#9 2009-07-06 14:11:37

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cu placere.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.