homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gynofort

#1 2007-05-31 15:53:23

lya06
Full member
Inregistrat: 2006-12-11

gynofort

am fost la ginecolog ieri, si mi-a gasit candida sad. mi-a prescris timp de 4 seri consecutive gynofort, insa nu am timp sa termin tratamentul, caci imi va veni menstruatia. ce sa fac, sa incep totusi tratamentul si sa-l opresc cand imi va veni ciclul, sau sa astept sa-mi treaca si apoi sa incep tratamentul?

#2 2007-05-31 16:22:34

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: gynofort

lya06 a scris:

sad. mi-a prescris timp de 4 seri consecutive gynofort, ?

ciudat, pentru ca gynofortul e doza unica, ce se administreaza o data si are efect timp de 5 zile (adica in astea 5 zile nu te speli inauntru, nu ai contact sexual). 4 seri consecutive...poate exprimarea e gresita...

Cat despre restul, eu zic sa astepti pana dupa menstra sa faci tratamentul, ca sa-si faca efectul mai bine...mai asteapat si parerea doctoressei

Si daca dai la "cauta" gynofort, sigur mai gasesti informatii utile..:-). Multa sanatate!

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#3 2007-05-31 16:23:50

anca13
Full member
De la: Bacau
Inregistrat: 2006-08-15

cred ca e gynozol. ala se ia in mai multe reprize. 6/3 ovule pt 6/3 zile de 200/400 mg

storstark

#4 2007-05-31 16:25:05

lya06
Full member

eu m-am uitat pe reteta si asa am inteles. oricum inca nu am luat-o poate imi explica si farmacista. mersi mult

#5 2007-05-31 21:29:03

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

4 serii de tratament consecutiv? da o inebunit medicul tau? orice ar fi...gynofort sau gynozol nu mi se pare normal sa faci 4 tratamente in continuu...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2007-05-31 22:02:39

lya06
Full member

ok ok. inseamna k am inteles gresit e clar. eu inca nu l-am cumparat, k nu stiam ce sa fac. o sa-l iau maine. pe reteta scrie clar gynofort, iar medicul e foarte bun. dar sa-l pun tot maine ? sau sa astept sa-mi treaca menstruatia ?

#7 2007-05-31 22:12:17

crys_ty_na
Platinum member

gynofost e o crema...doza unica...si o pui si o ti 5 zile...adica 5 zile nu te speli...de aia zic ca 3 saptamani de gynofost in continuu mi se par exagerate...

#8 2007-06-01 10:44:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

zic la fel ca si crys_ty_na....oricum, daca menstra vine atit de curind, astepata sa treaca

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2007-09-19 15:44:57

thrill_seaker
Membru
De la: timisoara
Inregistrat: 2007-09-19

Buna ziua! Sunt noua pe acest forum la care am hotarat sa ma inscriu in speranta ca veti reusi sa-mi elucidati cateva nelamuriri.  Am inceput sa devin foarte "familiara" cu candidoza din momentul in care am inceput sa iau Diane-35 pentru tratarea chisturilor ovariene.  De vreo 4 luni, imi tot revine.  Tratamentul prescris de doctorita mea a fost acelasi de fiecare data: 3 ovule de gynozol, clotrimozaol unguent (5 zile) si lavaj intern cu apa cu bicarbonat din prima seara a introducerii ovulului, timp de 5 zile.  Candidoza a revenit, de data aceasta fara miros.  Mi s-a prescris acelasi tratament, pe care, trebuie sa recunosc, de data aceasta nu l-am urmat cu strictete, si astfel nu am reusit sa scap de ea.  Interesandu-ma de un alt tratament, am aflat de Gynofort crema, cu aplicare unica, pe care vreau sa-l urmez.  Din cate am citit aici pe forum, spalaturile nu sunt deloc recomandate in timpul tratamentului, asa cum mi s-a spus mie sa fac.  M-ar interesa daca si cand trebuie facute daca incep tratamentul cu Gynofort.  Ar fi indicat sa fac o spalatura cu apa cu bicarbonat inainte de introducerea cremei, si inca una, la sfarsitul celor 5 zile de tratament?  In aceste 5 zile, mai e necesara aplicarea de clotrimazol unguent? Ar trebui sa iau si pe cale orala ceva pastile pentru un tratament eficient? Si as mai vrea sa intreb ce imi recomandati pentru prietenul meu, avand in vedere ca pana acum, la fiecare tratament al meu, a urmat si el unul cu apa cu bicarbonat si clotrimazol unguent... Si o ultima intrebare: cate zile trebuie sa lipseasca contactul sexual din momentul inceperii tratamentului?
In speranta ca ma veti putea ajuta cu niste raspunsuri, va multumesc anticipat!

alcoholic kind of mood...cruising for a piece of fun...looking out for number one... wink

#10 2007-09-19 15:48:19

Al Pacino
Administrator

uita de spalaturile cu apa cu bicarbonat. Nu te spala deloc in vagin pe toata durata celor 5 zile(nici in ziua cind pui ovulul gynofort) ci doar a 6a zi dimineata, insa doar cu apa(si cu degetelul nu cu irigatorul)...crema clotrimazol...sincer nu ii vad rostul.
Ia, si tu si prietenul tau, cite o tableta de flucovim de 150mg...el poate sa se dea cu crema clotrimazol....
contactul sexual e interzis in cele 5 zile cit nu ai voie sa te speli in vagin

#11 2007-09-19 16:16:04

thrill_seaker
Membru

Doctoressa, iti multumesc mult de tot! Asa o sa fac!  Si daca tot sunt aici as vrea sa te mai intreb ceva:  mi-a schimbat tratamentul cu Diane-35, si mi-a dat sa iau Mercilon.  A zis sa procedez ca si cum as incepe o noua folie de Diane-35. Adica sa iau Diane-35 pana la terminarea foliei, si apoi, dupa ce le 7 zile de pauza, sa incep cu Mercilon.  Eu asa am facut desi pe prospect scria cu totul altceva la titlul "Daca shimbati anticonceptionalele". Acum mi-e frica sa nu-mi fi dereglat ceva inauntru.  Nici macar nu sunt prea convinsa ca sunt sigure... Macar de Diane-35 stiam ca protejeaza undeva in jurul a 99%....In plus, ma mai gandesc la faptul ca sunt in a 4-a luna de luat anticonceptionale.  Dupa cum mi-a zis doctorita, as mai avea de luat inca 2 folii de Mercilon, si apoi sa ma duc la un contol.  Dar nu e prea mult totusi, 6 luni de luat anticonceptionale fara oprire?  Nu trebuie si o perioada de pauza?  Si daca e ok cu luatul lor, mi-ai recomanda altceva, in locul Mercilonului, sa raman la el, sau sa iau din nou Diane-35??? Aaaa.... si Flucovimul se elibereaza fara reteta?  Scuza-mi avalansa de intrebari, dar as vrea sa ma lamuresc din toate punctele de vedere, sa nu mai am atatea semne de intrebare!
Iti multumesc din suflet big_smile !  In seara asta incep tratamentul smile ...

alcoholic kind of mood...cruising for a piece of fun...looking out for number one... wink

#12 2007-09-19 16:21:33

Al Pacino
Administrator

nu recomand contraceptive si in general tratamente pe forum. In rest, nu pot sa spun decit ca medicul care ti-a recomandat contraceptivele ar fi trebuit sa iti dea si toate informatiile necesare....e ok sa incepi folia de Mercilon ca si cum ai incepe o noua folie de Diane-35, macar atit ti-a spus!
Cum sa fie mult 6 luni sa iei contraceptive fara pauza???? Cum sa fie Mercilon mai putin eficiente decit Diane-35??? si in general contraceptivele sunt eficiente in proportie de 99,99%(deci mai mult decit stiai tu)

#13 2007-09-19 16:24:46

thrill_seaker
Membru

Dap....multumesc mult....

#14 2007-09-21 19:05:39

girlish
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

pe durata cremei e interzis spalarea in interiorul vaginului...dar la exterior? adica se pot face dusuri, nu? doar ca in timpul dusului nu e pericolul ca apa sa ajunge si in vagin? atunci care e solutia?

"Eu nu sunt altceva decât
o pată de sânge
care vorbeşte."
Nichita Stanescu

#15 2007-09-21 19:22:22

anca13
Full member
De la: Bacau
Inregistrat: 2006-08-15

thrill_seaker a scris:

Doctoressa, iti multumesc mult de tot! Asa o sa fac!  Si daca tot sunt aici as vrea sa te mai intreb ceva:  mi-a schimbat tratamentul cu Diane-35, si mi-a dat sa iau Mercilon.  A zis sa procedez ca si cum as incepe o noua folie de Diane-35. Adica sa iau Diane-35 pana la terminarea foliei, si apoi, dupa ce le 7 zile de pauza, sa incep cu Mercilon.  Eu asa am facut desi pe prospect scria cu totul altceva la titlul "Daca shimbati anticonceptionalele". Acum mi-e frica sa nu-mi fi dereglat ceva inauntru.  Nici macar nu sunt prea convinsa ca sunt sigure... Macar de Diane-35 stiam ca protejeaza undeva in jurul a 99%....In plus, ma mai gandesc la faptul ca sunt in a 4-a luna de luat anticonceptionale.  Dupa cum mi-a zis doctorita, as mai avea de luat inca 2 folii de Mercilon, si apoi sa ma duc la un contol.  Dar nu e prea mult totusi, 6 luni de luat anticonceptionale fara oprire?  Nu trebuie si o perioada de pauza?  Si daca e ok cu luatul lor, mi-ai recomanda altceva, in locul Mercilonului, sa raman la el, sau sa iau din nou Diane-35??? Aaaa.... si Flucovimul se elibereaza fara reteta?  Scuza-mi avalansa de intrebari, dar as vrea sa ma lamuresc din toate punctele de vedere, sa nu mai am atatea semne de intrebare!
Iti multumesc din suflet big_smile !  In seara asta incep tratamentul smile ...

tu faci pauza intre folii. deci pauza exista mereu. nu e cazul sa faci pauza de 1-2 luni  dupa fiecare  6 luni de administrare.

storstark

#16 2007-09-22 10:50:26

crys_ty_na
Platinum member

girlish a scris:

pe durata cremei e interzis spalarea in interiorul vaginului...dar la exterior? adica se pot face dusuri, nu? doar ca in timpul dusului nu e pericolul ca apa sa ajunge si in vagin? atunci care e solutia?

te poti spala la exterior linistita...dar ai grija sa nu ajunga in vagin...adica nu ti dusul indreptat spre vagin...

#17 2007-09-24 22:26:53

ioana01
New member
Inregistrat: 2006-12-27

buna seara.. as avea 2 probleme.. 1. am inceput tratamentul pentru candidoza( aceasta este a 2-a zi cand iau nizoral comprimate) insa astazi mi-a venit . trebuia sa folosesc gynofort in seara aceasta insa nu stiu cum sa fac..sa urmez tratamentul cu nizoral si abia dupa ce imi trece..sa folosesc gynofort? asta ar insemna sa termin tratamentul si sa mai astept inca vreo 3-4 zile... 2. am dureri FT mari la ciclu...fac niste crize..destul de urate..am luat 7 luni de anticonceptionale si durerile m-au lasat insa...m-am gandit ca totusi am 20 ani si nu ar fi bine ca toata viata de acum sa folosesc doar pt asa ceva...va rog mult de tot sa-mi dati un sfat.. va multumesc mult!

#18 2007-09-25 10:20:06

Al Pacino
Administrator

sa inteleg ioana01 ca nu ai viata sexuala? pentru ca daca ai, ai nevoie de protectie contraceptiva eficienta...ma rog
pune gynofort dupa menstruatie

#19 2007-09-25 14:24:59

ioana01
New member
Inregistrat: 2006-12-27

multumesc doctoressa

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.