homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Religia corupe omul-4

#58 2008-07-30 16:49:51

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

Re: religia corupe omul

pai sa va zic eu o faza cu un preot.. eram cu iuby si ne plimbam pe stradutele alea de la Unirii, cu scopul de a ajunge in parcul Carol... si trecem noi pe langa o biserica (era duminica) in care se auzea un preot... la un moment dat, preotul se opreste din ce spunea acolo si zice: si acum in ENGLEZA... noi stupefiati, am crezut ca nu auzim bine... si ramanem pe loc, pana termina cu engleza si auzim ... si acum in RUSA... ne`am prapadit de ras, si ne`am intreebat care`i legatura cu engleza si rusa, ca oricum astia nu au aceeasi religie ca noi...
si nici eu nu merg la biserica, insa nu asta e problema ... oricum Biserica in sine este o forma de subjugare.... una este sa crezi in Biserica, si alta e sa crezi in Dumnezeu ....

#59 2008-07-30 16:53:31

GreenBubbles
Insomniac member
Inregistrat: 2008-03-08

pt ce sa-ti iei ban ? neutral
nu am zis sa ajute p toate lumea,fatoooo. k nu toata lumea e saraca lipita pamantului. dar cred k dak o data pe luna ar exista un asemenea caz,nu ar fi problema sa-l ajute. si nu cred k se intampla asa des oricum,asa k nu moare dak ajuta un om.
si 800-900 de lei nu-i ajunge?? sunt ceva bani..

i love my King!! the most beautiful leonberger ever hjarta

#60 2008-07-30 16:58:39

GreenBubbles
Insomniac member

eu raman la parerea mea...nu am o parere prea buna despre preoti. bravo celor kre sunt cum ar trebui sa fie,respectele mele. in rest,p ceilalti i-as scuipa. treceam o data p strada cu o amica si erau vreo 2 preoti in curtea unei biserici...sa nu-ti zic ce s-au uitat dupa noi neutral si nu eram indecent imbracate,aveam pantaloni lungi si un maieu sau asa cva.dar se uitai dupa fund,dupa sani,habar n-am. dar m-am scarbit!
i`ll stick to my oppinion if nobody minds..

#61 2008-07-30 17:16:26

GreenBubbles
Insomniac member

f bine pt tatal tau,e un om bun inseamna. nu ziceam de betivi,ziceam d oamenii kre intr-adevar sunt ff saraci si au nevoie. un betiv are bani,dar ii da p alcool,dupa aia logic k nu mai are bani de inmormantare.
acuma depinde dak are familie sau nu,park preotii catolici nu au voie sa se insoare,cred. nu mai stiu exact. ma refer k dak nu are familie,800-900 de lei ii ajung p luna,sincer.

#62 2008-07-30 17:17:25

GreenBubbles
Insomniac member

Katalyna2311 a scris:

greenbubbles a scris:

eu raman la parerea mea...nu am o parere prea buna despre preoti. bravo celor kre sunt cum ar trebui sa fie,respectele mele. in rest,p ceilalti i-as scuipa. treceam o data p strada cu o amica si erau vreo 2 preoti in curtea unei biserici...sa nu-ti zic ce s-au uitat dupa noi  si nu eram indecent imbracate,aveam pantaloni lungi si un maieu sau asa cva.dar se uitai dupa fund,dupa sani,habar n-am. dar m-am scarbit!

da sunt si astfel de preoti, dar eu cred ca cei care sunt tineri si habar nu am de ce si-au ales preotimea. eu una ii consider preoti ca asa trebuie, dar stau la distanta de ei.
aceia nu au respect. sau mai sunt preotii care poarta pantaloni foarte scurti si fara vreo bluza pe ei sau altceva....asta iar nu e normal si nu sunt de acord, dar repet:ii consider preotii pentru ca trebuie, pentru ca pana la urma Dumnezeu ii alege si fiecare face ce vrea.

tu cum citezi dak nu te superi d intrebare? k numele meu e GreenBubbles,nu greenbubbles...

Publicitate

loading...

#63 2008-07-30 17:27:57

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

Katalyna2311 a scris:

app...am vazut ca cineva spuna ca preotia este o meserie banoasa
pai in primul rand nu este o meserie ci o misiune.
banoasa...nu pentru toti preotii...si este banoasa mai mult sau ma putin. salariile nu sunt de zeci de mil sau mai stiu eu ce, iar banii ce ii iau preotii de la inmormantari..etc, ei dau socoteala de banii aceia.
pana la urma fiecare om se descurca cum poate

am fost de curand la o nunta, si la sfarsitul cununiei religioase preotul l-a chemat pe nas "sa discute niste afaceri" (exact asa s-a exprimat). care erau afacerile: pe langa banii pe care i-au platit pt slujba si pt care au primit chitanta, preotul a cerut 60 ron pt dascal si "cat te lasa sufletul pentru mine". acum, sa-mi fie cu iertare, dar banii aia ma indoiesc ca-i declara cuiva, sau ii pune in contul bisericii. daca stau sa ma gandesc cate nunti se fac in week-end, as tinde sa cred ca le intra destui banisori in buzunare. (nu, nu critic, doar expun niste fapte)

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#64 2008-07-30 17:37:04

bubutadana
Insomniac member

daaa sunt convinsa ca taie chitanta pt banii aia sau ca macar doreste s-o faca
oricum nu este prima nunta la care se face asta, sunt ferm convinsa ca la toate se face

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#65 2008-07-30 17:46:16

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

Katalyna2311 a scris:

se pare ca esti foarte suparata pe mine. nu am tinut cont ca trebuie cu "G" nu cu "g". imi cer scuze ca te-am suparat.
data viitoare o sa tin contl

rotfl
nu s-a sup mai..a ntrebat cum citezi pt k daca citezi cu butonul citeaza ii ia nickul corect..

Ultima oara a fost editat de mykutza (2008-07-30 17:50:44)

Sa nu te astepti sa te salut!

#66 2008-07-30 17:50:08

GreenBubbles
Insomniac member

mykutza a scris:

Katalyna2311 a scris:

se pare ca esti foarte suparata pe mine. nu am tinut cont ca trebuie cu "G" nu cu "g". imi cer scuze ca te-am suparat.
data viitoare o sa tin contl

rotfl
nu sa sup mai..a ntrebat cum cityezi pt k daca ciytezi cu buyytonul citeaza ii ia nickul corecty..

exact smile

#67 2008-07-30 18:21:00

GreenBubbles
Insomniac member

bubutadana a scris:

Katalyna2311 a scris:

banoasa...nu pentru toti preotii...si este banoasa mai mult sau ma putin. salariile nu sunt de zeci de mil sau mai stiu eu ce, iar banii ce ii iau preotii de la inmormantari..etc, ei dau socoteala de banii aceia.

am fost de curand la o nunta, si la sfarsitul cununiei religioase preotul l-a chemat pe nas "sa discute niste afaceri" (exact asa s-a exprimat). care erau afacerile: pe langa banii pe care i-au platit pt slujba si pt care au primit chitanta, preotul a cerut 60 ron pt dascal si "cat te lasa sufletul pentru mine". acum, sa-mi fie cu iertare, dar banii aia ma indoiesc ca-i declara cuiva, sau ii pune in contul bisericii. daca stau sa ma gandesc cate nunti se fac in week-end, as tinde sa cred ca le intra destui banisori in buzunare. (nu, nu critic, doar expun niste fapte)

nah...ce sa mai zic... pff,jalnic...

#68 2008-07-30 18:26:36

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

bubutadana a scris:

Katalyna2311 a scris:

generalizezi... si nu-i bine. ii intra aluia in buzunar...d ar sunt atatia altii care nu iau nik.

eu am vorbit pt cununie la 2 biserici si am intrebnat clar cat costa... si unul si altul s-au uitat mirati si au spus: "nimic, evident!"

deci se poate si asa.

si da, ce-i drept... biserica in care ma voi cununa e in reparatii de cand aveam eu vreo 10 ani (acu am 23). asta pt ca preotul "nu mai poate de bine" si pt ca "primeste parale cu nemiluita"... sunt oameni si oameni, de ce sa generalizam greseala unuia?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#69 2008-07-30 18:27:58

GreenBubbles
Insomniac member

katami a scris:

bubutadana a scris:

Katalyna2311 a scris:

generalizezi... si nu-i bine. ii intra aluia in buzunar...d ar sunt atatia altii care nu iau nik.

eu am vorbit pt cununie la 2 biserici si am intrebnat clar cat costa... si unul si altul s-au uitat mirati si au spus: "nimic, evident!"

deci se poate si asa.

si da, ce-i drept... biserica in care ma voi cununa e in reparatii de cand aveam eu vreo 10 ani (acu am 23). asta pt ca preotul "nu mai poate de bine" si pt ca "primeste parale cu nemiluita"... sunt oameni si oameni, de ce sa generalizam greseala unuia?

ai noroc katami...nu-s toti asa. cred k ff putini sunt asa,k nu iau bani. exceptii sunt putine...si intaresc regula.

#70 2008-07-30 18:33:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

posibil... dar pt asta chiar am de gand sa-i dau niste bani... am vb cu ai mei... sub forma de donatie pt biserica. avand in vedere ca nu a cerut si ca il stiu si de cand eram mica (el m-a si botezat).... chiar voi da banii aia cu placere. nu pt ca ma cununa. pt ca m-as bucura ca urmatorii care se cununa acolo sa aiba pictura pe peretii bisericii... noi nu vom avea smile

nici la cealalta biserica unde nu-l stim pe preot nu ne-a cerut nimic

iar eu eram pregatitia cu tarife de tipul "5 mil"... asa citeam pe forumuri... dar uite ca am dat peste OAMENI

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#71 2008-07-31 09:50:41

bubutadana
Insomniac member

katami a scris:

bubutadana a scris:

Katalyna2311 a scris:

daca faptul ca am folosit le este generalizare, imi cer scuze, nu asta a fost intentia mea, am folosit LE pt ca nu este singura nunta la care am vazut ca se practica asta.
departe de mine gandul de a acuza preotii sau orice alta persoana de altfel, eu pur si simplu a relatat niste fapte la care am fost martora, concluziile le trageti singuri smile

#72 2008-07-31 12:16:21

little_bunny
Hero member
De la: pamant la cer...te iubesc!
Inregistrat: 2007-04-13

Katalyna2311 a scris:

bani pentru biserici se dau anual de la primarii...dar depinde foarte mult de primar:unii dau banii aceia, altii ii returneaza sau fac altceva cu ei.
oricum sumele ce se dau bisercii nu sunt suficiente pentru o biserica.
foarte bine katami ca vrei sa dai bani pentru restaurare.
sunt preoti care chiar lupta pentru biserici, dar nu toti reusesc sa isi duca treaba pana la capat, din cauza banilor.
tarife de 5 mil? pentru ce atat? prea mult...da' poate e oras acolo unde sunt asemenea tarife

ai dreptate Katalyna2311, cunossc si eu preoti care se lupta pentru biserica in care slujesc , care isi ajuta enoriasii si ii "invata" sa se ajute si reciproc.

#73 2008-08-01 21:59:00

lvm
New member
Inregistrat: 2008-07-25

Katalyna2311 a scris:

greenbubbles a scris:

eu raman la parerea mea...nu am o parere prea buna despre preoti. bravo celor kre sunt cum ar trebui sa fie,respectele mele. in rest,p ceilalti i-as scuipa. treceam o data p strada cu o amica si erau vreo 2 preoti in curtea unei biserici...sa nu-ti zic ce s-au uitat dupa noi  si nu eram indecent imbracate,aveam pantaloni lungi si un maieu sau asa cva.dar se uitai dupa fund,dupa sani,habar n-am. dar m-am scarbit!

da sunt si astfel de preoti, dar eu cred ca cei care sunt tineri si habar nu am de ce si-au ales preotimea. eu una ii consider preoti ca asa trebuie, dar stau la distanta de ei.
aceia nu au respect. sau mai sunt preotii care poarta pantaloni foarte scurti si fara vreo bluza pe ei sau altceva....asta iar nu e normal si nu sunt de acord, dar repet:ii consider preotii pentru ca trebuie, pentru ca pana la urma Dumnezeu ii alege si fiecare face ce vrea.

Daca nu dam crezare si tinerilor unde se va ajunge. Cunosc un preot care s-a preotit la 20 de ani, si-a facut familie , casa si biserica noua este aproape la acoperis. In 12 -13 ani de preotie. Nu-i mai bagati pe toti intr-o oala. Ganditi-va daca si voua vi s-ar aplica acelasi tratament.

#74 2008-08-01 22:00:50

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu ma abtin sa postez aici. cred si mi-e teama

#75 2008-08-01 22:04:06

lvm
New member
Inregistrat: 2008-07-25

Ma bucur ca dince am citit( si sunteeti multi tineri), aveti incredere in Biserica , in preot. Bravo, astfel lumea este mai buna si mai in siguranta.

#76 2008-08-02 15:16:22

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Katalyna, o sa fiu un pic offtopic dar nu are rost sa deschid topic nou, pana la urma tine tot de religie. Si te intreb pe tine pentru ca parca ziceai intr-un post ca tatal tau e preot. Care e treaba cu intratul sau nu in biserica in timpul menstruatiei ? M-am tot " confruntat " cu ale mele prietene pe treaba asta - nu ai voie sa intri deloc in biserica in timpul asta sau pur si simplu nu ai voie sa mergi la icoane, la Altar ? Scuzati ... semi ... offtopicul. Merci

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.