homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize

#1 2007-06-02 14:49:31

dianaana
Full member
Inregistrat: 2006-07-23

interpretare analize

Buna ziua Doamna Doctor,
Va rog mult sa-mi interpretati si mie urmatoarea analiza a secretiei vaginale:

Celule epiteliale poligonale- frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate in proportie de 70 %
Celule epiteliale rotunde - rare
Celule cu aspect de "clue cell" - absente
Leucocite - relativ frecvente
Hematii - Absente
Trichomonas vaginalis - absent
Levuri - absente
Flora microbiana : bacili Gram pozitiv, polimorfi ( probabil Doderlein).

As dori sa stiu ce am , pana pot ajunge la control la medicul meu.
Va multumesc!

#2 2007-06-04 12:12:55

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: interpretare analize

din buletinul asta reiese ca nu ai prea avea nimic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-06-04 12:33:49

dianaana
Full member

Va multumesc.
Of, nu stiu ce sa mai fac. de mai bine de jumatate de an fac tot felul de analize si nu reiese ca as avea ceva. Dar eu tot am acea durere (usturime) la contact sexual si uneori la urinat. Nu este vorba de lubrifiere in suficienta.
Nu stiu la ce doctor sa mai merg. Nimeni nu mi-a putut spune ce am. Acum am ajuns la o doctorita de la sanador (Dna Luminita Dima) si sper sa imi dea dansa o speranta. M-am programat si pt o ecografie sambata. Spuneti-mi va rog...stiti ceva despre aceasta doctorita?
Va multumesc

#4 2007-06-04 13:10:34

Al Pacino
Administrator

Nu stiu nimic despre doamna asta insa iti recomand sa faci un test chlamidia

#5 2007-06-04 13:17:49

dianaana
Full member

Am facut un test clamidia pe la inceputul anului...a iesit negativ...cineva mi-a zis despre clamidia, ca ar putea fi doua tipuri de test, cel care se face din secretia vaginala si cel din secretie uretrala. eu am facut pe cel din secretie vaginala.
Dvs ce parere aveti? dc a iesit negativ la acesta, ar putea iesi pozitiv dc il fac pe cel din secretie uretrala (imi cer scuze , nu stiu dc folosesc termenii corect)?
Si cam in ce consta cel din secretia uretrala? Cum iti recoltreaza? Poate fi dureros?Imi este cam frica dc treb sa-l fac si pe acesta. Dar pana la urma o sa indur orice numai sa ma fac bine.

Publicitate

loading...

#6 2007-06-04 13:35:19

Al Pacino
Administrator

din secretie uretrala la barbat(daca are secretie uretrala)...nu la femeie

#7 2007-06-04 13:36:57

dianaana
Full member

Am inteles...va multumesc

#8 2007-06-04 13:38:24

Al Pacino
Administrator

Pare destul de complicat...prea complicat ca sa ma dumiresc pe forum. Mergi la doctorita aceea, vezi ce spune

#9 2010-01-29 18:00:02

cristist
New member
Inregistrat: 2010-01-29

buna ziua! sunt nou "pe teren" asa k nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie..vreau si io o interpretare analiza: frotiu direct secretie uretrala: flora fara semnificatie patogena:examen bacteriologic secretie uretrala: rare celule epiteliale,absente pmn,prezenta fibrina, foarte rari coci gram rotunzi,in diplo. stampila pusa in dreptul valori in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv( 27 de ani barbat) c inseamna ?? trebuie tratat? ce tratament?? multumesc smile

#10 2010-01-30 02:26:30

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

cristist a scris:

buna ziua! sunt nou "pe teren" asa k nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie..vreau si io o interpretare analiza: frotiu direct secretie uretrala: flora fara semnificatie patogena:examen bacteriologic secretie uretrala: rare celule epiteliale,absente pmn,prezenta fibrina, foarte rari coci gram rotunzi,in diplo. stampila pusa in dreptul valori in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv( 27 de ani barbat) c inseamna ?? trebuie tratat? ce tratament?? multumesc smile

nu stiu de ce ai mers la medic sau daca doar ti-ai facut acest examen de secretie, dar un motiv trebuie sa fie avut smile asa ca nu pot sa exclud faptul ca acei coci in diplo ar putea fi gonococi, asta cu conditia sa scrie gram negativ, nu ai precizat. in rest nimic. acestia provoaca gonoreea si ar trebui sa te tratezi cu antibiotic. nu pot spune asta cu certitudine insa, depinde si de ce simptome ai avut. e important sa te vada un doctor, eventual cel care ti-a prescris analiza, mai ales pentru faptul ca sigur ceva simptome ai avut de ti-ai facut analiza, fara sa vreau sa fiu rautacioasa, nu am vazut pana acum barbat sa mearga de bunavoie la astfel de analize smile

multa sanatate!

#11 2010-01-30 11:21:00

cristist
New member

dumnezeule ma sperii..nu am nici un simpton nimic nimic..dar am facut sex cu o fata care si a facut analizele si au iesit ca are candida..asa ca am facut si io secretie uretrala(asa mi a recomandat) repet nu am nici un simptom si am facut sex cu ia de prin august(daca e importatnta v'reo perioada de incubatie) repet mai precis rezultatul analizei :
frotiu direct secretie uretrala
flora fara semnificatie patogena.
examen bacteriologic secretie uretrala
rare celule epiteliale,absente pmn,prezenta fibrina,foarte rari coci Gram pozitivi rotunzi,in diplo.
stampila este pusa in dreptul: valori in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv (27 de ani barbat) ce inseamna plss?? si ce tratament??

#12 2010-01-30 12:00:46

Al Pacino
Administrator

cristist a scris:

dumnezeule ma sperii..nu am nici un simpton nimic nimic..dar am facut sex cu o fata care si a facut analizele si au iesit ca are candida..asa ca am facut si io secretie uretrala(asa mi a recomandat) repet nu am nici un simptom si am facut sex cu ia de prin august(daca e importatnta v'reo perioada de incubatie) repet mai precis rezultatul analizei :
rare celule epiteliale,absente pmn,prezenta fibrina,foarte rari coci Gram pozitivi rotunzi,in diplo.
stampila este pusa in dreptul: valori in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv (27 de ani barbat) ce inseamna plss?? si ce tratament??

nu te speria
nu ai de ce
locul unde e pusa stampila nu are nici un fel de semnificatie
iar tu esti ok, nu ai nici un fel de problema
...asa se intimpla cind cauti raspunsuri pe net in loc sa mergi la medic, dai de oameni binevoitori insa care te pot baga in ceata....

moksha apreciez mult ce faci pentru acest forum insa as vrea sa te rog sa  citesti cu atentie buletinele de analize...pe acesta, de ex. scrie flora fara semnificatie patogena ...cum ne poate face asta sa ne ducem cu mintea la gonococ zau ca nu inteleg

#13 2010-01-30 15:16:18

cristist
New member

am fost la o clinica privata pentru a scapa de stres ul programarilor si bla bla..doar ca rezultatele le primesti la receptia clinici si nu ti citeste nimeni analizele(evident nu stiam asta) ..asta ma determinat sa apelez la forum..multumesc..deci sunt parametri normali??nu trebuie sa fac v'run tratament??

#14 2010-01-30 15:21:49

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

doctoressa a scris:

cristist a scris:

nu te speria
nu ai de ce
locul unde e pusa stampila nu are nici un fel de semnificatie
iar tu esti ok, nu ai nici un fel de problema
...asa se intimpla cind cauti raspunsuri pe net in loc sa mergi la medic, dai de oameni binevoitori insa care te pot baga in ceata....

moksha apreciez mult ce faci pentru acest forum insa as vrea sa te rog sa  citesti cu atentie buletinele de analize...pe acesta, de ex. scrie flora fara semnificatie patogena ...cum ne poate face asta sa ne ducem cu mintea la gonococ zau ca nu inteleg

ne poate duce in contextul clinic, pe care nu l-a mentionat si flora fara semnificatie patogena nu se potriveste cu existenta unor coci in diplo. am mentionat foarte clar ca trebuie pus in context si corelat cu motivul pentru care a mers la medic. cred ca am fost foarte clara, flora fara semnificatie patogena a fost decelata la examinarea frotiului direct, lucru oarecum diferit de examenul bacteriologic, unde au mentionat acesti coci, gram ?

acum am vazut ca era vorba de coci gram pozitivi, asta il si intrebasem, fapt ce cred ca lamureste destul de bine lucrurile. asta plus faptul ca a povestit contextul clinic.

asa ca intr-adevar, poti sta linistit.

ps. prima parte nu e facuta sa te bage si mai mult in ceata, era explicatia la ceea ce m-a intrebat doctoressa, ceea ce trebuia sa citesti tu era ca poti sta linistit. imi pare rau daca te-am speriat, daca spuneai de la inceput toata povestea probabil ca nu m-as fi gandit ca ceva nu e in regula. esti ok, nu iti trebuie nici un tratament.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-01-30 15:46:14)

#15 2010-01-31 12:55:18

cristist
New member

multumesc:)

#16 2011-03-25 17:06:53

Mony88
Membru
Inregistrat: 2011-03-25

dianaana a scris:

Va multumesc.
Of, nu stiu ce sa mai fac. de mai bine de jumatate de an fac tot felul de analize si nu reiese ca as avea ceva. Dar eu tot am acea durere (usturime) la contact sexual si uneori la urinat. Nu este vorba de lubrifiere in suficienta.
Nu stiu la ce doctor sa mai merg. Nimeni nu mi-a putut spune ce am. Acum am ajuns la o doctorita de la sanador (Dna Luminita Dima) si sper sa imi dea dansa o speranta. M-am programat si pt o ecografie sambata. Spuneti-mi va rog...stiti ceva despre aceasta doctorita?
Va multumesc

Si eu am aceeasi problema ca tine de 1 an si jumatate, toate analizele imi ies bune nu stiu ce sa mai fac??? Observ ca mesajul este din 2007, spune-mi ce ai facut sau ce ai descoperit?
Va multumesc mult!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.