homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Help!!!!candida fira-ar mama ei sa fie.-7

#115 2011-08-15 13:04:25

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

Re: Help!!!!candida fira-ar mama ei sa fie.

nu, atunci nu, ca abia ce incepuse sa ma jeneze si am si fugit la medic, de a doua zi. m-am obisnuit sa nu ma dau cu nimic decat daca vad ca efectiv insista si nu ma pot programa rapid.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#116 2011-08-15 13:20:16

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

coraline a scris:

nu, atunci nu, ca abia ce incepuse sa ma jeneze si am si fugit la medic, de a doua zi. m-am obisnuit sa nu ma dau cu nimic decat daca vad ca efectiv insista si nu ma pot programa rapid.

inseamna ca nu a fost candida. sau nu ti-a recoltat ce trebuie...

#117 2011-08-15 13:23:55

coraline
Addicted member

sau e laboratorul prost tongue sau agresiunile exterioare pot da prurit big_smile

48 de ore inainte nu trebuie sa ma dau cu crema nu? nidoflor, bioclin si alte alea..
abia astept joi, la cat noroc am...se vindeca zgarietura pana atunci forgetit

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#118 2011-08-15 13:41:55

moksha
Hero member

coraline a scris:

sau e laboratorul prost tongue sau agresiunile exterioare pot da prurit big_smile

48 de ore inainte nu trebuie sa ma dau cu crema nu? nidoflor, bioclin si alte alea..
abia astept joi, la cat noroc am...se vindeca zgarietura pana atunci forgetit

laboratorul nu poate fi prost. stiu ca exista si exceptii, dar chiar sunt exceptii si e putin probabil sa ti se intample. agresiunile exterioare pot da prurit, asa e.

48 de ore...nu stiu exact cat de fidel e intervalul asta de timp..odata ce te-ai dat cu ceva, inhibitia cresterii in cultura poate persista si pe urma nu iese nimic.

probabil ca da, pana joi iti trece...faci cum crezi tu ca iti e mai bine, ori astepti,ori te autdodoftoricesti.

#119 2011-08-15 13:53:48

coraline
Addicted member

fie ce o fi ma duc la medic joi seara. ieri am dat cu nidoflor, azi cu bioclin, ca era taietura aia cesafac dar nu mai dau cu nimic, ii zic si medicului ca m-am dat.. si sper ca 48-72 de ore sa fie suficiente.
multumesc mult moksha puss

Publicitate

loading...

#120 2011-08-19 20:44:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu am nimic de spus mai mult decit a zis moksha...ca de obicei...decit ca si eu sunt in vacanta...si deci intru greu si rar...dar nu dureaza decit pina sapt viitoare...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#121 2011-08-19 22:51:35

coraline
Addicted member

am fost la medic ieri seara, cica nu e candida la cum arata, pare a fi o simpla iritatie iar zgarietura, mica rana, poate fi cauzata de iritatie. astept rezultatul analizei de secretie, mi-a recomandat intre timp gynofort de la care ma simt foarte bine.
acum...vedem ce o fi.

#122 2011-08-23 14:21:06

andr_j
Membru
Inregistrat: 2009-08-13

candida orala?
dupa un tratament cu antibiotice pentru stafilococ auriu mi-a iesit candida in gura. mi-a trecut cu nistatina insa imi apar periodic, in mod special dupa ciclu niste iritatii pe cerul gurii dar nu sunt afte. la fel si limba incarcata si senzatia de arsura. 3 stomatologi mi-au spus ca nu stiu care e cauza acestor iritatii care trec dupa 1 saptamana. voi merge la institutul de stomatologie pt control specializat pt ca imi este frica sa nu fie ceva grav. candida poate provoca aceste iritatii care nu supureaza/sangereaza?
merci mult!

#123 2011-08-24 16:13:21

xyz29
New member
Inregistrat: 2011-07-22

buna fetelor. dupa lungi si repetate infectii urinare si analize si tratamente date de medicul ginecolog (antibiotic cu spectru larg deoarece urocultura a iesit tot timpul negativa) si de medicul urulog care a stabilit in urma cistoscopiei ca am malacoplakie severa si multe altele m-am trezit si cu o candida (am fost o fericita care n-am mai avut niciun episod...). rezultatele suna asa:
CELULE EPITELIALE SUPERFICIALE, CELULE EPITELIALE INTRMEDIARE +++
PMN ++
RARA FLORA BACTERIANA MIXTA
LEVURI SI FILAMENTE MICELIENE ++
ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS

CULTURA IN CONDITII AEROBE: flora bacteriana fara semnificatie patogena (Stafilococ alb, coagulaza negativ)

CULTURA FUNGI:CANDIDA LUSITANIAE
SENSIBIL:
AMFOTERICINA B
5 FLUCYTOSINE
INTERMEDIAR: -
REZISTENT:
FLUCONAZOL
ITRACONAZOL
VORICONAZOL

am intrerupt cu acordul urologului ultimul tratament cu antibiotic (ciprolen) si de la gine am primit tratament cu nistatina (3 pe zi/8 zile) si 6 ovule de gynozol de 400 (3 inainte de ciclu si 3 dupa). ajunge tratamentul acesta? ca specia de candida e un pic mai ciudata si cu putine referinte (iar medicamentele care apareau ca omoara candida sunt cam greu de obtinut si nu se iau decat in spital sub supravegherea medicului...). si trebuie neaparat sa stopez candida ca mai am de tratat vezica...unde dupa antibiotic urma sa fac instilatii (fata de care am o retinere majora. problema este ca toata viata am fost un om sanatos si brusc cu 2 luni in urma am inceput cu infectiile urinare. la urocultura nu iasa nimic, in sumar puroi si hematii, iar la gine timp de 3 seturi de analize nu a iesit nimic aiurea decat acum ultima data nenorocita de candida). la fiecare tura de antibiotic am luat si 2 pastile de flucovim 150, cate una la 7 zile, dar se pare ca degeaba...si cand au venit rezultatele bacteriologice la secretie doctorita mi-a marturisit ca n-a avut in toata cariera ei pacienta cu specia asta de candida si sa o las o zi sa se documenteze mai bine. si a doua zi am primit tratamentul de mai sus. astept un sfat, o recomandare ceva. cu multe multumiri.

am terminat tratamentul cu toate ovulele, nistatina, spalaturile cu femigin B (mai bine zis baitele externe ca asa am avut prescris, sa stau in lighean 10 minute cu apa, femigin si un pic de bicarbonat), dar problema inca persista. nu mai am foarte multa scurgere, dar in schimb a aparut o senzatie de durere ascutita (un fel de arsura brusca) la exterior care radiaza pana pe picioare. mancarimi nu am avut niciodata (specia asta de candida la mine s-a manifestat doar prin iritarea vulvei si o secretie alb-f cremoasa, fara miros la intrare in vagin, se aduna acolo). acum secretia seamana cu albusul de ou cu urme alb-cremoase. nu mai stiu ce sa fac si doctorita cand a plecat in concediu mi-a zis sa ma relaxez si sa nu mai umblu pe la doctori...dar ma gandesc ca poate nu a fost bun tratamentul, si la fungigrama cam ciudata lista de medicamente. poate ma ajuta cineva cu o parere.

Buna din nou,
vad ca nu a avut nimeni candida lusitaniae...am fost zilele astea de mi-am refacut urocultura sa am una proaspata pentru urologie. si surpriza: mi-a iesit ca am enterococcus faecalis...am primit tratament cu amoxicilina 500 mg/3/zi, erceflora/1/zi si nistatina 3/zi. ce risc exista sa se dezvolte la loc candida (care nici nu sunt convinsa ca a disparut in urma tratamentului pe care l-am postat mai sus)??? deja am dat in disperare. n-am fost toata viata bolnava si de doua luni si mai bine tot intr-o infectie urinara o tin si probleme genitale (stafilococ auriu rezistent metilicin, candida lusitaniae) si acum in urina enterococul (e prima data cand imi apare in urina ceva, sper ca nu de la cistoscopie). ginecoloaga mea e plecata in concediu pana in septembrie cand sunt deja plecata eu...acel enterococ e posibil sa se regaseasca acum si in vagin? ca in urma cu 3 saptamani nu era. ce pot sa fac sa-mi refac flora vaginala, ca deja sunt la a 5-a tura de antibiotic si dau din una in alta? la mine pe analize nu scria de doderlein si alte treburi cum am vazut pe alte buletine. multumesc.

Buna din nou,
iarasi ma simt rau si din pacate am plecat din tara. am terminat tratamentul pentru enterococ, mi-am refacut urocultura dar mi-au iesit sub 10000 de bacterii si doctorul a decis ca nu mai trebuie tratament...dar acum simptomele au reaparut (durere la urinare, si o secretie albicioasa de consistenta albusului, fara miros, fara mancarime, dar de cand a aparut secretia mi-au revenit si simptomele de infectie urinara). cu ce pot sa ameliorez cat de cat babeste pana revin in tara sa refac analizele de urina si secretie? (sper ca nu m-am infectat si vaginal cu enterococ). am la mine gyniel, nistatina, gynozol400, nolicin, ceai de urzici si galbenele.
cu mii de multumiri.

#124 2011-08-26 20:33:50

ankas
Full member
Inregistrat: 2007-03-12

care sunt efectele netratarii candidei albicans? mie imi tot reapare... nu mai scap de ea de ceva ani.. nu stiu ce sa mai fac... sad

la antifungigrama mia iesit asa:

sensibil la amphyotericina, nystatin si ketoconazole
intermediar la econazole

ce tratament sa iau? ce mi-a dat medicul nu a mers.

daca ma poate ajuta doctoressa, ar fi bine.
multumesc.

Ultima oara a fost editat de ankas (2011-08-26 21:11:07)

#125 2011-08-28 10:47:18

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

xyz 29 sincer nu prea vad eu sa fi scapat de candida . In fungigrama apare ca e sensibil la alte antimicotice. Eu am candida glabrata si la mine s-a uitat medicul ciudat ca nu mai intalnise asa ceva si pot zice ca de un an jumate tot n-am scapat de ea nici macar nu s-a ameliorat am doar usturimi,  fara mancarimi. Succes poate reusesti sa te insanatosesti.

What doesn't kill me, makes me stronger

#126 2011-08-29 11:11:13

xyz29
New member

Multumesc. eu tratamentul l-am luat cum mi-a dat ginecoloaga...tratamentul la care apare sensibila pe fungigrama mi-a spus ca se administreaza doar in spital sub stricta supraveghere medicala (internare, tot felul de teste, dau niste reactii adverse foarte agresive si ea s-a interesat la farmacii si unul cica este interzis in comunitate). o sa repet analizele cand revin in tara, la alt laborator, unde sper (daca mai exista candida asta ciudata) sa-mi dea si alte antifungice mai la indemana oricui. oricum ma supara problema ca nu stiu de unde am luat asa ceva, nu mi-am gasit niciodata vreo candida, macar cea banala si cand imi gasesc aflu ca am o specie ultra ciudata. multa sanatate si tie.

#127 2011-08-29 12:16:31

angeldarkwoman
Sr. member

Si pe buletinul meu de analize apare sensibil la fluorocistostine si amfotericine b. Am citit pe alte siteuri englezesti si in general cam la astea sunt sensibile speciile noastre de candida f rar la '' azole''. In cazul tau pot sa bag mana in foc ca ai luat-o in urma citoscopiei . Eu mi-am facut la Synevo analiza care de altfel a fost singurul laborator care mi-a gasit candida glabrata.

#128 2011-08-29 14:02:25

xyz29
New member

de la papanicolau in spital de stat am luat stafilococ auriu rezistent la antibiotice, de la cistoscopie am luat streptococ hemolitic clasa D (speciile astea sunt din spital amandoua), iar candida cred ca tot de la ginecologie, ca la prima analiza a aparut stafilococul si la 2 sapt candida lusitanie. si sa mai mergi la spital...mergi cu una si te intorci cu 20 pe post de bonus. mie la synevo si la medlife mi-au gasit candida asta dubioasa. am citit ceva studiu de caz din America si zice ca reactioneaza (daca este doar la nivelul vaginului si nu e extinsa infectia si in sange, unde de altfel e mortala specia asta de candida daca ajunge in sange) foarte bine cu ovule cu acid boric (niste ovule care se incarca acasa cu acid boric cantarit exact (dar nu stiu daca la noi se gaseste asa ceva. studiez problema cand vin acasa. am vazut ca mai sunt ovule care contin si acid boric pe langa alte medicamente, dar in studiu scria numai de acid boric). am ramas oricum cu un gust foarte amar in suflet de ceea ce se poate intampla in spitale.

ps. ai incercat gynozol 400? ca la prospect scrie asa : "De asemenea, in cazul infectiilor fungice vaginale recurente severe sau al infectiilor cu germeni mai putin sensibili, cum este Candida glabrata, se recomanda aplicarea unui tratament mai prelungit, de pana la 10-14 zile."

Ultima oara a fost editat de xyz29 (2011-08-29 14:23:02)

#129 2011-08-29 15:12:08

angeldarkwoman
Sr. member

pe prospectul de la gynozol 400 imi scrie  micoze vaginale si vulvovaginale, suprainfectate sau nu cu bacterii gram pozitive. Nu specifica candida glabrata. Pe buletinul meu de analize scrie si de miconazol dar e intermediar. Nici eu nu stiu de ovule cu acid boric. Tu in ce tara esti? Poate gasesti ceva acolo.

#130 2011-08-30 10:14:28

xyz29
New member

Angeldarkwoman, daca la analize ti-a iesit sensibilitate intermediara la miconazol merita sa incerci sa faci tratamentul cu gynozol400. (mai ales ca te lupti de mult timp cu problema si ai incercat si alte tratamente fara efect major). scrie in prospect de 10-14 zile, in cutie sunt 3 ovule la aproximativ 5 lei, se absorb foarte bine. si scrie mai jos in prospect de candida glabrata.

http://www.efarma.ro/products.php?id=614

Dozare si Administrare
Doza recomandata: se introduce o capsula de GYNOZOL 400 mg adanc in interiorul vaginului (exceptand perioada sarcinii, in care inserarea se face mai putin profund), o data pe zi, seara la culcare, timp de 3 zile consecutiv. Se poate repeta daca este necesar. In cazul pacientelor gravide, diabetice sau care utilizeaza medicamente de tip corticosteroid se recomanda repetarea curei de tratament de 3 zile. De asemenea, in cazul infectiilor fungice vaginale recurente severe sau al infectiilor cu germeni mai putin sensibili, cum este Candida glabrata, se recomanda aplicarea unui tratament mai prelungit, de pana la 10-14 zile.

n-ai nimic de pierdut. multa sanatate. eu sunt in Spania momentan, dar aici nu prea iti da nimic fara reteta si la consult e un pic cam scump...

#131 2011-08-30 11:05:49

angeldarkwoman
Sr. member

mersi xyz 29 pt link . Sanatate multa!

#132 2011-08-30 12:12:09

moksha
Hero member

angeldarkwoman, am incercat sa iti urmaresc povestea dar m-am pierdut. daca vrei sa iti dau o parere te rog frumos fa un rezumat, nu reusesc sa inteleg.

in orice caz daca miconazol e intermediar, nu lua. trebuie sa iei doar un medicament la care e sensibila, avand in vedere ca e o specie mai "ciudata". in plus, nu fi asa de sigura ca e atat de rara...sunt foarte dar foarte multe laboratoare care scriu simplu levuri si asta inseamna candida, desi sunt muuulte tipuri de ciuperci pe lumea asta...deci nu fi speriata.

si candida normala poate fi mortala daca ajunge in sange. si o bacterie banala poate fi mortala daca ajunge in sange. se cheama septicemie si poti muri. asta nu inseamna motiv de panica, da?

si in rest nu stiu, ca m-ai pierdut smile

#133 2011-08-31 09:34:40

angeldarkwoman
Sr. member

http://www.anticonceptionale.ro/forum/t … a---.html# Moksha asta e linkul unde ampostat despre candida glabrata. De atunci am facut tratament cu nizoral si fluconazole pastile de mi-am intoxicat ficatul date de medic ginecolog plus gnofort, lomexin si de scapat n-am scapt de ea. Usturimile persista la fel , parca am o rana vie la niv vulvei. Nici nu mai stiu unde sa ma duc ca de ginecologi m-am saturat pana peste cap , m-au uscat de bani.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-08-31 09:35:38)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.