homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diabet

#1 2007-06-07 18:41:42

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

diabet

mama mea s-a simtit rau in ultimele zile si si-a facut analizele. in afara de glicemie care i-a iesit 250 si glicozurie,  VSH 20 la 1 h si limfocitele care sunt 34 cu maxim 35, toate celelalte analize sunt in regula. totusi la echo i-a iesit hepato-spleno megalie. in lipsa anormalitatii probelor hepatice si a unei anemii, de ce ar putea fi provocata organo-megalia asta? nimic din analizele ei nu indica ca ar fi o problema pe acolo...sa zicem ca glicemia ar putea afecta si la nivel hepatic, dar splina? ea a mai avut in 2000 cand a fost insarcinata cu sora mea diabet gestational insulino-dependent...

mami de minuni hjarta

#2 2007-06-08 11:04:49

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: diabet

VSH-ul e mare...e test de inflamatie...alte teste de inflamatie avem?
cauze de hepato-spleno-megalie pot fi:1. inflamatia(infectioasa-virusi, bacterii, paraziti sau din boli autoimune)
2. depozite excesive(de glicogen de ex in diabet, grasimi sau metale, etc)
3. infiltrat celular(metastaze)
4. congestia fluxului sangvin(prin obstructii supra sau intrahepatice)
5. obstructie biliara
Sincer, daca a avut diabet gestational optez pentru varianta 2(depozite excesive de glicogen) pentru ca diabetul descoperit acum cred ca e mai vechi si a fost probabil neglijat....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-06-08 11:10:39

o'hara
Platinum member

PCR si fibrinogenul sunt in regula...leucograma e in limite...daca ar fi depozitele de glicogen - e ireversibil atunci nu?

mami de minuni hjarta

#4 2007-06-08 11:34:35

Al Pacino
Administrator

de ce sa fie ireversibil?....tratam diabetul cum trebuie, scade glucoza circulanta, se consuma glicogenul din depozite, dispare hepato-spleno-megalia....tie nu iti suna logic?

#5 2007-06-08 11:40:11

o'hara
Platinum member

ba da smile multumesc!

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2007-06-08 15:46:42

Al Pacino
Administrator

cu drag

#7 2007-07-04 14:11:04

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

curiozitate exista legatura intre diabet si colesterol,adica daca acesta este mare este indiciu de diabet ?intreb pt. ca tata are diabet de tip 2 si pe langa glicemie isi face si colesterolul.sau doar glicemia crescuta indica prezenta diabetului?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#8 2007-07-04 14:20:57

Al Pacino
Administrator

glicemia crescuta=diabet(prin definitie)
colesterol crescut=dislipidemie....poate insoti mai multe afectiuni, printre care si diabetul

#9 2007-07-04 16:38:08

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

multumesc frumod pt. raspuns smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#10 2012-08-19 22:55:12

Kassandra
Membru
Inregistrat: 2012-08-19

*As dori sa pun intrebarea mea aici daca se poate ca sa nu mai deschid un nou topic.
Am diabet de tip I si ma gandesc de ceva timp sa incerc o epilare inghinala totala la un salon. Binenteles ca voi solicita conditii de maxima igiena indiferent cat m-ar costa dar totusi as vrea sa stiu care ar fi riscurile in special pt. mine. Imi pun aceasta problema deoarece, anterior, cand m-am epilat singura acasa (cu ceara sau cu aparatul de smuls dar si cu lama), cu toate ca am folosit numai obiecte de unica folosinta si am avut grija sa curat si sa dezinfectez zona epilata tocmai pt. a evita infectiile, tot am avut ceva probleme. In aceste conditii, o epilare la salon mi se pare destul de riscanta.
Si inca ceva, mai toate produsele de epilare sunt contraindicate diabeticilor, care ar fi totusi cel mai potrivit si cel mai sigur, pt. ca in final, nu poti sta neepilata.

#11 2012-08-20 00:46:09

Nicole_
Hero member
Inregistrat: 2011-04-02

of, orice numai eu zic sa nu mergi la salon. decat sa cunosti tu o cosmeticiana ceva, sa iti prepare ceara pt tine, sau sa te faca cu benzi de unica si sa le foloseasca doar la o singura tragere ....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.