homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

BAC , BAC , BAC-158

#2984 2009-06-20 16:05:56

deyacrs
Hero member
Inregistrat: 2008-06-06

Re: BAC , BAC , BAC

ally18, stai calma ca sigur nu s-a schimbat nimic... sunt biletele care le stii si tu cu intrebarile care le stii...nu au cum sa se schimbe de pe o zi pe alta... nu va mai amagiti atat ca va faceti mai mult rau

#2985 2009-06-20 16:07:29

emmerich
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-27

1.Stilul stiintific-este utilizat in redactarea unor lucrari apartinand unor diferite domenii ale stiintei.
     Trasaturi:
-este impersonal deoarece autorul nu se implica afectiv
-figurile de stil sunt absente
-se remarca prezenta unor termeni specializati in functie de domeniu
-prezenta persoanei I de modestie
-scopul este strict informativ
-stilul este sobru

2.Stilul juridic-administrativ.Este utilizat in redactarea documentelor oficiale si a actelor de birou.
    Trasaturi:
-scop strict informativ
-utilizarea unui numar restrans de cuvinte
-utilizarea unor formule tipice
-stilul este impersonal
-mijloacele stilistice sunt absente
-structurarea este specifica in paragrafe, aliniate, puncte si subpuncte

3.Stilul publicistic-este intalnit in mass-media si are urmatoarele trasaturi:
-scopul informatic sau persuasiv-cu rol de a convinge
-utilizarea unor mijloace specifice care au rolul de a atrage atentia sau de a determina receptorul sa adopte un anumit punct de vedere
-abordarea unor subiecte de interes public
-adoptarea unui limbaj accesibil unui receptor cu o cultura medie
-termenii utilizati alcatuiesc un limbaj diversificat si pot apartine limbajului standard, familiar, stiintific s.a
-obiectivitatea

4.Stilul literar/artistic/beletristic-este stilul creatiilor literare
Trasaturi:
-limbajul este diversificat, alcatuit prin amestecul registrelor stilistice
-subiectivitatea
-scopul este de a delecta receptorul
-prezenta figurilor de stil
-ambiguitatea
-se adreseaza laturii afective

5.Stilul colocvial-este stilul exprimarilor familiare si se caracterizeaza prin prezenta termenilot apartinand limbii vorbite, alcatuirea unor enunturi eliptice-adica lipsa anumitor termeni care se subinteleg, frecventa enunturilor exclamative si interogative.

#2986 2009-06-20 16:09:48

ally18
Insomniac member
Inregistrat: 2008-08-05

pai asa zic si eu k nu s`or schimbat da oricum...sunt aiurea si sb pe care le stiu eu grater
mai ales k n`am facut pregatire deloc...

Love.  Live. Laugh.

#2987 2009-06-20 16:10:32

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

STIL PUBLICISTIC

caracteristici:
-contribuie la raspandirea termenilor stiintifici
-alterneaza expresii poetice cu termeni stiintifici si familiari
-este deschis inovatiilor
-recurge la tehnica citatului ca argument
-titlul e frapant pt a atrage atentia
-recurge la constructii dense sau eliptice

se gaseste in: slogan, recenzie, interviu, reportaj, stire

STIL STIINTIFIC

caracteristici:
-precizie, concizie si raritatea termenilor
-nu accepta cuv polisemantice pt a evita echivocul
-are o logica perfecta

se gaseste in : rezumat, eseul structurat, studiu, caracterizare de personaj, descriere stiintifica

STIL BELETRISTIC

-valorifica sensul conotativ
-este dependent de expresie
-se caract prin:umor, naturalete, ironie
-cultiva ambiguitatea
-expresivitatea e calitatea fundamentala

se gaseste in : opere literare, tablouri descriptive

STIL ADMINISTRATIV- JURIDIC:

-absenta nuantelor afective
-absenta cuvintelor cu sens conotativ
-respecta cu strictete normele limbii
-are caracter impersonal, neutru

se gaseste in: cerere, curriculum-vitae, proces-verbal, declaratie, articol, lege

STILUL COLOCVIAL:
-exprimare relaxata, neconstransa de normele limbii
-incarcatura emotionala

se gaseste in: scrisoare, jurnal, telegrama, bilet

in orice caz, cele mai multe texte de la oral sunt stiintifice.

#2988 2009-06-20 16:13:24

ally18
Insomniac member

wow...un baiat care are habar k totusi da bacu lol mai rar asa ceva  applause k majoritatea baietilor...aaa ,ce bac?? ce`i ala? lol

Love.  Live. Laugh.

Publicitate

loading...

#2989 2009-06-20 16:14:28

cinderela
Hero member
De la: Oradea
Inregistrat: 2008-03-26

ms mult fetele de ajutor...sunteti tare dragutze
da am obs si eu k cele mai multe is stiintifice...da mai apare si altceva
mersi mult inca odata
voi cum stati cu invatatu pt bac?ati invatat tot?

'Cause I've got you to make me feel stronger /When the days are rough and an hour feels much longer /Yeah when I got you to make me feel better /When the nights are long they'll be easier together...hjartahjartahjarta...

#2990 2009-06-20 16:14:50

d3vildelia
Hero member
Inregistrat: 2009-05-18

cinderela a scris:

mi le spui si mie dak te rog?ca scrie ceva  de stiluri in manualu ala cu biletele rezolvate...da la rezolvari apar si alte stiluri care nu-s explicate la inceput

1.stilul stiintific contine toate textele in care se comunica un adevar stiintihic(teoretic) referitor la lume
domeniut tehnic contine texte de tipul:carti de cucate , cod rutier , cursuri etc

2.stilul juridico-administrativ contine textele care comunica un adevar juridic (oficial).Tin de juridic :cod penal , cod civil , orice lege hotarare sau ardin ministerial.tin de administrativ:cerere proces verbal regulament de ordin interior

3.stilul pubicistic (jurnalistic) i publicitar :editorial articol de font interviu reportaj telegrama de presa.are scopul de a informa si de a forma opinii .Textele publicitare :reclame si au scop de a persuada.

4. stil beletristic :toate textele literare

5. stiluri de granita:memorii , scrisori texte de pe net(pana si asta e tot text de granitza rotfl2.

hjartahjartahjarta Daca iubesti pe cineva ierti orice greseala...daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din dragoste...hjartahjartahjarta

mereu voi spera ca voi avea parte de o iubire ideala sad, desi sunt constienta ca asa ceva nu se va intampla niciodata , ci doar in cele mai fermecatoare vise ale mele (http://www.youtube.com/watch?v=U1dwdKkIbBQ)

#2991 2009-06-20 17:14:01

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

rrammonna a scris:

poezia lui barbu nu mi-a placut deloc deloc,fir-ar ciuperca lui diablo

trebuia sa stea la matematica lui  mad ca el a pus pariu cu un prieten ca e capabil sa scoata si un volum de poezii,si a reusit.asa s-a apucat el de scris poezii sa ne poata stresa acum pe noi  disperat

expect the worst , hope for the best!

#2992 2009-06-20 17:17:47

ally18
Insomniac member

ce mai invatati pt oral fete? in afara de stiluri,le invat maine alea tongue

Love.  Live. Laugh.

#2993 2009-06-20 17:18:32

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

dar fiecare stil poate fi :fictional/nonfictional/de granita(intre fictional si nonfictional....eu asta stiam k inseamna);argumentativ/narativ(care poate fi de tip epistolar)/informativ/descriptiv

Ultima oara a fost editat de _yohana_ (2009-06-20 17:19:30)

expect the worst , hope for the best!

#2994 2009-06-20 17:22:39

d3vildelia
Hero member

fiecare stie ce la invatat si cand ne ducem acolo nu le place si am terminat balciul rotfl2

hjartahjartahjarta Daca iubesti pe cineva ierti orice greseala...daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din dragoste...hjartahjartahjarta

mereu voi spera ca voi avea parte de o iubire ideala sad, desi sunt constienta ca asa ceva nu se va intampla niciodata , ci doar in cele mai fermecatoare vise ale mele (http://www.youtube.com/watch?v=U1dwdKkIbBQ)

#2995 2009-06-20 17:36:17

catalina_oana
New member
Inregistrat: 2008-05-05

eu azi am vorbit cu un coleg care a facut pregatire la romana tot anul si mia spus ca pentru oral ar fi aceleasi subiecte de anul trecut si ca nu se schimba cu nimic...smile

Probleme au fost si sunt, in seama nu le lua/ Viata nu e roz, e asa cum este ea/ Aici e locul unde poti visa/ Aici sunt eu mereu in preajma ta/ Ne-avem unul pe celalalt, asta conteaza/ Mai mult decat orice/ Si atunci cand nu am niciun ban, nu ma afecteaza/ Caci esti tu langa mine mereu

#2996 2009-06-20 17:59:52

d3vildelia
Hero member

asta am auzit si mi sa spus si mie

#2997 2009-06-20 18:08:31

deyacrs
Hero member

ma suna acum o prietena sa-mi spuna ca i-a zis nush cine ce ne-a zis si alex2 noua mai sus  :f�rv�nad:
si puteam sa jur ca nu e adevarat...ca asa e de obicei inainte de bac se aud tot felul de barfe...
acu nici nush ce sa mai cred  :f�rv�nad:  poate facem si noi maine rost de amaratele alea de subiecte...
detest bacuuuuuuuu kapitulation

#2998 2009-06-20 18:11:44

d3vildelia
Hero member

stati ca o sun pe profa cu care am facut pregatire sa vad ce spune big_smile

#2999 2009-06-20 18:13:49

deyacrs
Hero member

asteptam, delia
profa mea de prega e pensionara, deci nu mai e implicata direct in astea

cik subiectele astea de acu sunt alea de la bacul olimpicilor... dar nu pricep de ce aflam taman acu? de ce nu s-a zis nimic pan acu??

Ultima oara a fost editat de deyacrs (2009-06-20 18:14:39)

#3000 2009-06-20 18:15:53

d3vildelia
Hero member

gata ....mia sp k sau mai scos din textele cu ue si k e un subiect cu simbolism :adik sa spui u parerea despre simbolism nu sa vb de bacovia....si la cerinte sau facut mai simple adik nu mai spune de perspectiva ci spune atitudinea autorului ....deci eu mam mai linistit

#3001 2009-06-20 18:16:53

d3vildelia
Hero member

nus dar pana mea avioane nu poate da ....da tot din ceea ce invatam nu???

#3002 2009-06-20 18:19:54

ally18
Insomniac member

totusi ce mama  naibii se da pana la urma? skitarg disperat

Ultima oara a fost editat de ally18 (2009-06-20 18:20:04)

Love.  Live. Laugh.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.