homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian-10

#172 2008-12-22 18:45:36

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Re: chist ovarian

Mie doctorul endocrinolog mi-a spus ca e normal mai ale la ovulatie sa se formeze chistulete functionale...si atata timp cat nu te doare n-ai tulburari de ciclu nu e nimic rau. si eu am un chist de 2, 8 cm...
mi-a zis ca daca chiar vreau sa vad daca am chistul ala acolo sau imi apare normal pe parcursul unui ciclu sa fac niste ecografii respectic in ziua a 10-a, a 16-a si a 21-a de ciclu.
deci asa ar tb sa facem toate ca sa vdm daca intr-adevar chistul ala e acolo mereu, sau doar la ovulatie...

#173 2008-12-25 02:28:36

elenskaia
New member
Inregistrat: 2008-12-25

salut!..sunt o adolescenta de 17 ani..acum o luna in urma unei ecografii mi s-a descoperit un chist de 5 cm..in urma caruia medicul ginecolog mi-a prescris urmatoarele medicamente: Jeanine, Tador si Aulin(plicuri).deja am luat prima folie de anticonceptionale...insa nu stiu cand sa o incep pe cea dea 2-a si restul:-??ma puteti ajuta?cesafac multumesc anticipat!smile

#174 2008-12-25 02:39:48

myjokey
New member
Inregistrat: 2008-11-29

elenskaia, trebuie sa citesti cu mare atentie prospectul...si sa urmezi tratamentul fara sa il intrerupi..vad ca ti'a dat si calmante pentru durere..sunt mai puternice si bune, cred....fiecare anticonceptional (pastiluta) se ia cate unul pe zi la aproximativ aceeasi ora, iar ca sa nu uiti sa il iei in fiecare zi, cel mai bine ar fi sa iti pui un ceas sau telefonul sa sune:D iar dupa ce termini cele 21 pastilute (tablete) din blister(folie), trebuie sa faci o pauza de 7 zile apoi sa incepi cea de'a doua folie de anticonceptionale..si urmezi tratamentul lafel ca mai inainte..timp de mai multe luni
sper sa te faci bine!

#175 2008-12-25 11:08:47

elenskaia
New member

programul de administrare al anticonceptionalelor l-am retinut si respectat...am luat in fiecare seara, dupa cina la ora 22.00:)...acum stiu k trebuie sa le incep luni#cesafac...insa celelalte doua tipuri de pastile trebuie sa le iau regulat?stiu ca sunt calmante...insa nu am dureri..Tador-ul din cate imi amintesc trebuia luat dupa ce imi trece menstruatia:-??...mi-e teama ca n-o sa respect tratamentul:-s

#176 2008-12-25 14:56:58

myjokey
New member

anticonceptionalele nu trebuie neaparat sa le incepi de luni...ci cu prima zi a menstruatiei daca esti la prima folie....acum spui k trebuie sa o incepi pe a 2a...deci incepi sa le iei dupa cele 7 zile de pauza si gata...tador am luat eu, e calmat foarte puternic pt dureri...eu am luat fara prescriptie medicala ci cu ideea farmacistei, pt dureri abdominale(aveam apendicita si nu stiam)dar se ia cam 5 zile, cate una pe zi, dar daca nu mai ai dureri si le'ai luat deja in prima luna, nu e nevoie sa mai iei si luna a doua...ptk sunt puternice si risti sa devii imuna la ele...depinde si cum ti'a spus medicul...daca le'ai terminat pe primele atunci ia doar AC...aulinul tot calmant e (stiam k e mai mult pt dureri de cap,dar se pare k e universal)....mie pt chistul de 5 cm mi'a dat flamexin 5 zile in prima luna, ovule si yasmin...flamexinul e un antiinflamator si iti trece durerea imediat..tot asa putea sa prescire si nospa...sunt cam acelasi lucru...
deci, ca sa nu te incurc mai tare:D ia in continuare contraceptivele iar daca ai terminat calmantele din prima luna nu mai e nevoie sa le iei decat una cand te doare, sa ai cu tine, preventiv...

Publicitate

loading...

#177 2008-12-25 19:42:58

elenskaia
New member

iti multumesc pentru sfaturi>big_smile<

#178 2008-12-26 19:16:06

spiruet
New member
Inregistrat: 2008-12-26

pentru doctoressa, URGENT -
va scriu din spital (vineri, 26.12.08). sunt cu prietena mea internata.
are 19 ani si am fost cu ea la un cabinet privat cu ecograf pt dureri puternice abdominale (dimineata, luni, 22.12.08).
doamna doctor ne-a zis - abdomen acut (lichid in abdomen - poate apendicita poate chist ov) trebuie operat d urgenta.
am fugit la spital, a internat-o, doctorul a spus k o opereaza seara sau a doua zi dim (mai mult k sigur are apendicita).
seara a vazut-o si a zis k o opereaza dimineata urmatoare de apendicita.
dimineata, la rugamintea noastra a trimis-o inainte la ecograf (sotia lui) unde doamna doctor a spus foarte clar k are chist ovarian spart/rupt si sange in abdomen.
ne-am speriat f tare.. cel mai mult prietena mea..
a intrat in operatie.. dupa emotii greu de explicat si exact o ora au scos-o din operatie, au tinut-o ra reanimare cam 30 min pana a inceput sa-si revina.. am dus-o in salon.
de atunci este din ce in ce mai bine. miercuri s-a ridicat la marginea patului cu ameteli si stare generala proasta, joi s-a ridicat si am ajutat-o sa faca cativa pasi, vineri si-a pus/scos singura pampersul si s-a ridicat singura si l-a aruncat la gunoi.
am dus-o si la toilet a avut primul scaun joi, al doilea vineri. a urinat de cateva ori pe zi de marti incepand.
face perfuzii cate o sticala de NaCl si una de Glucoza zilnic.
are si acum tub de dren care dreneaza inca (vineri) sange.

PROBLEMA: dureri violente la mictiune si defecatie si la vanturi. in timpul mictiunii si imediat dupa defecatie. la mictiune doare din cand face in pat cu pampers si cand face la toilet. durerile sunt atat de puternice k plange, transpira, pierde putere.. aproape ca lesina.. ii dau cu apa rece pe fata.. starea ei este buna acum, cand sta in pat zici/zice ca nu are nimic si ca ar putea sa mearga acasa, vorbim glumim etc, cand vine momentul mictiune/defecatie , in 2 secunde trece de la o extrema la alta  ca si stare.

INTREBAREA: este normal? ce poate fi? ce ne recomandati sa facem? sunt dispus s-o iau d-aici si sa mergem unde trebuie. doctorul nu este prea receptiv.. zice k e bine si k ca e din cauza tubului de dren din abdomen. ciudat.. exact pentru durerile astea am plecat luni la ecograf.

Bogdan
0723 346783
spiruet@yahoo.com

#179 2008-12-26 22:30:40

elenskaia
New member

asa s-a intamplat...duminica le-am terminat:)...luni voi incepe a 2-a folie..nu stiam ce sa fac cu Tador si Aulin...ca eu n-am dureri:D...n-am luat nimic pana acum:-??

#180 2008-12-26 22:49:17

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

elenskaia, daca le`ai terminat duminica, lunea care vine incepi alta folie, in a 8a zi de pauza.
aulin si tador sunt calmante, pt dureri din cate stiu eu. daca nu ai dureri, nu vad de ce le`ai lua. dar intreaba`ti medicul...

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#181 2008-12-27 00:23:59

elenskaia
New member

Sarbatori fericite si dumneavoastra!  santa

#182 2008-12-27 00:32:18

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

sarbatori fericite si tie!

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#183 2008-12-27 12:58:14

madalina cobianu
New member
Inregistrat: 2008-12-12

dak chistul meu s/a spart ce se poate intampla?medicul mi/a zis ca nu este nici o problema.de absorbit nu avea cum atat de repede,doar 2 zile am luat pastilele dupa care nu mia mai aparut la eco si nici dureri nu mai aveam.acum ma simt fff bine au trecut 3sapt de atunci

#184 2008-12-27 14:22:01

titiluka
Full member
Inregistrat: 2008-06-15

Bogdan nu stiu daca e normal sa pateasca asa...imi pare rau dar eu personal nu te pot ajuta....insa pot  sa-i doresc prietenei tale sanatate multa si sa fie mandra ca are asa un prieten.....

#185 2008-12-27 14:25:53

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

madalina cobianu a scris:

dak chistul meu s/a spart ce se poate intampla?medicul mi/a zis ca nu este nici o problema.de absorbit nu avea cum atat de repede,doar 2 zile am luat pastilele dupa care nu mia mai aparut la eco si nici dureri nu mai aveam.acum ma simt fff bine au trecut 3sapt de atunci

daca nu ai avut dureri sau alte probleme stai linistita...

si bogdan i am lasat linkul doctoressei...

happy with him...inlove with him...puss

#186 2008-12-27 14:49:28

madalina cobianu
New member
Inregistrat: 2008-12-12

multumesc

#187 2008-12-27 18:31:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

spiruet a scris:

pentru doctoressa, URGENT -
va scriu din spital (vineri, 26.12.08). sunt cu prietena mea internata.
are 19 ani si am fost cu ea la un cabinet privat cu ecograf pt dureri puternice abdominale (dimineata, luni, 22.12.08).
doamna doctor ne-a zis - abdomen acut (lichid in abdomen - poate apendicita poate chist ov) trebuie operat d urgenta.
am fugit la spital, a internat-o, doctorul a spus k o opereaza seara sau a doua zi dim (mai mult k sigur are apendicita).
seara a vazut-o si a zis k o opereaza dimineata urmatoare de apendicita.
dimineata, la rugamintea noastra a trimis-o inainte la ecograf (sotia lui) unde doamna doctor a spus foarte clar k are chist ovarian spart/rupt si sange in abdomen.
ne-am speriat f tare.. cel mai mult prietena mea..
a intrat in operatie.. dupa emotii greu de explicat si exact o ora au scos-o din operatie, au tinut-o ra reanimare cam 30 min pana a inceput sa-si revina.. am dus-o in salon.
de atunci este din ce in ce mai bine. miercuri s-a ridicat la marginea patului cu ameteli si stare generala proasta, joi s-a ridicat si am ajutat-o sa faca cativa pasi, vineri si-a pus/scos singura pampersul si s-a ridicat singura si l-a aruncat la gunoi.
am dus-o si la toilet a avut primul scaun joi, al doilea vineri. a urinat de cateva ori pe zi de marti incepand.
face perfuzii cate o sticala de NaCl si una de Glucoza zilnic.
are si acum tub de dren care dreneaza inca (vineri) sange.

PROBLEMA: dureri violente la mictiune si defecatie si la vanturi. in timpul mictiunii si imediat dupa defecatie. la mictiune doare din cand face in pat cu pampers si cand face la toilet. durerile sunt atat de puternice k plange, transpira, pierde putere.. aproape ca lesina.. ii dau cu apa rece pe fata.. starea ei este buna acum, cand sta in pat zici/zice ca nu are nimic si ca ar putea sa mearga acasa, vorbim glumim etc, cand vine momentul mictiune/defecatie , in 2 secunde trece de la o extrema la alta  ca si stare.

INTREBAREA: este normal? ce poate fi? ce ne recomandati sa facem? sunt dispus s-o iau d-aici si sa mergem unde trebuie. doctorul nu este prea receptiv.. zice k e bine si k ca e din cauza tubului de dren din abdomen. ciudat.. exact pentru durerile astea am plecat luni la ecograf.

Bogdan
0723 346783
spiruet@yahoo.com

sa inteleg eu ca avea dureri la mictiune/defecatie atunci cind ati plecat la spital?
ca are inca tubul de dren e ok...pina nu mai curge nimic pe el
ca are aceste dureri la mictiune/defecatie nu mai e ok...ma gindesc ce se intimpla oare si nu imi dau seama...ok...la defecatie poate durea din pricina efortului cu pricina, pe un abdomen taiat...insa nu dupa defecatie....mictiunea  nu ar trebui sa produca astfel de dureri decit daca e vreo iritatie vezicala...sau prin zona...pe care, fie vorba intre noi ar putea sa o produca tubul de dren...
sunt in ceata, recunosc...si nici nu crted ca ar fi bine sa te plimbi cu ea din spital in spital acum, in timpul sarbatorilor...cind din pacate lumea are mai putin chef de munca decit de obicei...in plus, nu stiu incotro ai putea sa o apuci...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#188 2008-12-28 16:38:38

spiruet
New member
Inregistrat: 2008-12-26

multumesc doctoressa,
azi i-au scos tubul de dren, cu "cele mai mari dureri de pana acum" zice ea (eram cu ea).

nu o mai doare asa tare "in burta", nici la mictiune, DAR, la vanturi si defecatie, aceleasi dureri "groaznice" spune ea. (la defecatie o doare "inainte sa iasa")
este normal?

Bogdan

#189 2008-12-28 16:48:55

myjokey
New member

bogdan, eu stiu ca aveam dureri groaznice cum nu am simtit niciodata la mictiune si defeatie(si tot asa, inainte sa iasa..) cand am fost operata de apendicita si aveam dureri si in burta si in partea de jos...dar dupa ce am iesit din spital, adik dupa o saptamana, durerile s'au mai micsorat apoi au trecut de tot...poate durerile persista pentru k operatia a fost in zona abdominala si e vorba de niste muski care suunt pusi in miscare...sunt sigura k ii vor trece durerile, sa nu va mai faceti griji..

sanatate!

#190 2008-12-28 18:17:44

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

spiruet a scris:

multumesc doctoressa,
azi i-au scos tubul de dren, cu "cele mai mari dureri de pana acum" zice ea (eram cu ea).

nu o mai doare asa tare "in burta", nici la mictiune, DAR, la vanturi si defecatie, aceleasi dureri "groaznice" spune ea. (la defecatie o doare "inainte sa iasa")
este normal?

Bogdan

offf...nu era normal sa o doara cand i le au scos sad medicul ce zice de aceste dureri?

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.