homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Problema mare-2

#20 2007-06-18 20:07:11

dianastan
New member
Inregistrat: 2007-06-16

Re: Problema mare

doctoressa nu te supara pe mine dar daca tu nu esti de acord cu pauza dupa anticonceptionale asta nu inseamna ca nu e reala. multi medici ginecologi o recomanda si exista studii care afirma ca copilul se poate naste cu malformatii. pana la urma noi nu luam antibebe dupa analize hormonale stricte si reale ci dupa urechea doctorului daca imi este permis sa spun asa. si este posibil sa ne afecteze putin. de-aia unii doctori recomanda pauza.
ce-i drept eu am intalnit si doctori care nu o recomanda.
asta e parerea ta. dar pauza in recomandarile altor medici si ginecologi si de planning este cat se poate de reala.
iti multumesc
iar cat despre tine andru, duceti-va la un cabinet de planning particular chiar daca costa. la cele gratis nici nu te baga in seama. asculta-ma. e vorba de sanatatea ei pana la urma

Ultima oara a fost editat de dianastan (2007-06-18 20:08:17)

#21 2007-06-18 20:22:57

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

dianastan stii ce ma intreb eu(sper sa nu te superi)..tu stii sigur ca exista studii care sustin ideea ca trebuie facuta pauza (altfel copii se pot naste cu malformatii)? te intreb pt ca doctoressa este medic si ma gandesc eu ca a studiat mai mult ..si ne-a zis ca nu a gasit nicaieri in literatura de specialitate referitor la asta (si dansa ia de foarte multi ani contraceptivele fara pauza..decat cea cand a vrut bebe)
SA nu te superi..nu te intreb cu rautate..voiam sa stiu asta doar pentru ca in general ginecologii au treburi mai complexe de facut, si in ceea ce tine de contraceptivele orale unii au ramas cu informatiile din facultate (care pot fi si de zeci de ani)

Ultima oara a fost editat de Infinity (2007-06-18 20:24:10)

#22 2007-06-19 00:10:15

dianastan
New member

pai tocmai asta e problema ca au ramas cu cartile de facultate. eu chiar nu ma supar. stai linistita, imi pare bine ca vrei sa te lamuresc si nici nu sunt impotriva parerii doctoressei. nici mie medicul de planning nu mi-a recomandat pauza. dar soacra mea este si ea medic si a mers la cateva congrese unde li s-a spus asta. plus ca anumiti colegi ai ei de specialitate i-au recomandat sa recomande la randul ei pauzele. o sa ma interesez si o sa va dau si nume.
stii care e problema, nici soacra mea nu recomanda pauzele. asta stiau ei despre antibebe.
ideea e ca noi nu luam aceste pastile care sunt niste dozaje hormonale dupa niste analize care sa ne spuna exact de ce dozaje avem nevoie. analizele astea sunt foarte scumpe.
dar trebuie sa ne gandim si ca aceste dozari nu sunt naturale si pot influenta sarcina. asta s-a intamplat totusi in cazuri exprese. dar de ce sa  riscam? uite de exemplu am un caz clar de o fetita care acum are 12 ani si care s-a nascut cu malformatii grave din cauza antibebe. bine atunci nici nu erau asa cercetate anticonceptionalele.
poti sa intri pe internet sa cauti daca vrei.imi cer scuze daca v-a deranjat interventia mea.
respect parera doctoressei.studiile astea nu pot fi incadrate intr-o literatura de specialitate pentru ca sunt relativ noi.
va pup

#23 2007-06-19 01:41:24

andru
New member
Inregistrat: 2007-06-18

dianastan a scris:

doctoressa nu te supara pe mine dar daca tu nu esti de acord cu pauza dupa anticonceptionale asta nu inseamna ca nu e reala. multi medici ginecologi o recomanda si exista studii care afirma ca copilul se poate naste cu malformatii. pana la urma noi nu luam antibebe dupa analize hormonale stricte si reale ci dupa urechea doctorului daca imi este permis sa spun asa. si este posibil sa ne afecteze putin. de-aia unii doctori recomanda pauza.
ce-i drept eu am intalnit si doctori care nu o recomanda.
asta e parerea ta. dar pauza in recomandarile altor medici si ginecologi si de planning este cat se poate de reala.
iti multumesc
iar cat despre tine andru, duceti-va la un cabinet de planning particular chiar daca costa. la cele gratis nici nu te baga in seama. asculta-ma. e vorba de sanatatea ei pana la urma

La un cabinet particular o sa mergem pt planning .. Nu conteaza banii cand e vorba de sanatate ..

#24 2007-06-19 13:16:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

dianastan, orice studiu daca nu e publicat nu e pertinent....
Nu se produc malformatii congenitate din pricina contraceptivelor luate fara pauza. sigur!!!! Nu pentru ca spun eu, ci pentru ca asa spun toate studiile din literatura de specialitate.
ca ginecologii vor sa recomande pauza...stiu....stiu si motivele pentru care fac asta....
nu e parerea mea....am citit insa foarte mult pe tema...asta mi-e meseria....
In ceea ce priveste analizele hormonale ele sunt inutile...pastilele contraceptive nu sunt facute pe reteta magistrala in farmacie si deci nu pot fi personalizate...ca uniimedici(in special ginecologi) le prescriu dupa ureche...stiu si asta....restul insa se bazeaza pe observatii clinice si anamneza care indruma spre un anume profil hormonal....asadar....depinde si la ce medic mergi dupa contraceptive...insa de dozari hormonale tot nu e nevoie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#25 2007-06-19 14:09:53

Alexia_me
Full member
Inregistrat: 2007-04-27

Deci,pana la urma cat tre sa facy pauza inainte de a concepe bebe mic?

Unul langa altul pentru totdeauna...

#26 2007-06-19 14:18:16

Al Pacino
Administrator

nu trebuie sa faci pauza

#27 2007-06-19 19:18:16

dianastan
New member

am inteles care e parerea ta, doctoressa si ai si argumente bune. dar...caci pentru orice exista un dar, eu una tot as face pauza. in orice caz, trebuie facute multe analize inainte de a te hotari daca vrei sa faci un bebe sa vezi daca te-au influentat in vreun fel anticonceptionalele. adica nu te gandi sa ramai asa imediat dupa ce le-ai intrerupt.
asta cred ca trebuie facuta neaparat. am inteles insa in legatura cu dozarile hormonale. iti multumesc

#28 2007-06-20 09:34:20

Alexia_me
Full member
Inregistrat: 2007-04-27

Sper ca nu s-a inteles gresyt,nu vreau un bebe doar intrebam din curiozitate  pt a stii cand ma voi decide:)

Unul langa altul pentru totdeauna...

#29 2007-06-20 12:46:26

Al Pacino
Administrator

dianastan...fiecare face cum considera

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.