homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dureri de sani

#1 2007-06-19 22:19:34

gogo
New member
Inregistrat: 2007-06-19

dureri de sani

Buna!Am 20 de ani si de vreo 2 ani am dureri de sani.La inceput inainte de menstruatie cu vreo cateva zile, dar de vreo luna doua s-au intensificat, si le am aproape permanent.Am fost la medic acum 2 luni la un examen ginecologic si mi s-a spus ca aceste dureri sunt normale si sunt cauzate de un nr mai mare de hormoni in corp.Mama mea insa are nodul la san de 30 de ani, deci din punctul acesta de vedere ma pot ingrijora.Problema este ca acum nu pot nici macar sa-mi ating sanii ca ma dor f tare, si ma dor mai ales in zona axilei unde, daca ma palpez, este ceva tare,ca un chist.Luna trecuta m-au durut f tare mameloanele si erau putin inrosite.Vreau sa stiu daca pot face ceva pt a diminua aceste dureri;daca are rost sa ma ingrijorez pt un eventual cancer de san(am citit ca in 80% din cazuri in zona axilei sau putin mai jos apare cancerul de san,exact unde am eu durerile) si cum as putea sa ma protejez mai bine impotriva cancerului de san(daca exista vreo metoda).Pe data de 1 mai am luat un Postinor, poate fi unul dintre efectele lui?
Va multumesc!

#2 2007-06-19 22:46:06

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: dureri de sani

avand in vedere nodulul pe care il ai si durerile eu as zice sa mai incerci o data la medic, eventual la un altul. nu e chiar firesc sa ai simptomele astea, indiferent de status-ul tau hormonal...mi se pare cam pueril raspunsul pe care l-ai primit.

mami de minuni hjarta

#3 2007-06-20 11:11:10

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

gogo, esti sigura ca nu esti gravida?????
cancerul la sin nu doare, de aceea se recomanda autopalparea. daca ai vreun stres, mergi si fa o echografie mamara

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2007-06-20 14:44:16

gogo
New member
Inregistrat: 2007-06-19

Mi-a venit menstruatia normal.Nu sunt insarcinata.Am sa incerc o ecografie.Multumesc!

#5 2009-05-08 14:20:57

dt
Full member
De la: analele moldovei.
Inregistrat: 2007-10-26

buna ziua,

mie mi-e tare teama sa am vreun nodul la san sau vreo complicatie. am 17 ani, si de exact 2 ani iau incontinuu marvelon 28 ,  minus 3 luni in care am luat exluton la sfatul medicului de planning.. pe la ce varsta ar trebui sa incep autoexaminarea sanilor ?

cuc.

Publicitate

loading...

#6 2009-05-08 15:39:59

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

nu cred ca exista o varsta anume la care sa ti autoexaminezi sanii!poti face asta mai ales ca iei anticonceptionale!poti sa-ti verifici sanii la dus sau cum vrei tu dar nu trebuie sa astepti o anumita varsta pentru asta!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.