homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovulatzia inhibata

#1 2007-06-24 08:35:53

cami22
Membru
Inregistrat: 2007-06-24

ovulatzia inhibata

hei...povestea mea e umpic mai lunga..o sa incerc sa fac un rezumat...pe la 16 ani in timpul unei apendicectomii mi-au scos si un kist ovarian,,de atunci au inceput problemele...nu mi-a venit menstruatzia un an...apoi am inceput toot felul de tratamente(am luat injectzii si cu hormoni 3 zile) pana intr-un final am ajuns la anticonceptzionale(am luat 6 luni dezorelle) problema e ca mi-a fost foarte rau de la ele, m-am ingrasat etc si dupa 6 luni nu am mai luat..dupa asta menstruatzia din nou s-a oprit , am avut si probleme mari cu cosurile.de 2 ani am inceput yasmine, m-am simt foarte bine de la ele, am avut menstruatzie, cosurile au trecut. mentzionez ca toate tratamentele le-am facut la sfatul medicului.acum cateva luni mi-am facut un control gineco de rutina, mi-a zis ca nu mai sunt kisturi ovariene si ca practic pot sa intrerup medicamentele cand vreau.acum 2 luni insa am inceput sa am metroragii..dupa ce timp de aproape 2 ani nu am avut nici o problema cu yasmine .am mers din nou la medic si a zis sa fac pauza o luna..problema e ca a trecut luna(nu am mai luat yasmine) si nu-mi mai vine menstruatzia..e posibil ca in prima luna ovulatzia sa fie inhibata?

#2 2007-06-25 10:09:06

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: ovulatzia inhibata

menstruatia nu tine de ovulatie dovada fiind si faptul ca exista si cicluri anovulatorii (fara ovulatie). de obicei, daca inainte de AC aveai cicluri neregulate, dupa intreruperea lor vor fi din nou neregulate. faptul ca luai AC nu a rezolvat la tine cauza ci a influentat doar efectul - astfel incat ti-a venit luna de luna. parerea mea e ca ar trebui mers la un endocrinolog si nu la un ginecolog si vazut si acolo cum s-ar putea rezolva problema pentru ca intotdeauna cand vei intrerupe AC problema ta va reveni.

mami de minuni hjarta

#3 2007-06-25 10:30:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

evident, e bine sa stii si ca este foarte posibil ca o rezolvare definitiva sa nu aiba problema ta....asadar, sa ai in continuare cicluri regulate cit timp iei pastile si neregulate cind nu iei

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2007-06-25 10:33:09

cami22
Membru
Inregistrat: 2007-06-24

ok..multumesc mult pt raspuns

#5 2007-07-17 12:36:40

elly35
Membru
Inregistrat: 2007-07-17

Buna fetelor!

Sunt noua pe forum si pentru ca am citit depsre problemele care le aveti vreau sa impartasesc si eu din experienta mea legata de chisturile ovariene:cel mai bun tratamnet medicamentos a fost combinatia:polidin(2fiole pe zi , de obicei seara+zanocin+supozitoare cu carpicon timp de 10 zile pe luna , incepand cu prima zi de cilcu!Tratamentul se face 3 luni.
          Din medicina naturista am folosit ceai de branca ursului+tinctura, ceai de cretisoara  si ceai din mladita de zmeur.Chisturile ovariene de 3-4 cm pentru care primisem tratament anticonceptional mi-au disparut ca prin minune.Multa sanatate!

Publicitate

loading...

#6 2007-07-17 20:04:45

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

bun venit. smile

Nobody home

#7 2007-07-18 01:37:00

pisica
Full member
Inregistrat: 2007-06-14

eu zik ca tot anticoncept sunt mai eficiente ..... dar feicare medic cum il duce capu

#8 2007-10-16 01:31:03

lucik
New member
Inregistrat: 2007-10-16

Buna ziua,
Este primul meu mesaj pe acest forum si il incep intr o nota pesimista,sunt foarte speriata.
Am 27 de ani. La 24 am fost operata pt un chist ovarian gigant (14 cm ,nu mm)
Dupa operatie, am mai avut sangerari ( spotting e putin spus)- si eruptii acceice cum n am avut nici in adolescenta.
Mentionez ca am trombusi venosi ,circulatie ft proasta.
Nu eram adepta pilulelor,insa din martie anul acesta, doborata psihic de ciclurile haotice si acnee, mi -am facut curaj si am luat Diane (pana in sept)
M am simtit ft bine cu ele,acneea a dat inapoi, ciclul -ceas, nu spotting,nu dureri.
Luna trecuta, auzind mai multe persoane ,inclusiv o farmacista ca se oripileaza la ideea ca `mai sunt persoane inconstiente ` care iau Diane , m am lasat influentata si am inceput ( tot auzind ) sa iau Yasmine.
Regret amarnic ca am inceput Yasmine ( de fapt, si pe prospect scrie ft clar ca te distrug venos, vedere dubla,depresie,etc)
La a 2a folie Yasmine, pastila a 7 a, toata ziua am ovulat ft puternic ( stiu perfect ca era ovulatie - acel mucus gelatinos inconfundabil) - asa ceva n am vazut in viata mea- suna inestetic ce spun, dar cred ca am ovulat pt tot anul !
Ziua 8- spotting - si din ziua 9,adica de joi, 11 oct, a inceput cosmarul- hemoragie ce nu se mai opreste si cheaguri uriase ,exact ca dupa ce am nascut)
Astazi este 15 oct si eu sunt in aceeasi stare- de abia am reusit sa ies din casa si nu mai rezist nici fizic,nici nervos- in seara aceasta am fost la medic ( ft grabit)
si am fost cel putin surprinsa - a zis ca am doar o congestie pelviana ( am dureri mari) -si probabil si o raceala (oare? )
De 2 zile am intrerupt Yasmine, m am speriat (deci hemoragia a inceput cand luam pastile)
Si nu in ultimul rand,tot de o saptamana ma dor picioarele ingrozitor si noaptea amortesc cu tot cu maini ,nu mai pot dormi, este un calvar.
M a socat medicul pt ca insista ca yasmine sunt bune si sa continui sa le iau ( mi s a parut chiar inconstient) - adica eu vad ca mor de la ele aproape,ca ma termina si dansul zice ca s ft bune!!!
In primul rand ca nu inteleg pe ce fundament medicul ginecolog recomanda anume sau anume pastile,cata vreme nu mi face nici un fel de analize sau markeri hormonali...
Ori ideea era ca singurul motiv pt care luam anticonceptionale era nevoia de a ma simti si eu om normal ,in sfarsit in siguranta sa ies pe strada,fara sa mai am hemoragii violente si dubioase - marea mea intrebare e -ce pastile sa iau sa fiu `ceas` ( as revenii la diane...daca stiti ceva similar astept pareri) si a 2 a intrebare apasatoare pt mine este- cand sa le incep si cand o sa am iar menstra ? (am vreo sansa sa inceteze aceasta hemoragie? _)
Astazi am facut cadere nervoasa ( desi nu sunt depresiva ca fire) am intrat in prima farmacie sa iau calmant pt ca am inceput sa plang pe strada, am simtit ca am ajuns la capatul puterilor si ca nici medicul nu m a lamurit
Mi am adus aminte de toate problemele ginecologice din trecut si cat am suferit si gandul ca o iau de la capat ma termina.
Am uitat sa spun- in urma cu 6 ani, dupa ce am nascut (cezariana) - am avut hemoragie 10 saptamani si nu puteam iesii efectiv din casa mai mult de un sfert de ora-pe zi- si am avut si cheaguri ft mari,eliminand pe cel mai mare - cat o cana de ceai. Imi aduc aminte ce frica mi-a fost atunci ca am sa mor,ca mi-e rusine sa povesc ce mi se intampla, sotul m-a parasit cand am facut tumoarea ovariana,spunand ca e sensibil si nu suporta sa stea langa o persoana asa bolnava..
Ma simt ft rau ,plang in continuu de cateva zile, mi am luat concediu medical ,nu mai vreau sa ies nici pe strada,nu gasesc forta sa ma readun nici sufleteste nici fizic.
Ce sa fac? La ce cabinet sa merg pt analize hormonale? Cu medicii ginecologi m am lamurit, mai rau mi au facut..
Multumesc pentru rabdare si intelegere! Am postat ca ultim resort pe acest site, nemaistiind ce sa fac!

#9 2007-10-16 10:36:16

berbecutza_ali
Full member
Inregistrat: 2006-07-20

offff, imi pare rau, am citit prin cate ai trecut si e intr-adevar greu sa mai gandesti clar dupa asa patanii. Insa, ce te-as sfatui eu, este in primul rand sa te aduni, pentru ca daca nu, pentru tine n-are cine s-o faca, mergi frumusel la un medic de planning - daca esti din bucuresti, doctoressa sunt convinsa ca te va primi cu drag, povestesti detaliat ce si cum si... mai departe te sfatuieste medicul - ce sa faci si unde te duci si ce analize iti trebuie.
Curaj, sunt fete aici pe forum care au invins pana si cancerul, trebuie sa reusesti si tu sa rezolvi problema ta, trebuie doar putin curaj - am inteles din ce spui ca ai si un copil de 6 ani, trebuie sa te gandesti si la el, ca trebuie sa-i fii alaturi, sanatoasa.
Sanatate multa multa!!!

E toamna iar... si ploua picuri mari...
Curand vin si sarbatorile de iarna, cu parfum de portocale, vanile si cozonaci ... de-abia astept momentele astea de liniste, sa ascult colinde... si afara sa NINGAAAAAAAA!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.