homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize medicale

#1 2007-06-25 10:54:08

DJ
New member
Inregistrat: 2007-06-14

analize medicale

as dori sa aflu ce semnifica "DC" . Medicul mi-a spus ca trebuie sa-mi faca niste analize...si a scris DC si AC. Ce semnifica acestea mai exact?

#2 2007-06-25 10:56:24

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: analize medicale

sincer, habar nu am...de ce nu l-ai intrebat pe el ce analize exact vrea sa iti faca?

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-06-27 18:08:39

laura2
New member
Inregistrat: 2007-02-23

Sunt in sapt. 32 de sarcina si acum 2 sapt am facut analize de laborator si s-a descoperit ca am colesterolul un pic marit si leucocitele marite 14500. As dori sa stiu crea ar fi motivul si consecintele acestor probleme.Multumesc. laura2

#4 2007-06-28 11:37:57

Al Pacino
Administrator

leucocitele sunt marite din pricina sarcinii, e firesc sa fie asa....daca ti-a fost fost recomandat de medic sa faci si analiza asta  cred ca ar trebui sa mai citeasca medicul acela!
colesterolul putin marit e o consecinta a sarcinii asupra metabolismului lipidic....
singura problema mi se pare a fi ca au ajuns in mina ta analizele dindu-ti astfel prilej de ingrijorare inutila...alte probleme nu sunt

#5 2007-06-29 19:09:09

didi28
New member
Inregistrat: 2007-06-29

Buna.Am si eu o mica problema.Tocmai am luat rezultatul unor analize,si ma tot uit pe el si............bineinteles ,ca de obicei nu inteleg nimic.ROG DIN SUFLET ma lamureste si pe mine cineva?
Celule epiteliale pavimentoase:numar -frcvente,dispozitie-izolate ,placarde mici ,mari
Celule epiteliale Cilindrice(endocervicale)-Foarte rare,dispozitie-placarde mici
Polinucleare neutrofile -frecvente
Histiomacrofage-relativ frecvente
Hematii-relativ frecvente ,difuz
flora microbiana-cantitate moderata,tip coci,bacili.
Frotiu clasa 2 pap,(infectios Batsheda system)-apropos niciodata nu am inteles ce-i cu acest infectios Batsheda system care imi iese mere la analize.
flora microbiana tip-bacili gram pozitivi (Doderlein) frecventi
Coci gram pozitivi rari
Bacili scurti Gram vaiabili rari
OFFFFFFFF gata.......am obosit scriind cuvintele astea........

Publicitate

loading...

#6 2007-07-02 13:43:45

Al Pacino
Administrator

Infectios betsheba sistem inseamna ca dupa sistemul cu acest nume ai un frotiu inflamator-infectios la papanicolau....
singerezi(poate erai prea aproape de menstra) si ai o infectie vaginala....stii insa asta

#7 2007-07-02 16:43:10

didi28
New member

Multumesc frumos pentru raspuns Doctoressa.Mai am o singura problema.Aceasta infectie vaginala ce este de fapt.Am 28 de ani si de cate ori mi-am facut Pap test mi-a iesit aceeasi chestie.Eu am facut un Erad(urmat de cauterizare si biopsie)acum 2 ani,intradevar.Este posibil ca rana pe care am avut-o atunci pe col sa fi reaparut?
Exista vreun risc de cancer?Poate suna aiurea intrebarea dar ,ignoranta fiind din punctul asta de vedere de fiecare data ma gandesc la ce este mai rau.A fost o experienta neplacuta si psihic si fizic si chiar nu mi-as dori sa mai trec prin asta o data.La doctor ajung abia saptamana viitoare asa k poate ma ajuti tu pana atunci.Multumesc anticipat.

#8 2007-07-03 11:52:47

Al Pacino
Administrator

Nu are nici o legatura cu rana de atunci...ai o infectie vaginala, atita tot...infectie pe care fie nu o tratezi niciodata fie o iei cu succes inapoi de la partener tot timpul

#9 2007-07-03 12:44:42

didi28
New member

Mai m-am linistit.Adevarul este ca eu am tot urmat tratamente dar pentru partenerul meu medicul nu mi-a dat niciodata nimic.Foarte ciudat.
Eu am mai postat un mesaj aici vis a vis de o alta problema(insuficienta lubrifiere).Medicul meu este un bun profesionist(zic eu),dar mereu pe graba si nu prea se poate discuta cu el.Am inteles ca aveti un cabinet medical,dar eu nu am gasit pe site adresa.Mi-as dori sa stau mai mult de vorba cu cineva despre problema asta.As putea obtine si eu adresa d-voastra?
Oricum felicitari pentru munca depusa aici.Mi se pare absolut extraordinar sa pui la dispozitie  timp si energie doar pentru a ajuta.
Va doresc tuturor o zi buna in continuare.

#10 2007-07-03 16:01:49

Al Pacino
Administrator

didi28, multumesc pentru gindul bun
adresa e: Centrul Medical Sanatatea Ta
str. Armoniei 28, Bucuresti
tel:2115350

#11 2007-07-04 20:30:33

didi28
New member

Iata-ma ca revin iar .Astazi am reusit sa scap de la servici si sa ajung la medic cu analizele(intr-un final glorios) .Ceea ce mi-ati spus d-voastra ,Doctoressa ,mi-a spus si doctorul.Este o infectie vaginala.Dar m-a bagat rau de tot in ceata pentru ca mi-a dat sa fac in continuare alte trei analize pentru a vedea de unde vine aceasta infectie.
Analizele sunt-Agent chlamidia,cultura uraplasma si una din care nu inteleg decat cers col sau cultura col (poate aveti idee despre ce este vorba).Ideea e ca daca despre chlamidia mai stiu cate ceva ,despre celelalte nu stiu chiar nimic.Ma puteti lamuri in vreun fel?Este ceva periculos?(ma refer in cazul in care rezultatele nu vor fi ok).Multumesc anticipat.

#12 2007-07-05 11:13:47

Al Pacino
Administrator

Nimic periculos....nu are de ce sa te bage in teata, era nevoie de aceste analize pentru a identifica agentul patogen...altfel cum sa stii ce tratament sa dai???? Medicul tau a procedat mai mult decit corect

#13 2007-07-05 11:54:56

carlita
Full member
Inregistrat: 2006-08-27

legat de analize,se observa in sange daca iei
ac?

#14 2007-07-05 11:55:41

Al Pacino
Administrator

nu

#15 2007-07-06 12:00:41

carlita
Full member
Inregistrat: 2006-08-27

miam facut analizele si am TGP 42 in loc de max 40(valoarea normala)poate fi si de la ac asai?ce sa fac?nu vreau sa rennt la ac.e grav daca mi-e marita valoarea?

Ultima oara a fost editat de carlita (2007-07-06 12:03:28)

#16 2007-07-06 12:05:46

Al Pacino
Administrator

carplita, nu e absolut nici o problema! daca aveai 82 ma mai gindeam.....poate fi si in legatura cu cina de cu o seara inainte! oricum, 42 e ca si cum nu ar fi marit! calmeaza-te

#17 2007-07-06 12:09:47

ryanna
New member
Inregistrat: 2007-03-07

in urma unui exudat faringian mi s-a descoperit stafilococ  aureu hemolitic!ar tebui sa ma ingrijorez?am facut un tratament cu cefalexin iar acum trebuie sa repet analizele !cand am vazut rezultatul analizei am inceput sa plang ...as vrea sa stiu daca se transmite (cu siguranta se transmite)si cum!????

#18 2007-07-06 12:12:15

Al Pacino
Administrator

ryanna...linisteste-te! nu ai de ce sa plingi! e o infectie banala de cai respiratorii superioare...se trateaza cu antibiotic si scapi de ea! de ce sa te necajesti atita pentru un amarit de stafilicoc?

#19 2007-07-06 12:13:03

ryanna
New member
Inregistrat: 2007-03-07

ce este  proteina Creactiva?si asta ma sperie pentru ca mi-a iesit 24 UI/ml iar valoarea biologica de referinta este 0.0-6!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.