homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diane 35

#1 2007-06-26 22:19:05

Dara
Membru
Inregistrat: 2007-06-26

Diane 35

Imi cer scuze ca reiau subiectul, dar am citit aproape tot ce s-a scris pe forum despre diane si nu m-am lamurit prea mult.
Nu am mai luat ac pana acum. Am fost astazi la ginecolog, si mi-a prescris diane, fara sa ma intrebe mare lucru. Am tot citit ca se dau mai ales daca exista si probleme secundare, acnee, hirsutism, dar nu este deloc cazul meu. Am intrebat-o daca nu ar trebui sa fac niste analize, si mi-a spus ca ar putea sa facem un pomelnic intreg dar cu siguranta nu este nevoie si o sa le tolerez perfect. M-a speriat si faptul ca am citit undeva pe forum ca daca sunt luate timp indelungat de persoane care nu au probleme pot avea efecte secundare destul de grave. Si avand in vedere ca nu planuiesc un bebe in urmatorii ani nu o sa renunt la pastile prea curand.
Am inteles ca le iau din prima zi de menstruatie, care va fi peste vreo 2 saptamani, si pana atunci as vrea sa stiu ce fac. Daca este nevoie, poate imi spuneti un cabinet de planning la care sa merg ca sa mai cer un sfat.
Multumesc

#2 2007-06-27 11:56:30

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

Re: Diane 35

http://forum.anticonceptionale.ro/viewtopic.php?id=4213 intra aici. daca nu gasesti pe cineva din orasul tau intreaba.
oricum, eu nu m-as apuca sa iau diane.

Nobody home

#3 2007-06-28 09:31:48

Dara
Membru
Inregistrat: 2007-06-26

O sa merg saptamana asta si la alt cabinet.. daca imi zice tot diane banuiesc ca asa trebuie. Macar o sa stau mai linistita ca am facut tot ce se putea.
Multumesc smile

#4 2007-08-14 17:57:28

marhiuza
Membru
Inregistrat: 2007-08-14

sal!eo cred k sunt prima persoana de aici care chiar ia diane 35 pt functia principala de medicament pe care o au.Am aspect micropolichistic ovarian ,acnee un pic cam nasoala si faza cu hirsutismul in forma nu foarte grava.Am luat acum un an timp de 7 luni diane 35 in combinatie cu androcur.la analiza a iesit k mi-au disparut polichisturile iar dupa circa 8 luni de la intreruperea tratamentului mi-am facut o alta analiza unde arata ca testosteronul o luase razna asa k m-am dus iar la doctor si mi-a zis k tre sa iau diane 35 in combinatie cu androcur 6 luni dupa care sa ma duc la epilare cu laser si apoi diane tre sa mai iau vreo 5 ani.Acu intrebarea mea e urmatoarea....diane oricum o sa iau mult timp pt k e tratament dar ele o sa imi ofere o buna protectie si ca fiind contraceptiv?adik pot sa ma bazez pe el fara frica ca o sa am un bebe sau mai bine raman la prezervativ?

#5 2007-08-14 18:09:45

domino
Full member
Inregistrat: 2007-07-08

nu cred ca esti singura de aici care ia diane 35 ca medicament...si eu am avut acnee severa si doctorul mi-a prescris diane...asta nu inseamna ca nu pot profita si de functia secundara big_smile...nu vei avea niciun bebe cu ele pt ca sunt si contraceptive...
cat despre acneea ta, daca e cam severa, diane fara alte pastile speciale pt acnee nu ajuta prea mult...

Nothing happens without a reason...

Publicitate

loading...

#6 2007-08-15 15:39:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ba ajuta foarte mult daca e acnee testosteronica...domino, fata chiar are ovar polichistic, diane-35, cu sau fara androcur, e tratamentul de electie.
Diane-35 are acelasi efect contraceptiv ca orice anticonceptional...in plus, pe tine te cam fereste de sarcina si ovarul polichistic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2007-08-15 17:22:02

domino
Full member

in legatura ca acneea, am spus din proprie experienta..eu am avut acnee severa [chiar ff urata] si doar cu diane 35 nu mi-a trecut...dupa cateva luni doar cu AC, am inceput sa iau sotret [la recomandarea medicului dermatolog] si dupa cateva pastilute s-au vazut efectele...ma luptam cu acneea de 6 ani si nu dadeam peste un medic care sa imi dea un tratament cu care sa imi treaca sad ...
cat despre ovar polichistic, eu nu am inteles de ce doctorita dermatolog mi-a dat sa fac 2 ecografii stiind ca iau diane 35? [pt ca stiu ca in timpul tratamentului cu AC, chisturile dispar...sau ar trebui...]

#8 2007-08-15 17:27:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

asa e..insa ea poate nu stia asta....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2007-08-15 21:25:47

domino
Full member

pai diane 35 luam pt ca facea parte din tratamentul dat de doamna doctor nustiu ...si ecografia, si dozajul hormonal le-am facut in timp ce luam AC...si cred ca au influentat putin ambele analize...
oricum, nici acum nu stiu ce a determinat aparitia acneei la mine, dar macar am scapat de ea:)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.