homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Posibil insarcinata. pls help

#1 2007-06-29 15:16:50

andrada23
Membru
Inregistrat: 2007-06-29

posibil insarcinata. pls help

deci s-a intamplat asa:
pe 21 iunie mi s-a terminat ultima menstruatie
pe 23 iunie am facut sex neprotejat
pe 25 iunie am luat postinor . Cam in a 50-a ora de la contact, nu am reusit sa gasesc pana atunci ...in fine..sad  iar ce-a de-a 2a. pastila am luat-o corect, la 12 ore distanta . deci ambele pastile au fost luate in intervalul de 72 ore de pe prospect.
Astazi suntem in 29 si a aparut spotting-ul(cred..). e umpic mai inchis la culoare si putin.

Am o prietena care a luat postinor aproape de a70-a ora de la contact si ce-a de-a 2pastila la peste 80 ore de la contact si a ramas insarcinata.
acum 3 luni am facut primul meu avort.
Sunt terorizata ca s-ar putea intampla din nou:(
Vreau sa fac un test de sarcina.
Intrebarea mea este: avand in vedere ca contactul sexual a fost in 23, iar postinorul l-am luat in 25 si 26, cat ar trebui sa astept pt ca rezultatele testului sa fie relevante?
E posibil ca postinorul sa afecteze rezultatul? Stiu eu..atatea tone de hormoni acolo...la asta ma gandesc. Nu vreau sa fac un test neconcludent care sa ma panicheze aiurea sau sa ma linisteasca desi eu sunt insarcinata. Dar vreau sa-l fac cat mai repede posibil ca sa stiu cum stau...
of of
multumesc

#2 2007-06-29 15:24:13

Tinutza
Sr. member
Inregistrat: 2006-07-16

Re: posibil insarcinata. pls help

test de sarcina la 3 saptamani de la contactul sexual... cand a fost prima zi a ciclului? ultima nu imi zice nimic...cum e ciclul? regulat/neregulat? peste 3-4 saptamani daca faci testul e concludent, pana atunci nu cred...mai asteapta pareri

#3 2007-06-29 15:29:10

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

te-ai gandit sa incepi sa iei ac.?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#4 2007-06-29 15:39:10

andrada23
Membru

prima zi de ciclu a fost in 19iunie, de obicei este regulat, ultima zi de ciclu a fost de fapt in 22( dar mai era ff putin...)

anticonceptionalele nu mi se par o idee prea buna pt ca am deja probleme cu circulatia, fumez destul de mult, am stari diareice dese( deci adesea nu vor fi eficiente) si am un ritm de viata cam haotic, am sanse mari sa uit de ele si sa le iau aiurea.
deci 3 saptamani, multumesc de raspuns.
stie cineva sigur ( aici o sa astept raspunsul doctoressei daca nu va suparati) cum se calculeaza perioada fertila in fctie de mentsruatie, ovulatie samd..
eu m-am gandit ca riscul de sarcina ar trebui sa fie destul de mic avand  in vedere c mentrsuatia a inceput pe 19, iar contactul a fost pe 23. dar e posibil sa ma fi gandit gresit...

#5 2007-06-29 16:07:22

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

e posibil sa fi luat degeaba Postinorul, mai ales daca nu ai avut nici un ciclu mai scurt de 25 de zile in ultimile 6 luni
spune-ne cate zile au avut cel mai scurt si cel mai lung ciclu din ultimile 6 luni si te ajutam noi sa-ti calculezi perioada fertila.

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

Publicitate

loading...

#6 2007-06-29 16:22:38

andrada23
Membru

din pacate nu pot sa dau un raspuns exact pt ultimele 6 luni deoarece acum 3 luni am avut si acel avort care m-a cam dat peste cap din punctul asta de vedere. Dar in general este cam de 24-25zile. Am gasit si eu un calculator de feritilitate si conform lui, ar trebui sa fie ok pt un ciclu de 24 zile.
Dar ar trebui luat in calcul si faptul ca spermatozoizii pot ramane cateva zile acolo.
Luand toate in calcul...sansele de sarcina ar trebui sa fie destul de mici, dar totusi voi face un test peste 3 saptamani.
astept oricum si raspunsul doctoressei, si va multumesc mult si voua pt raspunsuri.

#7 2007-06-29 16:38:25

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

metoda calendarului ia in calcul si durata de viata a spermatozoizilor. pentru un ciclu de 24 de zile, contactul din 23.06 nu e cu risc. asa ca s-ar parea ca nu era cazul sa iei Postinor.
Asteapta cate pareri vrei, dar cred ca deja te-ai mai linistit putin, daca nu chiar de tot.

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#8 2007-07-02 13:47:54

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

parerea mea e ca andrada79 zice foarte corect(la fel Tinutza si Alexia)...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.