homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cat o sa mai asteeeep?

#1 2007-06-29 18:27:45

mitza133
New member
Inregistrat: 2007-06-27

Cat o sa mai asteeeep?

mi-a inatziat cateva zile.am mai postat aici si mi s-a zis k  nu are cum sa fiu.(am luat si postinoru chiar dak el nu si-a dat drumu in mine).nuj ce sa fac.cat sa mai astept?? sa ma duc la un medic.am dureri abdominale si cateodata la ovare dar nimic.am o scurgere usor galbuie.mi-e f frica si nu stiu ce sa fac.am stari de moleseala si ameteli dar alea cred k sunt de la caldura.

multumesc

#2 2007-06-29 18:29:44

andrutza
Vizitator

Re: Cat o sa mai asteeeep?

incearca sa te calmezi si sa stai linistita ca o sa-ti vina mai ales daca ti s-a spus ca nu are cum sa fi insarcinata. de la stres poate sa-ti intarzie, iar starile de moleseala si de ameteala pot fi de la caldura, de la o lipsa de calciu sau de magneziu.

#3 2007-06-29 21:51:59

mitza133
New member
Inregistrat: 2007-06-27

multumesc de sfat
mi s-a zis k s-ar putea sa fi racit la burta

#4 2007-07-05 02:47:25

codynna
Full member
Inregistrat: 2007-07-03

am si eo o..o int...daca tot vb..de ast...am 17 ani.si sunt virgina...se merita sa ast...mai mult timp?

Cand e totul trist...kand nu vezi lumnitza d la capatul tunelului...gandeste-te ....k undeva in lume....exista o persoana care tzine la tn.....si ca orice ai face...oricat de mare ar fi distantza spre lumina.....ai vointza...pntr ca e mult mai aproape decat crezi:P

#5 2007-07-05 07:50:30

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

codynna a scris:

am si eo o..o int...daca tot vb..de ast...am 17 ani.si sunt virgina...se merita sa ast...mai mult timp?

trebuie sa te simti pregatita sa faci pasul asta. si de mentionat ca ar fi de preferat sa gasesti persoana potrivita. pierderea virginitatii nu e concurs. se poate intampla la 13 sau 30 de ani. asa ca nu stiu ce raspuns am putea sa-ti dam noi in afara de asta.

Publicitate

loading...

#6 2007-07-05 08:01:03

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

codynna a scris:

hai ca acuma am aflat cati ani ai.....ti-am mai raspuns si la alt topic, cauta... Cate fete nu sunt virgine la varsta ta! Asteapta pana gasesti barbatul cu care iti doresti sa o faci.Chestia asta vine pe negandite, nu iti programezi. Cu un singur amendament, poarta cu tine un prezervativ... Nu de alta, dar sa nu ramai gravida cum am patit eu, nici nu eram bine dezvirginata....Si sa eviti zilele 11-18 ale ciclului. In ziua de azi nu e o virtute sa mai fi virgina, dar la 17 ani nici nu e tarziu sa devii femeie. Te poate prinde si 20 fara probleme. In ziua de azi exista acest tip de forumuri si multa info pe net, invata din experienta altora, informeaza-te.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#7 2007-07-05 08:30:26

daliana
Hero member

pe yahoo?

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.

#8 2007-07-05 14:37:20

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

daliana a scris:

. Si sa eviti zilele 11-18 ale ciclului.

Imi poti explica pe ce te bazezi cand faci afirmatia de mai sus?(pe care ai facut-o in mai  multe posturi)
Oare nu e mai simplu sa-i spui fetei sa invete sa-si calculeze perioada fertila in functie de organismul ei si de ciclurile menstruale pe care le are?
Nu te supara pe mine ... dar mi se pare un sfat hazardat. Stiu ca e un forum public si oricine isi poate expune parerile, mai mult sau mai putin corecte, dar ce te faci daca citeste cineva doar un post de al tau, apoi face sex neprotejat in ziua a 10-a a ciclului si ramane insarcinata? Iti asumi tu raspunderea?

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#9 2007-07-05 14:52:20

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

andrada79 a scris:

daliana a scris:

Imi poti explica pe ce te bazezi cand faci afirmatia de mai sus?(pe care ai facut-o in mai  multe posturi)
Oare nu e mai simplu sa-i spui fetei sa invete sa-si calculeze perioada fertila in functie de organismul ei si de ciclurile menstruale pe care le are?
Nu te supara pe mine ... dar mi se pare un sfat hazardat. Stiu ca e un forum public si oricine isi poate expune parerile, mai mult sau mai putin corecte, dar ce te faci daca citeste cineva doar un post de al tau, apoi face sex neprotejat in ziua a 10-a a ciclului si ramane insarcinata? Iti asumi tu raspunderea?

subscriu

#10 2007-07-05 15:54:37

daliana
Hero member

ralluka a scris:

andrada79 a scris:

daliana a scris:

subscriu

eu m-am referit la faptul de a le evita CHIAR CU PREZERVATIV CA SE POATE RUPE. Adica sa faca sex cu prezervativ tot timpul daca nu vrea AC si in zilele fertile pt majoritatea femeilor SA SE ABTINA CHIAR CU PREZERVATIV CA SE POATE RUPE.

#11 2007-07-05 15:56:25

brunetzik
Insomniac member
De la: cluj-napoca
Inregistrat: 2007-02-23

dupa parerea mea merita sa ramai virgina pana intalnesti persona potrivita chair si dupa 17 ani

dragostea este ceea ce tine doi oameni impreuna.......dragostea este o boala fara de care nu poti fi sanatos

#12 2007-07-05 16:06:39

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

daliana, zilele fertile pe care le consideri tu valabile pt majoritatea femeilor nu sunt neaparat valabile si in cazul ei. Si mi se pare periculos sa faci asa o afirmatie mai ales ca fata in discutie nici nu si-a inceput viata sexuala si ar putea lua de bun orice sfat. De asta ziceam sa nu mai dai exemplul asta cu zilele 11-18. Nici macar nu inteleg de unde ai scos intervalul asta. Numai daca te gandesti ca un ovul poate fi fecundat in 2 zile si ca un spermatozoid poate trai 7-8, rezulta ca perioada fertila a unei femei ar trebui sa fie macar de 9 zile(intre 11 si 18 sunt doar 8).

Ultima oara a fost editat de andrada79 (2007-07-05 16:09:20)

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#13 2007-07-06 01:06:29

codynna
Full member

ok ma inteles..dar....stii cum e intalnesti persoana potrivita...zicem noi...dar ea poate peste un timp te va parasi..sau...c sa zik nu vreau numai un singur baiat in viatza mea dar nici 10............k sa ma intelegeti..........si ma gandesc daca am sa gasesc pers potrivita la 20-21 d ani..acea pers nu o sa rada d mn..k sunt ink virgina???stiu nu are trebui sa ma rusinez d acest fapt..dar..totusi...........si nu considerati k sunt mica k sa va abtineti la unele sfaturi...dupa parerea mea...e mai bine..sa stiu acuma k sa stiu la c sa ma ast si c sa fac..nu sa fie prea tarziu si sa fiu proasta;)...si multumesc fetelor care mi-au rsp:*

Cand e totul trist...kand nu vezi lumnitza d la capatul tunelului...gandeste-te ....k undeva in lume....exista o persoana care tzine la tn.....si ca orice ai face...oricat de mare ar fi distantza spre lumina.....ai vointza...pntr ca e mult mai aproape decat crezi:P

#14 2007-07-06 01:11:51

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Gandeste-te ca daca o sa gasesti persoana potrivita la 20 si ceva de ani,daca chiar tine la tine,nu va rade de tine daca esti virgina.Nu te grabi,pt ca daca o sa incerci cu oricine,risti sa regreti si sa ai pe viitor pareri ft rezervate despre sex si sa nu ajungi sa te bucuri de el alaturi de cineva care merita.O sa simti cand e momentul,nu "alerga" dupa el wink.Si daca vrei sa te mai informezi,urmareste topicurile de pe aici,sunt educative tongue.

#15 2007-07-06 01:19:51

codynna
Full member

ok ms mult ...asta incerk sa fac..dar stii ma poti ajuta..am scris la topic..de-al doctoressa..si nu-l mai gasesc cu anticoneceptionale...imi poti spune u sau cineva cum pot gasi mai repede sau d d el??is noua pe aici:)

#16 2007-07-06 01:22:44

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Presupun ca despre asta vorbesti http://forum.anticonceptionale.ro/viewt … 72&p=6 ...cand cauti ceva pe forum dai sus la "Cauta" sau in josul paginii scrie "Arata mesajele recente" si mai jos de aia scrie si "Arata mesajele tale",adica cele in care ai raspuns.

#17 2007-07-06 01:34:28

codynna
Full member

ma crezi k nu vad "arata mesajele mele" is putin kam blonda azi.smile..dar ms frumos oricum;)

#18 2007-07-06 01:38:55

codynna
Full member

da acela a fost sitelul ms mult..pusspuss esti o scumpa:*

#19 2007-07-06 08:22:04

daliana
Hero member

andrada79 a scris:

daliana, zilele fertile pe care le consideri tu valabile pt majoritatea femeilor nu sunt neaparat valabile si in cazul ei. Si mi se pare periculos sa faci asa o afirmatie mai ales ca fata in discutie nici nu si-a inceput viata sexuala si ar putea lua de bun orice sfat. De asta ziceam sa nu mai dai exemplul asta cu zilele 11-18. Nici macar nu inteleg de unde ai scos intervalul asta. Numai daca te gandesti ca un ovul poate fi fecundat in 2 zile si ca un spermatozoid poate trai 7-8, rezulta ca perioada fertila a unei femei ar trebui sa fie macar de 9 zile(intre 11 si 18 sunt doar 8).

nu le consider eu valabile ci medicii ginecologi pe care i-am intalnit, nu am 20 de ani, am si eu o varsta si o nastere la activ. Iar eu vorbeam de sex cu prezervativ si de evitat chiar cu prezervativ in acele zile pt. ca acesta se poate rupe. In alta ordine de idei, exista test de ovulatie disponibil in farmacie, il poate lua oricine si timp de cateva luni sa calculeze data ovulatiei si atunci stie cand ovuleaza. In orice caz, orice inceput de viata sexuala trebuie bine gandit si un control la ginecologie inainte nu strica. De unde stii ca un ovul poate fi fecundat in 2 zile? Eu stiu ca durata de viata este de cateva ore. De unde stii ca un spermatozoid traieste 7-8 zile? Eu stiu ca pana la 5 zile. De unde stii ca perioada fertila a unei femei are trebui sa fie MACAR 9 zile? Eu stiu de 4! Doamne iarta-ma, tu duci fertilitatea la aproape juma de luna! Exista site-uri care iti calculeaza perioada fertila. Citez: "Calculata pe parcursul a douazeci de zile din ciclul menstrual, perioada sterila este perioada in care poti face sex neprotejat fara teama ca ai putea ramane insarcinata. La polul opus se afla perioada fertila, in care se produce ovulatia si in care riscul de a ramane insarcinata este iminent. (Atentie mare la zilele 13-14-15 din ciclul menstrual - se pare ca sunt cele mai fertile)." Bineinteles ca "Bazandu-se pe un principiu biologic si implicit unic in cazul fiecareia dintre noi, eficienta aceastei metode de contraceptie depinde de particularitatile fiecarui organism. Tinand cont de acest lucru te sfatuim sa consulti periodic si un medic ginecolog, persoana cea mai in masura sa aprecieze eficienta pe care aceasta metoda contraceptiva o are asupra ta". Mai cititi si linkul http://www.copilul.ro/perioada_fertila.html.
De asemenea:
"Ovulatia este fenomenul de maturare (dezvoltare) si eliberare a unui ovul din ovarele femeii. In jurul datei de ovulatie este perioada fertila a ciclului menstrual al femeii, perioada in care ea poate ramane insarcinata mult mai usor. Cunoasterea acestei perioade este deosebit de folositoare pentru planificarea unei sarcini in cadrul unei familii.
O sarcina apare in urma fecundarii ovulului, de catre spermatozoid, numai in zilele din jurul ovulatiei : 3 - 4 zile inainte si 1 - 2 zile dupa aceasta. Statisticile arata ca la un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual.
Un ovul traieste intre 12 si 24 de ore. Apoi, daca nu este fecundat el moare si este eliminat. Viata spermatozoizilor este de aproximativ 3 - 5 zile. Fecundarea ovulul depinde de viabilitatea si motilitatea lor. Spermatozoizii purtatori de cromozomi X (cei care vor face fetite ...) sunt mai mari ca volum, se misca mai incet dar traiesc mai mult timp, intre 3 - 5 zile. Cei purtatori de cromozomi Y (cei care vor face baietei ...) sunt mai mici, mai iuti dar traiesc numai 24 - 48 de ore. De aceea daca contactul sexual are loc foarte aproape de, sau imediat dupa momentul ovulatiei, sunt mai mari sansele de a fi baiat, altfel spermatozoizii purtatori de cromozomi Y vor muri iar cei purtatori de cromozomi X vor "astepta" ovulul si il vor fecunda." Pe aceeasi tema exista numeroase site-uri. DAR, UN MEDIC GINECOLOG SAU DE PLANNING poate lamuri mai bine. Eu credeam ca pe acest forum fiecare poate impartasi din experienta personala nu da cu pietre in unul si in altul. Dar vad ca unele dintre voi sunt puse pe observatii. Si probabil nu aveti mai mult de 20 de ani.

Ultima oara a fost editat de daliana (2007-07-06 08:25:43)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.