homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Spotting sau nu?

#1 2007-06-29 18:59:38

alex_andra
Membru
Inregistrat: 2007-06-29

spotting sau nu?

buna,
am si eu o mica problema care deja imi cam da batai de cap.
am o usoara sangerare maronie, deja de 5 zile, care a inceput sa se ampifice. De asemenea am crampe si pe ansamblu ma simt ca in timpul unei menstruatii. Mentionez ca iau de 5 luni anticonceptionale Jeanine si am o viata sexuala normala cu un partener stabil. normal, ar trebui sa imi vina menstruatia sapatamana viitoare, cam pe joi-vineri asa. Ma ingrijoreaza deoarece nu se mai opreste, stiu foarte bine ca micile sangerari intre cicluri sunt normale cand folosesti anticonceptionale. Dar nu ma simt bine fizic de ceva timp si, de asemenea, am observat ca am o scurgere vaginala alb-galbuie de vreo 2 luni ceva mai abundenta decat de obicei (de obicei, deoarece astfel de neplacere am avut-o mereu, dar medicul ginecolog mi-a spus ca asa sunt eu si ca are ceva legatura cu surplusul de hormoni ).
astept cu recunostinta un posibil raspuns.
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa

#2 2007-06-29 19:17:28

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

Re: spotting sau nu?

pai... spottingul e normal in primele 3 luni... daca tu iei deja de 5 luni nu stiu cat de normal mai e.. poate trebuie schimbate pastilutele.

Just like a tattoo
I'll always have you...

#3 2007-06-29 22:03:46

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

daca spottingul se repeta si luna viitoare mergi sa schimbi pastilele (chiar se suprapune cu 'vizita" de 6 luni). efectul contraceptiv nu scade.
si eu as face si o analiza de secretie, daca zici ca observi o modificare a secretiei.

Nobody home

#4 2007-07-03 12:18:17

alex_andra
Membru
Inregistrat: 2007-06-29

multumesc frumos pentru raspunsuri! Nu am mai intrat deoarece am fost plecata din oras.
Din pacate, "spottingul" asta continua sa imi dea batai de cap, inca il mai am si deja a trecut mai bine de o saptamana. Probabil ca in final voi merge la medic.
Va multumesc  pentru ajutor.

#5 2007-11-08 11:28:50

ramonique
Full member
Inregistrat: 2007-01-10

buna fetelor! daca pana acum ma dureau sanii din cauza AC, am schimbat de 1 luna din Logest in Yasmin, acum pb e ca de aseara am scurgeri maronii si dureri de burtica ca de inceput de menstruatie, sunt la prima folie de Yasmin si mai am 5 pastile din ea, e spooting sau ce e? menstruatie peste pastile?

Vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebui sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara! :kära:

Intotdeauna fa bine, aceasta va multumi pe cativa si va surprinde pe restul. applause

Publicitate

loading...

#6 2007-11-08 11:51:22

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

spotting

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2007-11-08 11:53:33

ramonique
Full member
Inregistrat: 2007-01-10

deja de 3 luni tot am spotting si chiar e deranjant, 2 luni pe Logest si acum si pe Yasmin sad Sper sa dispara de la urmatoarea folie ca nu mai rezist asa. multumesc doctoressa de raspunsul prompt!

Vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebui sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara! :kära:

Intotdeauna fa bine, aceasta va multumi pe cativa si va surprinde pe restul. applause

#8 2007-11-08 12:03:38

Al Pacino
Administrator

cu drag...tinem pumnii

#9 2007-11-19 21:57:34

piscotel
New member
Inregistrat: 2007-11-19

Buna. Am o problema care incepe sa ma aduca la disperare. Acum 6 luni am facut pauza de anticonceptionale (m-am luat dupa ureche, fara sfatul niciunui doctor), luam Mercilon de vreun an, cred, si nu am avut probleme. Spuneam ca am facut pauza o luna, apoi am inceput sa iau Desorelle. Ma rog, asta a fost un gest teribilist, pt ca voiam sa ma ingras. Dupa doua luni le-am schimbat, la recomandarea doctorului pentru ca aveam spotting. Mi-a recomandat Yasmine. Dupa alte doua luni IAR  mi le-a schimbat, din acelasi motiv, spotting. Am inceput sa iau Diane 35. Acum mai am 5 pilule din a doua folie si tot am spotting. Urmeaza sa iau luna viitoare Laurina, asta la recomandarea altui doctor gineco. Sunt disperata cu spottingul, am tot luat clorocalcin cu vitamina k dupa reteta, alchemilla, pentru ca e frustrant si in viata sexuala. Rana pe col nu am, papa nicolau e ok, deci nu poate fi decat de la pilule. Am vorbit si am fost consultata de vreo 4-5 doctori si fiecare cu parerea lui. M-am saturat sa dau bani pe consultatii si sa nu se rezolve problema.
Ce credeti ca ar trebui sa fac? Doctora a spus ca imi va trece cu Laurina, posibil chiar din prima luna. Acum am mai citit pe forumuri ca trebuie 3-4 luni de acomodare cu pilula. Vreau insa sa renunt la Diane 35 pentru ca e mai mult tratament hormonal si nu cred ca am nevoie.

#10 2007-11-19 22:00:14

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

pai trebuia sa astepti 3 luni la fiecare tip de pastilute pe care le-ai luat...de schimbat se schimba daca dupa 3 luni spotting-ul persista. tu practic ai incercat cam tot ce-i pe piata...

mami de minuni hjarta

#11 2007-11-19 22:01:58

Sammy
Sr. member
Inregistrat: 2006-10-24

nu-mi vine sa cred cate ai schimbat. cred ca la fiecare ar fi trebuit sa astepti 3 luni si daca spottingul nu trecea atunci sa le schimbi. ma rog, asta e in trecut. acum daca ti s-a recomandat laurina ia, dar asteapta 3 luni, nu le mai schimba dupa 2 luni. si poate incerci sa mergi si la un doctor de planning, nu doar la ginecolog.

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#12 2007-11-19 22:07:21

piscotel
New member

Pai stateam 3 luni daca imi spunea macar un doctor din 5 ca trebuie sa astept sa se acomodeze pilula. Ajungeam sa am discutii de la egal la egal cu doctorii, la modul ca EU le exlicam ceva si ei ma aprobau.  M-am jucat cu hormonii mei si mi-e teama. Sper sa se rezolve. Multumesc. Oricum, daca mai sunt sugestii sau comentarii, feel free to.. smile

#13 2007-11-19 22:08:37

Sammy
Sr. member
Inregistrat: 2006-10-24

asteptam doar sa ne spui in viitor ca te-ai acomodat cu noile pastile si nu mai ai spotting smile

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#14 2007-12-10 04:53:13

piscotel
New member

Am inceput laurina, sunt la a 10-a pilula din prima folie si vad ca tot am spotting. O sa am rabdare inca 2-3 luni sa vad daca ma acomodez. Partea aiurea e ca vin sarbatorile si as fi vrut sa le petrec cu prietenul meu pe care nu l-am vazut de vreo 3 luni, tocmai din cauza asta smile Mi-e jena sa am relatii sexuale si sa apara spottingul. Probabil ca ar intelege, dar nu ma simt eu comfortabil. Speram ca macar acum sa ma scuteasca, dar probabil ca asa a fost sa fie smile

#15 2007-12-10 10:54:27

Al Pacino
Administrator

piscotel...spala-te nitel inainte de a face sex si nu o sa apara nici un spotting

#16 2007-12-12 04:47:18

piscotel
New member

e bine cu mini irigatorul si ceai de musetel (galbenele) ?

#17 2007-12-12 08:42:22

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

cu apa simpla si cu degetul e enough. eu asa zic

#18 2007-12-12 17:48:28

piscotel
New member

Am facut asta azi de test si intr-adevar nu a aparut un timp de cateva ore, insa dupa aia aparut si arata ca menstruatia, uneori diluata culoarea.

#19 2007-12-12 17:51:46

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

nu prea ai ce face altceva.Oricum poate pana la sarbatori o sa se duca,nu e regula sa tina 2-3 luni,in general la prima folie e asa smile

Mamica de 2 pui scumpi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.