homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce trebuie sa fac

#1 2007-07-04 14:46:24

lili_ana
Membru
Inregistrat: 2007-07-04

ce trebuie sa fac

Sunt maritata de 13 ani am 33 ani si doi copii am inceput sa iau anticonceptionale din 2004 dar atunci alaptam si ginecologil mi-a recomandat exluton a mers fff bine dar dupa ce am intrerupt alptatul nu trebuia sa-l mai iau eu am mers inainte cu acelasi anticonceptional .Intre timp sotul meu a plecat din tara si nu a mai fost nevoie sa iau .In dec.anul trecut cand a venit sotul meu acasa em fost la planing familial si mi-a recomandat RIGEVIDON 21+7 SI OVULE .Apoi sotul meu iar a plecat din tara si vine acum  azi maine ce ar trebui sa fac el sta doar o luna aici si nu pot sa risc sa raman insarcinata deoarece primul copil are un handicap  sever are 5,6 ani al doilea are 3,6 ani daca o fi sa raman nu fac fata.

#2 2007-07-04 14:53:57

Ank-Su-Namun
Sr. member
De la: Londra
Inregistrat: 2006-12-09

Re: ce trebuie sa fac

simplu...daca nu vrei sa ramai insarcinata ai 2 variante : prezervativul (asta in cazul in care el il suporta) ori metoda coitului intrerupt (sa nu ejaculeze inauntru si sa se retraga la timp)...

....Thought I never fall in love again...but ur out a perfect gentleman... hjarta

#3 2007-07-04 17:04:02

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

ori iei anticonceptionale o luna...ori folosesti metoda calendarului+spermicide+coitul intrerupt...

happy with him...inlove with him...puss

#4 2007-08-14 21:28:23

Summer_time
New member
Inregistrat: 2006-06-27

buna tuturor,
Mi-a fost recomandat Exluton ca metoda contraceptiva, nu pt ca as alapta(nu am copii, am 22 de ani) ci pt ca am tendinta de  hipercoagulare( se pare ca de la Karissa pe care le iau acum ma dor picioarele). as vrea sa va intreb daca pare o idee buna , intrucat vad ca pe aici lumea nu e de acord cu minipilulele(apropo, ce efecte negative au, in afara de acele sangerari haotice?) Ce ma sfatuiti deci: Exluton sau prez+spermicide? Sau o vizita la alt medic?Multumesc

#5 2007-08-14 23:12:43

Ank-Su-Namun
Sr. member
De la: Londra
Inregistrat: 2006-12-09

cel mai indicat cred ca ar fi o alta vizita la medic,el stie exact cum reactioneaza organismul tau...

....Thought I never fall in love again...but ur out a perfect gentleman... hjarta

Publicitate

loading...

#6 2007-08-15 12:57:10

Summer_time
New member

Offf....stau tare , tare rau cu timpul, dar incerc, daca nu ...hm, abstinenta pana la solutionarea cazului:D

#7 2007-08-15 12:58:30

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Summer_time a scris:

buna tuturor,
Mi-a fost recomandat Exluton ca metoda contraceptiva, nu pt ca as alapta(nu am copii, am 22 de ani) ci pt ca am tendinta de  hipercoagulare( se pare ca de la Karissa pe care le iau acum ma dor picioarele). as vrea sa va intreb daca pare o idee buna , intrucat vad ca pe aici lumea nu e de acord cu minipilulele(apropo, ce efecte negative au, in afara de acele sangerari haotice?) Ce ma sfatuiti deci: Exluton sau prez+spermicide? Sau o vizita la alt medic?Multumesc

daca esti din bucuresti eu iti recomand sa vb. cu doctoressa in legatura cu problema ta poate te ajuta dansa smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#8 2007-08-15 13:02:37

Summer_time
New member

Din pacate nu sunt din bucuresti, ci din Iasi....sad
Eu sper ca daca are timp Doctoressa sa-mi raspunda ceva aici pe forum, oricum , deocamdata trebuie sa termin folia de Karissa, asa ca nu prea am ce face. Multumesc pt sfaturi.... sper sa gasesc o solutie buna

#9 2007-08-15 15:00:49

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Summer_time...daca vorbim de tendinta la hipercoagulare nu o documentam cu durerile de picioare ci cu probe de coagulare(timp Quik de ex)...asadar eu zic sa faci analiza asta acum, in timp ce iei karissa....sa nu cumva durerile de picioare sa aiba alta cauza(daca te dor ambele picioare aproape sigur nu are nici o legatura cu pastilele si coagularea). recomand deci, cu multa caldura, o vizita la alt medic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#10 2007-08-16 09:57:59

Summer_time
New member

Buna Doctoressa,
am facut si analizele respective, rezultatele au fost in felul urmator:PT 14,4(val normale/unit masa 10-13/sec), INR 1,23 (val norm /unit masa 0,90- 1,11), fibrinogen 2.04(analizele le-am facut cat dupa ce am luat Karissa vreo 12 zile, parca). Dupa analizele acestea un medic mi-a vorbit de tendinta de hipercoagulare. Durerile le simt in piciorul stang, in special in gamba, dar uneori urca. Spune-mi , te rog ce parere ai , ar trebui sa-mi fac griji ? as merge la medic, dar in vreo 5 zile plec din Iasi si in timpul asta  nu am timp nici sa respir...
A, inca ceva : as putea sa iau Karissa mai mult de 21 de zile, sa mai incep  o alta folie si sa iau si de acolo vreo 8pastilute, si apoi sa renunt daca e necesar? Asta pt ca as vrea sa aman menstrutia cu 8 zile.... Multumesc mult. O zi frumoasa tuturor.

Ultima oara a fost editat de Summer_time (2007-08-16 10:02:42)

#11 2007-08-16 16:22:18

Al Pacino
Administrator

PT-Exploreaza capacitatea de coagulare a sangelui. Intr-o eprubeta peste plasma bolnavului se adauga un reactiv special si se cronometreaza timpul, in secunde, necesar pentru coagularea plasmei. PT-ul prelungit inseamna ca ai probleme cu coagularea, intr-adevar, in sensul ca singele tau se coaguleaza mai greu nu prea repede(deci tendinta la hipo, nu la hipercoagulabilitate)
Capacitatea sângelui de a se coagula se măsoară prin viteza de coagulare şi se exprima prin analiza numită INR (de la `International Normalised Ratio'). ....se foloseste pentru monitorizarea tratamentului anticoagulant...oricum, spune acelasi lucru
Fibrinogenul stiu eu ca are ca valori normale intervalul 200-400mg/100ml singe? 2.04 nu inteleg ce e...in ce unitati?
pe scurt, nu ai nici un fel de contraindicatie la anticonceptionale orale combinate si nici un motiv sa schimbi contraceptivele.
durerea aia de picior merita descrisa mai in amanunt...poate fi semn de aparitie a varicelor, insa nicidecum nu e semn ca nu ai voie sa iei estrogen.
Asadar, parerea mea e sa iei linistita in continuare Karissa, si fireste ca poti lega foliile.

#12 2007-08-16 17:19:27

Summer_time
New member

Doctoressa, multumesc mult pt raspuns. La fibrinogen nu scrie nici o unitate de masura. Deci nu e cazul sa imi fac griji. 2 doctori mi-au zis pana acum de tendinte de hipercoagulare, de asta eu tot ziceam de hipercoagulare. oricum, m-am lamurit... am sa continui tratamentul atunci , eventual am sa vad daca durerile de picioare continua, merg la un ortoped, poate ma ajuta el. O zi frumoasa .

#13 2007-08-16 17:42:30

Al Pacino
Administrator

Nu asa...ia incerca cu lioton...de ex....eu nu stiu insa daca stai mult in picioare sau pe scaun asta poate afecta intoarcerea venoasa....sigur, ne putem gindi si la probleme cu coloana...
in ceea ce priveste hipercoagulabilitatea....ce sa zic...peste tot scrie ca daca TP e mai lung decit normal asta inseamna hipocoagulabilitate....uite, citeste si tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prothrombi … rpretation
http://www.netmedic.ro/analize-medicale … timp-quick

#14 2007-08-16 17:55:41

Summer_time
New member

Eu sper sa nu am probleme cu coloana, asta mi-ar trebui. eu stiu - poate e de la vreme, reumatism, alergatura multa. Doctorii cu care am vorbit erau ginecologi, nu erau specializati in hematologie si oricum, prea multa atentie nu mi-au dat. Eh...incerc cu Lioton, daca vad ca nu ma lasa durerile...poate o sa ma ajute insa vacanta care se apropie....smile Oare ar trebui sa-mi fac griji in legatura cu hipocoagularea asta? inca ceva ce ma mira:scrie pe romedic: valori scazute ale PT dupa tratament cu anticoagulante? pai nu ar trebui sa creasca valorile?nu de asta se face tratamentul anticoagulant?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.