homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Karissa-52

#970 2010-05-17 22:32:12

Amaranth
New member
Inregistrat: 2010-03-11

Re: Karissa

am o mare problema.. am uitat pastiluta de aseara. Noroc ca prietenul meu e plecat din tara de 3 luni dar vine poimaine sad si am inteles ca tr protectie suplimentara 7 zile de la pastiluta uitata.
Ok, protectie suplimentara - dar faza e ca fix dupa cele 7 zile urmeaza saptamana in care trebuie sa-mi vina ciclul...
Chiar daca nu le mai iau atunci, sunt in continuare protejata?

..si daca cumva avem probleme cu vreun prezervativ (da, sunt stresata) se poate lua pastila de a 2a zi chiar daca eu continui cu Karissa?

#971 2010-05-17 22:37:15

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Protectie suplimentara trebuie pana inghiti 7 pilule. Deci daca ai mai putin de 7 pilule pana termini folia, protectie suplimentara pana atunci + perioada de pauza + zilele de dupa perioada de pauza pana iei 7 pilule. M-am repetat o gramada, da sper ca m-am facut inteleasa lol
Si da, poti lua postinor cand iei si karissa, dar mare atentie la prezervative ca sa nu fie nevoie sa ajungi sa iei smile

#972 2010-05-17 22:44:27

Amaranth
New member

De fapt, le-am numarat acum: mai am 8 pastilute (cu tot cu cea de azi) .. deci de duminica seara sunt protejata? Of ce bine.. Doamne.. ar fi fost crunt sa trebuiasca sa astept atata (protectie pana atunci+ perioada de pauza + 7 pilule)

Incep sa ma bucur ca am uitat-o pe asta de aseara si ca mai am destule... lol
mi-am pus reminder pe telefon sa fiu sigura ca n-o mai uit cesafac

Ok. Merci mult de raspuns!

#973 2010-05-18 09:17:39

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Sper insa ca ai luat pastila uitata atunci cand ti-ai adus mainte...

Fericita mamica de Aida Maria!

#974 2010-05-23 23:22:45

Amaranth
New member

Mi-am adus aminte a 2a zi la ora la care trebuia sa iau pastiluta. Deci era prea tarziu sad

Oricum, in seara asta am luat a 7a pastiluta dupa cea uitata. Inseamna ca de maine sunt protejata? si sunt protejata in continuare chiar daca dupa pastiluta de maine urmeaza saptamana de pauza?
Am un stres...

Publicitate

loading...

#975 2010-05-24 08:42:16

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Amaranth a scris:

Mi-am adus aminte a 2a zi la ora la care trebuia sa iau pastiluta. Deci era prea tarziu sad

Oricum, in seara asta am luat a 7a pastiluta dupa cea uitata. Inseamna ca de maine sunt protejata? si sunt protejata in continuare chiar daca dupa pastiluta de maine urmeaza saptamana de pauza?
Am un stres...

exact, esti protejata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#976 2010-06-03 15:07:50

Amaranth
New member

as vrea sa schimb ora, sa o iau mai devreme de ora 10-12 noaptea (sa zicem, pe la 2-3 dupa-masa) ca in caz ca o uit sa-mi aduc aminte pana merg la somn...
Pot sa schimb ora direct, sau trebuie sa schimb treptat si sa iau in fiecare zi cu cate o ora mai devreme?

#977 2010-06-03 15:26:38

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

poti schimba direct ca scurtezi oarecum perioada intre pastile si important e sa nu o lungesti...cel mai bine ai face aceasta manevra la inceput de folie...adica in ziua cand trebuie sa iei prima pastila sa o iei la dupa-masa si nu seara...oricum ideal ar fi sa le iei la ora fixa...doar asa au eficienta maxima...cred ca stii asta nu? mult succes!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#978 2010-06-18 21:58:54

Ana Christina
Membru
Inregistrat: 2009-12-02

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o clarificare in ceea ce priveste controlul pe care administrarea de anticonceptionale il exercita asupra menstruatiei.

Iau Karissa din Decembrie anul trecut. Am facut un calcul, si daca nu schimb nimic, prima din cele 2 saptamini de concediu pe care le voi avea in Septembrie va fi compromisa de menstruatie. Am citit in acest loc ca daca nu fac pauza ci continui sa iau pastile in functie de cit am nevoie, pot intirzia menstruatia, asa ca ma gindeam sa cumpar o folie de rezerva din care sa continui sa iau inca o saptamina peste cele 21 de pastile pentru lunile Iulie si August, ceea ce teoretic ar trebui sa imi intirzie menstruatia cu inca 2 saptamini pe luna Septembrie, unde as reveni la administrarea normala a pastilelor.

A mai incercat cineva asa ceva si daca da, a functionat? Ideea este ca momentan menstruatia vine in saptamina de pauza, dar in fiecare luna a durat minim 4 zile, cu singerari usoare incepind cu ultima zi de pastila pina la ultima zi fara pastila, deci in total cam o saptamina de inconveniente. Poate cineva sa imi confirme daca pot intirzia simptomele si ciclul luind pastile in plus ca sa dau inainte data de terminare a foliei pentru Septembrie?

Ultima oara a fost editat de Ana Christina (2010-06-18 21:59:43)

#979 2010-06-19 12:36:53

camysh
Moderator

poti uni 2 folii ca sa amani menstruatia dar e posibil sa apara spotting

#980 2010-06-19 17:54:05

Ana Christina
Membru
Inregistrat: 2009-12-02

Multe multumiri pentru raspuns.

O sa incerc sa ma resemnez cu prima saptamina de concediu stricata, pentru ca n-as dori sa trec din nou prin chestia cu spotting-ul, care a fost destul de neplacuta in primele 3 luni de Karissa.

Multumesc din nou. smile

#981 2010-06-25 22:56:43

CoffeeCup
New member
Inregistrat: 2010-03-24

Deeeci..iara am o mica nedumerire.Am inceput sa iau antibiotice din 8-13,am facut dupa aceea pauza o saptamana,nu am facut sex deloc *saptamana in care trebuia protectie suplimentara* si am terminat de luat anticonceptionalele in 17.Mi-a venit menstruatia,totul bine si azi am fauct sex la ora 6 si s-a terminat in mine si tot azi la 9 am inceput o noua folie de anticonceptionale.e vreun risc sau ceva ?
teoretic sunt protejata deoarece au trecut aproape 2 saptamani de cand am terminat de luat antibiotice nustiu

#982 2010-06-26 09:12:08

camysh
Moderator

nu inteleg. ai apucat sa iei 7 pastile de anticonceptionale dupa ce ai terminat antibioticele? pt ca era nevoie de asta ca sa se refaca protectia

#983 2010-06-26 13:21:46

CoffeeCup
New member
Inregistrat: 2010-03-24

Nu.am luat cate pastile mai aveam pe folie,adica 4 si am terminat folia nustiu

#984 2010-06-26 14:12:43

Chrys
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Ana Christina a scris:

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o clarificare in ceea ce priveste controlul pe care administrarea de anticonceptionale il exercita asupra menstruatiei.

Iau Karissa din Decembrie anul trecut. Am facut un calcul, si daca nu schimb nimic, prima din cele 2 saptamini de concediu pe care le voi avea in Septembrie va fi compromisa de menstruatie. Am citit in acest loc ca daca nu fac pauza ci continui sa iau pastile in functie de cit am nevoie, pot intirzia menstruatia, asa ca ma gindeam sa cumpar o folie de rezerva din care sa continui sa iau inca o saptamina peste cele 21 de pastile pentru lunile Iulie si August, ceea ce teoretic ar trebui sa imi intirzie menstruatia cu inca 2 saptamini pe luna Septembrie, unde as reveni la administrarea normala a pastilelor.

A mai incercat cineva asa ceva si daca da, a functionat? Ideea este ca momentan menstruatia vine in saptamina de pauza, dar in fiecare luna a durat minim 4 zile, cu singerari usoare incepind cu ultima zi de pastila pina la ultima zi fara pastila, deci in total cam o saptamina de inconveniente. Poate cineva sa imi confirme daca pot intirzia simptomele si ciclul luind pastile in plus ca sa dau inainte data de terminare a foliei pentru Septembrie?

Poti lua doua folii consecutiv,fara pauza.Eu faceam asa cand era vb de concediu.Niciodata nu am avut spotting.

Nimic nu se termina pana in momentul in care te opresti sa mai incerci...

#985 2010-07-03 19:44:00

doaroiluzie
New member
Inregistrat: 2010-06-15

Si mie mi`au fost recomandate Karissa de catre ginecoloaga mea, insa mie mi`e frica sa nu cumva sa fac candida iar de la ele
Aveti idee daca e posibil sa iau antimicotic impreuna cu anticonceptionalele cum luam cu antibiotice ?
Sau alta metoda de protectie daca exista?
Se poate sa faci candida de la anticonceptionale ?

Fericirea are o poveste care nu este povestea obisnuita; hjarta ea este confuzia memoriei cu uitarea: amintiri ale unor episoade atât de dense încât sunt sterse de însasi perfectiunea lor, încremenite într-o estompare vesnica ... hjarta

#986 2010-07-11 08:36:30

camysh
Moderator

anticonceptionalele pot favoriza aparitia candidozei. dar asta nu inseamna ca trebuie sa iei antimicotice...
daca apare, o tratezi

#987 2010-07-12 11:59:43

crazy000
New member
Inregistrat: 2010-03-28

buna,eu iau karissa de vreo 4 luni ...totul e ok de cand le am inceput, dar am o nelamurire...in ultimele zile am uitat sa iau pastila la ora care trebuia chiar am si uitat de tot...dar am luat o a doua zi. mi s a intamplat sa uit de cateva ori si am luat o de mai multe ori a doua zi...voiam sa stiu dak exista vre un risc..sau dak e vreo problema privind eficienta ei....si stiu k trebuie sa fiu ceva mai atenta:(...si inca ceva....dak iau pastila o zi la 9 o zi la 10 sau 11 exista vreo problema..?...ast ras..va multumesc anticipat

#988 2010-07-12 12:03:40

camysh
Moderator

daca ai luat pastila cu o intarziere mai mare de 12 ore s-a pierdut protectia. ea va fi refacuta dupa ce inghiti 7 pastile consecutiv si corect

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.