homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ma puteti ajuta?

#1 2007-07-18 22:08:57

ela21
New member
Inregistrat: 2007-03-19

Ma puteti ajuta?

Buna,
As avea nevoie de un sfat. Mamei mele, 48 ani, i-au fost depistati doi noduli la sanul drept acum vreo 8 luni cand a facut prima mamografie. Medicul i-a spus ca sunt doua formatiuni benigne, una de 1,5 cm si cealalta de 1 cm. La sanul stang i s-a spus ca are o displazie pentru care a facut un tratament. La urmatorul control medicul i-a spus ca displazia se prezinta foarte bine dar ca nodulii de la sanul drept sunt tot acolo. Medicul ii recomanda interventia chirurgicala, mama mea insa nu se poate hotari si este sceptica si speriata. Iar eu innebunesc la gandul ca nu o pot ajuta intr-un mod mai concret...De aproape 2 ani locuiesc in Montreal..De cand am aflat nu prea mai am liniste...As vrea sa va pot spune mai concret care este rezultatul mamografiei dar din pacate mama mea nu intelege tot ce scrie pe fisa de rezultat. Tot ce a putut descifra la sanul drept este "opacitate nodulara,1.5 cm, mata, neomogena, relativ net delimitata; formatiune 1 cm intensitate mare, net delimitata; BIRADS 4 A ( nu stiu ce este dar scria cu majuscule...sper ca nu am incalcat regula). Doctorul la care merge mama este Florin Radu, chirurg oncolog Spitalul Fundeni Bucuresti. Intrebarile sunt...Nodulii benigni este bine sa fie operati? Ce riscuri prezinta ei cu adevarat? Ar folosi si o alta parere? Dupa operatie se fac citostatice chiar si in cazul nodulilor benigni?
Mentionez ca mama mea spune ca acesti noduli au aparut la ceva timp dupa nastere....sunt vreo 20 ani de atunci... si ca medicul de familie a sfatuit-o mereu si inca o mai sfatuieste sa ii lase in pace...Nu are alte semne si nici simptome...Spune ca are uneori usoare dureri la sanul drept in apropierea menstruatiei...Voi ce parere aveti?
Doctoressa tu m-ai putea ajuta? Nu stiu daca este specialitatea ta dar crezi ca ai putea sa ma ajuti?
Multumesc

#2 2007-07-19 00:13:33

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Ma puteti ajuta?

sincer descrierea de la primul nodul - neomogen si relativ bine delimitat - nu e o descriere clara a unei tumori benigne cum e la al doilea nodul; e putin intre...ar trebui investigat mai departe parerea mea. nodulii benigni este bine sa fie operati pt ca la un moment dat pot degenera - depinde de tipul de nodul benign pe care il are. se fac citostatice dupa operatie doar in cazul in care s-au gasit si urme de malignitate, dar in mod normal nu se fac. eu as merge mai departe cu investigatiile, eventual biopsie si acolo vazut exact daca sunt cu adevarat benigni.

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.