homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menopauza

#1 2007-07-19 20:47:59

pumpkin
New member
Inregistrat: 2007-07-04

Menopauza

Fetelor va rog ajutati-ma cu un sfat. Mama mea trece printr-o perioada cam grea - menopauza. Ii este in permanenta foarte cald si cu dispozitia e la pamant. Cunoasteti vreun medicament care ar putea-o ajuta? Poate sa ia ceva vitamine?

#2 2007-07-19 20:57:13

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Menopauza

sa mearga la medicul de familie sa ii recomande ceva, daca nu chiar la gineco. ei vor sti mai bine ce sa ii recomande.

mami de minuni hjarta

#3 2010-12-10 09:42:22

Constantza
New member
Inregistrat: 2010-12-08
Site

Sunt inca foarte noua pe anticonceptionale.ro, insa fiindca tocmai am formulat o opinie pentru un subiect referitor la menopauza, m-am uitat apoi sa vad ce s-a mai scris, in general, despre aceasta perioada de trecere din viata oricarei femei. Am sesizat ca majoritatea femeilor care scriu pe anticonceptionale.ro sunt inca foarte tinere sau tinere, asadar nu sunt foarte preocupate de acest subiect. Insa mi se pare interesant - si lansez "provocarea" aici, fiindca topicul se intituleaza tocmai "Menopauza" - sa vedem daca n-am putea discuta despre... cum ne putem pregati (si daca ne putem pregati) pentru menopauza si pentru perioada care se succede acesteia. Pentru inceput, imi spun ca ar fi bine sa ofer cateva repere de dialog:
- menopauza nu survine la toate femeile la aceeasi varsta
- menopauza, desi fireasca, este perceputa de multe dintre femei ca o perioada traumatizanta
- menopauza este perceputa de unele femei ca semn cert al imbatranirii, putand genera modificari de autoperceptie si autovalorizare (scaderea stimei de sine, o percepţie depreciativă a imaginii corporale etc.)
- pentru o femeie cu o viata sexuala bogata si constanta, apropierea/ instalarea menopauzei e de natura sa o confrunte cu o intrebare: cat va mai dura viata sa sexuala si cum se va manifesta ea.
Chiar sunt foarte curioasa daca va va interesa acest subiect!

Sexualitatea: despre minte, trup şi suflet, cu inteligenţă!

#4 2010-12-10 12:13:25

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

sunt sigura ca vor fi forumista interesate de subiect...
am sa imi spun si eu punctul de vedere....
1 e drept ca nu apare la toate femeile la aceeasi virsta insa cu certutudine, in majoritatea cazurilor apare in preajma aceleiasi virste
2. este fireasca ce-i drept, insa se instaleaza adesea cu fenomene vegetative neplacute, deci nu aparitia ei in sine e problema ci taman aceste fenomene extrem de neplacute....
marea majoritate a femeilor o iau ca pe un dat si nici macar nu stiu ca pot face cite ceva ca sa impiedice aceste manifestari neplacute cit si sa lupte impotriva problemelor care vin la pachet cu instalarea menopauzei
3. pai pare firesc sa fie perceputa ca semn cert al imbatrinirii intrucit asta si e....problemele psihice care o insotesc nu se datoreaza insa neaparat acestei perceptii ci modificarilor psihice si fizice evidente care i se datoreaza
4.intrebarile legate de viata sexuala apar tot din pricina ca informatiile legate de existenta terapiei de substitutie sunt extrem de putine si de vagi.....daca apar

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-12-13 22:43:18

Jasmina
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2008-05-14

Vă rog să mă lămuriţi: am fost azi ?mpreună cu mama mea la un control ginecologic şi dintr-o discuţie ?ntr-alta,i-am spus doctoriţei că eu folosesc BIOCLIN MULTGYN ACTIGEL,iar ea mi-a spus că ăsta e pt mama,care e la menopauză,iar pt mine e LIQUIGEL......Dar,eu nu sunt ?n clar pt că am citit prospectul fiecăruia şi tot am impresia că LIQUIGEL

Mămică fericită de prințesă Iovana din 26.09.2013!
Te iubim, comoara noastră! hjarta

Publicitate

loading...

#6 2010-12-13 22:52:26

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Liquigel este lubrefiant
poti folosi linistita Actigelul, n-are treaba cu a fi  sau nu la menopauza.

#7 2010-12-13 23:09:58

Jasmina
Full member

e lubrifiant şi e indicat atunci c?nd e uscat vaginul şi nu pt mine ,care vreau să-l folosesc pt ?ngrijirea zilnică....
Aştept părerile voastre,poate mă puteţi lămuri...smile....

#8 2010-12-13 23:12:59

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ti-am raspuns mai sus...
nu stiu daca e bine sa-l folosesti chiar zilnic.de exemplu, poti sa-l folosesti daca ai un disconfort in zona sau dupa contact sexual daca esti predispusa la candidoza. dar in fiecare zi mi se pare prea mult...

#9 2010-12-14 10:29:05

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Jasmina a scris:

e lubrifiant şi e indicat atunci c?nd e uscat vaginul şi nu pt mine ,care vreau să-l folosesc pt ?ngrijirea zilnică....
Aştept părerile voastre,poate mă puteţi lămuri...smile....

pentru ingrijirea zilnica foloseste apa...
in rest, bioclinul actigel e ok...nu ai nevoie de lubrifiant in mod normal(mama, care e la menopauza insa ar putea avea, stiut fiind ca aceasta se insoteste de uscaciune vaginala)...cred ca doctorita a facut o usoara confuzie...insa de aceea exista prospecte ale diversor produse, ca sa le citim si bravo tie ca ai facut asta

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#10 2010-12-14 21:17:06

Jasmina
Full member

Mulţumesc mult pt lămurire şi m-am convins că am avut dreptate big_smile am greşit c?nd am spus că folosesc ACTIGELUL ?n ?ngrijirea zilnică,?l folosesc numai după contact,după ce mă spăl ?n prealabil....şi aici intervine o altă ?ntrebare a mea: e bine să mă spăl cu apa şi cu degetul(după contact)? Mama spune că nu prea ar fi indicat....

#11 2010-12-14 21:24:08

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

e chiar foarte indicat smile
dar cu apa simpla, fara sapunuri si alte chestii.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.