homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papanicolau (cervical smear test) - normal??

#1 2007-07-30 23:17:01

Rallu
New member
Inregistrat: 2007-07-30

papanicolau (cervical smear test) - normal??

Buna
am facut acum cateva zile un examen de secretii si papanicolau cum mi s a cerut pt un job. am 24 de ani s viata sexuala aproape 0, aceasta fiind prima mea vizita la ginecolog.
Rezultatele m au uimit iar doctorul m a expediat rapid asa ca nu am inteles mare lucru. Ca totul sa fie bine mi a pus stampila pe "normal" si gata. Problema este ca eu trebuie sa iau cu mine si hartia cu rezultatul testelor iar acestea arata urmatoarele (o sa expun ceea ce e subliniat):
-umbre nucleare (lama 1): frecvente
-polinucleare neutrofile:-frecvente
-hematii: rare
flora microbiana: frecventa; bacili; cobacili; extracelulara.
-trichomonas vaginalis: frecventi
Concluzii: 1. TBS:frotiu reactiv de tip inflamator/reparatoriu
               2. frotiu clasa papanicolau: II

Mi s a dat un tratament pt trichomonas. Doar asta e problema? Poate fi considerat papanicolau normal? Sunt motive de ingrijorare?

Va multumesc!

#2 2007-07-30 23:23:08

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

Re: papanicolau (cervical smear test) - normal??

cum ai viata sexuala aproape 0? ai sau nu ai? trichomonas stiu ca se ia prin contact daca nu ma insel. cat despre restu nushu ce sa-ti spun. mai asteapta pareri.

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#3 2007-07-30 23:24:28

Rallu
New member
Inregistrat: 2007-07-30

Re: papanicolau (cervical smear test) - normal??

am avut o data la 19 ani iar apoi acum cateva luni, protejat. deci acum nu am. multumesc oricum

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.