homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce este, de fapt, insuficienta luteala?

#1 2007-07-31 21:56:41

nannasina
Full member
Inregistrat: 2007-06-09
Site

ce este, de fapt, insuficienta luteala?

am mai gasit informatii pe forum cu privire la acest subiect, insa am ramas nelamurita. ce este, de fapt, insuficienta luteala si cum se manifesta ea? cum se diagnosticheaza? care este tratamentul care se aplica? e posibil ca tratamentul sa aiba efect o perioada apoi sa nu isi mai faca efectul?

intreb pentru ca ma aflu intr-o asemenea situatie si nu pricep de ce, dupa 2 luni in care duphaston si-a facut efectul, acum, in a treia luna, ciclul mi se lasa asteptat si vreau sa ma lamuresc...

Did Mohammed really move the mountains/ Or was it just PR?

#2 2007-08-08 00:42:18

nannasina
Full member
Site

Re: ce este, de fapt, insuficienta luteala?

indraznesc sa accentuez intrebarea, in speranta ca am sa capat un raspuns... ce este insuficienta luteala si cum se trateaza, mai fetelor? cum o diagnosticheaza doctorul? si care doctor?

#3 2007-08-08 11:04:48

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Vorbim despre o secretie insuficienta de progesteron...se diagnosticheaza prin investigatii clinice, paraclinice si imagistice....se trateaza cu supliment de progesteron(ca in cazul tau). Doar ca mie, nu stiu de ce, mi se pare nitel mai complexa toata povestea...fara sa ma repet si sa spun ca un ciclu regulat la 39 zile e la fel de bun ca unul la 31 zile si ca, pina nu stiu in a cita zi a fost ovulatatia nu pot vorbi de insuficienta luteala

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2007-08-08 11:51:43

nannasina
Full member
Site

multumesc din nou pentru raspuns... am sa merg din nou la doctor si sper ca ma va trimite la analize, sa pricep si eu ce si cum.

#5 2007-08-08 12:00:29

Al Pacino
Administrator

eventual la altul...

Publicitate

loading...

#6 2007-08-08 13:03:38

nannasina
Full member
Site

inainte sa imi dea duphaston, doamna doctor m-a trimis la analize, am facut si eco pentru a exclude posibilitatea chisturilor ovariene, si pentru ca era cam putin progesteron in ceea ce banuiesc eu ca era faza luteala am luat pastilele. m-am alarmat eu pentru ca primele dati venise la 31 de zile si acum a intarziat o saptamana. e posibil ca dansa sa nu fi tratat cazul meu asa cum ar fi trebuit?

#7 2007-08-08 13:11:20

Al Pacino
Administrator

deci te-a trimis totusi la analize...ti s-a dozat si progesteronul...si era scazut in faza luteala.
cred ca a tratat cum se cuvine cazul insa daca tratam efectul(cauza cel mai adesea nu o putem trata) nu obtinem intotdeauna rezultatele dorite...e o discutie mai lunga

#8 2007-08-08 13:14:06

nannasina
Full member
Site

cauza a determinat-o dansa ca fiind stress in exces - eu am aprobat-o si incerc sa o exclud pe cat posibil. va multumesc mult de tot pentru raspunsuri... si am sa raman in continuare un membru fidel forumului, am primit ce raspunsuri am avut nevoie la timp.

#9 2007-08-13 22:36:50

nannasina
Full member
Site

azi am ajuns din nou la doctor si i-am povestit ce si cum. m-a intrebat daca am fost la mare si i-am zis ca nu, dar ca am facut dusuri reci, si atunci a zis ca cel mai probabil e o raceala. nu mi-a mai dat duphaston, ci utrogestan, si mi-a zis ceva ce nu prea mi-a placut: vrea sa obtina 3 luni de menstra regulata ca apoi sa imi dea anticonceptionale diane ca sa rezolve si celelalte probleme... eu nu prea vreau sa iau anticonceptionale, mai ales ca am avut tot soiul de probleme cu ficatul, si nici ideea de hormoni intorsi pe dos nu imi surade. ce e de facut? ce se intampla daca nu mai iau tratamentul?

#10 2007-08-14 11:53:14

Al Pacino
Administrator

nannasina, ce probleme cu ficatul ai avut?
in plus, eu cu anticonceptionale as fi incercat din prima...nu inteleg de ce te temi de ele...nu e vorba despre nici un fel de hormoni intorsi pe dos...fireste...poate nu Diane-35...intrucit nu am vazut analizele cu pricina ma abtin de la alte comentarii, atita rugaminte am: te rog sa fii convinsa ca un om care a absolvit facultatea de medicina si eventual si vreo specialitate stie mai multa medicina decit orice vecina de bloc sau colega de scoala de-a ta. Medicina nu e ca fotbalul, trebuie sa studiezi mult ca sa ajungi sa te pricepi macar putin...nu se face la colt de bloc.
Sfatul meu e, asadar, sa mai intrebi si alt medic nu sa iei decizii de capul tau

#11 2007-08-14 12:04:24

nannasina
Full member
Site

colesterol crescut, transaminaze idem, suspecta neconfirmata de hepatita... plus giardia si Helicobacter Pylori, care am inteles ca s-ar trata cu antibiotice toxihepatice (am luat deja Fasygin). decizii nu iau de capul meu, pentru ca recunosc ca sunt o fricoasa, si de-aia intreb in stanga si in dreapta (mai ales aici smile ). cat despre anticonceptionale, n-am avut timp sa studiez problema in profunzime, dar stiu ca dauneaza ficatului in primul rand si, folosite pe termen lung, pot avea diverse efecte nefaste (chiar doctorita mi-a zis ca e foarte posibil sa ma ingras - am o predispozitie).

#12 2007-08-14 13:04:01

Al Pacino
Administrator

nannasina... nu dauneaza ficatului. transaminazele mari insa arata suferinta hepatica(merita vazut de ce cauza) si e drept, pina nu revin la normal, nu poti lua contraceptive...de altfel insa trebuie mare grija la regimul alimentar si cu orice fel de medicamente sunt probleme! de ingrasat te poti ingrasa si de la duphaston(e progesteron)...discutia e mult mai ampla....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.