homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Triplu test

#1 2007-08-17 16:00:59

suteusimona
Full member
Inregistrat: 2006-11-15

Triplu test

Buna ziua, daca stie cineva care sunt valorile normale al acestui triplu test v-as ruga sa-mi dati un raspuns.Am peste 35 ani, am facut acest triplu test si pana sapt viitoare cand imi pot consulta doctorita stau in suspans.Am rezultate la afp, la hcg si la uE3.Multumesc anticipat

#2 2007-08-17 16:59:45

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Triplu test

nu sunt scrise pe buletinul de analiza care le ai primit?...de obicei se scrie care sunt valorile intre care e normal sa se incadreze...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-08-17 17:17:59

suteusimona
Full member

Multumesc ca ai fost atenta la mesajul meu dar eu nu vad si valorile normale.Doar in dreptul lor scrie asa: de ex.........................AFP     23,60 ng/ml.........MOM   0,74
                             HCG    64,86IU/ml..........MOM   2,02
                              uE3     1,10  ng/ml..........MOM    0,68

#4 2007-08-17 17:23:13

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

hmmm...o sa ti raspunda maine doctoressa...de obicei ar trebui sa scrie langa valorile normale date de laborator...dar vad ca la tipul acesta de analize nu e scris...deci sunt probabil valori stas...

happy with him...inlove with him...puss

#5 2007-08-17 17:26:09

suteusimona
Full member

Multumesc oricum

Publicitate

loading...

#6 2007-08-18 11:41:15

anca_
Full member
Inregistrat: 2006-09-23

suteusimona,

si eu am facut acum cateva saptamani TT...pe foaia de rezultat, pe langa valorile celor 3 indicatori am primit si un calcul de risc prenatal (risc de varsta la termen, sindrom down, defect de tub neural, trisomia 18)

eu ma gandesc ca ptr cei 3 indicatori nu exista valori unice de referinta, ci aceste valori difera in functie de varsta sarcinii (de ex. nivelul celor 3 indicatori e diferit in sapt 15 fata de cel din sapt 16 samd)

tu nu ai primit si interpretarea rezultatului (acel calcul de risc de care vorbeam mai sus)?

#7 2007-08-18 12:12:25

suteusimona
Full member

Anca, in dreptul valorilor scria acel mom....oare nu acesta este?Nu e scris in romana ,in engleza, nu stiu eu prea multa engleza dar tot am inteles cate ceva.Ce ma deruteaza este ca a scris ca rezultatul e pozitiv si asta probabil inseamna investigatii suplimentare

#8 2007-08-18 12:14:27

suteusimona
Full member

Tu ce rezultat ai primit, pozitiv sau negativ?

#9 2007-08-18 12:34:05

anca_
Full member

suteusimona,

TT nu este un test diagnostic, rezultatul lui indicand in procente riscul de a avea un copil cu anumite afectiuni...astfel ca nu stiu daca poate fi pozitiv sau negativ ci mai degraba sa indice un risc crescut sau scazut ptr una sau toate cele 3 afectiuni. la tine cum apare pozitiv???
la mine apar urmatoarele rezultate (asta dupa ce imi spune cat este fiecare din cei 3 indicatori...de ex. AFP 41.6ng/mL; estriol neconjugat 2.83 ng/mL; HCG total (HCG + beta) 30496mU/mL)

denumire                                                                  rezultat                                         valori de referinta

1. risc de varsta la termen                                             1/747                                                        -
2. risc de sindrown down la termen                                1/1369                                                 <1/250
3. risc defect tub neural                                                <1/10000                                             2.5 AFP MoM
4. risc trisomia 18                                                         <1/10000                                            <1/100

Comentariu:
Acest rezultat indica un risc scazut de anomalii fetale la nastere (sub valorile cut-off mentionate in dreapra care reprezinta limitele de risc)
Procesarea datelor s-a facut cu ajutorul programului PRISCA (v.4-2004)
Aceasta investigatie nu constituie un test diagnostic. Este estimat numai un calcul de risc care se bazeaza pe rezultate statistice si depinde de acuratetea informatiilor furnizate de medic/pacienta. Se raporteaza statistic un procent de 5% rezultate fals pozitive.

oricum si daca rezultatul acestui test indica un risc crescut de afectiuni nu inseamna neaparat ca fatul este afectat.
Sunt foarte multe cazuri in care desi rezultatul TT indica un risc crescut, efectuarea ulterioara a amniocentezei a relevat un fat perfect sanatos.

#10 2007-08-18 12:42:19

suteusimona
Full member

Multumesc, Anca, scria ceva de pozitiv si de 5%, eu cred ca este ceea ce mi-ai scris tu.Mie mi-a iesit AFP 23,60ug/ml...........hcg 64,86 IU/ml........uE3  1,10  ng/ml.....dar sper ca e bine....si acum m-am obisnuit si cu ideea de amniocenteza desi mi-ar fi placut sa existe o alta metoda.

#11 2007-08-18 12:46:03

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

da ce e cu triplul testu asta? imi explik si mie cineva?

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#12 2007-08-18 12:54:37

anca_
Full member

simona,

ai avut dreptate cu MoM-urile...le-am gasit si eu pe testul meu si cred ca acelea reprezinta valorile de referinta care cred ca difera de la o pacienta la alta in fctie de varsta, varsta sarcinii, fumator/nefumator samd

din pacate daca nu ai si calcul de risc facut, cred ca doar un medic va putea interpreta rezultatele...imi pare rau ca nu am putut fi mai de ajutor...

legat de MOM- uite ce am gasit pe un alt forum...poate iti va fi de folos...

revin si eu cu informatii noi pe care le-am mai aflat intre timp.
eu am facut triplul test in sapt a 15-a in 2 locuri: medsana si medicover.
medsana iti da niste valori + niste plaje pt fiecare saptamana. asa ca poti sa-ti dai seama singura daca valorile sunt in limite normale. insa daca nu sunt nu-ti dau mai multe informatii.
in schimb la medicover iti dau valoarile + MoM-urile relativ la saptamana pe care ai declarat-o. ce e cu MoM-ul asta. pt o saptamana de sarcina exista o "mediana" a valorilor normale (care sincer n-am inteles daca se calculeaza la nivel national sau la nivel de laborator). iar MoM-ul este multiplu de median.
adica daca ai valoarea 14 iar mediana e 10, atunci MoM=1.4
din ce-am citit eu pe net MoM-ul este normal daca este intre 0.5 si 2 (adica sa nu fie de 2 ori mai mica sau mai mare decat mediana).

dar cel mai bine este sa interpreteze aceste valori un laborator genetic. pt ca se iau in calcul si varsta gravidei, si varsta exacta a sarcinii (eco cat mai recenta) si daca e sarcina multipla si alte date. si in functie de toate astea si de niste statistici la nivel national, se dau niste probabilitati pt anumite boli sub forma de 1/x. si in functie de valoarea lui X iti spun daca testul este pozitiv sau negativ. daca e pozitiv iti recomanda amniocenteza.

vreau sa ma duc si eu cu rezultatele sa mi le interpreteze la genetic lab, desi mi-au iesit MoM-urile in valori normale. dar ma gandesc ca ei stiu sa interpreteze mai bine decat ce am citit eu pe net smile pt ca l-am intrebat si pe doctorul ginecolog si mi-a zis acelasi lucru.

#13 2007-08-18 13:01:22

suteusimona
Full member

Multumesc frumos ,Anca, pt raspuns,...eu ma duc sapt viitoare la medic si o sa-ti spun si tie ce mi-a zis.Pa pa si un weekend placut

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.