homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ma multe probleme...va rog ajutor

#1 2007-08-19 23:02:50

ioannna
New member
Inregistrat: 2007-08-19

ma multe probleme...va rog ajutor

buna, as avea si eu nevoie de un pic de ajutor daca se poate
nici nu stiu cu ce sa incep...
-am 25 de ani. dintotdeauna am avut un ciclu neregulat, la 2 luni uneori 3, cu menstre foarte dureroase. pe la 20-21 de ani am mers prima oara la dr si mi-a recomandat microgynon.
-dupa vre-un an am mers din nou pentru o vaginita. de data asta am facut eco si am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice. am trecut pe diane si mi s-a recomandat sa le iau pana m-oi hotara sa fac bb. de atunci le iau incontinuu. am facut o singura pauza de vreo 2 luni sau 3 timp in care m-am umplut de cosuri si par(probleme care nu le aveam nici incainte de a lua contraceptive) si am reincaput diane

-una dintre problemele majore este lipsa totala a libidoului care a distrus o relatie de altfel frumoasa si care cred ca e de la pilule. de vreo 2 ani nu am facut sex de 10 ori si asta in conditiile in care pana acum vreo 2 luni am avut o relatie stabila serioasa si cu ceva planuri de viitor

-cea de-a doua problema tot de cand am inceput pilulele au inceput episoade repetate de vaginite (candida )cam 4 pe an iar in ultimul timp termin tratamentul e bine ceva timp maxim o luna si simptomele reapar...

- si o alta problema dureri la contact sexual la intromisiune...dar astea ma gandesc ca sunt ori de la vaginite..ori de la libidoul scazut...si cum nu am mai facut nimic de vreo jumatate de an acum nu mai stiu cum e cu sexul si durerea

va rog ajutati-ma cu un sfat nu mai stiu ce sa fac m-am satrat sa ma urc pe masa aia odata la 2-3 luni m-am saturat de ovule, pastile, spalaturi, si m-am saturat sa ma simt moarta dpdv sexual:(

#2 2007-08-20 09:32:15

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: ma multe probleme...va rog ajutor

in primul rand mergi la medic si schimba pilulele...diane sunt medicament cu rol contraceptiv si se iau maxim un an...nu 3...in al doilea...dute fa ti un examen de secretie...si daca iti iese candidoza dar nu ai simtome...pune 5 zile iaurt...si in acelasi timp ia o pastiluta de flucovim 150...o cutie de biotics si echinaceea pt sistemul tau imunitar...durerile la contact sunt ori din vina candidozei...ori a lipsei de excitatie...in orice caz...cel mai important lucru acum e sa schimbi pastilele...

later edit : fa si o ecografie sa vezi cum stai cu chisturile...

Ultima oara a fost editat de crys_ty_na (2007-08-20 09:32:52)

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-08-20 09:54:09

ioannna
New member

multumesc frumos pentru raspuns

de obicei la secretie imi iese candidoza si cred ca daca ar fi doar scurgerile si rezultatul de la secretie nu mai faceam de mult nimic dar la mine sunt simptome si de alea de abia stau pe scaun asa ca obligat-fortat ajung la dr si fac tratamente. tratamentele pana acum  au fost toate bune scheme complete in general cam 10 zile de ovule+pastile+crema+spalaturi . problema e ca nu reusesc sa fac ceva sa nu mai reapara
ultima oara am fost la dr la inceputul lunii iulie am facut trat care adurat pana pe la mijlocul lunii iulie si acum iar simptome! m-am saturat
o sa o iau iar de la capat se pare
inafara de problema cu libidoul pe care acum nu prea am cum sa o verific daca schimb pilulele pt ca sunt singura, am suportat dianele ff bine ca sa nu mai spun ca tenul meu arata perfect...dar dupa cum am spus cand am incercat sa ma opresc explozie adevarata de cosuri si par pe fata....pot sa fac ceva sa evit asta? daca iau altceva in loc sa ma opresc de tot cu pilulele oare merge?

multumesc inca odata
si mai astept sfaturi si pareri pt ca sunt cam demoralizata:(

#4 2007-08-20 10:42:18

crys_ty_na
Platinum member

ar trebui sa mearga...dar ar fi bine sa mergi la un medic bun de planning...daca esti din bucuresti sau poti ajunge dute la doctoressa...dar nu mai merge la medicul ala care ti a dat diane...in ceea ce priveste candidoza...pune ovule gynozol 400...fara sa te speli in vagin pe durata trat...ia o pastiluta de flucovim 150...si dupa ce termini pune si iaurt...si fa ti si un examen de chlamydia...se face separat...sa nu cumva sa ai asa ceva...si atunci se explica candidoza repetata...

#5 2007-08-20 10:45:36

ioannna
New member

din pacate nu sunt din bucuresti, sunt din iasi si inca mai caut un dr bun. deocamdata studiez recomandarile fetelor de pe net dar inca nu m-am hotarat se pare ca orice recomandare buna vine si cu ceva negativ atasat de altcineva
cum e cu iaurtul? cum procedez?

Publicitate

loading...

#6 2007-08-20 10:50:44

crys_ty_na
Platinum member

iti iei 5 siringi de 5 ml...iaurt simplu din comert...ieftin...si in fiecare seara timp de 5 zile...inainte sa te bagi in pat iti pui in vagin cu siringa...iar dimineata te speli...in paralel ia ti de la farmacie si biotics...sunt lactobacili...si ajuta la refacerea florei vaginale...caci tu s ar putea sa ai nevoie de asa ceva...

#7 2007-08-20 16:53:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

crys_ty_na, stiu pentru ca mi s-a intimplat si mie..daca nu citesti foarte atent, risti sa gresesti:fata asta are sindrom al ovarelor polichistice(fara diane-35 se umple de par...si de cosuri)...nu il poate schimba ca nu are cu ce! Ma tem si ca face vaginite atrofice(poate gresesc) din pricina estrogenului scazut..paote si a excesului de testosteron...asadar, eu nu m-as mai plimba la ginecolog, as merge la endocrinolog, poate e nevoie si de androcur!
in ceea ce priveste libidoul ioannna, draga mea...ne-am extras ca specie de mult din animale...libidoul deci la om nu mai e de mult o chestie pur hormonala...creierul e principalul organ sexual al omului...asta inseamna ca daca vrei sa ai chef de sex, din cap se rezolva...daca astepti sa te descurce testosteronul va trebui sa iti asumi parul acela.....si nu cred ca e indicat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2007-08-20 16:58:20

crys_ty_na
Platinum member

ma scuzati...

#9 2007-08-20 17:02:21

Al Pacino
Administrator

nu ai de ce sa iti ceri scuze....cum ziceam, mi s-a intimplat si mie...si se poate intimpla oricui

#10 2007-08-20 17:06:56

crys_ty_na
Platinum member

si ce optiuni ar mai fi in cazul asta...operatie? caci mi se pare umpic exagerat sa iei diane ani buni de acum incolo...sau sa vrei sa faci un copil si cand le intrerupi sa te umplii de par si de cosuri...

#11 2007-08-20 17:09:05

Al Pacino
Administrator

nici o optiune...ce operatie? sa isi scoata ovarele?

#12 2007-08-20 17:10:12

crys_ty_na
Platinum member

doctoressa a scris:

nici o optiune...

sad

#13 2007-08-21 09:22:35

ioannna
New member

multumesc pentru raspuns doctoressa. deci pana la urma dr meu avea dreptate diane pana la copil...
- curios e ca inainte sa iau diane aveam ovarele dar nu sindromul...adica nu aveam un ten perfect ca acum dar nici probleme foarte mari poate uncos dincand in cand si ceva mai multe "imperfectiuni", parul era normal un pic de mustacioara finuta poate si pt ca sunt bruneta, 48 maxim 50 de kg fara nici o tendinta de ingrasare si menstrele caracteristice care ma cam uitau si cand veneau ma imobilizau la pat... acum daca ma las de diane e groaznica treaba. eruptie de cosuri pe fata dar si spate si decolteu unde nu aveam nimic, par si in barba pe obraji... asta inseamna ca a evoluat boala sau e de la pilule??
- si un sfat pentru vaginitele repetate daca se poate doctoressa?? ca de tratat se trateaza pe moment dar oare se poate face ceva sa le previn??

#14 2007-08-21 17:34:24

Al Pacino
Administrator

ioannna, boala evolueaza....diane-35 blocheaza receptorii pentru testosteron din periferie...el insa se secreta si in timp ce iei Diane-35(doar ca nu e lasat sa isi faca simtita prezenta)
mergi la un endocrinolog oricum, verifica estrogenii, nu face spalaturi intravaginale frecvente, spala-te in vagin doar cu apa dupa fiecare contact sexual, evita ob-urile si chilotii din material sintetic dar si hainele foarte strinse pe trup, evita consumul excesiv de dulciuri....

#15 2007-08-21 17:38:18

ioannna
New member

multumesc pentru raspuns.....oricum ca sa ajung la endocrinolog ar trebui sa opresc o perioada pilulele banuiesc ca acum nici o analiza nu ar iesi reala din cauza lor
- o sa incerc sa respect indicatiile pentru candida. acum ma documentam si despre instilatiile cu iaurt recomandate pe forum si despre biotics o sa incerc si asta si sper sa mearga
oricum m-am mai linistit...MULTUMESC FRUMOS

Ultima oara a fost editat de ioannna (2007-08-21 17:38:53)

#16 2007-08-21 17:41:47

Al Pacino
Administrator

nu opri pilulele. mergi la medicul ala, spune-i toata povestea si va decide el daca opresti sau nu pastilele pentru investigatii

#17 2007-08-21 20:23:43

Poo
New member
Inregistrat: 2007-08-21

Ioana, doctoressa are dreptate: trebuie sa te consulte un endocrinolog. Eu am luat Diane 7 ani (am 27 ani)! a fost o prostie din partea mea deoarece am apelat la sfatul ginecologilor in ceea ce priveste contraceptivele, in loc sa ma duc la planning si la endocrinolog. ciclul imi era si el foarte neregulat. Am inceput sa iau Diane deoarece aveam multe cosuri si niste firicele de par in barba si pe sani - intr-adevar, in cei 7 ani nu am avut nici cea mai mica problema cu cosurile si parul nedorit s-a redus vizibil dar libidoul a scazut dramatic si aveam tensiune in sani, stari de ameteala, etc.... din pacate am aflat dupa ce am incetat sa le mai iau ca sunt mai mult tratament decat anticonceptionale si sub nici o forma nu se iau fara supraveghere si atat de mult timp!!
Dupa ce am renuntat la Diane, fata mi s-a umplut de cosuri (acum merg la cosmetica odata la 3 sapt) si ciclul imi vine odata la 53-55 de zile. libidoul insa a crescut simtitor!!!!  ginecologul meu de acum era sa faca infarct cand i-am spus cat timp am luat Diane (pana la ea, toti restul ginecologilor mi-au spus sa continui sa le iau daca ma simt bine!!!)

#18 2007-08-21 20:28:17

Poo
New member
Inregistrat: 2007-08-21

in ceea ce priveste secretiile, si eu le-am avut cat timp am luat anticonceptionale; intr-un an si eu si actualul meu sot am facut tratament vreo 4 luni fara rezultat. au trecut insa dupa ce am facut spalaturi cu pliculete de tantum rosa (am facut vreo 10 zile seara) acum fac foarte rar (preventiv) dar cu apa calda cu musetel.

#19 2007-08-22 16:36:44

Al Pacino
Administrator

Poo, nu ti-am mai zis odata sa citesti regulile???...se pare ca nu. ai warn pentru ca nu editezi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.