homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Adenopatie axilara

#1 2007-08-28 17:41:38

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

adenopatie axilara

of...m-a luat dintr-o data o durere in axila stanga si cand am pus mana sa vad despre ce-i vb...ups...ganglion cat o aluna...si ma doare si e rosie zona...ma apropii vertiginos de menstruatie, evident ca ma dor si sanii de parca mai au putin si explodeaza dar in rest nimic prin zona...plus ca nu am avut niciodata adenopatie axilara...o idee ceva?

multumesc!

mami de minuni hjarta

#2 2007-08-28 17:54:13

andrutza
Vizitator

Re: adenopatie axilara

Iti dai seama ca daca nici u nu stii care esti la medicina, dar noi.....mergi la medic pt ca probabil ai vreo infectie ceva si poate iti da un atibiotic

Ultima oara a fost editat de andrutza (2007-08-28 17:56:01)

#3 2007-08-28 18:21:20

o'hara
Platinum member

eu as sti dc as putea avea asa ceva...dar stii ca teoria merge cel mai bine pe altii...mai putin cand e vb de tine smile ...asta zic si eu sa astept pana dupa menstruatie...

mami de minuni hjarta

#4 2007-08-29 08:43:31

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

da. mai bine mai astepti putin si vezi dupa ce este.

#5 2007-08-29 10:03:51

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

si eu m-am trezit aseara in aceeasi situatie... inca nu mi-e clar daca e un ganglion sau o sa-mi apara un cos gigantic, fiindca se simte exact sub piele si doare rau
si eu tot inainte de asa-zisa menstruatie (mai am 3 pastile) si tot cu sanii gata sa explodeze
n-am mai avut pana acum nici ganglioni inflamati (doar unul la gat, dupa ce am facut 1000 de analize, toate bune, s-a decis sa treaca de la sine) si nici alte bube din astea, ma gandesc ca o fi de la epilat, habar n-am

Ultima oara a fost editat de heimdall (2007-08-29 10:04:11)

Publicitate

loading...

#6 2007-08-29 11:16:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

eu_vreau....ma tem ca se numeste hidrosadenita....eu zic sa nu astepti pina dupa menstra

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2007-08-29 11:20:56

disguise
Full member
Inregistrat: 2007-01-31

si eu am avut problema asta mai de mult. atunci am intrat intr-o farmacie si aia mi-a dat o crema de galbenele.acum nu stiu dc e buna sau nu ,nu stiu dc si-a facut ea efectul sau s-a retras d la sine.
la doctor nu am fost.
inainte eu am mai avut probleme cu ganglionii mi se facuse un gat d toata frumusetea imi trebuiau bluze cu un guler de 2 ori mai mare.si mi s-au retras dupa 1 luna de antibiotice(ce doctor tampit acum stomacul meu daca simte un antibiotic pot sa zic la revedere, ca nu mai rezista ,ma simt groaznic de rau).1 luna de antibiotice si 3 luni aproape acasa in pat ca eram pe punctul de a pierde anul scolar din cauza asta

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get

#8 2007-08-29 11:27:08

heimdall
Diamond member

hidrosadenita... suna horror
nu inteleg de unde ar fi aparut stafilococul ala, ca am inteles ca de obicei e vorba de un stafilococ
e neaparat nevoie de interventie chirurgicala ?

#9 2007-08-29 11:29:16

Al Pacino
Administrator

stafilococul a aparut de pe pielea noastra(unde traieste bine merci in mod normal) a gasit portita de intrare si gata....cam e nevoie de antibiotic

#10 2007-08-29 11:36:47

heimdall
Diamond member

multumesc mult, doctoressa, o sa incerc intai ceva local (am niste Baneocin acasa) si daca da semne ca s-ar agrava fug la medic
numai ca medicul meu de familie e in concediu, dar pot sa ma duc la dermatolog, presupun

#11 2007-08-29 11:45:53

Al Pacino
Administrator

sigur ca poti.
eu_vreau sper ca ia si ea in calcul varianta hidrosadenitei si nu se gindeste la alte prostii(ca nu e cazul)

#12 2007-08-29 11:54:15

heimdall
Diamond member

si mie mi se pare cea mai buna explicatie
cand am avut problema cu ganglionul inflamat (aveam si febra), eu ma vedeam deja cu boala Hodgkin, ca sunt paranoica rau...
eu_vreau, ai grija de tine si spune-ne cum iti mai e smile

#13 2007-08-29 11:55:03

Al Pacino
Administrator

doar ca aia nu doare!

#14 2007-09-02 17:25:38

o'hara
Platinum member

la hidrosadenita  ma gandisem din momentul in care am vazut in oglinda cum e... si din fericire s-a rezolvat de la sine fara probleme in momentul in care mi-a venit menstruatia. mama mea avea problema asta in fiecare luna de foarte mult timp si nu a reusit sa o rezolve pana acum decat cu crema de galbenele. eu sper doar sa nu mi se mai repete si in lunile urmatoare ca e pacatoasa rau treaba.

multumesc pt raspunsuri!

mami de minuni hjarta

#15 2007-10-11 12:52:42

o'hara
Platinum member

uite ca a aparut si luna asta...mi-a intarziat menstruatie 11 zile...inca o astept pt ca testele sunt negative. avand in vedere ca am iar hidrosadenita se pare ca e pe vine de-acum. ar trebui sa merg la medic acum ca povestea se repeta right?

mami de minuni hjarta

#16 2010-10-02 16:37:59

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Rog si eu o moderatoare sa lase link doctoressei.

Problema mea e urmatoarea: am fost la medic, mi-a depistat 13 formatiuni la nivelul sanilor, unele dintre ele ( 2) sunt chisturi, restul sugestive pentru fibroadenom. De o parte dintre noduli stiam, ii am de aproximativ 6 ani. Am fost si operata acum 2 ani, rezultatul biopsiei a aratat ca a fost vorba despre fibroadenom.
Ceea ce ma macina pe mine e ca acum mi-a depistat 4 ganglioni axilari inflamati, care variaza intre 1.5 si 2 cm. Intrebarile mele ar fi: prezenta ganglionilor ar putea fi influentata de faptul ca ecografia a fost facuta imediat dupa menstra? De faptul ca am avut o perioada de stres destul de puternica? Ar putea fi cauzati de epilare sau deodorante? Ganglionii sugereaza numai o afectiune a sanului sau pot fi determinati si de o alta afectiune, eventual canceroasa, la nivelul altor organe gen plaman sau inclusiv o hepatita? Pot fi ganglionii prezenti doar din cauza formatiunilor aparent benigne ale sanului?

O sa incep sa fac o serie de analize, dar dureaza. Medicul a fost destul de evaziv cu privire la ganglioni dar nici nu mi-a sugerat ca ar fi vorba de ceva ce trebuie investigat urgent. Si mi-a mai zis faptul ca problema nodulilor ar putea fi solutionata cu un copil. Ar putea fi asta o solutie?

De intervenit chirurgical mi-a zis ca e inutil atata timp cat nu se dovedeste a fi cancer intrucat ar insemna sa imi distruga destul de mult din sani. Si totusi, nu se poate stabili exact daca e sau nu cancer doar pe baza ecografului. Se poate face Rmn la sani?

Imi cer scuze ca am pus atatea intrebari, unele probabil puerile, dar sunt destul de panicata
Ar mai trebui sa zic ca am 24 de ani

#17 2010-10-02 17:14:17

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

stiam ca merge cu sonoelstografie sa determine tipul formatiunii.
si partea cu facutul copiilor, si mie mi s-a recomandat. si medicul vorbea serios cand spunea asta, ca eu in prima faza am crezut ca face misto de mine.

#18 2010-10-02 17:19:01

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Da, am auzit si de sonoelastrogafie, dar din cate am citit nu ar fi asemenea aparat in Iasi. Incerc sa ma informez.
Da, partea cu copilul am auzit-o de la majoritatea medicilor la care am mers ( din acelasi motiv m-a facut si pe mine mama si nu a mai avut probleme) dar prefer momentan ( cred) o alta solutie. Daca exista. Macar sa stiu ca am incercat totul.

#19 2010-10-02 17:37:57

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

neutral iti doresc sa gasesti o solutie.
eu cred ca merge sa faci si rmn, nu vad de ce nu ar merge, doar ca radiaza (comparand cu sonoelastografia).

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.