homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Logest

#1 2007-09-06 23:44:00

Andra25
Membru
Inregistrat: 2007-09-06

Logest

Folosesc Logest, iar luna aceasta am luat un medicament pentru o eczema micotica la degete, Terbisil. Am intrebat la farmacie daca scade efectul contraceptivelor si mi s-a spus ca da si ca este nevoie de metode contraceptive suplimentare. (In prospectul Terbisilului scrie ca acesta "are un potential neglijabil de a inhiba sau a creste clerance-ul medicamentele metabolizate prin sistemul citocromului P450 ( de exemplu ciclosporina..... etc. si contraceptive orale). [...]. In cazul in care este necesara administrarea asociata a acestor produse medicamentoase, doza de Terbisil trebuie ajutata corespunzator". ) am terminat tratamentul respectiv cu o zi inainte de a lua si ultima pilula de Logest.   Acum trebuie sa incep o noua foile de Logest si as dori sa stiu daca isi va face efectul de la prima pilula, pe care urmeaza sa o iau in a 6-a zi de ciclu(mi-a aparut menstruatia luni si Logest trebuie sa iau de sambata).
         Alta problema este ca la un moment dat, cand eram pe la primele pastile din folie, am avut diaree si am luat atunci o alta pastila notata cu aceeasi zi, dar tot de pe folia respectiva. Ulterior am luat o alta folie de pe care am luat pastila lipsa, pe care o pastrez acum de rezerva. Este in regula? Sper sa imi raspundeti. Multumesc.

#2 2007-09-06 23:56:12

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-01-14

Re: Logest

Teribisil nu scade efectul contraceptiv, ci invers dupa cum scrie  "In cazul in care este necesara administrarea asociata a acestor produse medicamentoase, doza de Terbisil trebuie ajutata corespunzator".
Deci, da, logest isi va face efectul de la prima pastila.
E ok si ce ai facut cu folia de rezerva smile . Nu ai motive de ingrijorare.

#3 2007-09-07 15:43:15

Andra25
Membru
Inregistrat: 2007-09-06

Re: Logest

Nu stiu ce sa mai cred, pentru ca pe un alt forum mi s-a spus ca trebuie sa folosesc o metoda contraceptiva suplimentara pe durata tratamentului si o saptamana dupa, dar ca logest isi va face efectul de la prima pastila de pe folia urmatoare si am intrebat si o farmacista si mi-a zis altceva, ca o sa fiu protejata abia dupa 2 saptamani dupa ce incep folia asta de Logest, pentru ca Terbisil ar fi un antimicotic foarte puternic si s-ar elimina din organism destul de greu. Chiar nu stiu ce sa mai cred.sad Daca se poate sa imi dea un sfat si Doctoressa...

Ultima oara a fost editat de Andra25 (2007-09-07 23:07:03)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.