homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare - urgent

#1 2007-09-16 21:58:02

curly
New member
Inregistrat: 2007-02-21

intrebare - urgent

Ca metoda contraceptiva folosesc anticonceptionalele Yasmin. Ieri, nu stiu exact cum, dar am vomitat la vreo  2-3 ore dupa ce am luat pastila mancarea care o mancasem cu 6-7 inainte.
Eram in a doua sapt de administrare a anticonceptionalelor(si nu ma intelegeti gresit, e a 5-a luna cand iau, dar in a doua sapt de administrare a lor).
Azi dim pe la 5 eu si iubitul meu am facut dragoste, neprotejat. Azi am luat pastila la ora la care o iau de obicei si de abia acum pe seara am ajuns acasa in Bucuresti si am fost la farmacie sa imi iau Postinor.
Chestia e ca nu sunt sigura ca ar chiar trebui sa iau Postinor si nici nu stiu daca ar trebui sa mai continui cu AC daca iau.
Am citit prospectul de la Yasmin, dar are cineva vreo sugestie?
AC la care nivel al organismului se absoarbe?
Mersi anticipat.

#2 2007-09-16 22:05:45

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: intrebare - urgent

acea pastila nu s a absorbit...deci...ce ai de facut: trebuie sa o inlocuiesti de pe o folie de rezerva...dupa care e nevoie sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastilute...la cat iei de obicei pilula?

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-09-16 22:15:04

curly
New member

pe la 15, dar atunci nici nu mi-a trecut prin cap sa iau alta, eram intr-o stare de tot kktu si am luat-o deja pe cea de azi.. nu au trecut inca 24 de ore de la contact si vreau sa iau postinor..dar vreau sa stiu acum, daca continui cu pastilele sa le iau normal dupa postinor? le intrerup?..hmm
mersi anticipat

#4 2007-09-16 22:19:07

crys_ty_na
Platinum member

deci stai sa vad daca am inteles...la ora 15 ai luat pastila dar ai vomato...si la 14 ore de la ora normala de luare a pilulei ai avut un contact neprotejat...daca asa e atunci nu lua postinor...nu e nevoie...in schimb e nevoie de prezervativ pana inghiti 7 pastilute...numarand de la cea vomitata....

#5 2007-09-16 22:23:49

curly
New member

da asa e..ai inteles bine..dar de ce imi recomanzi asta? as vrea sa inteleg..pentru ca daca organismu nu a absorbit pastila, exista riscul, nu?

Publicitate

loading...

#6 2007-09-16 22:25:43

crys_ty_na
Platinum member

exista o fereastra de 12 ore in care poti lua pastila uitata,vomat fara ca protectia sa ti fie afectata...tu ai depasit acea fereastra cu 2 ore...deci protectia ti a fost afectata...dar nu avea cum sa se declanseze ovulatia in acele 2 ore...mai ales ca iei anticonceptionale de cateva luni...dar ca sa fi tu sigura mai asteapta si alte sfaturi...postinorul il poti lua pana la 72 de ore de la contact...dar eu sunt de parere ca nu e necesar...

Ultima oara a fost editat de crys_ty_na (2007-09-16 22:26:12)

#7 2007-09-16 22:34:42

curly
New member

da, sunt perfect de acord, nici eu nu cred ca ar trebui sa iau postinor..chestia e ca si efectul postinorului scade daca trec mai mult de 24 de ore..si nu prea vad ca se mai inghesuie nimeni la ora asta sa ma sfatuiasca..
off..
mda..o sa mai astept..sa ma consult si cu iubi..sa vedem..

#8 2007-09-16 22:39:40

crys_ty_na
Platinum member

e drept...din pacate e tarziu s o suni pe doctoressa...mai stai pe aici...poate mai isi dau si alte fete cu parerea...

#9 2007-09-16 23:25:43

curly
New member

ma gandeam..de fapt nu e vorba de 2 ore in care sa nu fi fost timp sa se declanseze ovulatia..e vorba de 12 ore..pentru ca sperma a ramas in mine, eu luandu-mi pastila la ora normala..
acum am ceva mai multe dubii..parca as lua postinoru din seara asta

#10 2007-09-17 01:14:30

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

din cate tin minte (ca si eu am luat yasmin) pe prospect scrie c adaca uiti o apstila in sapt a 2a nu ar fi probleme... Verifica si tu...vezi ce scrie pe prospect. S-ar putea sa fie de ajuns sa mai iei acum inca o pastiluta (in locul celeia pe care ai uitat-o) si atata tot.
Nu cred ca e nevoie de postinor.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#11 2007-09-17 09:16:07

Sun_Lady
Full member
Inregistrat: 2007-04-05

crys_ty_na a scris:

acea pastila nu s a absorbit...deci...ce ai de facut: trebuie sa o inlocuiesti de pe o folie de rezerva...dupa care e nevoie sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastilute...la cat iei de obicei pilula?

si daca nu o inlocuieste si folosete protectie suplimentara,are ceva?

don`t let him pull you by the skirt...you`re gonna get your feelings hurt....

#12 2007-09-17 13:00:50

curly
New member

Andreea86: am citit foarte clar prospectu, dar poate nu ai inteles . Toata treaba asta se intampla sambata, deci sambata ar fi trebuit sa iau inca una. Chestia e ca eu atunci eram prea varza sa imi dau seama ce mai trebuie sa fac, mi-a fost foarte rau toata ziua. Deci eu practic am sarit peste o pastila si am facut sex neprotejat -> nasol. Am luat postinoru pana la urma. Asta e. Nu risc un avort.
Sun_Lady: si eu sunt nelamurita cu treaba asta. Adica, in primul rand daca se intampla cum mi s-a intamplat mie si se pune ca si cum ai omite pastila, dar iei alta in intervalu ala de 12 ore de la ora normala la care o iei, nu prea ai de ce sa te protejezi suplimentar 7 zile, nu??. Pe de alta parte sunt nelamurita si cu ce intrebi tu: ce are daca nu o iei si folosesti protectie suplimentara (ma rog, din momentul in care ai realizat ca ai sarit una, nu dupa ce ai si facut sex neprotejat) Dar si asa, mai sunt nelamurita cu ceva: daca ai facut sex neprotejat cu 2 zile inaine sa sari o pastila, spematozoizii aia nu mor asa repede, deci ar exista sansa sa ramai insarcinata, nu?? (nu mai stiu exact care era durata de viata a unui spermatozoid).
Acum ca tot am patit faza asta poate ma lamureste cineva cu toate..just in case.
Mersi

#13 2007-09-17 13:13:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

daca iei pastila uitata ai mai putine riscuri sa apara singerare
daca iei pastila omisa(indiferent ce inseamna asta, deci si in cazul tau) in interval de 12 ore, nu mai ai nevoie de protectie suplimentara
nu exista riscul asta pentru sexul facut inainte de pastila uitata pentru ca spermatozoizii se cam impiedica in glera cervicala densa(din pricina contraceptivelor)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#14 2007-09-17 13:23:01

Sun_Lady
Full member

adica daca vomiti pastila din acea zi,trebuie luata alta pastila plus protectie suplimentara pana inghitzi 7 pastilute? sper sa fii inteles bine

#15 2007-09-17 13:26:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

daca vomiti pastila, iei ceva sa nu mai vomiti si apoi iei din nou pastila...pe care nu o mai vomiti...nu ar trebui sa iti ia mai mult de 4-5 ore sa faci asta...in acest caz nu ai nevoie de protectie suplimentara

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#16 2007-09-17 13:29:18

Sun_Lady
Full member

multumesc doctoressa...o sa imi iau si eu o folie ptr orice eventualitate wink

#17 2007-11-26 08:00:45

alexandraaa
New member
Inregistrat: 2007-06-07

fetelor eu am luat pastila la noua 9 seara si la 3.30 dim am vomitat ce sa fac????sunt f speriata deoarece am avut contact neprotejat sambata seara....

#18 2007-11-26 09:43:07

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

de la 9 si pana la 3 au trecut 6 ore.deci, dupa mine, pastiluta a fost absorbita, deci nu ar trebui sa-ti faci griji.mai ateapta si rasp altor fete, dar eu cred ca ar trebui sa stai linistita.

#19 2007-11-26 10:36:21

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

dak vomitzi in mai  putin de 4 ore dupa c ai luat pastilutza sunt probleme ...asa k eu zic k n`ai nimik

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.