homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Halena

#1 2007-09-08 22:02:53

warm_snow
New member
Inregistrat: 2007-09-08

Halena

Am 27 de ani si o dantura foarte dezordonata. Ma lupt de mult timp cu o halena ingrozitoare si recent am descoperit ca se depun resturi de mancare in putrefactie in zone in care nici periuta, nici ata de dinti si nici apa de gura nu fac fata. In afara de indreptarea dintilor cu aparat special, ce masuri/solutii/produse imi recomandati pentru indepartarea eficienta a acelor resturi?
Rezultatele mi-au iesit negative la exudatul faringian si nazal, desi uneori am impresia ca acel miros urat vine din gat.
Sunt disperata, cum rezolv problema???

#2 2007-09-08 22:50:27

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

Re: Halena

mergi la medic sa iti trateze toate cariile...pune-ti aparat daca e necesar...

#3 2007-09-09 00:37:31

minnie15
Membru
Inregistrat: 2007-09-08

esti sigura ca asta e singura problema care poate cauza halena, cea cu dintii?
ca niste resturi minuscule-minuscule nu sunt o explicatie suficienta, mai ales ca inteleg ca esti foarte grijulie.

e bine ca ai facut exudatul, eu asa am descoperit un streptococ care odata tratat corespunzator mi-a rezolvat brusc problema...

dar stiu ca mai exista si alte explicatii, mai ales ca si tu ai senzatia ca e "din gat".
o problema cu stomacul, sau cu ficatul...
o digestie lenesa...
un regim alimentar cu alimente care predispun la asa ceva...
(cele mai "nesuferite" stiu ca sunt carnea, prajelile si branzeturile... si un om cu digestie buna are probleme cu mirosul dupa ele, din cauza felului in care sunt "procesate" in stomac)

bafta multa.

#4 2007-09-09 00:45:18

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

nu e asta singura...halena poate fi cauzata si de unele boli generale de obicei de stomac

#5 2007-09-09 01:14:14

rayuela
Full member
De la: dincolo de moarte
Inregistrat: 2007-06-09

sau de fiere, de constipatie...

iubind dincolo de moarte

Publicitate

loading...

#6 2007-09-09 15:31:32

dojo
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2007-07-08
Site

Poate articolul asta te ajuta

Si eu am avut probleme de genul asta si le-am rezolvat cam asa:

1. toate cariile obturate.  Nu mai am nimic stricat, totul este OK. e adevarat ca te costa o caruta de bani, dar merita
2. ma spal pe dinti ca o disperata. seara ata dentara si apa de gura. Corsodyl o perioada (am mici ulceratii din cauza aparatului ortodontic), Oral B .. de preferat FARA ALCOOL.
3. detartraj de 2 ori pe an. Acum fac cam la 2 luni, tot din cauza aparatului. Dupa ce termin cu nebunia asta peste vreun an jumate, voi merge la detartraj din 6 in 6 luni (sau cat zice the doctor ca trebuie)

Un urias procentaj din cazurile de halena se datoreaza problemelor stomatologice. Stiu cat este de costisitoare ingrijirea danturii si mersul la medic, dar daca iti rezolvi initial toate problemele de carii si ai grija de dinti, va fi mai usor. Nu sari peste consulturi si nici peste detartraje. Mare atentie cu igiena personala si vei vedea schimbari superbe in timp. Acum nu numai ca nu mai am deloc halena, dar simt cat este de neplacut cand altora le miroase gura.

Daca ai inghesuiri si malocluzie, te sfatuiesc sa ii dai drumul si cu un aparat dentar. Am aproape 29 de ani si de aprox. 3 luni port Damon 3 (aparat dentar metali). Ma simt extraordinar, dintii incep sa mearga la locul lor, sa se roteasca si tot ce trebuie sa faca. Primele zile sunt un pic mai grele, dar dupa aia nici nu mai sti ca ai braces in gura. Asta m-a disciplinat mult si ma bucur ca am facut alegerea asta. Ma asteapta inca un an jumate de tras, dar merita.

Cauta-ti un ortodont foarte bun si daca iti permiti tratamentul, nu mai astepta.

#7 2007-09-09 15:33:56

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Si eu am dantura deformata, dar am maxilarul prea mic, nu au unde sa se aseze dintii la locul lor ca nu este loc. sad

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#8 2007-09-09 17:14:04

dojo
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2007-07-08
Site

Si eu am aceeasi problema .. asta se poate rezolva cu extractii .. eu am pierdut 3 dinti cu ocazia asta (o masea am pierdut-o acum cativa ani, ca era atat de praf, de nu se mai putea face nimic cu ea) .. dar e OK. Am dinti foarte mari pentru cat de mici sunt arcadele. Acum incep sa se puna in ordine si peste 1 an jumate voi avea un zambet perfect big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.