homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Problema cu sanii

#1 2010-01-01 18:05:35

ioana_marinescu
Full member
Inregistrat: 2008-02-25

problema cu sanii

fetelor disperat  disperat  disper. tocmai am descoperit o zona in sanul drept, undeva in dreptul mamelonului care e tare la atingere sad e doar in locul ala dar eu zic ca are 3 cm zona. stiu ca trebuie sa merg la doctor dar pana ajung spuneti-mi si mie ce poate sa fie, daca presupune din start operatie sau ceva de genul ca am intrat rau in panica grater ps:iau yasmin

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

#2 2010-01-01 19:06:28

December
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-09
Site

Re: problema cu sanii

Din ce stiu eu si ce am mai auzit poate sa fie mastoza fibrochistica (o afectiune benigna care se trateaza si nu necesita operatie) asta mai are asemenea manifestari.

Dar, repet, spun din citite si auzite, nu am studii medicale si n-as vrea sa te induc in eroare. Vroiam doar sa te linistesc un pic in sensul sa nu te gandesti neaparat la ce e mai rau (Doamne fereste  rugaciune

Oricum panica nu face bine, stresul poate chiar sa accentueze unele afectiuni (ti se pare ca te doare mai tare etc. dar numai din cauza ca esti speriata si-ti faci ganduri negre). Deci, pana ajungi la medic incearca sa te linistesti, e cel mai bine pentru tine.

Multa sanatate!  kram

Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)

#3 2010-01-01 20:12:23

ioana_marinescu
Full member

da nu ma doare neutral adica acum parca ma doare putin da cred ca e autosugestie+menstr care vine maine. sad

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

#4 2010-01-01 20:15:31

December
Hero member
Site

Pai asta zic... nu te agita... poate ti s-au umflat/intarit si din cauza de menstra si asta te induce in eroare. sad

Medicul o sa-ti spuna ce si cum, pana atunci nu te panica. Fruntea sus, zambeste, viata e frumoasa!  hjarta

Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)

#5 2010-01-01 20:18:45

ioana_marinescu
Full member

puss Doamne ajuta sa fie cum spui tu. Dar m-am speriat rau ca nu aveam nicio probema si iubi mi-a zis ca e ceva acolo...parca mi-a dat cu ceva in cap nocry

Publicitate

loading...

#6 2010-01-01 20:19:16

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Acea zona poate disparea o data cu aparitia menstrei. Eu zic sa astepti sa treaca menstra si, daca tot persista, abia atunci sa mergi la medic.

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2010-01-01 20:24:55

ioana_marinescu
Full member

oricum dupa menstra ma duceam ... daca tot sunt acolo sa fac control complet. si daca e de la menstra nu trebuia sa fie la ambii? ma gandesc si eu neutral si are treaba cu ac-urile? si am luat 33 pastile ca sa nu fie de rev... pe 31 nu am mai luat

#8 2010-01-01 20:28:33

December
Hero member
Site

ioana_marinescu a scris:

si daca e de la menstra nu trebuia sa fie la ambii? ma gandesc si eu neutral si are treaba cu ac-urile? si am luat 33 pastile ca sa nu fie de rev... pe 31 nu am mai luat

nu neaparat... se mai intampla sa se umfle/doara/sensibilizeze mai mult un san decat celalalt in perioada dinainte de menstra... poate si de unde ai prelungit pastilele si tensiunile s-au acumulat mai mult decat intr-o perioada obisnuita de 21 zile...

Eu zic sa nu-ti faci probleme ca s-ar putea sa nu fie nimic iar stresul sigur nu-ti ajuta.  par

#9 2010-01-01 20:29:14

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Nu e neaparat sa fie la ambii sani. Stai linistita. Daca era sa aiba treaba cu anticonceptionalele, aparea aceasta zona tare de la primele folii.

Fericita mamica de Aida Maria!

#10 2010-01-01 20:31:48

ioana_marinescu
Full member

e a3a folie terminata dar nu am avut absolut niciun fel de problema cu ele neutral of sper sa fie bine puss

#11 2010-01-02 15:40:36

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

December a scris:

Din ce stiu eu si ce am mai auzit poate sa fie mastoza fibrochistica (o afectiune benigna care se trateaza si nu necesita operatie)

chisturile trec intr-adevar cu tratament, dar chisturile nu sunt tari, iar tratamentul pt ele consta tocmai in AC de tipul celor pe care le ia ioana. deci daca era chist, se retragea cu yasmin, nu devenea palpabil. in plus, mastoza fibrochistica provoaca dureri in apropierea ciclului, ceea ce iarasi nu se intampla la ioana.

ioana, ce ai tu e mai degraba un fibroadenom. simti ceva tare, mobil, pe care il poti prinde intre degete?
fa o ecografie mamara dupa ciclu.

daca se dovedeste a fi fibroadenom, renunta imediat la yasmin. au concentratie mare de estrogeni, ceea ce favorizeaza formarea fibroadenoamelor si cresterea lor. e posibil sa fi facut nodulul tocmai de la yasmin.

pt fibroadenoame nu exista tratament, numai operatie, INSA nu se opereaza decat daca devin suspecte sub sonda ecografica.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.