homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test papanicolau

#1 2010-08-18 15:41:18

cristy14
Membru
Inregistrat: 2010-08-18

test papanicolau

Buna fetelor ajutati-ma cu testul va rog pe intelesul meu.. ca dr astia nu au timp Descriere:celule scuamoase superficiale, intermediare, parabazale, celule endocervicale absente, inflamatie abundenta.Modificari celule reactive asociate cu: inflamatie Diagnostic: 1 Sistem bethesda:Frotiu inflamator negativ pentru leziuni introcepiteliale sau maligne 2 Clasificare papanicolau CD2  Mi s-a dat clotrimazol ovule si ovestin ovule alternativ cate 6 din fiecare. Ce parere aveti?

#2 2010-08-19 13:25:23

cristy14
Membru
Inregistrat: 2010-08-18

Re: test papanicolau

doctoressa nici un raspuns???

#3 2010-08-19 13:41:18

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

cristy14 a scris:

Buna fetelor ajutati-ma cu testul va rog pe intelesul meu.. ca dr astia nu au timp Descriere:celule scuamoase superficiale, intermediare, parabazale, celule endocervicale absente, inflamatie abundenta.Modificari celule reactive asociate cu: inflamatie Diagnostic: 1 Sistem bethesda:Frotiu inflamator negativ pentru leziuni introcepiteliale sau maligne 2 Clasificare papanicolau CD2  Mi s-a dat clotrimazol ovule si ovestin ovule alternativ cate 6 din fiecare. Ce parere aveti?

iti raspund eu. ai o inflamatie, dupa cum scrie si acolo.

mai departe tratamentul este dat cu niste ovule care ma rog, nu se dau chiar frecvent, depinde ce varsta ai si ce alte probleme si de exeperienta doctorului. ele contin estrogen, prin urmare nu sunt niste ovule obisnuite. mai departe clotrimazolul ti-l da ca si cum ai avea o infectie cu ciuperci, dar din papanicolau nu se vede. evident ca cel mai probabil ti-a facut analize mai multe - secretie etc si ai primit acest tratament. ceea ce ne conduce iar la ideea ca pe un forum nu putem emite pareri pertinente si e cel mai bine sa cauti un medic care sa aiba rabdare sa iti explice.

sanatate!

#4 2010-08-20 11:54:03

mellyse83
Membru
Inregistrat: 2010-08-20

buna.sunt noua pe forum.am si eu nevoie de parerile voastre pana ajung la medic.am fost la ginecologie acum 6 luni.doamna doctora mi-a zis ca am vegetatii(HPV), m-a trimis la dermatologie si sa-mi fac un papanicolau. acele vegetatii unele mi le-a cauterizat , pt altele mi-a dat condilyne.am luat si canesten ovule, poligynax, imunosoprine 2 cutii.dupa 6 luni mi-au recidivat .am primit si rezultatele de la testul papanicolau.nu stiu sa le interpretez.o sa va scriu ce scrie p el:
Examen citologoc  Babes-Papanicolau -Scorul Bethesda 2001
valoarea diagnosticata a frotiului :
satisfacator pt evaluare hjarta
celule endocervicale :prezente:x
BILANT GENERAL

1. Negativ pt leziuni  intraepiteliale sau malignitate hjarta
    in limite normale hjarta
    modificari  celulare asociate cu :inflamatia :         iradierea DIU reactive/reparatie

atrofice         hormonale

2. Modificari ale  celuleor  epiteliale :
   - celule epiteliale  atipice de semnificatie  nedeterminata ASC-US:
   - care nu pot  exclude o leziune de grad inalt ASC-H:
   - leziune intraepiteliala scuamoasa de grad redus  L-SIL     cu modificari citopatologice  date de HPV( koilocitoza)
    - leziune  intraepiteliala scuamoasa de  grad inalt H-SIL
    - carcinom  in situ  CIS  carcinom microinvaziv              carcinom invaziz
3. Modificari  ale celulelor glandulare :
   - celule endometriale  benigne la femei >40 ani
   - celule  glandulare  atipice AGC               de semnificatie AGUS
  - adenocarcinom : endocervical in situ AIS    endometrial    extrauterin    de cauza necunoscuta
MICROORGANISME : Tricomonas vaginalis      Candida   albicans   Actinomicete
            Gardnerela     chlamidii     Leptotrix   HSV     CMV   Altele..............

RECOMANDARI

O noua prelevare :             Examen  bacteriologic
De urmarit evolutia :citologic la interval de :1 an .Biopsie urgenta :
DESCRIERE CITOLOGICA:
Superficiale  eozinofile  si bazofile in raport egal , intermediate neplicaturate , mucus moderat
DIAGNOSTIC CITOPATOLOGIC :FROTIU NORMAL

asta a fst tot ce scrie p test.  este ok?
as vrea sa repet testul , ca au trecut 6 luni . nu scap de acele papiloame nici cum , tot imi apar asa micute, ce ma sfatuiti sa fac?????

multumesc mult.

#5 2010-08-20 14:25:44

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

mellyse83 ai warn pt postare multipla. citeste te rog regulamentul si respecta-l.

Publicitate

loading...

#6 2010-08-24 15:26:12

adina28
Membru
Inregistrat: 2010-08-24

Buna ziua. Sunt noua pe acest forum si as dori sa ma ajutati in interpretarea Testului Papanicolau si a secretiei vaginale. Precizez ca in urma rezultatului am urmat tratament de 6 zile cu Polygynax si spalaturi vaginale o data pe sapt. cu Tantum Rosa timp de o luna (tratament dat de d-l dr. care nu m-a lamurit ce si cum am). Si acum sa trec la scrierea rezultatelor, sper sa inteleg si ceea ce scrie.
BULETIN DE DIAGNOSTIC CITOLOGIC/BACTERIOLOGIC, FROTIU CERVICO-VAGINAL

Satisfacator pt evaluare : este bifat
Celule endocervicale/metaplaziate prezente: este bifat
Organisme: cocobacili: este bifat
Alte modificari neneoplazice:
  -modificari celulare reactive asociate cu INFLAMATIA: este bifat
Recomandari:
  - De urmarit evolutia: citologic: este bifat
Flora de tip cocobacilor prezenta. Modificari celulare reactiv-reperotona( sper ca asa scrie, ca nu inteleg) prezenta.

ATAT PT EX. ACESTA

Si acum rezultatul secretiei:

Epitela-frecvente
Leucocite-rare
Hematii-rare
Flora microbrana-frecventa
Trichomonas vaginalis-absent
Garduerella-absent
Levuri-absent
Tip Coci-G+prezenti
     Bacili-G+prezenti
Lectobacili Dodesline-absenti

Cam acesta e rezultatul. Va multumesc ca imi cititi aceste randuri in speranta ca voi primi si un raspuns din partea dvs.
O zi buna

#7 2010-08-25 10:24:15

adina28
Membru
Inregistrat: 2010-08-24

Multumesc pt raspuns, Alexia.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.